Følg os

Europa-Kommissionen

Valg i Ukraine: Præsident Barroso kalder Petro Poroshenko og premierminister Arseniy Yatseniuk

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

PoroshenkoPræsident Barroso talte den 26. maj med Petro Poroshenko (som han tidligere havde mødt i Strasbourg den 12. marts) i telefonen for at lykønske ham med resultaterne af præsidentvalget i Ukraine. Han roste den høje valgdeltagelse og det faktum, at valget stort set fandt sted i overensstemmelse med internationale standarder. Præsident Barroso gentog EU's tilsagn om at støtte Ukraine og mindede om de konkrete foranstaltninger, der er truffet indtil videre. Desuden understregede han vigtigheden af ​​forfatningsreformer og glædede sig over Petro Poroshenkos vilje til at gå i dialog med Rusland. Præsidenten udtrykte sit ønske om, at den dynamik, valget skabte, kan genforene alle ukrainere og udgøre en ny start for Ukraine.

Præsidenten ringede også til premierminister Yatseniuk for at lykønske ham med den velordnede og vellykkede gennemførelse af valget under udfordrende omstændigheder. Han gentog, at Kommissionen er rede til at bistå de ukrainske myndigheder med at gennemføre den europæiske dagsorden for reformer. Han mindede også om Kommissionens forpligtelse til at arbejde sammen med både Ukraine og Rusland for at opnå en løsning på spørgsmålet om forsyning og transit af gas.

Flere oplysninger om Europa-Kommissionens støtte til Ukraine.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending