Følg os

Tiltrædelse

Catalanerne fat Juncker og Schultz

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Catalansk-banner Catalan National Assembly (ANC) fortsætter sin kampagne for at gøre den catalanske sag internationalt kendt. Der er blevet udfoldet et banner, der er rettet til de respektive formænd for Europa-Kommissionen og Parlamentet, der hævder catalanernes ret til at stemme om deres politiske fremtid.

"Hr. Præsident, catalanerne stemmer frihed den 9. november." Dette var den meddelelse, der blev sendt den 20. juli til de respektive præsidenter for Europa-Parlamentet og Kommissionen ved en samling i Ebro Delta Natural Park i Catalonien. Målet er at gøre krav på catalanernes ret til frit at beslutte, om de vil blive en ny uafhængig stat i Europa.

Et kæmpe banner på 15x30 meter blev udfoldet af mere end 500 mennesker, der afslørede et billede af ansigtet til Jean-Claude Juncker og Martin Schulz - aktivister ønsker at informere det internationale samfund om, at Catalanerne den 9. november vil afholde en folkeafstemning om sig selv -beslutsomhed. Deltagerne dannede også et menneskeligt 'V' til 'Stem' og 'Voluntat' ('Vil').

reklame

Et budskab til verden

I løbet af denne sommer, foruden talrige menneske "Vs" at blive dannet i hele Catalonien, er 10 enorme bannere bliver udfoldet med budskaber til verdens ledere som Barack Obama, Jean Claude Juncker, Martin Schulz, Angela Merkel, François Hollande, David Cameron, Matteo Renzi, Ban Ki-moon, Dilma Rousseff, pave Francis og Fredrik Reinfeldt.

reklame

Tiltrædelse

Tiltrædelsessamtaler med #Albanien og #NorthMacedonia skærper fokus på EU's solidaritet

Udgivet

on

Mens de offentlige nyheder fortsat domineres af de sociale og økonomiske virkninger af det kinesiske Covid 19-virus - har Rådet fundet tid til at gøre store fremskridt med hensyn til udvidelsen af ​​EU til at omfavne landene Albanien og Nordmakedonien - skriver Dr. Vladimir Krulj

EU's medlemsstater blev tidligere i denne uge enige om at give grønt lys for at åbne EU-tiltrædelsesforhandlinger med det nordlige Makedonien og Albanien. Den måde, de gjorde det på, var også usædvanlig ved en skriftlig procedure under hensyntagen til den nuværende sundhedsmæssige situation, der påvirker Europa og resten af ​​verden.

reklame

Det er interessant at bemærke, at det nordlige Makedonien indledte drøftelser med EU, før Kroatien gjorde det. Imidlertid forårsagede komplikationer med konflikten med Grækenland om landets navn uendelige forsinkelser, indtil endelig et hidtil uset træk i 2018 af den daværende premierminister til at ændre landets navn åbnede døren for fremskridt med forhandlingerne.

I Albaniens tilfælde var der vanskeligheder med retsstatsprincippet, korruptionsbekæmpelsesindsats, kriminalitet, ytringsfrihed og beskyttelse af menneskerettighederne, som fik Danmark og Nederlandene til at blokere åbningen af ​​tiltrædelsesforhandlinger i november sidste år - mod Europa-Parlamentets henstillinger. Provision.

På den anden side gjorde Kroatien sit bedste for at lobbye for disse to lande for at indlede forhandlinger med EU. Dette var vigtigt ikke kun for den euroatlantiske bevægelse, der nu spreder sig blandt hovedparten af ​​landene i regionen, men også for at imødegå indflydelse fra Rusland, Kina og Tyrkiet.

reklame

Det er yderst vigtigt og opmuntrende at se, hvordan andre nabolande fra regionen, Serbien og Montenegro, der allerede er kandidatlande, støttede Kroatiens og andre EU-landes indsats for at åbne tiltrædelsesforhandlinger med Nordlige Makedonien og Albanien.

Præsident Aleksandar Vučić fra Serbien og premierminister Edi Rama fra Albanien har allerede haft drøftelser om ideen om en "mini Schengen", som vil muliggøre en lettere udveksling af varer, mennesker, tjenester og kapital, og dermed gøre økonomien og hverdagen til folket fra regionen lettere. På trods af at han er blevet kritiseret kraftigt af nogle analytikere, viser dette initiativ i det mindste også den gode hensigt at lægge dårlige minder fra fortiden fast bag dem og se på fremtiden for et konstruktivt regionalt samarbejde.

Det er bydende nødvendigt, at alle samfund i kandidatlande til EU-medlemskab virkelig omfavner EU's kerneværdier. Men den udfordring, dette giver, bør ikke undervurderes. Situationen med hensyn til retsstatsprincippet, pressefrihed, respekt for menneskerettigheder og borgerlige frihedsrettigheder i dag udgør alvorlige hindringer for flertallet, hvis ikke alle kandidatlande på deres vej mod EU.

På den anden side er det rimeligt at sige, at det for EU ser ud til, at accept af kerneværdier kun er en side af problemet. En anden mere udfordrende del af ligningen er, hvordan man integrerer disse værdier i samfundet og opretholder respekt for dem.

Eksempler på, hvordan demokratiske institutioner opererer i dag i Ungarn, Polen og til en vis grad selv i Kroatien er snarere bekymrende, hvis ikke at sige beklageligt. Det ser ud til, at EU skal fokusere på at styrke de demokratiske institutioners rolle og implementere mekanismer til at fjerne hindringer for deres effektive drift.

Man kan tro, at præsident Macron især henviste til dette punkt, da han tog fat på EU's fremtid. I dag er mere end nogensinde det centrale spørgsmål solidaritet. At give det nordlige Makedonien og Albanien chancen for at åbne EU-tiltrædelsesforhandlinger giver et lovende nyt udgangspunkt.

Forfatteren, Dr. Vladimir Krulj, er en Økonomisk stipendiat ved Institute of Economic Affairs (IEA), London.

Læs

Tiltrædelse

Flertallet af mennesker i lande uden for euroområdet siger #Euro er godt for økonomien

Udgivet

on

Et flertal af respondenterne i de EU-medlemsstater, der endnu ikke har indført euroen, mener, at den fælles valuta har haft en positiv indvirkning på de lande, der allerede bruger det, viser den seneste Flash Eurobarometer.

I alt deler 56% af respondenterne i de syv medlemsstater (Bulgarien, Kroatien, Tjekkiet, Ungarn, Polen, Rumænien og Sverige) denne opfattelse, hvilket er et procentpoint i løbet af det sidste år og op i alt fire procentpoint siden 2016.

Denne opfattelse er stærkest i Ungarn (70%), Rumænien (62%), Polen (54%) og Bulgarien (53%). Næsten halvdelen mener også, at indførelsen af ​​euroen ville have positive konsekvenser for deres eget land (45%, -1) og for dem personligt (47%, ingen ændring).

reklame

I alt vil 55% gerne have, at euroen bliver deres valuta hurtigst muligt eller efter en tid (+ 2), vs. 42%, der foretrækker at dette sker så sent som muligt eller aldrig (-2). Et flertal af respondenterne i Ungarn (66%), Rumænien (61%) og Kroatien (49%) går ind for indførelsen af ​​euroen.

77% af befolkningen i disse syv medlemslande har allerede brugt eurosedler eller -mønter (+ 1-procentpoint siden sidste år). 49% føler sig godt informeret om den fælles valuta (+ 1) og 81% mener, at de personligt vil kunne tilpasse sig euroen (+ 2) til at erstatte den nationale valuta.

En standard Eurobarometer udgivet i december 2018 viser, at 75% af befolkningen i euroområdet nu er for euro, det højeste niveau siden indførelsen af ​​den fælles valuta. Denne Flash Eurobarometer blev udført i de syv eurozone-ember-stater, der er juridisk forpligtet til at vedtage euroen: Bulgarien, Tjekkiet, Kroatien, Ungarn, Polen, Rumænien og Sverige.

reklame

Flash Eurobaromemter er tilgængelig her.

Læs

Tiltrædelse

Parlamentet ønsker at suspendere EU's tiltrædelsesforhandlinger med #Turkey

Udgivet

on

Efterfølgende år med alvorlig politisk og demokratisk tilbagegang har Europa-Parlamentet anbefalet at suspendere EU's tiltrædelsesforhandlinger med Tyrkiet.

Europa-Parlamentet er fortsat alvorligt bekymret over Tyrkiets dårlige track record i opretholdelse af menneskerettigheder, retsstatsprincippet, mediefrihed og bekæmpelse af korruption samt dets allmægtige præsidentsystem.

I en beslutning, som 370 vedtog i sidste uge af 109, stemte 143 imod 2016 hverken for eller imod, at MEP'erne var tilfredse med Tyrkiets beslutning i sidste år om at løfte den nødstilfælde, der blev indført efter det mislykkede kuppforsøg i XNUMX. De beklager dog, at mange af de beføjelser, der er tildelt præsidenten og den øverste leder efter kuppforsøget, forbliver på plads, og fortsætter med at begrænse friheden og de grundlæggende menneskerettigheder i landet. MEP'erne udtrykker stor bekymring over det faldende rum for civilsamfundet i landet, da et stort antal aktivister, journalister og menneskerettighedsforkæmpere i øjeblikket er i fængsel.

Under hensyntagen til menneskerettighedssituationen og den nye tyrkiske forfatning anbefaler Europa-Parlamentet, at de nuværende tiltrædelsesforhandlinger med Tyrkiet formelt suspenderes.

reklame

Parlamentet står bag tyrkiske borgere

På trods af den alvorlige situation udtrykker MEP'erne deres vilje til at stå bag tyrkiske borgere og holde den politiske og demokratiske dialog åben. EU-midler skal stilles til rådighed - ikke via Ankara, men til det tyrkiske civilsamfund - for menneskerettighedsforkæmpere, studerende og journalister til at fremme og beskytte demokratiske værdier og principper.

Modernisering af toldunionen mellem EU og Tyrkiet

reklame

MEP'er mener, at for at holde Tyrkiet økonomisk forankret i EU, bør muligheden for at opgradere 1995 EU-Tyrkiet toldunionen til at omfatte f.eks. Landbrug og offentlige indkøb fortsat være en mulighed, men kun hvis der er konkrete forbedringer inden for området demokrati, menneskerettigheder, grundlæggende frihedsrettigheder og retsstatsprincippet.

Visa liberalisering

Endvidere opfordrer parlamentsmedlemmer Tyrkiet til at opfylde alle 72-benchmarks for EU-visumliberalisering for at gavne tyrkiske borgere, især studerende, akademikere, forretningsrepræsentanter og personer med familiebånd i EU-lande.

Tyrkiets rolle i migrationskrisen

Endelig henviser beslutningen om krigen i Syrien til Tyrkiets vigtige rolle for at reagere på migrationskrisen og regeringens bestræbelser på at give flygtninge midlertidig beskyttelse. Europa-Parlamentet er af den opfattelse, at landet og dets befolkning har vist stor gæstfrihed ved at tilbyde ly for mere end 3.5 millioner syriske flygtninge, men opfordrer samtidig til, at de respekterer princippet om ikke-refoulement. Medlemsstaterne skal derimod opretholde deres løfter om omfattende genbosættelse.

Ordfører Kati Piri (S&D, NL) sagde: "Hvis EU tager sine egne værdier seriøst, er der ingen anden konklusion end formelt at suspendere forhandlingerne om EU-integration. Vores gentagne opfordringer til at respektere de grundlæggende rettigheder er faldet på døve ører i Ankara. Ud over de alvorlige menneskerettighedskrænkelser er nedlæggelsen af ​​retsstatsprincippet og det faktum, at Tyrkiet har verdensrekord for antallet af journalister i fængslet, den nyligt ændrede forfatning konsoliderer Erdoğans autoritarisme. "

"Jeg er klar over, at afbrydelsen af ​​tiltrædelsesforhandlingerne ikke er et skridt, som vil hjælpe Tyrkiets demokrater. For det skal EU's ledere bruge alle mulige værktøjer til at udøve større pres på den tyrkiske regering. Parlamentet opfordrer derfor til, at der afsættes særlige midler til støtte for civilsamfundet, journalister og menneskerettighedsforkæmpere i Tyrkiet. Derudover skal modernisering af toldunionen forblive betinget af klare forbedringer inden for menneskerettighederne. Og der skal gøres mere indsats i folk-til-folk udvekslingsprogrammer. "

Baggrund

EU er Tyrkiets største handelspartner, mens to tredjedele af udenlandske direkte investeringer (FDI) i Tyrkiet kommer fra EU-medlemsstater. Forhandlinger om EU's tiltrædelse startede i 2005.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending