Følg os

EU

Tale: 'Belysning af et SPARC under vores konkurrencedygtige økonomi'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Neelie-KroesNeelie KROES, taler på 6th International messe for automatisering og mekatronik, 3 juni 2014.

"Velkommen, jer alle sammen. Det er en fornøjelse at åbne Automatica 2014 i dag. Dette er stedet at være for det nyeste inden for robotteknologiinnovation. Anvendelsen af ​​robotter er varieret og vokser. I landbruget kan de gøre, hvad folk i stigende grad er uvillige til at gør - fra malkning af køer til plukkning af afgrøder. I industrien kan de øge vores konkurrenceevne. Og husk, at produktion stadig er en femtedel af vores produktion - og fire femtedele af den private forskning bruger. Det beskæftiger 34 millioner mennesker i Europa - men de står hårdt konkurrence: andre dele af verden kan tilbyde billig arbejdskraft og billigere varer. Vi er nødt til at forblive konkurrencedygtige. Og det handler ikke længere kun om industrielle robotter. Denne begivenhed fokuserer også med rette på servicerobotik - tjenester fra rengøring til hjemmet til virksomhedslogistik. Udførelse af kirurgi eller hjælpe ældre med at forblive aktive, uafhængige og bemyndigede.

"For eksempel har den 94-årige italienske forfatter Lea Ralli, Nonna Lea, boet sammen med en robot i flere måneder som en del af et forskningsprojekt. Robotten og linket til hjælpere, den giver, får hende til at føle sig mere sikker og mere selvsikker Dette er et godt eksempel på, hvordan robotter kan hjælpe os med at bevare vores værdighed og uafhængighed, når vi bliver ældre. Og ud over det: det handler om alle former for automatiserede og autonome systemer, der udfører alle mulige funktioner. Fra førerløse biler - til ubemandet levering. Her i dag der er mange gode eksempler på, hvad robotter kan gøre for os. De er hurtige, præcise og kraftfulde. At udføre de opgaver, som mennesker finder for vanskelige, for farlige eller bare for kedelige. De får min robotstøvsuger til at virke positivt primitiv!

reklame

"Og jeg ved, at dette kun er et eksempel på, hvad der er derude. Det er et voksende globalt marked med en værdi på over 20 milliarder euro i 2011. Og Europa ejer 35% af det - en god figur! I nogle sektorer, som f.eks. Professionelle servicerobotter, er det så højt som 63%. Europæisk ledelse her er bogstaveligt talt milliarder værd for vores økonomi. Andre dele af verden tager dette alvorligt. USA har lige lanceret deres National Robotics Initiative; Sydkorea og Japan investerer begge stærkt.

"Så jeg har tre ting at bede dig om i dag. For det første, når folk tænker på robotter, bekymrer de sig om virkningen. Hvad det betyder for os som mennesker og for os som samfund. Det handler ikke længere kun om maskiner, der er bedre , hurtigere, billigere. Der er udsigten til enhver større integration. Robotter, der hjælper med alt, hvad vi gør, enheder, du bærer, endda implantater inde i kroppen. Naturligvis rejser disse spørgsmål - om etik, om privatlivets fred, om vores menneskelighed og interaktion I mellemtiden mener 70% af EU-borgere, at robotter stjæler folks job. Ingen af ​​disse bekymringer betyder, at vi skal vende ryggen til innovation. Men ligeledes - vi kan ikke afvise disse bekymringer; vi er nødt til at tage dem alvorligt. De er legitime. Jeg ved, at robotter kan styrke mennesker, øge vores konkurrenceevne og skabe job. Og mange undersøgelser er enige med mig. For eksempel - viser, at hver industrirobot faktisk understøtter 3.6 job. At robotter direkte og indirekte vil skabe 2 millioner job i løbet af de næste otte år . Og så videre. Selv med en samlet positiv indvirkning på job vil der dog være forskellige kort- og langsigtede konsekvenser og forskellige virkninger på forskellige områder. Med 25 millioner arbejdsløse er det en legitim grund til bekymring. Vi har brug for en stærkere evidensbase for at vise sagen, konfrontere disse spørgsmål, fjerne usikkerheden og mistilliden. Lad os forstå bekymringerne og adressere dem. Vi kan også øge bevidstheden om fordelene. Bygger på idéer som European Robotics week - men går videre. Hvis vi ikke gør det - vil det gøre dit liv meget sværere - og vores økonomiske vækst også.

"Her er min anden anmodning til dig i dag. Da robotter skaber arbejdspladser - har vi brug for folket til at udfylde dem. Alligevel har Europa ikke næsten nok mennesker med de rigtige IKT-færdigheder. Snart kan vi stå over for en mangel på næsten en million faglærte arbejdere. Det er et problem for politikere. Det er et problem for dig, en branche, der søger kvalitetskolleger. Det er et problem for vores konkurrenceevne. Men mest af alt: det er en reel svigt for vores folk, hvoraf mange søger arbejde men ikke i stand til at få de rigtige færdigheder. Hvis vi alle lider under dette problem - kan vi også alle levere løsningen. At handle alene kan ingen af ​​os løse det. Men når vi arbejder sammen, kan vi gøre en forskel. Under vores store koalition for digital job, snesevis af organisationer har givet løfter - industri, akademi, uddannelsesorganisationer, den offentlige sektor, den frivillige sektor osv. For hvad de kan gøre: nye programmer, nye platforme, nye partnerskaber, for at hjælpe os med at tilslutte kompetencegabet. Jeg håber, at mange af jer også vil løfte. Alo ud over den menneskelige kapital - vores kontinent har også hårdt brug for fysisk kapital: bredbåndsnetværk. Nye innovationer afhænger i stigende grad af tilslutningsmuligheder - vores konkurrenceevne afhænger også af det. Tjenester som tingenes internet vil kræve førsteklasses, hurtig, problemfri bredbånd overalt. Kommunikation mellem maskine til maskine starter ikke i en verden, hvor de skal betale roaminggebyrer eller lide separate spektrumsystemer i hvert land. Derfor kæmper jeg for et indre marked for telekommunikation for vores tilsluttede kontinent - jeg håber, du kan kæmpe sammen med mig. Lad os vise nationale regeringer, at europæisk innovation er afhængig af kvalitetsnetværk.

reklame

"Min tredje anmodning er denne: hvordan kan vi arbejde sammen? Hvordan kan vi investere i fremtiden? I mange år har EU vist sit engagement i robotik. Og vores investering leverer. For eksempel leverer vores 'SMErobotics' -projekt den næste generation af industrielle robotter - mere fleksible, mere intuitive at programmere, sikrere at arbejde med. Og det kan du se på skærmen i dag. På så mange områder fungerer vi bedst, når vi arbejder sammen. Arbejd sammen som Europa. Arbejd sammen mellem privat og offentlig sektor. Robot er ingen undtagelse. Og i mange år har vi arbejdet produktivt med robotindustrien.

"I dag (3. juni), med lanceringen af ​​et nyt offentlig-privat partnerskab, formaliserer vi det og tager det videre. Vi kan tilpasse støtte og finansiering, dele ideer, synge fra et fælles salmeark. Med industrien, der arbejder med den akademiske verden. Med dem der bruger involverede robotter lige fra starten og hjælper med at definere prioriteterne for forskning. Det er den bedste måde at sikre fortsat lederskab på vores kontinent.

"EU har allerede forpligtet 700 millioner euro til robotforskning i vores næste finansieringsprogram. Og industrien har aftalt at matche de tre til en. Med over 200 medlemmer forventes der tilsammen ansat over 12,000 forskere og udviklere. Det ville gøre det til det største civilt robotforsknings- og udviklingsprogram i verden. Noget, der tilsammen vil skabe 75,000 nye kvalificerede job inden for servicerobotik og 140,000 nye job i bredere serviceindustrier og et løft på € 80 mia. til BNP. Det er værd at have!

"Så min sidste anmodning til dig er - lad os levere dette løfte. Lad os få dette til at arbejde. Lad os forpligte os sammen og gennemføre sammen. Sidste december var jeg meget glad for at underskrive kontrakten, der satte dette partnerskab i gang. I dag lancerer vi det officielt. Det er kaldet SPARC - og det er et meget passende navn. En gnist tænder en flamme - og i dag kan vi tænde en flamme for at holde vores økonomi brændende og fuld af energi. "

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending