Følg os

Medarbejder kultur

Europas kulturskatte online: Muligheder forude

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

DT200197@DigicultEU @EUFilmHeritage Europa-Kommissionen har i dag (2. oktober) offentliggjort to rapporter, der falder sammen med en international konference det er en del af det italienske formandskab for EU og opfordrer kulturinstitutioner i Europa til at sætte mere kulturarv online med regeringsstøtte.

Én indberette ser på, hvordan man digitaliserer, gør tilgængelig og bevarer kulturen online, det andet indberette forklarer, hvordan vores filmarv kan reddes fra rådnende dåser. Digitaliseret kulturelt materiale er en stor fælles og gratis ressource til udvikling af kulturelt og uddannelsesmæssigt indhold, dokumentarfilm, turistapplikationer, spil, animationer og designværktøjer. Dette kan hjælpe kreative industrier med at vokse ud over deres nuværende andel på 4% af EU's BNP.

Europeana, EU's digitale museum, bibliotek og arkiv indeholder allerede 33 millioner genstande fra hundredvis af Europas bedste museer og biblioteker, hvilket gør det til den største og mest betydningsfulde digitale kulturelle samling i verden. Seneste, Thyssen-Bornemisza Museum i Madrid enige om at gøre deres mesterværker tilgængelige gennem Europeana.

reklame

Europa-Kommissionens næstformand NeelieKroesEU sagde: "Kultur føder sjælen, men det er også en forretningsmulighed. Se bare på nationale museum eksempel: dens RijksStudio ansøgning giver dig mulighed for at lege med 150,000 mesterværker uden begrænsninger. Smukke ting sker, når du kombinerer kultur og digital teknologi.

Eller tag Europeana - den bedste kulturelle samling, som ingen har hørt om. Det kunne være ti gange større, have bedre partnere og blive markedsført globalt som et symbol på, hvad der gør Europa stort. Dette er den digitale kulturelle udfordring og mulighed."

An international konference i Rom i dag (2. oktober) fokuserer på genbrug af det digitaliserede materiale.

reklame

Den første rapport viser, at digitalisering fortsat er en udfordring, med kun en brøkdel af Europas samlinger digitaliseret indtil videre (omkring 12% i gennemsnit for biblioteker og mindre end 3% for film).

Den anden rapport identificerer barrierer for digitalisering af film og online adgang, såsom manglende finansiering (for hver € 97, der investeres af den offentlige sektor i oprettelsen af ​​nye film, går kun 3 € til bevarelse og digitalisering af disse film) omkostninger og kompleksitet ved ophavsretlig godkendelse.

Gode ​​eksempler inden for det digitale kulturområde inkluderer:

Baggrund

Kommissionen vil fortsat overvåge fremskridtene på dette område gennem periodiske rapporter og ved at være formand for Kommissionen medlemslande Ekspertgruppe for digitalisering og digital konservering og EU-ekspertgruppe for filmarv. Det overvåger også korrekt gennemførelse af Direktivet om forældreløse værker (gennemførelsesfrist 29/10/2014) for at bringe onlinebøger, presseartikler, film, der stadig er beskyttet af ophavsret, men hvis forfattere eller andre rettighedshavere ikke er kendt eller ikke kan findes eller kontaktes.

Kommissionen tilskynder til en mere udbredt og systematisk anvendelse af de europæiske struktur- og investeringsfonde til medfinansiering af digitaliseringsaktiviteter som en del af projekter, der har indflydelse på den regionale økonomi.

Det nyligt offentliggjorte dokument om filmarv er fjerde rapport om gennemførelse af programmet Anbefaling fra 2005 om filmarv og konkurrenceevnen for relaterede industrielle aktiviteter. Det er baseret på svar fra medlemslandene til et spørgeskema fra Kommissionen, der blev udsendt i september 2013. Analysen viser, hvordan europæisk filmarv risikerer at gå glip af det digitale tog.

I november 2013 vedtog Kommissionen også reviderede kriterier til vurdering af medlemsstaternes støtteordninger til fordel for film og andre audiovisuelle værker (Biografkommunikation om statsstøtte). Siden da beder Kommissionen medlemslandene om at give oplysninger om deponering af finansierede film og om mekanismer, der letter deres arv af offentlighedsinteresser af filmarvinstitutioner, hver gang en ny statsstøtteordning meddeles.

Mere information

Digital kultur på den digitale dagsorden
Digitalisering og digital bevarelse i den digitale dagsorden
Beskyttelse af filmarv i den digitale dagsorden
Europeana
Neelie Kroes - Følg Neelie videre Twitter

Medarbejder kultur

Kommissionen lancerer Creative Europe-opfordringer til at støtte kultur- og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat de resterende opfordringer til kultur og kreative sektorer inden for kulturområdet Creative Europe-programmet, der stiller et samlet beløb på 88 mio. EUR til rådighed. Dette budget dækker europæiske samarbejdsprojekter inden for kultur, udbredelse og øget mangfoldighed af europæiske litterære værker og vil give uddannelse og opførelsesmuligheder for unge musikere.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Kultur og skabelse er livlige sektorer, der er hårdt ramt af pandemien. Nu hvor begrænsningerne løftes, er det tid til at fokusere på bæredygtig genopretning af kulturelle aktiviteter og spillesteder. Creative Europes budget for de næste syv år er steget markant, og i år vil der allerede blive stillet 88 mio. EUR til rådighed til at støtte kunstnere, forfattere og kunstnere igen i forbindelse med publikum i hele Europa. Jeg opfordrer alle parter til at kontrollere betingelserne for opkaldene og bruge denne mulighed. ”

Opfordringerne fokuserer blandt andet på europæisk kunstnerisk samarbejde og innovation på emner som publikumsengagement, digital samhørighed digitalisering og bidrag til European Green Deal. Opkaldet til europæiske platforme vil specifikt bidrage til at øge synligheden, programmeringen og promoveringen af ​​nye kunstnere. Interesserede organisationer kan nu indsende ansøgninger med tidsfrister fra slutningen af ​​august til slutningen af ​​september afhængigt af opkaldene. Flere oplysninger og vejledning til de forskellige opkald er tilgængelige på denne webside.

reklame

Læs

Medarbejder kultur

Kreativt Europa: Over 2 mia. EUR til støtte for genopretning, modstandsdygtighed og mangfoldighed i kulturelle og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat nye aktioner til støtte for de kulturelle og kreative sektorer i og uden for Europa efter vedtagelsen af ​​den første årlige arbejdsprogram af det Kreative Europa 2021-2027. I 2021 tildeler Creative Europe et hidtil uset budget på omkring 300 millioner euro til at hjælpe kulturelle fagfolk og kunstnere til at samarbejde på tværs af discipliner og grænser for at finde flere muligheder og nå nye målgrupper.

Vedtagelsen danner grundlaget for de første indkaldelser af forslag under det nye program. Disse opkald vil være åbne for alle organisationer, der er aktive i de relevante kulturelle og kreative sektorer. Det samlede syvårige budget på € 2.4 mia. Er steget med 63% i forhold til det foregående. Det Kreative Europa har også til formål at øge konkurrenceevnen i den kulturelle sektor og samtidig støtte deres bestræbelser på at blive grønnere, mere digital og mere inkluderende. Der lægges særlig vægt på at styrke modstandsdygtigheden og genopretningen af ​​de kulturelle og kreative sektorer i lyset af pandemien.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Over 8 millioner mennesker i hele EU arbejder i en kulturel aktivitet. Kultur kender ingen grænser og ingen nationaliteter. Kunst repræsenterer et vindue til verden og bidrager til at bygge broer blandt os alle. På et tidspunkt, hvor museer, biografer, kulturarvsteder, teatre alle begynder at genåbne, vil jeg gentage Kommissionens støtte til den kulturelle og kreative sektor. Med et øget budget vil Creative Europe stræbe efter at styrke sektorernes genopretning og samtidig fremme den enorme mangfoldighed og kreativitet, de tilbyder os. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: "Kunstnerisk og kreativt udtryk er kernen i de kulturelle og kreative industrier og vores europæiske identitet. Det genoplivede kreative Europa-program vil give et boost til europæiske historier, der resonerer globalt og nærer Europas skabere, producenter , distributører og udstillere, der er så hårdt ramt af pandemien. Ved at støtte samarbejde på tværs af værdikæden og sproglige grænser samt nye innovative forretningsmodeller vil MEDIA styrke et levende og kulturelt forskelligt audiovisuelt økosystem. For første gang og på et tid med voksende trusler mod mediepluralisme vil det Kreative Europa også fremme en sund og bæredygtig nyhedsmediesektor i hele Unionen. ”

A pressemeddelelse er tilgængelig online.

Læs

Medarbejder kultur

EU boost for kultur

Udgivet

on

MEP'er har godkendt det største budget nogensinde for EU's kultur- og kreative sektorer - 2.5 mia. Euro for 2021-2027. Samfund 

Kreativt Europa er det eneste EU-program, der udelukkende understøtter kultur- og audiovisuelle sektorer. Efter en hård periode for kunstnere og hele sektoren på grund af begrænsninger i forbindelse med COVID-19-pandemien blev Parlamentet og Rådet enige om et budget på 2.5 mia. EUR for 2021-2027 i december 2020. MEP'er godkendte aftalen under plenarmødet i maj 2021.

Bedre reaktion på forskellige sektorer og deres behov

reklame

For at være i stand til at respektere forskellige sektorers specifikke karakter og reagere bedre på deres behov er Creative Europe opdelt i tre forskellige tråde:

Medarbejder kultur fokuserer på netværk, tværnationalt og tværfagligt samarbejde i kulturelle og kreative sektorer og fremmer en stærkere europæisk identitet og værdier med særlig opmærksomhed for musikbranchen, som forhandlet af MEP'er.

medier er dedikeret til at stimulere grænseoverskridende samarbejde, mobilitet og innovation øge synligheden af ​​europæiske audiovisuelle værker i det nye miljø og gør det attraktivt for forskellige målgrupper, især unge mennesker.

reklame

Tværsektorielt sigter mod at tilskynde til innovation, støtte tværsektorielle projekter, udveksling af bedste praksis og løse fælles udfordringer. Creative Europe støtter også: 

  • Europæiske kulturarvsmærke 
  • Europæiske kulturarvsdage 
  • Europæiske priser for musik, litteratur, arv og arkitektur  
  • Europæiske kulturhovedstæder  
Støtte til aktiviteter med EU-merværdi

Det Kreative Europa vil støtte aktiviteter, der fremmer fælles EU-rødder, kulturel mangfoldighed og grænseoverskridende samarbejde.

Fremme af inklusion og ligestilling mellem kønnene

MEP'er sikrede fokus på inklusion og ligestilling mellem kønnene, fremme deltagelse af mennesker, der lever med handicap, mindretal og personer med dårligt stillede baggrunde, samt støtte kvindeligt talent.

Kreativt Europa 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending