Følg os

EU

Kommissionen vedtager franske program til at bruge 499 mio € fra fonden for europæisk støtte til de dårligst stillede

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

GetMediaBytesEuropa-Kommissionen har i dag (31. juli) godkendt det franske operationelle program til at bruge det nye Fond for europæisk støtte til de dårligst stillede (FEAD). Frankrig, den første medlemsstat, der har vedtaget sit FEAD-program, modtager 499 millioner i løbende priser i perioden 2014-2020 til støtte for levering af fødevarehjælp til dem, der har mest behov i landet (suppleret med € 88 mio. Fra nationale ressourcer).

Kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion László Andor sagde: "Jeg glæder mig over den hurtige vedtagelse af det franske operationelle program. Fonden for europæisk bistand til de dårligst stillede vil spille en nøglerolle for at hjælpe Europas mest sårbare borgere med mad eller andre basale varer. I mange medlemsstater stiger alvorlig materiel mangel, og mange husstande har ikke råd til et måltid. Jeg ser frem til at godkende programmerne i alle de andre medlemsstater, så resten af ​​de 3.8 mia. EUR, der er til rådighed, kan udnyttes bedst muligt i vores kamp mod fattigdom. "

I Frankrig vil FEAD blive brugt på samme måde som det foregående fødevaredistributionsprogram for de mest dårligt stillede mennesker (MDP), og det årlige finansieringsbeløb vil være lidt højere (op til € 79 mio. I 2014 sammenlignet med € 71.3 mio. I 2013). Partnerorganisationer vil fortsat spille en nøglerolle i ydelsen af ​​bistand, og fra nu af skal de tilbyde støttemodtagerne ledsagende foranstaltninger såsom vejledning og støtte til at hjælpe de dårligst stillede med at komme ud af fattigdom.

reklame

For at undgå forstyrrelser i den hjælp, der blev tilbudt under overgangen fra det tidligere program til distribution af fødevarer til den nye FEAD, brugte de franske myndigheder allerede nationale midler til at distribuere mad. Disse udgifter kan tilbagebetales med tilbagevirkende kraft af FEAD. F.eks. Blev kartoner med mælk distribueret sidste forår. Nu hvor det operationelle program er vedtaget, modtager Frankrig et forskud på 11% af den samlede tildeling. Dette beløb dækker tidligere udgifter og giver den nødvendige finansiering til at forberede næste vinters hjælpekampagne.

Baggrund

Lanceret i januar 2014, Fond for europæisk støtte til de dårligst stillede (FEAD) er et stærkt symbol på europæisk solidaritet. Hovedformålet er at bryde den onde cirkel af fattigdom og afsavn ved at yde ikke-finansiel bistand til nogle af EU's mest sårbare borgere. FEAD er en værdi på € 3.8 mia. I reelle termer i perioden 2014 til 2020.

reklame

Fonden vil hjælpe med at styrke den sociale samhørighed ved at lindre de værste former for fattigdom. Det vil også bidrage til at mødes EUROPA 2020-mål at reducere antallet af mennesker i eller i fare for fattigdom og social udstødelse med mindst 20 millioner inden 2020.

FEAD vil støtte alle 28 medlemslandes handlinger for at yde en bred vifte af ikke-finansiel bistand til mest dårligt stillede mennesker - det være sig enkeltpersoner, familier, husstande eller grupper af sådanne personer. Denne hjælp kan omfatte mad, tøj og andre vigtige varer til personlig brug, såsom sko, sæbe og shampoo. Det kan også bruges til handlinger, der tilskynder til social integration.

Hver medlemsstat definerer målgruppen for 'mest dårligt stillede personer' i sit nationale operationelle program. Medlemsstaterne kan derefter vælge, hvilken type bistand de ønsker at yde (mad eller basisvarer eller en kombination af begge) og deres foretrukne model til indkøb og distribution af fødevarer og varer i henhold til deres egen situation og præferencer.

EU Maddistributionsprogram for de mest dårligt stillede mennesker (MDP) var fra 1987 en vigtig kilde til bestemmelser for organisationer, der arbejder i direkte kontakt med de mindst heldige mennesker, der forsyner dem med mad. Det blev oprettet for at gøre god brug af de daværende landbrugsoverskud. Med den forventede udtømning af interventionslagre og deres høje uforudsigelighed i perioden 2011-2020 som følge af successive reformer af den fælles landbrugspolitik blev MDP ophørt i slutningen af ​​2013 og blev siden da erstattet af FEAD.

Medlemsstaterne har indtil 12. september 2014 til at forelægge deres FEAD-operationelle programmer for Kommissionen.

Mere information

Ofte stillede spørgsmål om FEAD: MEMO / 14 / 170
FEAD-forordningen (EU 223/2014)
László Andors hjemmeside
Følg László Andor på Twitter
Abonner på Europa-Kommissionens gratis e-mail nyhedsbrev om beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending