Følg os

EU

EU-udvidelsen pakke 2014: MEP'erne understreger brug for at kommunikere fordele bedre

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

globe_european_symbol_calendarKommissær Štefan Füles plan om at fokusere på styrkelse af demokratiske institutioner og offentlig administration i EU-kandidatland og potentielle kandidatlande blev hilst velkommen af ​​Udenrigsudvalgets MEP'er onsdag (8 oktober). I en debat efter Kommissionens godkendelse af EU's udvidelsespakke 2014 tidligere samme dag understregede mange også behovet for at kommunikere de konkrete og synlige resultater af EU's udvidelsesproces bedre.
Udvidelsespakken for 2014 fokuserer på 'tredje søjle', dvs. reform af offentlig administration og styrkelse af demokratiske institutioner efter retsstatsprincippet og økonomisk styring, sagde Füle til MEP'erne. Han understregede også, at "konstruktiv og bæredygtig dialog på tværs af det politiske spektrum" inden for fremtidige EU-medlemsstater var afgørende, og at boykotte af parlamenter "ikke kan føre til bæredygtige løsninger på problemer". MEP'er over hele linjen takkede Füle for det arbejde, der blev udført i hans fem-årige periode.Bosnien-Hercegovina

Parlamentets ordfører om Bosnien-Hercegovina, Cristian Preda (PPE, RO), sagde, at EU skal ”hjælpe landet med at komme ud af uegennemførelsen”. ”Vi er nødt til at overvinde politiske og etniske spaltninger for at reagere på Bosniens borgers forhåbninger,” tilføjede han og understregede behovet for at vise solidaritet med dens politiske klasse i opkaldet til valget.Albanien
Ordfører for Albanien Knut Fleckenstein (S&D, DE) roste "håndgribelige fremskridt i bekæmpelsen af ​​organiseret kriminalitet" der. EU-kandidatstatus skaber nye opgaver for både den albanske regering og oppositionen, sagde han og tilføjede, at "Vi vil fortsat insistere reform af offentlig administration og retsvæsen samt bekæmpelse af korruption, ”tilføjede han.

Montenegro

reklame

"Montenegro forbliver i kategorien 'lille er smuk'," sagde ledende MEP Charles Tannock (ECR, UK), og tilføjede, at han håbede at "se meget fremskridt". Samtidig henledte han opmærksomheden på ”udvidelsesudmattelse” blandt EU-borgerne og opfordrede medlemmer af Europa-Parlamentet til at ”gøre sagen [til EU-udvidelse] foran vores offentlige hjem”.

Kosovo

Tamás Meszerics (Grønne / EFA, HU), der stod for ordfører for Kosovo Ulrike Lunacek (Grønne / EFA, AT) hyldede fremskridt med at forbedre retsstaten der og spurgte Füle, hvordan ”EU kunne hjælpe forfatningsdomstolen med at opbygge en stærkere tilstedeværelse ”. Han spekulerede også på, om der var en klar tidsplan for EU-retsstatsmissionen EULEX til at overdrage opgaver til lokale myndigheder.

reklame

Serbien

Ordfører for Serbien David McAllister (PPE, DE) understregede vigtigheden af ​​et "uafhængigt retsvæsen for at slå ned på korruption og organiseret kriminalitet". Han tilføjede, at reformer af økonomisk styring og privatisering af offentligt ejede virksomheder er nøgleordet og opfordrede til yderligere økonomisk støtte til Serbien, ikke mindst for at hjælpe den med at håndtere efterspørgslen efter oversvømmelserne i maj.

Kalkun

Ordfører for Tyrkiet, Kati Piri (S&D, NL) sagde, at det stadig er nødvendigt at gøre mere om ”retsstatsprincippet, grundlæggende rettigheder, magtseparation og retsvæsenets uafhængighed.” De stærkeste redskaber til at tilpasse Tyrkiets love til EU-retten på disse områder er at forhandle kapitel 23 og 24, sagde hun og understregede Parlamentets ønske om at få dem åbnet.

Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien (FYROM)

”Det største problem i Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien er stadig navnespørgsmålet,” sagde ordfører Ivo Vajgl (ALDE, SI). Han beklagede, at forhandlingerne med FYROM endnu ikke var blevet åbnet, idet han argumenterede for, at "dette også er en grund til, at den politiske tendens i landet ikke går i den retning, vi ville have ønsket." Reform af retssystemet, mediefrihed og Parlamentets politiske kultur er blandt andre udfordringer, landet står overfor, tilføjede han.

Udenrigsudvalget vil nu begynde sin grundige gennemgang af de landsspecifikke rapporter.

Mere information

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending