Følg os

Udviklingslande

EU-samarbejdet med Latinamerika

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

slide1EU har mere end 18 års erfaring med regionalt samarbejde i Latinamerika. Mellem 2007 og 2013 tilvejebragte EU 556 mio. EUR til regionale midler, der blandt andet blev brugt på områderne social samhørighed, vandforvaltning, socioøkonomisk udvikling, videregående uddannelse og informationssamfund.

På EUROsociAL konference i Bruxelles om 24-25 marts, udviklingskommissær Andris Piebalgs, annoncerede nye EU-støtte på mindst € 2.4 milliarder for Latinamerika for årene 2014 til 2020, som er en del af udviklingssamarbejde (DCI) . Dette er for at blive brugt på områder som sikkerhed, god regeringsførelse, ansvarlighed og social lighed, inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst, miljømæssig bæredygtighed, modstandskraft og klimaændringer, og Erasmus +.

18 lande (Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Cuba, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela) er omfattet af DCI og er berettiget til disse regionale fonde.

reklame

EU-samarbejdet med Peru og Ecuador

Ecuador

• Med en befolkning på ca. 15.5 millioner, Ecuador er det tættest befolkede land i Sydamerika og er klassificeret som en øvre middelklasse indkomst land.

reklame

• Ecuador er den tredje hurtigst voksende økonomi i Latinamerika (5.2% i 2012), med den laveste arbejdsløshed (4.86% i 2013) i regionen globalt.

• Den økonomiske vækst i Ecuador har været inklusive, som direkte har reduceret fattigdom og ulighed niveauer og øget middelklassen.

• Mellem 2006 og 2013, indkomst fattigdom (ved hjælp af nationale fattigdomsgrænse) faldt fra 37.6% til 25.5%, mens ekstrem fattigdom faldt fra 16.9% til 8.6%.

• Men fortsat store udfordringer med hensyn til bæredygtigheden af ​​disse resultater i reducere fattigdom og ulighed og til at sikre bæredygtig og inklusiv vækst.

• Mere end halvdelen af ​​Ecuadors befolkning til at leve i fattigdom fortsætter eller er sårbar over for igen at falde under fattigdomsgrænsen.

Mellem 2007 og 2013, EU forpligtede € 140.6m til Ecuador:

De vigtigste politikker støttet var uddannelse (€ 75.2m) og økonomisk vækst (€ 65.4m).

I uddannelse, EU-støtte har bidraget til en væsentlig stigning i adgangen til almen grunduddannelse, med, ved udgangen af ​​2013, mere end 95% af børn i skolealderen går i skole.

Peru

• Peru har den femte-største befolkning (29.733 millioner) i Latinamerika (bag Brasilien, Mexico, Colombia og Argentina), og det dækker et areal på 1.3 millioner kvadratmeter. Det er klassificeret som en høj midterste indkomst land.

• De vigtigste sociale indikatorer for Peru viser positive fremskridt, men også afslører en vedvarende ulighed. Selvom national fattigdom faldt fra 45% i 2006 at 25.8% i 2012, forbliver landdistrikterne Andes zone fattigdom niveau 53%.

• Den peruvianske økonomi stadig i vid udstrækning baseret på udvinding og eksport af råvarer, primært mineraler og gas. Dette betyder ikke kun gøre landet strukturelt sårbare over for eksterne udbud og efterspørgsel stød på de globale markeder, men kan også fodre utilfredshed og sociale konflikter.

Mellem 2007 og 2013, EU forpligtede € 135m til Peru:

De vigtigste områder for støtte var narkotikapolitikker og social integration.

I 2013 vedtog Europa-Kommissionen 32.2 mio. EUR i finansiering til sektorbudgetstøtte til den nationale anti-narkotikastrategi. Den første faste tranche på € 8 mio. Udbetales under kommissærens besøg.

Støtte til social integration har været et af de vigtigste mål for EU-samarbejdet med Peru i det seneste årti. Oprettelsen af ​​et nyt ministerium for social integration og oprettelse af en særlig fond fremme resultatorienterede programmer for social integration er gode eksempler på denne indsats på den del af regeringen.

Regionale projekter i Peru og Ecuador

  1. ALFA III

ALFA III støtter moderniseringen af ​​videregående uddannelser i Latinamerika for at fremme en bæredygtig og retfærdig udvikling i regionen, gennem oprettelse af netværk mellem universiteter i regionen.

I denne henseende bidrager ALFA III til opbygningen af ​​det fælles videregående uddannelsesområde mellem EU og Latinamerika, der er anerkendt som et strategisk element til styrkelse af de bilaterale og multilaterale forbindelser mellem de to regioner. Med et budget på € 75 mio. For perioden 2007-2013 finansierede programmet 51 projekter, der fremmer samarbejde og netværk mellem næsten 500 universiteter. Mere end 18 videregående uddannelsesinstitutioner fra Peru deltager i de 14 godkendte projekter fra ALFA III. I Ecuador deltager mindst 19 videregående uddannelsesinstitutioner.

  1. EUROsociAL- Flagship program for social samhørighed i Latinamerika

EUROsociAL er et program designet til at øge den sociale samhørighed, der samler politiske beslutningstagere og højtstående embedsmænd fra europæiske og latinamerikanske offentlige forvaltninger til at udvikle og gennemføre politikker for at reducere sociale uligheder.

Den samlede EU-bidrag beløber sig til € 70m (€ 30m under sin første fase (2004-2009) og € 40m under den anden (2011-2014). Det fremmer aktivt 'Syd-Syd' samarbejde i Latinamerika (dvs. når viden baseret på tidligere samarbejde og tilpasset de særlige forhold i et naboland er blevet overført fra et latinamerikansk land til et andet) - udgifter, som forventes at top € 10m under programmets anden fase.

Nogle konkrete eksempler fra Peru og Bolivia omfatter hjælpe tidligere indsatte til at blive integreret i samfundet, støtter de nationale faglige kvalifikationer Systems og overvågning lige adgang til sundhedspleje og lægemidler.

Flere eksempler på regionale samarbejdsprojekter er tilgængelige her.

For mere information:

IP / 14 / 853: EU-kommissær annoncerer væsentlig ny finansiering til Peru under besøg

Udviklingslande

UK forpligter penge til #Commonwealth uddannelse, opfordrer #malaria kamp

Udgivet

on

Premierminister Theresa May lovede kontanter for at hjælpe med at forbedre børns uddannelse i Commonwealth og opfordrede til en forpligtelse fra kollegeledere til at tackle malaria på tirsdag (17 april), skriver William James.

May's regering søger at genoplive Commonwealth, et 53-land netværk af for det meste tidligere britiske kolonier, da det søger at definere sin post-Brexit rolle i verden som leder af frihandel og aktive globale borgere.

Taler om den anden dag i et uges langt Commonwealth-møde i London, kan der skiftes fokus fra handel, som hun diskuterede mandag til humanitære spørgsmål.

reklame
 "Vi skal vise verden, hvad Commonwealth er i stand til," sagde hun.

Kan begå 212 million pounds ($ 304m) for at sikre, at børn, der lever i udviklingslandene, modtager 12 års kvalitetsuddannelse.

"Jeg vil have, at dette skal være topmødet, hvor Commonwealth er enig i at gøre det til målet for alle vores medlemmer - og begynder at indføre de konkrete foranstaltninger, der vil gøre det muligt for det at blive en realitet," sagde hun.

Maj talte sammen med co-grundlægger og filantropist bill gates fra Microsoft, der også berørte behovet for at reducere malaria dødsfald og siger omkring xnumx% af commonwealth borgere bor i lande, hvor sygdommen er endemisk.

reklame
Storbritannien er allerede forpligtet til at bruge en halv milliard pund om året på at bekæmpe malaria og kan opfordre kollegerne til at målrette mod en halvering af malariakurser ved 2023.

"Vi kan ikke i god samvittighed tale om de unge i verden om at sikre en arv til vores børn og børnebørn uden at tackle en sygdom, der globalt dræber en af ​​dem hvert andet minut," tilføjede hun.

($ 1 = 0.6983 pounds)

Læs

Udviklingslande

EU optrapper støtte til #Nigeria, #Niger og #Cameroon som humanitær krise forværres

Udgivet

on

20150107PHT05002_originalEuropa-Kommissionen yder supplerende humanitær bistand for at hjælpe med til at afhjælpe forværringssituationen i Chad-søen.

I dag (4. august) annoncerede Europa-Kommissionen yderligere 12.5 mio. € i humanitær bistand til støtte for mennesker i Nigeria, Niger og Cameroun, da de står over for en forværret humanitær krise. Dagens yderligere nødhjælp vil hjælpe sårbare befolkninger i Lake Chad-regionen. Der ydes 9 mio. EUR til støtte for folk i Nigeria, 2 mio. EUR i Cameroun og 1.5 mio. EUR i Niger.

Den nye finansiering kommer som vold af terroristgruppen Boko Haram fra det nordlige Nigeria har alvorligt destabiliseret Chad-regionen, hvilket forårsager forskydningen af ​​millioner af mennesker.

reklame

"Da jeg rejste til regionen i sidste måned, var jeg vidne til situationen for mennesker i Lake Chad Basin. Millioner er blevet fordrevet, og antallet af dem, der kæmper for at finde mad, er i stigende grad alarmerende. Situationen i Nigeria er især dramatisk. Som altid er børn børn er hårdest ramt, og vi skal hurtigst muligt gribe ind for at stoppe deres lidelse. Denne yderligere EU-finansiering vil fokusere på nødhjælp, primært inden for mad og ernæring, vand og sanitet og sundhed. Alt bestræbelser bør gøres for at sikre, at humanitære organisationer kan sikkert nå dem, der har brug for hurtig hjælp. " sagde kommissær for humanitær bistand og krisestyring, Christos Stylianides.

Den EU-støtte, der blev annonceret i dag, kommer oven på den € 58m, der tidligere blev tildelt krisen i Chad-søen, og den samlede EU's humanitære bistand til over € 70m for regionen i 2016. Den Europæiske Union er en vigtig humanitær donor i regionen, der yder bistand til lokale, værts- og fordrevne befolkninger i forskellige humanitære hjælpesektorer i de seneste år.

TABEL - Samlet EU-humanitær bistand til befolkninger i Tchad-søen og i Sahel i 2016: 216,200,000 €

reklame
Bistandstype (i €)
Land Modstandsdygtighed og mad Støtte til konflikt berørt befolkning i Lake Chad Basin Yderligere nødhjælp
Burkina Faso +15 300 000 XNUMX
Cameroun +2 000 000 XNUMX +9 000 000 XNUMX +2 000 000 XNUMX
Tchad +41 000 000 XNUMX +9 200 000 XNUMX
mali +17 500 000 XNUMX
Mauretanien +10 700 000 XNUMX
Niger +29 000 000 XNUMX +9 000 000 XNUMX +1 500 000 XNUMX
Nigeria +31 000 000 XNUMX +9 000 000 XNUMX
senegal +6 400 000 XNUMX
Vestafrikas regionale programmer +23 600 000 XNUMX
I alt EUR +145 500 000 XNUMX +58 200 000 XNUMX +12 500 000 XNUMX

Baggrund

Nigeria er det værste ramte land af den regionale humanitære krise. De Forenede Nationers skøn over 7 millioner nigerianere er blevet ramt af konflikten i den nordøstlige del af landet alene - herunder over 2 millioner fordrevne, der stoler på humanitær bistand for at overleve. Allerede sårbare værtssamfund er også dybt påvirket, ligesom lokalbefolkningen i Nigeria, og i stigende grad.

Den nordlige del af Kamerun er i øjeblikket vært for 65,100 nigerianske flygtninge og 191, 600 internt fordrevne, hvoraf 158,500 har flået angreb fra Boko Haram. I mellemtiden har volden tvunget nogle 167,000-folk fra deres hjem i Niger, som også er vært for 82,000-nigerianske flygtninge.

Samtidig vurderes nogle 4.4 millioner nigerianere at være alvorligt fødevare usikre i den nordøstlige del af landet. Antallet af børn, der lider af alvorlig akut underernæring, er rapporteret at være særligt alarmerende - mindst 244,000 vurderes at blive påvirket i staten Borno alene. Hjælpeagenturer rapporterer, at en ud af fem børn kan dø, hvis de ikke er forsynet med akut livreddende behandling.

Specielt i Nigeria har Europa-Kommissionen løbende opskåret sin støtte for at imødekomme de stigende humanitære behov. EU's humanitære bistand til Nigeria siden 2014 beløber sig til € 73 mio.

Mens behovene er enorme, er det kun sidste uge, at yde humanitær bistand i Nigeria og regionen som helhed stadig udfordrende, som det fremgår af angrebet mod humanitære respondenter i det nordøstlige Nigeria.

Mere information

Kamerun factsheet

Niger factsheet

Nigeria factsheet

EU intensiverer humanitær bistand til ofre for Boko Haram i Afrikas Lake Chad-region

Læs

Udviklingslande

#EUTurkey: Læger uden Grænser vil ikke længere tage midler fra EU

Udgivet

on

20131008PHT21745_originalLæger uden Grænser (MSF) har i dag offentliggjort, (17 af juni), at de ikke længere vil tage midler fra Den Europæiske Union og medlemsstaterne, i modsætning til hvad de opfatter som skadelige afskrækkelse politikker og intensivere forsøg på at skubbe folk og deres lidelser væk fra europæisk kyster. Beslutningen tager øjeblikkelig virkning og vil gælde for Læger uden Grænsers projekter i hele verden.

Tre måneder til EU-Tyrkiet aftale, som de europæiske regeringer påstår som en succes, mennesker med behov for beskyttelse, er tilbage tælle dens sande menneskelige omkostninger. På de græske øer, mere end 8,000 mennesker, herunder hundredvis af uledsagede mindreårige, er blevet strandet som en direkte konsekvens af EU-Tyrkiet deal. De har boet i alvorlige forhold, i overfyldte lejre, nogle gange i flere måneder. De frygter en tvungen tilbagevenden til Tyrkiet endnu er berøvet væsentlig retshjælp, deres ene forsvar mod kollektiv udvisning. De fleste af disse familier, som Europa har lovgivet ud af syne, er flygtet konflikt i Syrien, Irak og Afghanistan.

Europa-Kommissionen hyldede for nylig aftalen mellem EU og Tyrkiet som en succes. Europa-Kommissionens første vicepræsident Frans Timmermans sagde: "Erklæringen mellem EU og Tyrkiet leverer resultater: migranter ser, at det ikke er værd at risikere deres liv på smuglerbåde, og vi er på vej til at indgå kontrakter på 1 mia. € i projekter under flygtningefaciliteten ved slutningen af ​​denne sommer. Men nu er det ikke øjeblikket at læne sig tilbage. Vi er nødt til at gennemføre alle elementerne i erklæringen fuldt ud. Dette inkluderer øget genbosættelse og øget Grækenlands kapacitet til at tackle den humanitære situation og håndtere asylansøgninger i tråd med EU lov. De tyrkiske myndigheder skal også færdiggøre gennemførelsen af ​​køreplanen for visumliberalisering. "

reklame

Læger uden Grænser siger, at aftalen mellem EU og Tyrkiet sætter selve begrebet "flygtning" og den beskyttelse, det giver, i fare. Læger uden grænser International generalsekretær Jerome Oberreit sagde: ”I flere måneder har Læger uden Grænser udtalt sig om et skammeligt europæisk svar med fokus på afskrækkelse snarere end at give folk den hjælp og beskyttelse, de har brug for. Igen er Europas hovedfokus ikke på, hvor godt folk vil blive beskyttet, men på hvor effektivt de holdes væk. ”

Læger uden Grænser også indsigelse mod Kommissionens forslag om at kopiere mellem EU og Tyrkiet logik tværs af mere end 16 lande i Afrika og Mellemøsten. Disse tilbud ville pålægge handel og udviklingsbistand nedskæringer på lande, der ikke stammer migration til Europa eller lette tvungne afkast, belønne dem, der gør.

MSF siger, at da aftalen mellem Europa og Tyrkiet foretaget på 18 marts, har Grækenland forvandlet flygtningelejre i interneringslejre. Flygtninge bliver sorteret og vente på at blive sendt tilbage til Tyrkiet for dem, der kom efter 20 marts. EU-Tyrkiet aftale sætter en farlig præcedens for andre lande hosting flygtninge, sende en meddelelse, at omsorg for mennesker tvunget fra deres hjem er valgfri, og at de kan købe deres vej ud af at give asyl. Sidste måned, den kenyanske regering citerede europæiske migrationspolitik at retfærdiggøre deres beslutning om at lukke verdens største flygtningelejr, Dadaab, sender dens beboere tilbage til Somalia. Ligeledes handlen gør intet for at tilskynde lande omkring Syrien, allerede hosting millioner af flygtninge, til at åbne deres grænser for dem i nød.

reklame

"Europas forsøg på at outsource migrationskontrol er at have en dominoeffekt, med lukkede grænser strækker sig hele vejen tilbage til Syrien. Folk i stigende grad har ingen steder at vende, "siger Oberreit. "Vil situationen i Azaz hvor 100,000 mennesker er blokeret mellem lukkede grænser og frontlinjerne bliver reglen, snarere end den dødbringende undtagelse?"

EU-Tyrkiet deal finansielle pakke indeholder en milliard euro i humanitær bistand. Erkender, at deres er uden tvivl behov i Tyrkiet, et land, der i øjeblikket er vært tæt på tre millioner syriske flygtninge, er støtten blevet forhandlet som belønning for grænsekontrol løfter, snarere end at være baseret udelukkende på behov.

”Afskrækkelsespolitikker, der sælges til offentligheden som humanitære løsninger, har kun forværret lidelsen hos mennesker i nød. Der er ikke noget fjerntliggende humanitært ved disse politikker. Det kan ikke blive normen og skal udfordres, ”sagde Oberreit. ”Læger uden Grænser modtager ikke finansiering fra institutioner og regeringer, hvis politik skader så meget. Vi opfordrer de europæiske regeringer til at skifte prioriteter - i stedet for at maksimere antallet af mennesker, de kan skubbe tilbage, skal de maksimere det antal, de byder velkommen og beskytter. ”

Læs
reklame
reklame
reklame

trending