Følg os

EU

Youth Employment Initiative: 1.1 milliarder € i EU-midler til at tackle ungdomsarbejdsløsheden i Italien

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Ungdomsarbejdsløshed1-590x392Europa - Kommissionen har i dag (11. Juli) vedtaget det nationale operationelle program til gennemførelse af programmet Youth Initiative Employment (YEI) i Italien. Dette er det andet operationelle YEI-program vedtaget af Europa-Kommissionen efter det første i Frankrig i sidste måned (IP / 14 / 622), som en del af ungdomsbeskæftigelsesinitiativet på 6 mia. EUR, hvor 20 medlemsstater (med regioner med ungdomsarbejdsløshed over 25%) er berettigede.

Under dette program vil Italien mobilisere 1.5 mia. Euro fra forskellige kilder, herunder 1.1 mia. Euro fra det europæiske budget (Youth Initiative Employment og Europæiske Socialfond) for at hjælpe unge mennesker med at finde et job. Italien er den næststørste modtager af Youth Initiative Employment midler (mere end 530 mio. EUR), der vil blive brugt i næsten alle italienske regioner under koordination af Arbejdsministeriet.

Kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion László Andor sagde: "Jeg lykønsker Italien varmt for at prioritere at tackle unges arbejdsløshed. Italiens program til gennemførelse af ungdomsbeskæftigelsesinitiativet er meget ambitiøst: det skal nå ud til over en halv million unge italienere, der i øjeblikket er uden beskæftigelse, uddannelse eller uddannelse. Dette afspejler, at det haster med at give alle unge en reel chance på arbejdsmarkedet. "

reklame

Det operationelle program vil primært bidrage til gennemførelsen af ​​programmet ungdomsgaranti, den ambitiøse EU-dækkende reform, der sigter mod at sikre, at enhver ung person op til 25 år får et kvalitativt tilbud om beskæftigelse, uddannelse eller uddannelse inden for fire måneder efter at være blevet arbejdsløs eller forlader formel uddannelse. I betragtning af det italienske arbejdsmarkeds karakteristika har Italien valgt at udvide disse interventioner til at omfatte mennesker op til 29 år.

Alle modtagere vil blive tilbudt en personlig tilgang gennem en lang række skræddersyede aktioner: informations- og vejledningssessioner; sprog træning; praktikophold; lærepladser, især for de yngste; praktikophold, ikke kun begrænset til de mest kvalificerede (kandidater) fremme af selvstændig virksomhed og selv-iværksætteri tværnationale og territoriale faglige mobilitetsmuligheder og endelig en ordning for offentlig tjeneste med mulighed for at certificere erhvervelse af nye færdigheder. Ejerskab er også et nøglefunktion i YEI-programmet, da deltagerne bliver bedt om at underskrive individuelle aftaler ('Patto di attivazione'), når de tilmelder sig en læseplan.

italiensk regioner er nøgleaktører for succesen med dette program. Inden for rammerne af den overordnede strategi har de designet specifikke interventioner skræddersyet til deres behov og i overensstemmelse med den lokale socioøkonomiske kontekst. De vil drage fordel af støtten fra alle nøgleaktører, især de offentlige arbejdsformidlinger, der er i færd med at revidere deres procedurer for at tilbyde innovative aktiveringsforanstaltninger.

reklame

Baggrund

I maj 2014 var omkring 5.2 millioner unge (under 25) arbejdsløse i EU, hvoraf 700,000 er i Italien. Mere end en million italienere i alderen 15 til 24 er i øjeblikket uden beskæftigelse, uddannelse eller uddannelse (NEET'er), og dette antal fordobles næsten i aldersgruppen 15-29 år.

Kommissionens forslag til en ungdomsgaranti blev præsenteret i december 2012 (se IP / 12 / 1311 og MEMO / 12 / 938), formelt vedtaget af EU's ministerråd den 22. april 2013 (se MEMO / 13 / 152) og godkendt af Det Europæiske Råd i juni 2013. Alle 28 medlemsstater har indsendt deres planer for gennemførelse af ungdomsgarantien (oplysninger findes her) og indfører konkrete foranstaltninger. Igennemførelsen af ​​de nationale ungdomsgarantiordninger overvåges af Kommissionen inden for rammerne af programmet europæiske semester.

Europæiske Socialfond, der yder mere end 10 mia. EUR hvert år i perioden 2014-2020, er en vigtig kilde til EU-finansiering til gennemførelse af ungdomsgarantien.

Som supplement til Den Europæiske Socialfond i Medlemsstater med regioner, hvor ungdomsarbejdsløshed overstiger 25%, enedes Rådet og Europa-Parlamentet om at oprette en dedikeret Youth Initiative Employment (YEI). YEI-finansiering omfatter 3 mia. EUR fra en specifik ny EU-budgetpost dedikeret til ungdomsbeskæftigelse (frontloaded til 2014-15) svarende til mindst 3 mia. EUR fra medlemslandenes tildelinger fra Den Europæiske Socialfond. YEI supplerer Den Europæiske Socialfond for gennemførelsen af ​​ungdomsgarantien ved at finansiere aktiviteter for direkte at hjælpe unge mennesker, der ikke er i beskæftigelse, uddannelse eller uddannelse (NEET) i alderen op til 25 år, eller hvor medlemsstaterne finder relevante, op til 29 år. Det Youth Initiative Employment pengekan bruges til at støtte aktiviteter, herunder første joberfaring, tilvejebringelse af praktikophold og lærlingeuddannelser, videreuddannelse og erhvervsuddannelse, virksomhedsstartsstøtte til unge iværksættere, andenchanceprogrammer for tidlige skolefrafald og målrettede løn- og rekrutteringsstøtte. YEI vil blive programmeret med Europæiske Socialfond 2014-20 i.

For at få ned finansieringen af ​​ungdomsbeskæftigelsesinitiativet så hurtigt som muligt, kan medlemslandene gøre brug af flere særlige regler. Hvor YEI-bistand er programmeret gennem et specifikt operationelt program, som i Italien, kan et sådant program vedtages allerede før partnerskabsaftalen, der danner grundlaget for brugen af ​​alle EU's struktur- og investeringsfonde i landet i 2014-20. Desuden kan ungdomsbeskæftigelsesinitiativet godtgøre medlemsstaternes udgifter pr. 1. september 2013, dvs. allerede før programmerne er vedtaget. Derudover kræver EU's supplerende finansiering under YEI ingen national medfinansiering; kun ESF-bidraget til YEI skal samfinansieres.

Eksperter fra Kommissionen og medlemsstaterne mødes i Bruxelles den 11th Juli for at fremskynde programmeringsordningerne og den praktiske gennemførelse af programmet Youth Initiative Employment på et specielt seminar arrangeret af Kommissionen (se IP / 14 / 784). Målet med seminaret er at arbejde sammen om programmering af foranstaltninger finansieret af ungdomsbeskæftigelsesinitiativet, så alle støtteberettigede medlemsstater kan begynde at modtage midlerne så hurtigt som muligt.

Nu hvor operationsprogrammerne for Frankrig og Italien er blevet godkendt, er der blevet begået mere end 25% af YEI-pengene. Andre medlemsstater, herunder Bulgarien, Kroatien, Irland, Polen og Sverige, er også i færd med at gennemføre projekter, der skal finansieres af EU Youth Initiative Employment.

Mere information
Nyhed på GD Beskæftigelse hjemmeside
EU-foranstaltninger til bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed - se MEMO / 14 / 466

László Andors hjemmeside
Følg László Andor på Twitter
Abonner på Europa-Kommissionens gratis e-mail nyhedsbrev om beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending