Følg os

Landbrug

Nye EU-politikker skal have familiebrug på hjerte, siger FUW

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bondekone Angharad Rowlands fra Rhosgoch Farm, Capel Dewi, nær Aberystwyth, med sine børn Aneurin (11), Martha (7) og Elan (3) og hunden Floss. Børnene holder genanvendelige kampagnebomuldsposer, der uddeles gratis på FUW-standen under Forårsfestivalen

Enhver ny politik vedtaget af EU-parlamentet efter næste uges valg skal sikre, at de har familiebedrifter i hjertet, ifølge Farmers 'Union of Wales (FUW) præsident Emyr Jones.

Tale på tærsklen til weekendens Royal Welsh Spring Festival sagde Jones, at mellem 22-25 maj vil folk i hele EU vælge 751 MEP'er, der sammen med Ministerrådet og Europa-Kommissionen vil beslutte politikker, der påvirker vores daglige liv, mere så for landmænd end nogen anden del af samfundet.

reklame

Jones lancerede FUWs seneste kampagne 'Supporting Family Farms since 1955', der falder sammen med dette års FN's internationale år for familiebedrift, som fremhæver de potentielle familiebønder har for at udrydde sult, bevare naturressourcer og fremme bæredygtig udvikling.

Han tilføjede: "I betragtning af mangfoldigheden af ​​klimaer, topografi, kulturer og økonomier i hele EU er det ingen overraskelse, at selv de mest pro-europæere kan blive frustrerede over Bruxelles-diktater, der ikke giver mening i en region som Wales, mens de bittert modsat EU har en feltdag, der beskylder alle verdens sygdomme for vores medlemskab.

"På trods af fokus i den britiske presse på spørgsmålet om EU-medlemskab og hvor magtbalancen mellem medlemsstater og Bruxelles skal ligge, rapporterer vi om de daglige drøftelser i EU-parlamentet om spørgsmål, som vi måske støtter eller bittert er imod, forbliver højst sparsom.

reklame

"Dette efterlader medlemmer af offentligheden adskilt fra den politik og politik, som de så ofte klager over, hvilket giver pro- og anti-EU-politikere skylden for EU, når det passer deres dagsordener, og regeringer til at skjule deres egne umættelige lyster til bureaukrati bag den bekvemme syndebuk af EU-forordningerne.

"Da landbruget tager den største del af det europæiske budget og bærer byrden af ​​så mange uforholdsmæssigt store og dyre regler, skal Wales 'landmænd nøje overveje konsekvenserne af alle de muligheder, der nu diskuteres."

Disse muligheder er: at lade EU fortsætte på sin nuværende kurs, som mange mener vil føre til en Europas Forenede Stater; at forsøge at genoprette det til noget mere beslægtet med det fælles marked, som vi stemte for at forblive en del af i 1975, eller; at trække sig helt ud, hvilket fører til en fuldstændig genopretning af suverænitet, men uden garanteret adgang til vores vigtigste markeder og den fælles landbrugspolitik, der er en del af denne adgang.

"FUWs nuværende holdning er simpelthen, at vi støtter EU-medlemskab - næppe overraskende i betragtning af, at de efterfølgende britiske regeringer har gjort det klart, at de ønsker at øge fødevareimporten fra lande uden for EU og afvikle den fælles landbrugspolitik - en politik, der giver væsentlige indkomster til de walisiske landbrugsfamilier og sikrer rigelig, sikker og overkommelig mad til EU-borgere, "tilføjede Jones.

”Og selvfølgelig behøver vi kun se tilbage på udbruddet af mund- og klovesyge i 2001 og det ledsagende eksportforbud for at se den indflydelse, som det at lukke det fælles marked har på priserne.

"Men de walisiske landmænd har meget at blive foruroliget over, når det kommer til det kvælende og dyre bureaukrati, der stammer fra EU, og mange ønsker at vende tilbage til de halcyon-dage, hvor fødevareproduktion og sund fornuft prioriterede papirarbejde og ulogiske regler.

"Uanset vores synspunkter skal vi afveje konsekvenserne af alle muligheder med vores hoveder såvel som vores hjerter. Det walisiske landbrug og vores landdistrikter er i øjeblikket afhængige af den fælles landbrugspolitik og adgang til EU-markederne og dem, der ønsker at se os operere uden for EU skal give gyldige økonomiske vurderinger og politikker, der beskriver, hvordan et sammenbrud i landdistrikterne og fødevareproduktion ville undgås.

"Vi skal også være opmærksomme på, at en genforhandling af beføjelser kan dreje sig om renationalisering af landbrugspolitikker, med fokus ikke på at reducere byrdefulde EU-forordninger, men på at gennemføre nøglehenstillinger fra Treasury / Defra" Vision for den fælles landbrugspolitik 2005 - en plan til afvikling af landbrugsstøtte og øget import af fødevarer.

”Igen har vi brug for solide forslag og forsikringer om, at enhver renationalisering af magter ikke vil føre til et sammenbrud af det walisiske landbrug og landets indkomster.

"Disse vurderinger, analyser og politikker skal være kernen i den walisiske familiebedrift: gårde, der har den højeste produktivitet pr. Hektar, er ansvarlige for det overvældende flertal af den walisiske fødevareproduktion og udgør rygraden i vores landdistrikter."

Landbrug

Landbrug: Kommissionen godkender ny geografisk betegnelse fra Ungarn

Udgivet

on

Kommissionen har godkendt tilføjelsen af ​​'Szegedi tükörponty ' fra Ungarn i registret over beskyttede geografiske betegnelser (BGB). 'Szegedi tükörponty' er en fisk af karpearten, produceret i Szeged -regionen, nær Ungarns sydlige grænse, hvor der blev oprettet et system med fiskedamme. Damernes alkaliske vand giver fisken en særlig vitalitet og modstandsdygtighed. Det flakende, rødlige, smagfulde kød af fisken, der opdrættes i disse damme, og dets friske aroma uden bismag kan direkte tilskrives det specifikke saltvand.

Fiskens kvalitet og smag påvirkes direkte af den gode iltforsyning ved søbunden i de fiskedamme, der er skabt på salt jord. Kødet fra 'Szegedi tükörponty' er højt proteinindhold, fedtfattigt og meget smagfuldt. Den nye betegnelse vil blive føjet til listen over 1563 produkter, der allerede er beskyttet i eAmbrosia database. Mere information online på kvalitetsprodukter.

reklame

Læs

Landbrug

Vil MEP'er styrke strategien Farm to Fork?

Udgivet

on

Denne torsdag og fredag ​​(9-10. September) stemmer Europa-Parlamentets AGRI- og ENVI-udvalg om deres reaktion på EU Farm-to-Fork-strategien. Europa-Parlamentets landbrugsudvalg (AGRI) og miljø (ENVI) stemmer om deres fælles initiativbetænkning om Farm to Fork-strategien, der beskriver, hvordan EU har til formål at gøre fødevaresystemet "fair, sundt og miljøvenligt" . Ændringerne til betænkningen bliver stemt om torsdag.

Derefter forventes det, at parlamentsmedlemmer fra begge udvalg godkender deres fælles Farm to Fork -strategirapport på fredag ​​og sender den til plenarmødet til en endelig afstemning, der er planlagt til begyndelsen af ​​oktober. De videnskabelige beviser viser, at EU's fødevaresystem i øjeblikket ikke er bæredygtigt, og at der er behov for store ændringer i, hvordan vi producerer, handler og forbruger mad, hvis vi skal respektere vores internationale forpligtelser og planetariske grænser. Farm to Fork-strategien, der blev fremlagt af Europa-Kommissionen i 2020 som et centralt element i den europæiske grønne aftale, er en potentiel game-changer på dette område. Det skyldes, at det bryder igennem siloer og samler flere politiske initiativer, der har til formål at gøre fødevaresystemet mere bæredygtigt.

Ikke desto mindre har landbrugets interessenter og landbrugsministre givet strategien Farm to Fork en lunken modtagelse. Det skyldes, at de støtter den fortsatte brug af syntetiske pesticider, gødning og antibiotika i EU -landbruget - på trods af den miljøskade, de gør - og strategien sætter spørgsmålstegn ved den udbredte anvendelse af disse landbrugskemikalier. Nu er det over til Europa -Parlamentet at fastlægge sin holdning til strategien, som vil sende et stærkt politisk signal til Europa -Kommissionen. Dette er især betimeligt med FN's Food Systems Summit, der finder sted om to uger og den anden udgave af Farm to Fork Conference i oktober.

reklame

"MEP'erne kan ikke gå glip af denne gyldne mulighed for at styrke strategien Farm to Fork og gøre den central for at nå EU's klima-, biodiversitets- og bæredygtige udviklingsmål for 2030," sagde Jabier Ruiz, Senior Policy Officer for Food and Agriculture i WWF's European Policy Office. ”Strategien har et stort potentiale til at gøre vores fødevaresystemer mere bæredygtige, hvis de implementeres i den nødvendige skala. Parlamentet kan nu give en vigtig drivkraft for, at dette kan ske. ”

Samlet set skal Europa -Parlamentets betænkning godkende strategien Farm to Fork -strategi og opfordre Europa -Kommissionen til fuldt ud at udvikle og udvide de politiske initiativer, der er omfattet af strategien. Mere specifikt anser WWF det særligt vigtigt, at MEP'er støtter kompromisændringer, der beder om:

Basere den fremtidige EU -lov om bæredygtige fødevaresystemer på den nyeste videnskabelige viden og inddrage interessenter fra en lang række forskellige perspektiver for at sikre en legitim og inklusiv proces. Indfør robuste sporbarhedsmekanismer for skaldyr, der giver præcise oplysninger om, hvor, hvornår, hvordan og hvilken fisk der er fanget eller opdrættet for alle skaldyrsprodukter, uanset om den er fanget i EU eller importeret, frisk eller forarbejdet.

Erkend, at der er behov for et befolkningsomfattende skift i forbrugsmønstre, herunder at tage fat på overforbrug af kød og ultraforarbejdede produkter, og præsentere en proteinovergangsstrategi, der dækker både efterspørgsel og udbudsside til lavere miljø- og klimapåvirkninger.

reklame

Tilskynde til handling for at bremse madspild, der forekommer på det primære produktionsniveau og tidlige stadier af forsyningskæden, herunder ikke -høstet mad, og fastsæt bindende mål for reduktion af madspild på alle trin i forsyningskæden. Indfør obligatorisk due diligence for forsyningskæder for at sikre, at importen fra EU ikke kun er fri for skovrydning, men også for enhver form for konvertering og nedbrydning af økosystemer - og ikke medfører negative konsekvenser for menneskerettighederne.

Efter afstemningen torsdag vil AGRI-MEP'er også stemple den politiske aftale om den fælles landbrugspolitik, der blev indgået i juni. Dette er en standardprocedure i EU's beslutningstagning, og der forventes ingen overraskelser.

Læs

Landbrug

Landbrug: Kommissionen vedtager foranstaltninger til at øge pengestrømmen til landmænd

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har vedtaget en foranstaltning, der gør det muligt for landmænd at modtage højere forskud inden for rammerne af den fælles landbrugspolitik (CAP). Denne foranstaltning vil støtte og øge pengestrømmen til landmænd, der er berørt af COVID-19-krisen og af virkningen af ​​ugunstige vejrforhold i hele EU. Nogle regioner er f.eks. Blevet dybt ramt af oversvømmelser.

Foranstaltningen giver medlemsstaterne mulighed for at betale indkomststøtte og visse landdistriktsudviklingsordninger til landmænd med et højere forskud, op til 70% (fra 50%) af direkte betalinger og 85% (fra 75%) af betalinger til udvikling af landdistrikter. Beskyttelsesforanstaltningerne til beskyttelse af EU -budgettet gælder, så betalingerne kan udbetales én gang kontrol og kontrol er afsluttet og fra den 16. oktober 2021 for de direkte betalinger. Europa -Kommissionen har givet støtte til fødevaresektoren under hele COVID-19-krisen gennem øget fleksibilitet og specifikke markedsforanstaltninger. Mere information her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending