Verden Humanitær Dag: verden har brug for mere humanitære helte, siger World Vision

D192-0227 01-Udtalelse

  • Globalt er der mere end 60 millioner mennesker med behov for humanitær hjælp rundt om i verden
  • Øget internationalt samarbejde for at beskytte humanitære arbejdere i fare
  • EU er nødt til bedre at koordinere sin humanitære bistandspolitik med andre politikker for at sikre en hurtig og effektiv indsats i konfliktområdet

Siden 2008, World Vision sammen med det internationale samfund fejrer World Humanitær Day (WHD) på dagen for 19th august. I år WHD repræsenterer en fejring af det udfordrende arbejde humanister over hele verden og hylder deres mod, motivation og vilje til at hjælpe dem i nød.

Sammen med ngo'er som World Vision, Europa-Kommissionen og FN's Kontor for Koordinering af Humanitære Anliggender sætter fokus på hjælpearbejdere, der risikerer deres liv for at yde hjælp og assistance til millioner af mennesker, hvis liv er blevet revet fra hinanden ved krig eller naturkatastrofer. Humanitære helte er brug for mere end nogensinde.

Med mindst syv humanitære kriser, der udfolder sig som vi taler, over hele kloden udsættes en anslået 60 millioner mennesker for enorm lidelse. Normalt lider verdens fattigste, mest marginaliserede og sårbare mennesker, især børn, mest. Tusindvis af uselvisk hjælpearbejdere laver utroligt arbejde hver dag som reaktion på sådanne humanitære katastrofer, og vi skal fejre dem, der risikerer deres liv og arbejde i en ånd at gøre godt for de samfund, de tjener og ofte lever i eller bor tæt på.

Lucy Amatikide Murunga, World Vision Kenya humanitære arbejdstager er en af ​​dem: "Den største udfordring er at have en første hånd møde med så megen lidelse. De foruroligende billeder, vi får at se i katastroferamte ofre også fortsætte med at hjemsøge mig ", sagde Murunga.

"I det sidste år har vi været vidne til en alarmerende stigning i niveauet af angreb, herunder mod humanitære hjælpearbejdere, der ofte tager stor risiko for at hjælpe samfund i nød og de fortjener at blive beskyttet," siger World Vision Bruxelles og EU-repræsentant Marius Wanders . "På samme tid, for første gang nogensinde, FN har klassificeret samtidigt fire store humanitære kriser (Den Centralafrikanske Republik, South Sudan, Syrien og Irak) som niveau 3, den mest alvorlige niveau. Denne unikke situation strækker kapaciteten af ​​den humanitære sektor til selve sine grænser, ikke blot i form af økonomiske eller tekniske ressourcer, men især i form af menneskelige ressourcer. "

Den Europæiske Union har gået til en stor udstrækning i at løse disse kriser og Europa-Kommissionen for nylig forpligtet sig til at afsætte yderligere 5 millioner til støtte for operationer i Gaza, som centrale humanitære partnere. Som en af ​​de største donorer af humanitær bistand til den palæstinensiske befolkning, bør EU insistere på, at den humanitære folkeret overholdes i de besatte palæstinensiske områder og for at sikre fri bevægelighed for personer og varer, især for hjælpeorganisationer, så de kan levere relief på en rettidig og effektiv måde til de mest trængende.

Humanitærerne står over for de samme risici som det lokale samfund, de hjælper. I 2013 alene blev 460-hjælpearbejdere ramt af angreb, og 34% af dem blev dræbt, ifølge De Forenede Nationer. Derfor er WHD en mulighed for at anerkende de risici, som hjælpearbejdere udsættes for, takke for deres heltemod og opfordre til øget internationalt samarbejde for at beskytte samfund fra konfliktområder, især børn og kvinder samt verdens humanitære helte .

tags: , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, katastrofer, EU, EU, Menneskerettigheder, Humanitær bistand, Humanitær finansiering, Udtalelse