Følg os

EU

Permanent udelukkelse af mænd, der har sex med mænd fra bloddonation 'ikke forsvarligt'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

181716242I dag (17. juli) afgav generaladvokat Mengozzi fra Den Europæiske Unions Domstol sin udtalelse i sagen om Geoffrey Léger mod Ministre des affaires sociales et de la santé og Établissement français du sang og sagde, at et seksuelt forhold mellem to mænd ikke i sig selv udgør adfærd, der berettiger permanent udstødelse fra at give blod.

ILGA-Europe bifalder denne udtalelse og håber, at Den Europæiske Unions Domstol vil basere sin dom på denne udtalelse.

Mange europæiske lande forbyder stadig homoseksuelle, biseksuelle og mænd, der har sex med mænd, fra at donere blod. Sådanne forbud tager ikke hensyn til seksuel adfærd eller praksis og udelukker disse mænd bare på grund af hvem de er.

reklame

Paulo Côrte-Real, medformand for ILGA-Europes direktion, sagde: ”Dette er en meget vigtig opfattelse, som klart identificerer kerneproblemet med sådanne forbud: identitet af en person eller en bestemt seksualitet udgør ikke som sådan en risikofaktor i bloddonation, og de myndigheder, der er ansvarlige for at sikre den offentlige sikkerhed, skal i stedet tage højde for individuel seksuel opførsel af potentielle bloddonorer.

"Vi håber, at Domstolen træffer sin dom i overensstemmelse med generaladvokatens udtalelse, og at en sådan diskriminerende praksis kan afskaffes."

Faktiske omstændigheder

reklame

Den 29. april 2009 afviste en læge ved Établissement français du sang (Fransk Blodagentur, 'EFS') den bloddonation, som hr. Léger ønskede at give, med den begrundelse, at sidstnævnte var homoseksuel, og at fransk lov permanent udelukker mænd, der har haft eller har haft seksuelle forhold til andre mænd fra at give blod. Tribunal administratif de Strasbourg (administrativ domstol i Strasbourg) har anfægtet denne afgørelse og har anmodet Domstolen om, hvorvidt denne permanente udelukkelse er forenelig med et EU-direktiv (Kommissionens direktiv 2004/33 / EF af 22. marts 2004 om gennemførelse af direktiv 2002 / 98 / EF fra Europa-Parlamentets og Rådets side med hensyn til visse tekniske krav til blod og blodkomponenter (EFT 2004L 91, s. 25). Ifølge dette direktiv er personer, hvis seksuelle adfærd sætter dem i høj risiko for at få alvorlige infektionssygdomme der kan overføres med blod, er permanent udelukket fra at give blod.

  1. ILGA-Europe er den europæiske region i ILGA, den internationale lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle, trans- og interseksuelle sammenslutning og arbejder for menneskerettigheder for lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle, trans- og interseksuelle i Europa. ILGA-Europe repræsenterer 417 medlemsorganisationer i 45 europæiske lande: www.ilga-europe.org
  2. Ifølge vores Rainbow Europes indeks (maj 2014), Frankrig kom 8th blandt 49 europæiske lande med hensyn til love og politikker, der påvirker LGBTI-menneskers menneskerettigheder.
  3. Frankrig side.
  4. Mediefrigørelse fra Den Europæiske Unions Domstol.

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending