Følg os

Blogspot

Udtalelse: Hvor nepalesiske kvinder, en britisk sygeplejerske og en MEP krydser veje

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

RS15082_VSO_day7_0002Af Cath Nixon

Jeg er sundhedsplejerske fra det nordlige England og vendte for nylig tilbage fra en livsændrende oplevelse med at arbejde for en kvindeorganisation kaldet WEAF og på et lokalt hospital i landdistrikterne i Nepal. I mere end to år blev jeg folkesundhedsfrivillig med VSO (Voluntary Services Overseas).), og forlod min velkendte verden for at arbejde med lokalsamfund, der viste mig, hvad det vil sige at skulle kæmpe for at kræve dine rettigheder som kvinde. Jeg er vendt tilbage med en forpligtelse til at hæve deres stemmer på den internationale sfære, hvor det er muligt, hvilket førte mig til mit første møde med en MEP-kandidat, der søgte valg i det nordvestlige England i denne uge.

På verdensplan lider kvinder uforholdsmæssigt meget af fattigdom. Selvom de fuldfører 66 % af verdens arbejde, tjener de kun 10 % af verdens indkomst og 1 % af verdens ejendom. Når kvinder dog tjener, geninvesterer de 90 % af deres indkomst i deres samfund og familie. Denne forskel er meget tydelig i Nepal.

Mens jeg støttede Women's Empowerment Action Forum (WEAF) i Dailekh i det midt-vestlige Nepal, mødte jeg inspirerende kvinder, der gjorde fantastiske ting for at tackle kønsubalancer i samfundet. Da de fik en stemme i de beslutninger, der påvirker deres liv, viste kvinder, at de lavede positive forandringer. De krævede bedre mødre- og præventionstjenester, de krævede love om vold mod kvinder, der er fastsat på nationalt plan, implementeres lokalt, og de viste, at de var klar til at føre kampagne for, at piger og drenge får lige uddannelse

I Nepal så jeg på egen hånd, hvilken forskel udviklingsbistand kan gøre for mennesker, der lever i fattigdom. I de 12 år, WEAF er blevet finansieret, er det lykkedes medlemmerne at udfordre nogle sociale normer i et patriarkalsk samfund. De har reduceret antallet af livmoderprolapser i området markant (det kan påvirke 50 % af kvinderne) og reduceret traditionelle praksisser som Chau Padi (holde kvinder i kostalden i deres menstruation). Finansiering fra internationale donorer som EU har hjulpet væsentligt med dette.

Tilbage i Storbritannien arrangerede jeg et møde med MEP-kandidaten for Nordvest, hr. Afzal Khan. Jeg ville inspirere hr. Khan til at være udviklingsmester i det næste Europa-Parlamentet. Khan er den tidligere borgmester i Manchester og har en stærk historie med velgørenhedsarbejde og siger, at international udvikling er noget, han føler passioneret for. Hvis han bliver valgt, håber han at sidde i parlamentets udviklingsudvalg (DEVE), hvor han kan holde EU-kommissæren ansvarlig for at sikre, at udviklingsbistanden målrettes der, hvor der er størst behov for den. I lyset af diskussioner globalt om, hvad der følger efter FN's millenniumudviklingsmål, post-2015 dagsordenen, forsikrede Khan mig om, at hvis han bliver valgt, vil han gå ind for et selvstændigt kønsmål med fokus på at øge kvinders deltagelse i det offentlige og politiske liv. som kønsmainstreaming på tværs af alle mål.

Jeg håber, at valget til Europa-Parlamentet torsdag (22. maj) vil levere et parlament, der vil støtte international udvikling og fortsætte med at sikre, at organisationer som WEAF kan kæmpe for, at kvinders stemme bliver hørt, og i sidste ende for, at alle kvinders menneskerettigheder bliver realiseret .

reklame

Video og førstehåndsberetning fra Cath Nixon til VSO.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending