Følg os

Blogspot

Udtalelse: Hvor nepalesiske kvinder, en britisk sygeplejerske og en MEP cross stier

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

RS15082_VSO_day7_0002Af Cath Nixon

Jeg er sundheds sygeplejerske fra det nordlige England og er for nylig vendt tilbage fra en livsændrende oplevelse, der arbejder for en kvindelig organisation kaldet WEAF og på et lokalt hospital i landdistrikterne i Nepal. I mere end to år blev jeg volontør for folkesundhed VSO (frivillige tjenester i udlandet) forlader min velkendte verden for at arbejde sammen med lokale samfund, der viste mig, hvad det betyder at skulle kæmpe for at kræve dine rettigheder som kvinde. Jeg er vendt tilbage med en forpligtelse til at hæve deres stemmer på det internationale område, hvor det er muligt, hvilket førte mig til mit første møde med en MEP-kandidat, der søgte valg i det nordvestlige England i denne uge.

Globalt lider kvinder uforholdsmæssigt meget af fattigdom. Selvom de fuldfører 66% af verdens arbejde, tjener de kun 10% af verdens indkomst og 1% af verdens ejendom. Når kvinder dog tjener, geninvesterer de 90% af deres indkomst i deres samfund og familie. Denne forskel er meget tydelig i Nepal.

reklame

Mens jeg støttede Women's Empowerment Action Forum (WEAF) i Dailekh midt i Nepal, mødte jeg inspirerende kvinder, der gjorde fantastiske ting for at tackle kønsubalancer i samfundet. Da de fik en stemme i de beslutninger, der påvirker deres liv, viste kvinder, at de foretog positive ændringer. De krævede bedre moder- og præventionstjenester, de krævede, at love om vold mod kvinder, der er sat på nationalt niveau, blev implementeret lokalt, og de viste, at de var klar til at kæmpe for, at piger og drenge skulle have lige uddannelse

I Nepal så jeg førstehånds forskellen, som udviklingsbistand kan gøre for menneskers liv i fattigdom. I de 12 år, som WEAF er blevet finansieret, har medlemmerne formået at udfordre nogle sociale normer i et patriarkalt samfund. De har signifikant reduceret antallet af uterine prolaps i området (der kan påvirke 50% af kvinderne) og skåret ned traditionelle fremgangsmåder som Chau Padi (holder kvinder i kohuset i deres menstruationsperiode). Finansiering fra internationale donorer som EU har bidraget væsentligt til dette.

Tilbage i Storbritannien arrangerede jeg et møde med MEP-kandidaten for Nordvest, hr. Afzal Khan. Jeg ville inspirere hr. Khan til at blive en udviklingsmester i det næste Europa-parlament. Hr. Khan er den tidligere borgmester i Manchester og har en stærk historie med velgørenhedsarbejde og siger, at international udvikling er noget, han føler lidenskabeligt om. Hvis han bliver valgt, håber han at sidde i parlamentets Udviklingsudvalg (DEVE), hvor han kan holde EU-kommissæren ansvarlig for at sikre, at udviklingsbistanden er målrettet mod det sted, hvor det er mest nødvendigt. I lys af diskussioner globalt om, hvad der følger FN's årtusindudviklingsmål, dagsordenen efter 2015, forsikrede Khan mig, at hvis han blev valgt, vil han også tale for et selvstændigt kønsmål med fokus på at øge kvinders deltagelse i det offentlige og politiske liv. som kønsmainstreaming på tværs af alle mål.

reklame

Jeg håber, at valget til Europa-Parlamentet torsdag (22. maj) leverer et parlament, der vil støtte international udvikling og fortsat sikre, at organisationer som WEAF kan kæmpe for, at kvindernes stemme bliver hørt, og i sidste ende for, at alle kvinders menneskerettigheder bliver realiseret .

Video og førstehåndskonto fra Cath Nixon til VSO.

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending