Følg os

EU

EU giver ny støtte til at hjælpe indvandrere og ofre for menneskehandel

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

75-16095Udviklingskommissær Andris Piebalgs har i dag (2. oktober) annonceret et nyt projekt til fremme og beskyttelse af migranternes rettigheder, der bevæger sig mellem udviklingslande, til en værdi af mere end 10 millioner euro. Projektet fokuserer på to typer migranter: dem, der udfører husligt arbejde i modtagerlandet (f.eks. Husrengøring) og dem, der bliver offer for menneskehandel.

I øjeblikket er mange udviklingslande uden tilstrækkelig migration eller arbejdsmarkedspolitiske rammer i væsentlig grad afhængige af vandrende arbejdskraft for deres økonomiske udvikling. Indvandrere er sårbare og modtagelige for at blive ofre for tvangsarbejde, især inden for sektorer som hjemmearbejde, i betragtning af deres 'usynlige' karakter. De repræsenterer også et let mål for netværk for menneskehandel.

Kommissær Piebalgs sagde: "Dette projekt foreslår en innovativ tilgang med fokus på migration mellem udviklingslande. Det viser EU's ægte og faste forpligtelse til at tackle menneskehandel og tvangsarbejde, nogle af de værste former for moderne slaveri, og vores vilje til at forbedre migranternes rettigheder mere generelt. Og det er klart for os, at vi har brug for det arbejde med civilsamfundet for at sørg for, at indvandrernes værdighed respekteres ".

reklame

Takket være projektet vil der ydes direkte social bistand og beskyttelse til migranterne og deres familier. Denne støtte vil f.eks. Omfatte adgang til sundhedspleje, juridisk bistand og reintegrationsforanstaltninger som uddannelse eller tolketjenester. Disse konkrete foranstaltninger vil blive tilpasset de specifikke behov for hver kategori af migranter, der er målrettet gennem dette initiativ.

Projektet har også til formål at hjælpe civilsamfundsorganisationer (CSO'er) med bedre at beskytte disse migrants rettigheder: for eksempel ved at oprette et netværk, hvor alle CSO'er kan dele bedste praksis. Fremme af veladministreret politik og lovgivning om migration, arbejdskraft og menneskehandel og støtte dialog med offentlige myndigheder, arbejdsgiverforeninger og den private sektor er nogle andre handlinger, der vil blive forfulgt.

Projektet er finansieret under programmet Global Public Goods and Challenges - som er en del af instrumentet for udvikling og samarbejde. Det vil blive implementeret af International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC), der er målrettet mod følgende oprindelses-, transit- og destinationslande:

reklame
  • Etiopien og Zimbabwe i Afrika

  • Den Dominikanske Republik, Ecuador og Honduras i Amerika

  • Indonesien, Nepal, Thailand, Kasakhstan, Rusland og Tadsjikistan i Asien

  • Jordan, Libanon og Marokko i Mellemøsten og Nordafrika

Baggrund


'Migrants in Action-projektets rettigheder blev lanceret i dag på et fælles arrangement med Den Internationale Føderation af Røde Kors og Røde Halvmåne-samfund (IFRC) under det politiske forum for udvikling (afholdes i Bruxelles den 1.-2. Oktober). Den to-dages begivenhed samler CSO'er, lokale myndigheder fra EU-lande og partnerlande med repræsentanter for EU-institutionerne for at diskutere, høre og udveksle information og erfaringer. EU-kommissionær for udvikling, Andris Piebalgs, holdt begivenhedens åbningstale den 1. oktober.

Der er 232 millioner migranter over hele verden ifølge FN's Department of Economic and Social Affairs (UNDESA). Over halvdelen af ​​disse migranter bor i lande med lav indkomst og mellemindkomst, og mange udviklingslande er samtidig migranteres oprindelses- og destinationsland. Dette øger regional og global mobilitet og skaber muligheder for f.eks. At bidrage til fattigdomsbekæmpelse og innovation. Men det kræver også effektiv regeringsførelse for at tackle udfordringer som 'hjerneflugt' (udvandring af uddannede mennesker), udvandring af migranter og indflydelse af migration på urbanisering.

Migration er en prioritet under EU's udviklingssamarbejdspolitik. Mellem 2004 og 2013 har Kommissionen forpligtet sig over 1 mia. EUR til mere end 400 migrationsrelaterede projekter. Denne support har fokuseret på kapacitetsopbygning til migrationsstyring (f.eks. Udveksling af ekspertise, uddannelse) med vægt på maksimering af migrationsudviklingen.

For mere information

Website af EuropeAid Udvikling og GD Samarbejde:

http://ec.europa.eu/europeaid/index_en.htm

Webstedet for det europæiske kommissær for udvikling, Andris Piebalgs:

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/piebalgs/index_en.htm

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending