Følg os

EU

Oxfam reaktion på Pierre Moscovici hørelse på Europa-Parlamentets

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

2014-05-23_BlogPå 2 oktober, Frankrigs Pierre Moscovici (billedet), Europæisk kommissær udpeget til økonomiske og finansielle anliggender, beskatning og told, blev udsat for en høring i Europa-Parlamentet for at vurdere hans egnethed til jobbet.

Oxfams vicedirektør for fortalervirksomhed og kampagner Natalia Alonso sagde: "Hr. Moscovici afgav et lidenskabelig løfte om at fremme europæiske interesser i økonomiske og skattemæssige anliggender. Vi er glade for at se, at han støtter fordelingen af ​​nogle indtægter fra den fremtidige skat på finansielle transaktioner - forhåbentlig så bredt som muligt inden for bekæmpelse af fattigdom og klimaændringer.

reklame

"Han fremhævede flere gange betydningen af ​​at bekæmpe skatteunddragelse og undgåelse samt øget skatte gennemsigtighed. På trods af dette undlod hr. Moscovici at støtte et konkret forslag om større gennemsigtighed for multinationale virksomheder - som f.eks. Apple og Starbucks - for at kaste lys over, om de 'forsvinder' deres overskud offshore for at betale lave eller ingen skatter.

"Vi glæder os over hr. Moscovicis tilsagn om at give EU en stærkere stemme i internationale skatteinitiativer, som f.eks. G20s fremme af bedre globale skatteregler, der vil fremme væksten og øge beskæftigelsen. Men EU skal sikre, at disse nye regler også vil gavne udviklingslandene, som for øjeblikket ikke er på forhandlingsbordet. Bekæmpelsen af ​​skattefordeling er global, og EU bør starte med at sikre sig, at skattepolitikken ikke hæmmer fattige lande i at hæve de penge, de har brug for for at bekæmpe fattigdom og ulighed. "

·        11 europæiske lande vedtog i maj 2014 at oprette en europæisk finansiel transaktionsskat af 1st af januar 2016. Forhandlinger mellem EU-11 er fastholdt på skattenes størrelse og typen af ​​finansielle produkter, der skal medtages. Mange civilsamfundsorganisationer har kæmpet for at sikre, at en del af disse indtægter vil blive afsat til europæisk og international solidaritet, som finansiering af offentlige tjenester i Europa og klimaændringer og sundhed i udviklingslandene.
·        I juni sidste år vedtog EU lovgivning, der forpligter banker og udvindingsselskaber (olie, minedrift, gas og skovbrug) til at frigive oplysninger om, hvor de arbejder, og hvor de betaler deres skat. Oxfam opfordrer Den Europæiske Union til at anvende de samme rapporteringsstandarder som for banker - den såkaldte land-for-land rapportering (CBCR) - på alle sektorer. Klik her for at læse Europa-Parlamentets rapport om skatteunddragelse, maj 2013, opfordrede til offentlig rapportering fra land til land (CBCR).
·        G20 mandat OECD til at levere en handlingsplan for virksomheders misbrug af internationale skatteregler, der fører til "base erosion og overskudsforskydning" (BEPS-dagsordenen). Mens Oxfam glæder sig over den politiske vilje til at reformere et brudt internationalt skattesystem, er vi bange for, at udviklingslandene ikke vil få gavn af den nuværende reform, da de ikke er tilknyttet og ikke kan løse deres prioriteringer for reformer (Oxfam-betænkning Erhverv blandt venner).

reklame

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending