Følg os

EU

Erklæring fra præsident Barroso efter Det Europæiske Råd

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Barroso"God aften,

"Da det er første gang (31. august), at jeg taler med dig efter disse udnævnelser, lad mig lykønske min gode ven Donald Tusk og Federica Mogherini med deres udnævnelser. Jeg ved, at de begge er dybt engagerede europæere, og jeg er sikker på at de sammen med Jean-Claude Juncker vil udgøre et godt hold, og de vil arbejde aktivt på europæiske prioriteter.

"Og jobskabelse, baseret på vækst, er naturligvis i centrum for vores prioriteter. Det er vigtigt, at stats- og regeringschefer vil diskutere beskæftigelse, især ungdomsbeskæftigelse, i oktober i Italien og bygge videre på tidligere møder i Berlin og Paris.

reklame

"Europa-Kommissionen vil sikre en jævn overgang mellem dette og det næste kommissionskollegium. Den næste kommission vil præsentere sine retningslinjer for økonomiske spørgsmål i efteråret. Jeg er sikker på, at Det Europæiske Råd i oktober vil give diskussionen, så Det Europæiske Råd kan tage vigtige beslutninger i december.

”Naturligvis har diskussionerne i aften været fokuseret på den forværrede situation i Ukraine, og jeg vil naturligvis begrænse mine kommentarer til det, og det støtter også alt, hvad formanden for Det Europæiske Råd netop sagde om andre vigtige emner.

”Der var enhed omkring bordet, at hvis Rusland fortsætter med at eskalere krisen, vil det medføre høje omkostninger.

reklame

"Som sidste gang, da vi drøftede dette spørgsmål på Det Europæiske Råd, kan jeg forsikre Dem om, at Kommissionen hurtigt vil komme med yderligere forslag til restriktive foranstaltninger, som Det Europæiske Råd enstemmigt har anmodet os om at forelægge.

"Men sanktioner eller restriktive foranstaltninger er ikke et mål i sig selv. De er instrumenter til at vise det russiske lederskab, at det i 21st århundrede er den nuværende adfærd ikke acceptabel, og at vi opfordrer dem til at komme til fornuft og arbejde konstruktivt med Den Europæiske Union og selvfølgelig også med Ukraine. Helt ærligt giver det ingen mening at have denne form for konflikt eller slags ny kold krig. Jeg gjorde dette punkt endnu en gang yderst klart over for præsident Putin lige i går.

"Kontrasten er for stærk mellem de gentagne forpligtelser over for politisk dialog og den dramatiske virkelighed på stedet. Der kan ikke være nogen militær løsning på denne krise. Det er tid for alle at komme ned til fredsskabende arbejde. Det er ikke alt for sent, men tiden løber hurtigt tør.

"Kun med denne vej til fred kan vi troværdigt tage de bekymringsmæssige problemer op. Kommissionen har arbejdet utrætteligt for at aftrappe situationen og opnå forhandlede løsninger ved at formidle samtaler mellem Rusland og Ukraine om energi og handel. Om energi skal der være en løsning, der garanterer forsyningssikkerheden for både Ukraine og Europa. I forbindelse med handel er vi klar til at tage fat på pragmatiske mulige problemer, der opstår som følge af implementeringen af ​​DCFTA, der som bekendt er en del af associeringsaftalen.

”Men i dette Europæiske Råd kan jeg også efter at have lyttet til præsident Poroshenko fortælle dig, at lederne sendte en klar besked om, at de står bag det ukrainske folk og deres ret til at bestemme deres egen fremtid.

"Vores støtte gør allerede en håndgribelig forskel. De ensidige handelsforanstaltninger, som Kommissionen foreslog i april, har siden da øget den ukrainske eksport til Den Europæiske Union med 14%. Vi har udbetalt 600 millioner euro i makrofinansiel bistand og 250 millioner euro i budget støtte. Og vi er klar til at støtte Ukraine yderligere.

"Inden for Den Europæiske Union yder vi den nødvendige støtte til europæiske fødevareproducenter for at afbøde konsekvenserne af russiske gengældelsesforanstaltninger.

"Lad mig afslutte med et ord om den humanitære situation. Det mest sårbare behov skal beskyttes. Bistand skal leveres i samordning med myndighederne og i regi af de internationale humanitære organisationer. Kommissionen har lovet 2.5 millioner og fortsætter med at støtte de ukrainske myndigheders aktiviteter. Tak for din opmærksomhed."

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending