Følg os

EU

Russiske 'humanitære' lastbiler: Halvtomme eller halvtømte?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

DA0CB0F8-820E-4653-8BEE-8DCAF67F35FE_cx0_cy14_cw0_mw1024_s_nUdtalelse af Halya Coynash

Siden skrivningen af ​​nedenstående ord er det blevet klart, at meget mange af lastbilerne næsten er tomme, hvilket vækker mistanken om, at noget andet end hjælp skulle losses før kontrollen, eller at hele den 'humanitære konvoj' præstation var rettet mod at distrahere opmærksomheden fra anden bevægelse, muligvis af russisk militært udstyr, over grænsen. De første journalistrapporter antyder, at et antal af de russiske militærbiler i den 'humanitære konvoj' overhovedet ikke har meget i dem.


Timur Olevsky fra TV Dozhd siger, at han har kunnet se indersiden af ​​flere af KAMAZ-lastbiler, der specielt males hvide til denne 'humanitære' øvelse. Hvad der straks var synligt, siger han, er at dem, han så, mens de faktisk indeholdt boghvede, vand osv., Var mindre end en tredjedel fulde. Dette bekræftes af tweets fra FT journalist Courtney Weaver, der skriver, at mange af dem stort set er tomme.

reklame

 

Hvis lastbilerne altid var en tredjedel eller mindre fulde, og 280 først blev malet hvide og velsignet af en ortodokse præst som en propagandaøvelse, skal dens spørgsmål sættes alvorligt i tvivl. Dette kan imidlertid ikke vides, da trods helt falske påstande fra Kreml og det russiske udenrigsministerium, blev det internationale Røde Kors aldrig vist papirer og ikke i stand til at kontrollere indholdet.  

 

reklame

De 280 lastbiler skulle ankomme til grænseovergangen i Kharkiv oblast for to dage siden for at blive kontrolleret og overført til IRC-køretøjer under sidstnævnte tilsyn. Moskva nægtede at tillade dette, og lastbilerne skiftede pludselig retning og satte kursen mod Luhansk oblast, der er under Kreml-støttet militant kontrol.

 

Havde de krydset denne grænse, ville dette have været en åben handling af aggression. 

 

Det gjorde de ikke og stoppede i stedet nogle 20 kilometer fra grænsen, dog vestlige journalister var vidne til en søjle af russiske militære køretøjer, inklusive væbnede personelbærere, der krydsede den samme grænse. Rapporter om mindst 23 sådanne køretøjer, der krydser torsdag aften, blev straks sendt af både Shaun Walker fra Guardian og Roman Oliphant fra Daily Telegraph.

 

Dette er også russisk aggression. Ikke skjult for det. Køretøjerne slukkede ikke engang forlygterne og krydsede i et område så tæt på de 280 lastbiler, at russisk militærpersonale ville have været klar over, at bevægelsen ville blive bemærket og registreret.

 

Tidligere torsdag rapporterede Jeremy Bender for Business Insider at konvojen "af umærkede hvide lastbiler til Ukraine og den formodede humanitære mission nu ledsages af tungt stødende russisk militært udstyr.

 

"Lastbiler med forsyninger er blevet sammenkoblet med helikoptere, luft-missil-systemer og mulige luftbeskyttelsessystemer ... Tunguska er sandsynligvis ikke det eneste luftvåben, der rejser med konvojen, da dette billede af et i øjeblikket uidentificeret våbensystem demonstrerer: Russiske militære helikoptere har også flyvet sammen med konvojen. 

"Den russiske konvoj har hævet et antal røde flag, bortset fra dette tunge kontingent af kanoner og rustninger. Konvojen har ikke overholdt de betingelser, der er indført af både Ukraine og Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC) - konvoj rejser under ICRC-flag, men organisationen har ikke været i stand til at kontrollere indholdet af lastbilerne."

Sidste weekend gjorde USA, Storbritannien og sandsynligvis andre lande det utvetydigt klart for Rusland, at ethvert forsøg på at tvinge den såkaldte 'humanitære konvoj' ind i Ukraine uden Ukraines samtykke ville blive behandlet som en russisk invasion. Mens den 'humanitære' belastning muligvis har været på russisk territorium, gjorde tung militær teknologi det ikke.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending