Følg os

EU

Alt hvad du behøver at vide om valget af den næste europæiske præsident

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20140626PHT50602_originalDet nye parlament begynder sin næste valgperiode med valget af præsident, 14 vicepræsidenter og fem kvæstorer under den første plenarforsamling den 1-3. Juli. Find ud af mere om, hvad de gør, hvem der er berettiget til at stå, og hvordan de vælges ved at læse denne Q&A.

Hvornår har de valget?
Europa-Parlamentet vælges for fem år, men mandatet for præsident, næstformænd, kvæstorer og udvalgets formænd er to og et halvt år. Så afholdes valget i begyndelsen af ​​en valgperiode og midtvejsperioden.

Hvem kan stille op som kandidat til præsident?
Ethvert MEP kan stå, hvis de støttes af en politisk gruppe eller mindst 40 MEP'er.

reklame

Hvordan fungerer præsidentvalget?  
Valget sker ved hjælp af en hemmelig afstemning. MEP'er markerer deres foretrukne kandidat på en stemmeseddel og placerer afstemningen i en stemmeseddel, der er overvåget af otte tellere valgt blandt MEP'erne.

Der vælges en kandidat, der får et absolut flertal af de afgivne stemmer (50% + 1). Tom eller forkælet stemmeseddel tælles ikke. Hvis der ikke er nogen vinder efter den første afstemning, kan de samme kandidater eller nye kandidater nomineres til en anden afstemningsrunde under de samme betingelser. Dette kan om nødvendigt gentages en tredje gang.

Hvis der ikke vælges nogen ved den tredje afstemning, går de to højest scorende kandidater til en fjerde afstemning, hvor vinderen afgøres ved simpelt flertal. Hvis der er uafgjort, erklæres den ældre kandidat som vinder.

reklame

Hvad præsidenten gøre?
Præsidenten fører tilsyn med alt Parlamentets arbejde, dets styrende organer og plenarmøder. Han eller hun repræsenterer Parlamentet i alle juridiske anliggender og eksterne forbindelser, og ved starten af ​​hvert topmøde i Det Europæiske Råd redegøres for Parlamentets synspunkt om punkterne på dagsordenen.
Præsidenten underskriver også EU-budgettet i lov og lovgivning co-tegn med formanden for Rådet.

Hvad med valget af vicepræsidenter?
De 14 vicepræsidenter nomineres på samme måde som præsidenten og vælges ved hemmelig afstemning efter præsidentens afstemning. Alle kandidater er på et enkelt afstemningspapir. I den første runde vælges kandidater, der får et absolut flertal af de afgivne stemmer, op til 14. Hvis stillingerne stadig er tomme, afholdes en anden afstemningsrunde og derefter en tredje, hvorefter et relativt flertal er nok.

Hvis kun 14 kandidater er nomineret, vælges de ved akklamation, og der afholdes en afstemning for at bestemme rækkefølgen af ​​forrang.

Hvad er kvæstorer, og hvad gør de?
De fem kvæstorer er ansvarlige for administrative og økonomiske anliggender, der direkte berører MEP'er. De vælges på samme måde som vicepræsidenterne.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending