Følg os

EU

Told: Tackling smugling og bedrageri i punktafgiftspligtige varer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

kese pune rezanog duvanaCirka 816 millioner cigaretter og 240,000 liter alkohol blev beslaglagt af EU-toldvæsenet over en periode på 10 måneder i 2013, viser en rapport, som Kommissionen offentliggjorde i dag. Rapporten beskriver planlægningen, implementeringen og resultaterne af DISMANTLE, en målrettet toldoperation for at tackle risikoen for smugling og svig i punktafgiftsvarer. Mellem marts og december 2013 blev toldkontrollen øget ved den østlige grænse på grundlag af fælles risikokriterier og realtidsoplysningsudveksling mellem EU's toldmyndigheder. I løbet af denne periode steg beslaglæggelser af smugletobak, der blev rapporteret i det fælles toldrisikostyringssystem, betydeligt - med 105% sammenlignet med samme periode i 2012. Omkring 1/3 af den beslaglagte mængde kom fra kildelandene, der var målrettet gennem DISMANTLE, især Rusland, Ukraine , Hviderusland, Bosnien-Hercegovina og Serbien. Halvdelen af ​​de samlede beslaglæggelser af smuglet tobak kom ad søvejen fra Asien, Mellemøsten og Nordafrika, mens de resterende 10% var af ukendt oprindelse. Baseret på resultaterne af DISMANTLE præsenterer rapporten en række specifikke anbefalinger for at sikre bedre risikomålretning af smuglede punktafgiftsvarer i fremtiden.

Algirdas Šemeta, kommissær for told og svig, sagde: "Told beskytter ikke kun EU's økonomiske interesser; de beskytter også vores borgere og legitime virksomheder. Demontering viser de store resultater, vi kan opnå i bekæmpelse af smugling og svig ved at arbejde i samarbejde, identificere fælles risici og dele information. Den værdifulde indsigt fra denne handling skulle hjælpe os med yderligere at forbedre toldaktioner for at bekæmpe denne ulovlige aktivitet. "

DEMONTERING er det, der er kendt som en prioriteret kontrolhandling (PCA), hvorved toldvæsenet foretager fælles og intensiverede kontroller for at målrette specifikke risici. Fordelen ved sådanne handlinger er, at de hjælper med at identificere ulovlige mønstre, undersøger lignende sager og finder ud af, hvor yderligere forbedringer kan gøres i toldaktiviteter for at begrænse smugling.

reklame

Blandt nogle af de vigtigste fund i DISMANTLE var:

  • Der er en bred mangfoldighed mellem de nationale toldkontrolpolitikker i EU.

  • Deling af ekspertise, arbejde sammen om risikoanalyse og overvåge virkningen og resultaterne i realtid kan levere meget vellykkede resultater (f.eks. 5 tilfælde af tværnationalt svig blev afdækket takket være fælles dataanalyse, som ellers ikke ville være blevet opdaget).

    reklame
  • Der er et betydeligt antal smuglesager via jernbanetrafik, hvor smuglervarer er skjult under et første lag af andre varer.

  • Risikoen for 'grønne grænser', dvs. smugling gennem et punkt i grænsen, hvor der ikke er nogen toldpost (såsom en landsby / flod), skal behandles. Mobile toldenheder kan være meget effektive i denne henseende.

  • Størstedelen af ​​smuglede sager var små eller mellemstore mængder, der blev bragt til EU af passagerer.

  • En række tilfælde af unddragelse skete inden for EU-bevægelser inden for samfundet snarere end ved grænsen.

På baggrund af disse fund fremsættes en række anbefalinger i rapporten. Navnlig understreger det behovet for fortsat og uddybende samarbejde mellem toldmyndigheder og efterforskere, sikre kvaliteten, tilgængeligheden og rettidigheden af ​​indsamlede data og fortsætte foranstaltninger til at forbedre kapaciteten til elektronisk risikoprofilering.

Mere information

For mere information om toldkontrol, klik her.
Hjemmeside kommissær Šemeta
Følg kommissær Šemeta på Twitter: @ASemetaEU

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending