Følg os

EU

EU-forskning hjælper fiskeopdrættere med at blive mere konkurrencedygtige

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Final_Aquaexcel_logo_12-4-11_v13Aquaculture holds the promise of reducing the need to catch wild fish. Global demand for fish is increasing, putting many species in danger from overfishing. Fish farming, or aquaculture, is taking some of the pressure off these stocks – half of the fish consumed globally is now produced at fish farms. However, more could be done to make Europe’s aquaculture industry, which employs some 80 000 people, more efficient. By producing more fish in a sustainable, environmentally friendly way, fish farms could further reduce the pressure on Europe’s wild fish stocks.

To help, the EU-funded project AQUAEXCEL is connecting aquaculture scientists from across Europe for research that fish farmers can use to boost their competitiveness – and the economies of coastal communities.

“The project is developing new methods and tools for more cost-efficient and applicable research for the aquaculture industry," sagde AQUAEXCEL coordinator Marc Vandeputte, a researcher in fish genetics at France’s Institut national de la recherche agronomique (INRA).

reklame

AQUAEXCEL is providing researchers from the EU and associated countries with access to top-flight aquaculture research centres and resources across Europe – including test sites, genomics data banks and imaging systems. AQUAEXCEL is also working to bring the top scientists from EU countries and various countries together for joint projects — fostering excellent research.

For example some projects have tested the possibility of substituting fish meal and fish oil with alternative ingredients such as hazelnut oil, insect meal and microalgae. Another example: researchers in the project are studying how fish consume nutrients. They are seeking to better control the fat and texture of the meat as a way to boost quality. They also aim to reduce the inputs needed to farm fish and cut any pollution to the local environment.

AQUAEXCEL’s work includes harmonising and standardising research resources across Europe – such as by developing fish models and experimental methods to help scientists coordinate their research. The project is developing and using what scientists call ‘isogenic’ lines for salmon, carp, sea bass and trout. These genetically identical groups of a particular fish species make it easier for scientists to reproduce their experiments. Isogenic trout were produced at one of AQUAEXCEL’s experimental fish farms operated by INRA near Brest, France. Researchers at Wageningen University in the Netherlands are now using these isogenic fish to study metabolism.

reklame

Forskning, innovation og videnskab kommissær Máire Geoghegan-Quinn sagde: "The EU has long identified aquaculture research as key to the economic development of coastal and remote areas, as well as a way to improve quality, while respecting animal welfare and the environment. We continue to invest in this type of research and innovation in our new Horizon 2020 programme.”

Baggrund

AQUAEXCEL received funding under the European Union's Syvende rammeprogram for forskning og teknologisk udvikling (2007-2013). The project, which runs until February 2015, received €9.2 million in EU funding. It brings together 17 partners (research institutes, universities and aquaculture organizations) from Belgium, the Czech Republic, France, Greece, Hungary, Ireland, the Netherlands, Norway, Spain and the UK.

På 1 januar 2014, EU lanceret en ny finansiering af forskning og innovation program kaldet Horizon 2020. I løbet af de næste syv år vil blive investeret næsten 80 milliarder € i forsknings- og innovationsprojekter for at støtte Europas økonomiske konkurrenceevne og udvide grænserne for menneskelig viden. EU-budgettet forskning fokuserer primært på at forbedre hverdagen i områder som sundhed, miljø, transport, fødevarer og energi. Forskning partnerskaber med den farmaceutiske, rumfart, bil og elektronikindustrien opfordre også private investeringer til støtte for fremtidig vækst og skabelse højtkvalificerede job. Horizon 2020 vil have en endnu større fokus på at dreje fremragende ideer til salgbare produkter, processer og tjenester.

:ore information

AQUAEXCELVideoer
Horizon 2020 hjemmeside

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending