Følg os

EU

Tvist Sild: EU løfter foranstaltninger mod Færøerne

DEL:

Udgivet

on

20140214Kommissionen har i dag (18. august) ophævet de foranstaltninger, der blev vedtaget over for Færøerne i august 2013 efter deres uholdbare fiskeri efter atlantisk-skandiske sild. De foranstaltninger, der blev pålagt dengang, ophæves nu fra den 20. august 2014.

Beslutningen kommer, efter at det blev aftalt, at Færøerne indstiller deres uholdbare fiskeri og vedtager en fangstbegrænsning for sild i 2014 på 40,000 tons. Dette niveau er betydeligt lavere end det, Færøerne havde vedtaget i 2013, og som ifølge de nuværende videnskabelige vurderinger ikke sætter bevaringsindsatsen i de kyststater, der deler bestanden, i fare.

Ophævelsen af ​​foranstaltningerne repræsenterer dog ikke en stiltiende aftale fra EU om, at 40,000 t er den legitime andel af bestanden for Færøerne. Det er blot et tegn på, at bestandens bæredygtighed ikke længere er i fare. Beslutningen berører heller ikke de konsultationer, der vil finde sted i efteråret mellem de fem kyststater (Norge, Den Russiske Føderation, Island, Færøerne og EU) om den fremtidige deling af bestanden.

Ophævelsen af ​​foranstaltningerne repræsenterer en ren tavle i EU's forhold til Færøerne, et land, der betragtes som en potentiel strategisk partner inden for pelagisk fiskeri i det nordøstlige Atlanterhav. EU-kommissær for maritime anliggender og fiskeri Maria Damanaki har til hensigt at møde Vestergaard, Færøernes fiskeriminister, for at skabe grundlaget for en ny æra for samarbejde.

Baggrund

Efter Færøernes ensidige stigninger i makrelfangsten i 2010 var de normale bilaterale udvekslinger af fiskerettigheder blevet afbrudt, hvilket gjorde, at fiskere fra begge parter ikke kunne fiske på deres traditionelle fiskepladser i hinandens fiskerizone.

Efter en ensidig stigning i fangsten af ​​sild fra Færøerne i 2013, som bragte bestandens bæredygtighed i fare, vedtog Kommissionen et forbud mod import i EU af sild og makrel fanget under Færøernes kontrol. Det var også forbudt at sejle ind i EU-havne for fartøjer, der fiskede eller transporterede sådanne fisk. Som reaktion på disse foranstaltninger indledte de færøske myndigheder en procedure mod EU inden for rammerne af Verdenshandelsorganisationens tvistbilæggelsesmekanismer og FN's havretskonvention.

reklame

Processen med normalisering af fiskeriforbindelserne mellem EU og Færøerne startede i slutningen af ​​2013, da Færøerne accepterede at blive en del af ordningen mellem kyststaterne om forvaltning af makrel for 2014. Dette muliggjorde en aftale om traditionel udveksling af fiskerimuligheder. herunder gensidig adgang til hinandens fiskepladser. Den løbende forståelse om sild forventes at blive afslutningen på stridighederne og begyndelsen på et bedre samarbejde mellem de to parter.

Som en del af den politiske aftale indgået i juni 2014 (Se også: IP / 14 / 668) det var underforstået, at Kommissionen ville forelægge et udkast til forordning, der ophæver de foranstaltninger, der blev vedtaget i 2013, for et udvalg af medlemslande. Udvalget mødtes den 31. juli og gjorde ikke indsigelse mod denne forordning, og derfor indledte Kommissionen processen med vedtagelse af det udkast til forordning, der blev afsluttet i dag.

Denne forordning og ophævelsen af ​​foranstaltningerne i henhold til foranstaltningerne træder i kraft dagen efter den forestående offentliggørelse i Den Europæiske Unions Tidende.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending