Følg os

EU

Martin Schulz: At bringe Europa tættere på folk

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20140709PHT51969_width_600"Er det ikke snarere, at Europa vender sig væk fra folket?" Dette spørgsmål fra en dansk kvinde under en debat om, hvorfor folk vender sig væk fra Europa, fik Martin Schulz til at tænke i flere måneder. "Denne sætning rørte mig virkelig," fortalte han os et par måneder senere i et interview. "Måske er det ikke sandt, men vi er nødt til at tage dette alvorligt, ellers vil EU mislykkes." Schulz, som er den første præsident for Europa-Parlamentet, der genvalges, er på mission for at bringe Europa tættere på folket. For ham handler EU ikke om at skabe verdens største indre marked, men om, hvordan det gør en forskel for almindelige menneskers liv hver dag. EU bør tackle folks frygt for at tackle euroskepticisme og ekstremisme.

Sikring af social retfærdighed

”Kløften mellem de rige og de fattige i Europa udvides,” sagde Schulz. ”Flere mennesker befinder sig i usikre arbejdsforhold, mens de superrige samtidig bliver rigere. Folk finder det ikke berettiget, og det er det, vi skal tackle. ” Han kaldte også høj arbejdsløshed blandt unge bekymrende. ”Vi kan reformere arbejdsmarkedet så meget, som vi vil, men mens der ikke er nogen [økonomisk] vækst, vil disse mennesker ikke få en chance, og en hel generation vil vende sig væk fra Europa. Vi risikerer at miste en hel generation. ”

reklame

Behov for at europæiskisere politik

Den tidligere formand for S & D-gruppen sagde, at folks vanskeligheder med Europa ikke havde noget at gøre med mangel på information. ”Vi kan selvfølgelig gøre Parlamentet endnu mere gennemsigtigt, vi kan åbne endnu flere informationskontorer, men så længe der er et nationalt filter for europæisk politik, er det svært at nå ud til folket. Derfor skal national politik europæiseres. ”

Afstemningstællingen

reklame

Under valget til Europa-Parlamentet i år foreslog flere politiske partier en kandidat til kommissionsformand for første gang nogensinde. Jean-Claude Juncker, som kandidat for det parti, der fik flest pladser, fik klarsignal af de andre politiske grupper for at forsøge at sikre et flertal for hans kandidatur. Rådet nominerede ham senere som kandidat til stillingen. Schulz, der var SPE-kandidat, sagde, at dette var et vendepunkt: "Hvis Rådet ikke havde taget Juncker, kunne det næste valg til Europa være blevet glemt. Nu gjorde vi en ting klar til det næste valg til Europa-Parlamentet: afstemningen tæller. Hvis vi organiserer det på den rigtige måde, vi har åbnet et nyt kapitel om europæisk parlamentarisme. ”

Et stærkere parlament

Beslutningen styrker også Parlamentets holdning. "Jeg tror, ​​at Rådets beslutning til fordel for Juncker, som har været kandidat til Parlamentet, betyder en enorm stigning i indflydelse for Europa-Parlamentet. I sidste sigt var mit mål at gøre Europa-Parlamentet så stærkt som Kommissionen og Rådet. Dette vil også være mit hovedmål i anden sigt. "

Tættere samarbejde med Kommissionen

Juncker's sejr resulterede også i, at Schulz stod igen for EP-præsident: "Jeg havde oprindeligt ønsket at blive Kommissionens formand, men vælgerne besluttede anderledes. Det var så nødvendigt, at de to største politiske familier samarbejdede for at gøre det muligt for Parlamentet og Kommissionen at arbejde tættere sammen. Så det var fornuftigt for mig at være ansvarlig for Kommissionen og den anden til at lede Parlamentet. Kommissionen vil komme nærmere Parlamentet og som følge heraf blive mere legitimeret. Der vil være stor konvergens i Kommissionens og Europa-Parlamentets handlinger. "

Udfordringerne i fremtiden

I mellemtiden har Schulz ambitiøse planer for det nye begreb. "Jeg vil styrke Parlamentets institutionelle rolle. Jeg mener, at Europa-Parlamentet bør fokusere på de vigtigste spørgsmål som bankerne, ungdomsarbejdsløshed, arbejdsløshed generelt, klimaændringer, energipolitikken ", sagde han og tilføjede:" Parlamentet bliver mere magtfulde og mere synlige. "

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending