Følg os

Blogspot

Udtalelse: Tre prioriteter at genstarte Ukraine efter præsidentvalget

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

OrysiaLutsevych.jpgBy Orysia Lutsevych (afbilledet), Research Fellow, Rusland og Eurasien program, Chatham House

Sboligvalg i Ukraine har potentiale til at give landet en ny start, men for at dette skal ske, skal den nye præsident vise beslutsomhed om at levere tre vigtige politiske prioriteter for at styrke sikkerhed, demokrati og investeringer.

Siden 'Euromaidan' protesterne har Kreml portrætteret den postrevolutionære ukrainske ledelse som en nationalistisk og fascistisk junta. Dette har forhindret dialog på højt plan med Moskva og indledt frygt og had i øst i Ukraine mod nye myndigheder. Ifølge en Levada-meningsmåling mener mere end 40% af russerne, at den stort set russisk-talende befolkning i øst er truet af nationalister, og mange russiske talere i sydøst accepterer ikke myndigheden i den nye regering i Kiev.

Frie og retfærdige præsidentvalg er afgørende for at vise, at Ukraine har en legitim præsident og er forpligtet til demokratiske værdier. Selvom valg i to af de oblasts, Donetsk og Luhansk, kan blive delvist forstyrret af de pro-russiske separatister, er tre andre regioner i øst - Kharkiv, Dnipropetrovsk og Zaporizhia - under Kyivs kontrol og bør kunne holde fri og retfærdig afstemning.

reklame

Petro Poroshenko vinder i øjeblikket over 40%. Forbes-magasinet i 2013 rangerede ham som den syvende rigeste mand i Ukraine, hans formue lavet i forbrugsvarer - primært konfekture og biler.

Hans popularitet steg kraftigt under vinterprotesten i Kiev, dels fordi han ydede økonomisk støtte til at opretholde demonstranterne og assisterede aktivister, der blev bortført af bøller og oprørspoliti. Han projicerede tillid og skød sig ikke væk fra frontlinjen i konfrontation mellem demonstranterne og oprørspolitiet. Hans politiske fortid med at samarbejde med tidligere præsidenter Victor Jusjtjenko og Victor Janukovitj hjemsøger ham, men i mindre grad end de andre kandidater, især Julia Tymosjenko.

Tre prioriteter

Hvis Poroshenko vælges, vil det være på i det væsentlige et pro-europæisk og pro-reform mandat. Den nyvalgte præsident bør fokusere på tre hovedprioriteter.

reklame

For det første skal han sikre sikkerhed og territorial integritet ved at reformere sikkerhedsstyrkerne. Den østligste region i Ukraine er i fare for at blive en lovløs territorium, hvor stærkt væbnede mænd fortsat overtager offentlige bygninger, militæriserer befolkningen, torturaktivister og lokale uafhængige medier og taler om at skabe breakaway stater.

Talrige begivenheder i sydøst har vist, at de eksisterende ukrainske sikkerhedsstyrker er ineffektive, korrupte og infiltreret af russiske hemmelige tjenester. I mange tilfælde viser lokale politistyrker stadig loyalitet over for det gamle regime i stedet for at beskytte den offentlige sikkerhed. I Odessa samarbejdede den lokale politileder med separatister, der skød på en pro-ukrainsk demonstration bag politiets rækker. Det resulterende sikkerhedsvakuum har ført til et civilt dødstal i den sydøstlige del af omkring 120 på begge sider af konflikten. At etablere kapaciteter, der vil øge grænse- og cybersikkerheden og styrke den ukrainske hær til at imødegå militanternes trussel mod civile i øst, bør være en prioritet.

For det andet bør den nye præsident begynde en nationwide debat om demokrati i hele Ukraine. Magtfordelingen mellem Kyiv og regionerne, finansiel decentralisering, politisk ansvarlighed og en revision af statsgarantier til borgerne bør afspejles i en ny forfatning.

At tage beslutningsprocessen tættere på borgerne er af afgørende betydning. Ukraine har brug for et nyt administrativt system, der kan imødekomme sine nye udfordringer. Nyt parlamentsvalg bør kaldes inden udgangen af ​​året for at samle et repræsentativt parlament, der afspejler de nye realiteter og giver en ny chance for ukrainere i Donbass at vælge deres repræsentanter. Med en forandring af forfatning over for et parlamentarisk præsidentsystem vil parlamentet have beføjelse til at godkende reformer og levere på den nye sociale kontrakt.

For det tredje skal den nye leder åbne Ukraine for internationale markeder og investeringer. Økonomiske reformer bør fokusere på at skabe åbne og lige vilkår for indenlandske og udenlandske investorer. Undertegnelse af den økonomiske del af associeringsaftalen med EU vil give en stærk drivkraft til at etablere en robust retsstat og begrænse korruption. At nå ud til investorer globalt vil give de nødvendige ressourcer til et nyt økonomisk løft og tiltrængt modernisering af den ukrainske økonomi. En vigtig beslutning skal træffes, hvis russiske investorer får adgang til strategiske industrier. Eksportdiversificering bør være en prioritet. Nye partnerskaber bør indgås ud over EU-medlemslande med Kina, Centralasien og Latinamerika.

Selvfølgelig bør den nye ukrainske ledelse søge at forbedre forholdet til Rusland, men et sådant scenario er næppe muligt på kort sigt. Rusland fører en skjult krig over Ukraine, der bruger cyber, information og ukonventionel krigføring. I dag, selv i øst, efter annekteringen af ​​Krim, opfatter ukrainere Rusland som en aggressiv stat, og mere end 70% har negative synspunkter om præsident Putin og tror, ​​at han blander sig i Ukraines indre anliggender, ifølge en april-afstemning i den ukrainske vurdering Bureau. Det er kun en stærk uafhængig Ukraine med et demokratisk styringssystem og en bæredygtig energipolitik, der kan have en troværdig dialog med Rusland. Alt andet vil være et taktisk træk bare for at overleve de bekymrende tider.

Den gode nyhed for den indkommende præsident er, at det ukrainske samfund er en stærk lobbyist for reform. Næsten 40% af befolkningen hævder, at de er klar til at udholde kortsigtede trængsler for positiv forandring, og flertallet mener, at valg vil bidrage til at forbedre situationen. Den nye præsident bør udnytte denne beslutsomhed.

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending