Følg os

EU

Sport som en vækstmotor for EU-økonomien

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

sports-track-kørerSport er en vigtig økonomisk sektor i EU i sig selv med en andel i de nationale økonomier, der kan sammenlignes med landbrug, skovbrug og fiskeri kombineret. Desuden forventes selskabets andel at stige fremover. Samlet set tegner sportsektoren sig for 2% af EU's globale BNP, mens den samlede beskæftigelse fra sportsaktiviteter er 7.3 millioner svarende til 3.5% af EU's samlede beskæftigelse. På trods af disse imponerende tal er de økonomiske konsekvenser af de sportsrelaterede industrier ofte undervurderet.

For at understøtte den sportsrelaterede industris rolle som økonomisk drivkraft fandt et højt niveau af interessenter om sport og sportsrelaterede industris indflydelse sted i Bruxelles. Mødet var rettet mod at gøre status over de fremskridt, der er gjort siden det første møde i de europæiske sportsindustrier om 21 januar 2014. Endvidere tilbød mødet mulighed for at præsentere en industriel ledet handlingsplan om den økonomiske virkning af sports- og sportsrelaterede industrier. Mødet fremhævede sportens rolle som en stærk løftestang for innovation, industriel konkurrenceevne og beskæftigelse.

Konkrete tiltag til fremme af sport og sportsrelaterede industrier i Europa

reklame

Efter den europæiske sportsindustriers første møde i 21 januar er sportens økonomiske betydning uddybet med tre hovedmål:

1. Maksimering af effektiviteten af ​​investeringer i sportsinfrastruktur:

Med begrænset offentlig finansiering er forbedring af effektiviteten af ​​investeringer i sportinfrastruktur blevet afgørende.

reklame

Med henblik herpå er der planlagt en række aktioner i denne industriprojekterede handlingsplan, herunder: udarbejdelse af eksisterende infrastrukturer i alle medlemsstater, skabelse af et forum, der samler politiske beslutningstagere og industrieledere med henblik på at dele bedste praksis, støtte sportsklynger , lette oprettelsen af ​​offentlig-private partnerskaber og øge bevidstheden til idrætssamfundet, at sportsprojekter kan indgå i "innovative offentlige indkøb" under Horizon 2010.

2. Fremme konkurrenceevnen af ​​sportsrelaterede industrier:

Sportsindustrien er præget af konstante og hurtige innovationsvande, ofte i tæt samarbejde med andre industrier (tekstiler, elektronik, rumfart osv.). Imidlertid kan investeringer i innovative varer til sport udføres i det omfang, Intellectual Property Rights (IPR) er tilstrækkeligt beskyttede. Endelig er frihandels- og investeringsaftaler mellem EU og tredjelande afgørende for at forbedre markedsadgangsbetingelserne for EU's sportsrelaterede industrier.

På denne baggrund foreslås et sæt aktioner, herunder: at udvikle undersøgelser om sportsbegivenheders effektivitet og bæredygtighed i Europa, fremme synergier på EU-niveau, tilskynde medlemsstaterne til at drage fuld fordel af finansieringsmulighederne fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) ). Desuden bør medlemsstaterne udveksle bedste praksis for at få en effektiv og samlet håndhævelse af intellektuelle ejendomsrettigheder. EU bør også styrke klyngesamarbejde på tværs af medlemsstater, udvikle casestudier om nye tendenser og muligheder og overveje sportsrelaterede industris behov, når man forhandler om bilaterale frihandelsaftaler. Endelig bør der organiseres en EU "vækstmission" med fokus på sportsindustrier efter hvert større sportsbegivenhed i tredjelande.

3. Aktivere efterspørgsel efter sport og rekreative aktiviteter og relaterede varer og maksimere spillernes spillevirkninger på vækst og beskæftigelse:

Hvert nyt job i sportsforsyningskæden genererer 0.65 nye job i relaterede industrier udenfor forsyningskæden. Sektorer med de højeste multiplikatorer findes i byggebranchen og i turismelaterede sektorer.

På denne baggrund er der planlagt en række foranstaltninger, herunder: udnyttelse af COSME-finansieringsmuligheder, støtte virksomheder, der opererer i "app-økonomien", skaber specifikke agenturer på regionalt plan for at lette tilrettelæggelsen af ​​sportsbegivenheder og vedtage foranstaltninger til fremme af sportsrelaterede turismeaktiviteter . EU sammen med medlemsstater og andre interessenter skal også tilskynde turisme fra tredjelande til Europa i forbindelse med større sportsbegivenheder og endelig overveje, om man skal følge op på ekspertgruppens anbefalinger om bæredygtig finansiering af sport om anmeldelser af Merværdiafgiftssystem for at tage højde for sportens særlige karakter.

Baggrund

På grund af sportens betydning som drivkraft for væksten i den bredere EU-økonomi blev der afholdt et uformelt højtstående interessentmøde den 21 januar 2014 (MEMO / 14 / 35) som en platform, der samler repræsentanter for alle sportsrelaterede økonomiske sektorer, klynger, akademier og sportsforeninger.

Mødet, som var et fælles initiativ af næstformand Tajani med kommissær Vassiliou, gav interessenterne mulighed for at dele deres synspunkter om, hvilke foranstaltninger og / eller initiativer Kommissionen bør tage hensyn til på EU-plan for yderligere at fremme de positive virkninger, sport har på EU-produktion og økonomien som helhed.

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending