Følg os

EU

Tvist Sild: EU løfter foranstaltninger mod Færøerne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20140214Kommissionen har i dag (18 August) ophævet de foranstaltninger, der blev vedtaget mod Færøerne i august 2013 efter deres uholdbare fiskeri på nordisk sild. De påtænkte foranstaltninger vil nu blive løftet fra 20 August 2014.

Beslutningen træffes, efter at det blev aftalt, at Færøerne ville ophøre med deres uholdbare fiskeri og ville vedtage en fangstgrænse for sild i 2014 ved 40,000 tons. Dette niveau er betydeligt lavere end det, som Færøerne havde vedtaget i 2013, og som ifølge de nuværende videnskabelige vurderinger ikke bringer bevarelsen af ​​kyststaternes deling af bestanden i fare.

Ophævelsen af ​​foranstaltningerne udgør imidlertid ikke en stiltiende aftale fra EU om, at 40,000t er den legitime andel af bestanden til Færøerne. Det er kun et tegn på, at bestandens bæredygtighed ikke længere er i fare. Beslutningen påvirker heller ikke de konsultationer, der finder sted i efteråret blandt de fem kyststater (Norge, Den Russiske Føderation, Island, Færøerne og EU) om den fremtidige deling af bestanden.

reklame

Ophævelsen af ​​foranstaltningerne repræsenterer et rent skifer i EU's forbindelser med Færøerne, et land der betragtes som en potentiel strategisk partner for pelagisk fiskeri i det nordøstlige Atlanterhav. Europakommissær for maritime anliggender og fiskeri Maria Damanaki har til hensigt at møde Vestergaard, fiskeriminister på Færøerne, for at danne grundlaget for en ny æra af samarbejde.

Baggrund

Efter de ensidige stigninger i makrelfangsten fra Færøerne i 2010 var den normale bilaterale udveksling af fiskerirettigheder blevet afbrudt, hvilket gjorde, at fiskere fra begge parter ikke kunne fiske i deres traditionelle fiskeriområder i hinandens fiskerizone.

reklame

Efter en ensidig stigning i fangst af sild fra Færøerne i 2013, der truede bæredygtigheden af ​​bestanden, vedtog Kommissionen et forbud mod import i EU af sild og makrel, der blev fanget under Færøernes kontrol. Indførsel i EU-havne af fartøjer, der beskæftiger sig med fiskeri eller transport af sådanne fisk, var også forbudt. Som reaktion på disse foranstaltninger indledte de færøske myndigheder procedurer mod EU inden for rammerne af tvistbilæggelsesmekanismerne i Verdenshandelsorganisationen og FN's havretskonvention.

Normaliseringsprocessen for fiskeriforholdene mellem EU og Færøerne startede i slutningen af ​​2013, da Færøerne accepterede at blive en del af arrangementet mellem kyststaterne om forvaltning af makrel i 2014. Dette tillod en aftale om traditionel udveksling af fiskerimuligheder, herunder gensidig adgang til hinandens fiskepladser. Den løbende forståelse af sild forventes at være afslutningen på tvisterne og starten på et bedre samarbejde mellem de to parter.

Som led i den politiske aftale indgået i juni 2014 (Se også: IP / 14 / 668) blev det forstået, at Kommissionen ville forelægge et udkast til forordning om ophævelse af de foranstaltninger, der blev vedtaget i 2013 til et udvalg af medlemsstater. Udvalget mødtes med 31 i juli og protesterede ikke mod denne forordning, og Kommissionen indledte derfor processen med vedtagelse af udkastet til forordning, der blev afsluttet i dag.

Denne forordning og ophævelsen af ​​foranstaltningernes foranstaltninger træder i kraft dagen efter den øjeblikkelige offentliggørelse i Den Europæiske Unions Tidende.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending