Følg os

Forsvar

En ny aftale for europæisk forsvar: Kommissionen foreslår industrielle handlingsplan

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

b17546Europa-Kommissionen har i dag fremlagt en køreplan for foranstaltninger til at styrke det indre marked for forsvar, fremme en mere konkurrencedygtig forsvarsindustri og fremme synergier mellem civil og militær forskning, herunder detaljer og tidsplaner for aktionerne. Disse aktioner omfatter udarbejdelse af en køreplan for en omfattende EU-dækkende forsyningssikkerhedsordning; praktisk vejledning til regionale myndigheder og SMV'er, der tydeliggør muligheden for at bruge europæiske midler til støtte for projekter med dobbelt anvendelse og en ny 'Forberedende handling' for at teste merværdien af ​​et EU-bidrag til forsvarsrelateret forskning inden for den fælles sikkerheds- og forsvarspolitik (FSFP). Samlet set vil disse aktioner bidrage til at gøre den europæiske forsvars- og sikkerhedssektor mere effektiv og styrke Unionens FSFP. Dagens køreplan er opfølgningen på Kommissionens meddelelse om forsvar, der blev præsenteret i juli 2013 (IP / 13 / 734).

Europa-Kommissionens næstformand Antonio Tajani, kommissær for industri og iværksætteri, sagde: "Det Europæiske Råd erkendte, at forsvarssamarbejdet mellem medlemslandene skulle være dybere og mere vedvarende, hvis EU i tilstrækkelig grad skulle klare sine sikkerhedsudfordringer. Derfor er jegDet er afgørende, at den europæiske forsvarsindustri fortsat er et verdensledende center for produktion og innovation, der skaber højt kvalificerede job og vækst."

Kommissær for det indre marked og tjenester Michel Barnier sagde: ”Det er klart, at udvikling og vedligeholdelse af den teknologi og de kritiske kapaciteter, der kræves til fremtiden, ligger uden for de enkelte medlemslands kapacitet. Mens forsvar og sikkerhed fortsat primært er et spørgsmål om nationalt ansvar, kan der gøres mere for at fremme europæisk samarbejde. Kommissionen vil bidrage til denne bestræbelse, især ved at styrke det indre marked for forsvar og fremme konkurrenceevnen i forsvarsindustrien. "

reklame

Hvorfor skal EU træffe foranstaltninger?

Et mere indflydelsesrige Europa har brug for en stærk og aktiv fælles sikkerheds- og forsvarspolitik (CSFP), som igen kræver en mere konkurrencedygtig og effektiv forsvars- og sikkerhedssektor. De successive bølger af nedskæringer i forsvarsbudgetterne og den vedvarende fragmentering af forsvarsmarkederne i Europa truer Europas kapacitet til at opretholde effektive forsvarskapaciteter og en konkurrencedygtig forsvarsindustri. Dette bringer også Europas kapacitet til at imødegå de nye sikkerhedsudfordringer på en autonom og effektiv måde.

Handling er særlig vigtig, da den økonomiske krise har ramt hårdt en industri, der er af strategisk betydning for Europa. Det er en større industrisektor med en omsætning på € 96 mia. I 2012 alene, der beskæftiger ca. 400,000 mennesker og genererer op til yderligere 960,000 indirekte job. Dens banebrydende forskning har skabt vigtige indirekte effekter i andre sektorer, såsom elektronik, rumfart og civil luftfart og giver vækst og tusinder af højt kvalificerede job.

reklame

For at fremme samarbejdet og øge sektorens effektivitet har Kommissionen besluttet at tage følgende initiativer:

1. Gennemfør det indre marked for forsvar og sikkerhed. Baseret på de to eksisterende direktiver om forsvarsindkøb og inden for EU forsvarsoverførsler (IP / 07 / 1860), vil Kommissionen også tackle markedsforvridninger og bidrage til at forbedre forsyningssikkerheden mellem medlemsstaterne.

2. Styrke den europæiske industris konkurrenceevne. Med henblik herpå vil Kommissionen udvikle en forsvarsindustripolitik baseret på to nøglestrenge:

  • Støtte til konkurrenceevne - støtte arbejdet med at identificere en ny mekanisme til udvikling af forsvarsstandarder i Europa og en fælles tilgang til standarder for militærfly.

  • Støtte til SMV'er - herunder udvikling af netværk mellem forsvarsrelaterede regioner i EU, støtte forsvarsrelaterede SMV'er i global konkurrence og give praktisk vejledning til SMV'er og europæiske regionale myndigheder, der præciserer, hvorvidt det er berettiget at bruge europæiske midler til støtte for projekter med dobbelt anvendelse.

3. At støtte europæisk forsvarsforskning. For at opnå dette vil Kommissionen søge at opnå de størst mulige synergier mellem civil og militær forskning, især ved:

  • udvikling af et nyt program (Forberedende handling) for at undersøge de potentielle fordele ved EU-finansieret FSFP-relateret forskning og

  • hjælpe væbnede styrker reducerer deres energiforbrug.

Baggrund

I juli 2013 fremsatte Kommissionen meddelelsen "mod en mere konkurrencedygtig og effektiv forsvars- og sikkerhedssektor" som et bidrag til Det Europæiske Råd i december 2013. Det Europæiske Råd hilste meddelelsen velkommen og vil gennemgå fremskridtene i juni 2015. Den præsenterede rapport i dag vil danne grundlag for Kommissionens arbejdsprogram med forbehold af de prioriteter, der er fastlagt af den nye Kommission.

Yderligere information:

Kommunikation

Arbejdsdokument

Forsvarsindustri - Samarbejde om at støtte Europas forsvar

Forsvarsindkøb

EU's indre forsvarsmarked åbner langsomt

Forsvar

'Europa kan - og bør klart - være i stand til og villig til at gøre mere på egen hånd', von der Leyen

Udgivet

on

Europa -Kommissionens formand Ursula von der Leyen reflekterede over den bratte ende på NATO -missionen i Afghanistan i sin tale om 'State of the EU' (SOTEU). Sommerens begivenheder har givet nye impulser til European Defense Union. 

Von der Leyen beskrev situationen som at rejse "dybt bekymrende spørgsmål" for NATOs allierede med dens konsekvenser for afghanere, servicemænd og -kvinder samt for diplomatiske og bistandsarbejdere. Von der Leyen meddelte, at hun forventede en fælles EU-NATO-erklæring, der ville blive fremlagt inden årets udgang, idet han sagde, at "vi" i øjeblikket arbejder på dette med NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg.

Europæiske Forsvarsagentur Union

reklame

Mange har været kritiske over for EU's undladelse af at bruge sine kampgrupper. Von der Leyen angreb emnet på hovedet: "Du kan have de mest avancerede kræfter i verden - men hvis du aldrig er parat til at bruge dem - til hvilken nytte er det?" Hun sagde, at problemet ikke var mangel på kapacitet, men mangel på politisk vilje. 

Von der Leyen sagde, at det kommende Strategic Compass -dokument, der skal afsluttes i november, er nøglen til denne diskussion: ”Vi skal beslutte, hvordan vi kan bruge alle de muligheder, der allerede er i traktaten. Derfor vil præsident Macron og jeg under det franske formandskab indkalde til et topmøde om europæisk forsvar. Det er på tide, at Europa går op på det næste niveau. ”

Von der Leyen opfordrede til større informationsdeling for bedre situationsfornemmelse, deling af intelligens og information samt at samle alle tjenester fra bistandsudbydere til dem, der kunne lede i politiuddannelse. For det andet opfordrede hun til forbedret interoperabilitet gennem fælles europæiske platforme om alt fra kampfly til droner. Hun kastede ideen om at afstå fra moms ved køb af forsvarsudstyr udviklet og produceret i EU med den argumentering, at dette ville hjælpe interoperabilitet og mindske afhængigheden. Endelig sagde hun om cyber, at EU havde brug for en europæisk cyberforsvarspolitik, herunder lovgivning om fælles standarder i henhold til en ny europæisk cyberresilienslov.

reklame

Hvad venter vi på?

Efter von der Leyens tale sagde formand for European Peoples Party Manfred Weber MEP: ”Jeg glæder mig fuldt ud over initiativerne fra forsvarsrådet i Ljubjana. Men hvad venter vi på? Lissabontraktaten giver os alle muligheder, så lad os gøre det, og lad os gøre det nu. ” Han sagde, at præsident Biden allerede havde gjort det klart, at USA ikke længere ønskede at være verdens politimand og tilføjede, at både Kina og Rusland ventede på at fylde tomrummet: “Vi ville vågne op i en verden, hvor vores børn ikke vil at leve."

Læs

9 / 11

20 år siden 9/11: Erklæring fra den højtstående repræsentant/næstformand Josep Borrell

Udgivet

on

Den 11. september 2001 dræbte næsten 3,000 mennesker og sårede mere end 6,000 det dødeligste angreb i amerikansk historie, da kaprede passagerfly flyver ned i World Trade Center, Pentagon og ind i et felt i Somerset County, Pennsylvania.

Vi ærer mindet om dem, der mistede livet på denne dag, for 20 år siden. Ofre for terror er ikke glemt. Jeg udtrykker min inderlige medfølelse med det amerikanske folk, især dem, der mistede deres kære i angrebene. Terrorangreb er angreb mod os alle.

9/11 markerede en vending i historien. Det ændrede grundlæggende den globale politiske dagsorden-for første gang nogensinde påberåbte NATO sig artikel 5, hvilket gjorde det muligt for sine medlemmer at reagere sammen i selvforsvar, og det startede krigen mod Afghanistan.

reklame

20 år senere forbliver terrorgrupper som Al Qaida og Da'esh aktive og virulente mange steder i verden, for eksempel i Sahel, Mellemøsten og Afghanistan. Deres angreb har forårsaget tusinder af ofre rundt om i verden, enorme smerter og lidelser. De forsøger at ødelægge liv, skade samfund og ændre vores livsstil. De forsøger at destabilisere lande som helhed og jager især på skrøbelige samfund, men også vores vestlige demokratier og de værdier, vi står for. De minder os om, at terrorisme er en trussel, vi lever med hver dag.

Nu som dengang er vi fast besluttet på at bekæmpe terrorisme i alle dens former, hvor som helst. Vi står i beundring, ydmyghed og taknemmelighed over for dem, der risikerer deres liv for at beskytte os mod denne trussel og over for dem, der reagerer i kølvandet på angreb.

Vores erfaring mod terrorisme har lært os, at der ikke er nogen lette svar eller hurtige løsninger. At reagere på terrorisme og voldelig ekstremisme med magt og militær magt alene vil ikke hjælpe med at vinde hjerter og sind. EU har derfor taget en integreret tilgang, der tager fat på de grundlæggende årsager til voldelig ekstremisme, afskærer terroristernes finansieringskilder og bremser terrorindhold online. Fem EU -sikkerheds- og forsvarsmissioner rundt om i verden har mandat til at bidrage til kampen mod terrorisme. I alle vores bestræbelser forpligter vi os til at beskytte uskyldige liv, vores borgere og vores værdier samt opretholde menneskerettigheder og folkeret.

reklame

De seneste begivenheder i Afghanistan forpligter os til at nytænke vores tilgang, i samarbejde med vores strategiske partnere, såsom USA og gennem multilateral indsats, herunder med FN, Global Coalition to Defash Da'esh og Global Counter Terrorism Forum (GCTF ).

På denne dag skal vi ikke glemme, at den eneste vej frem er at stå samlet og fast over for alle, der søger at skade og splitte vores samfund. EU vil fortsat arbejde sammen med USA og alle dets partnere for at gøre denne verden til et mere sikkert sted.

Læs

Uddannelse

Erklæring fra kommissær for krisestyring Janez Lenarčič om den internationale dag for at beskytte uddannelse mod angreb

Udgivet

on

I anledning af den internationale dag til beskyttelse af uddannelse mod angreb (9. september) bekræfter EU igen sit engagement i at fremme og beskytte ethvert barns ret til at vokse i et sikkert miljø, få adgang til kvalitetsundervisning og opbygge et bedre og mere fredelig fremtid, siger Janez Lenarčič (billedet).

Angreb på skoler, elever og lærere har en ødelæggende indvirkning på adgang til uddannelse, uddannelsessystemer og på samfundsudvikling. Desværre stiger deres forekomst i en alarmerende hastighed. Dette er alt for klart af den seneste udvikling i Afghanistan og kriserne i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahel -region, i Syrien, Yemen eller Myanmar, blandt mange andre. Den globale koalition til beskyttelse af uddannelse mod angreb har identificeret mere end 2,400 angreb på uddannelsesfaciliteter, studerende og pædagoger i 2020, en stigning på 33 procent siden 2019.

Angreb på uddannelse udgør også overtrædelser af international humanitær lov, regelsættet, der søger at begrænse virkningerne af væbnet konflikt. Sådanne overtrædelser formerer sig, mens deres gerningsmænd sjældent stilles til ansvar. I denne opfattelse sætter vi konsekvens af international humanitær lovgivning konsekvent i centrum for EU's eksterne indsats. Som en af ​​de største humanitære donorer vil EU derfor fortsat fremme og gå ind for global respekt for international humanitær lov, både af stater og ikke-statslige væbnede grupper under en væbnet konflikt.

reklame

Ud over ødelæggelse af faciliteter resulterer angreb på uddannelse i langvarig suspension af læring og undervisning, øger risikoen for skolefald, fører til tvangsarbejde og rekruttering af væbnede grupper og styrker. Skolelukninger forstærker eksponeringen for alle former for vold, herunder seksuel og kønsbaseret vold eller tidligt og tvangsægteskab, hvis niveauer er steget drastisk under COVID-19-pandemien.

COVID-19-pandemien afslørede og forværrede uddannelsens sårbarhed på verdensplan. Nu, mere end nogensinde, er vi nødt til at minimere afbrydelser til uddannelsesforstyrrelser og sikre, at børn kan lære i sikkerhed og beskyttelse.

Uddannelsessikkerhed, herunder yderligere engagement i Safe Schools -erklæringen, er en integreret del af vores bestræbelser på at beskytte og fremme retten til uddannelse for hver pige og dreng.

reklame

At reagere på og forhindre angreb på skoler, støtte beskyttende aspekter af uddannelse og beskytte elever og lærere kræver en koordineret og tværsektoriel tilgang.

Gennem EU-finansierede projekter inden for uddannelse i nødsituationer hjælper vi med at reducere og afbøde de risici, der er forbundet med væbnet konflikt.

EU er fortsat på forkant med at støtte uddannelse i nødsituationer og afsætter 10% af sit humanitære bistandsbudget til at støtte adgang, kvalitet og beskyttelse af uddannelse.

Mere information

Faktablad - Uddannelse i nødsituationer

Læs
reklame
reklame
reklame

trending