Følg os

EU

Emily O'Reilly: 'At være ombudsmand kan virke mere som en kunst end en videnskab'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20140915PHT63002_original”Du er nødt til at være i stand til at overtale, lokke og trække undertiden tilbageholdende institutioner til at ændre mangeårige tankesæt eller være mere åbne i deres beslutningstagning," sagde den europæiske ombudsmand Emily O'Reilly. "Det er her, at være en ombudsmand kan synes mere som en kunst end en videnskab. "Den tidligere irske nationale ombudsmand blev valgt af MEP'erne i juli 2013 og er den første kvindelige europæiske ombudsmand. Hun talte om sit første år i embetet.

O'Reilly tiltrådte stillingen efter sin forgængers fratræden og vil være på plads indtil udgangen af ​​året.

Hvad kan du fortælle os om dit år på kontoret? Er dine forventninger opfyldt?
Mine ti års tidligere erfaring som national ombudsmand betød, at jeg virkelig var i stand til at ramme jorden og komme lige ind i arbejdet. Mit mål det seneste år var at starte processen med at bringe Ombudsmandens kontor til det næste niveau ved at vedtage en mere strategisk tilgang, der vil øge kontorets indflydelse, øge dets relevans for borgerne og forbedre den samlede effektivitet. Denne indsats er allerede begyndt, og de ændringer, vi har gennemført det sidste år, begynder at bære frugt. Et godt eksempel på disse forbedringer er at bruge vores magt til at iværksætte initiativundersøgelser på en mere strategisk måde og i spørgsmål af bredere, systemisk bekymring såsom gennemsigtighed i TTIP og sammensætningen af ​​Kommissionens ekspertgrupper.

Hvad er de største problemer, du støder på i dit arbejde? Forbedres situationen i EU-institutionerne?

reklame

Det største problem, vi støder på, er den institutionelle kultur, der kan udvikles i enhver offentlig administration. Du skal være i stand til at overtale, lokke og trække nogle gange tilbageholdende institutioner til at ændre mangeårige tankesæt eller være mere åbne i deres beslutningstagning. Det er her, at være ombudsmand kan virke mere som en kunst end en videnskab.
Et andet tilbagevendende problem, som vi støder på i vores sager, er manglen på gennemsigtighed i EU-institutionerne, der udgjorde 25% af alle sager i 2013. Dette inkluderer afslag på at give adgang til dokumenter eller oplysninger, manglende gennemsigtighed i lobbyen, der sidder med ekspert grupper, hvornår mødes de, hvad diskuterer de osv. Så der er stadig meget at gøre inden for gennemsigtighedsområdet med hensyn til at give borgerne de oplysninger, de har brug for.

Hvordan har Parlamentet det med hensyn til at følge reglerne og procedurerne? Hvordan ser du det fremtidige samarbejde mellem vores institutioner?

Selv om jeg er ny ombudsmand, har forholdet indtil videre været fremragende. Parlamentet har været meget åben for alle henstillinger, jeg har fremsat til administrative forbedringer. Et af de mest kraftfulde værktøjer, som ombudsmanden har, er at forelægge en særlig rapport for Parlamentet, som jeg gjorde tidligere på året om Frontex-spørgsmålet. Værktøjet gør det muligt for ombudsmanden at sætte fejl eller forsømmelser på den politiske dagsorden for en beslutning om medlemmernes handling, hvilket er et uvurderligt instrument, når du forsøger at gennemføre ændringer i EU.

reklame

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending