Følg os

Blogspot

Open Dialog Foundation: ukrainske journalister løsladt i Slavyansk

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Rusland-UkraineDen 8. maj blev der afholdt en pressekonference inden for UNIAN i forbindelse med løsladelsen af ​​ukrainske journalister, Serhiy Lefter og Artyom Deynega. Tilfælde af fangst og tilbageholdelse af ukrainske og udenlandske statsborgere bliver mere og mere hyppige i det østlige Ukraine.

Som Andrey Valchyshyn, repræsentant for Åben Dialog Foundation i Ukraine sagde: "I hele verden nyder journalister og læger immunitet under enhver form for konfrontation. I Ukraine tilbageholder russiske terrorister imidlertid ikke kun repræsentanter for disse erhverv, men handler også med deres liv og helbred. '' Serhiy Lefter, der var blevet fanget af russiske terrorister og tilbragte tre uger i fangenskab i byen Slavyansk, vendte endelig tilbage til Kiev den 8. maj. Artyom Deynega, der var blevet fanget den 13. april, blev også reddet og transporteret til Kiev sammen med Serhiy.

Artyom Deynega havde forberedt live nyhedsrapporter fra Slavyansk og offentliggjort dem via internet, hvilket blev genstand for beskyldninger fra russiske terroristers side. Han deltog ikke i pressekonferencen, da han var dybt bekymret over sine slægtninge, der stadig er i farezonen. Artyom er nu i sikkerhed i Kiev, og hans fysiske tilstand er tilfredsstillende. Serhiy Lefter rejste til Slavyansk (Donetsk-regionen, Ukraine) den 14. april 2014 for at skrive en spotrapport. Den 17. april blev det kendt, at han var blevet taget til fange. Serhiy Lefter, der arbejdede som uafhængig journalist for Open Dialog Foundation, var medlem af overvågningsmission i det østlige Ukraine; før turen havde han arbejdet som observatør på Krim.

reklame

Den 8. maj, på pressekonferencen i Kiev, fortalte Serhiy journalisterne om sin tid i fangenskab. "Den 15. april var jeg i centrum af Slavyansk og talte i telefon med repræsentanter for Open Dialog Foundation og beskrev situationen i det østlige Ukraine. To mænd henvendte sig til mig og tilbageholdt mig under påskud af at kontrollere mine dokumenter. Når de fandt ud af, at jeg havde været på EuroMaidan, de beskyldte mig for at samarbejde med den højre sektor og spionere. Jeg tilbragte de næste to og en halv uge i fangenskab. Den første uge var særlig hård. Jeg havde mine hænder og fødderne var bundet med et klæbebånd, mine øjne var forseglede. De truede konstant med mig, kaldte mig en rightie, en benderovets, en journalisthore.

"Vi blev fodret to gange om dagen med mad, der blev bragt af slægtninge til de lokale, der også blev holdt i fangenskab. Vi sov på gulvet. På de koldeste nætter kramte vi os sammen for at holde os varme. Vi vidste ikke, hvad vi kunne forvente, og dette var det mest skræmmende af alt. Først var der to fyre fra højre sektor holdt sammen med mig. De blev snart taget væk, angiveligt til udveksling. Efter min løsladelse genkendte jeg disse fyre på billederne på internettet - de blev fundet sammen med parlamentsmedlem Vladimir Rybak, med deres maver revet op og tegn på tortur på deres kroppe. Under afhøringen blev jeg slået, men i sammenligning med andre slog det ikke, men blot at slå. Jeg hørte skrig fra andre fanger og lyden af ​​slag fra de omkringliggende rum.

"Den sidste uge var lettere. De løsnede mine hænder og fødder, slap mig ud flere gange om dagen for at rydde op i området. Det var en lykke at være i stand til at bevæge sig og trække vejret frisk luft - i de mindste rum, hvor fanger er der er meget lidt plads, og det er umuligt at bevæge sig. ''

reklame

Serhiy Lefter blev løsladt fra fangenskab den 2. maj omkring kl. 22. De returnerede ikke hans dokumenter, udstyr eller penge. Han rapporterede, at der også var flere andre personer, der blev holdt i fangenskab på det tidspunkt: Pavel Yurov, en teaterdirektør, sammen med sin kollega Denis, og Igor, en 30-årig studerende fra Kiev. Fangernes yderligere skæbne forbliver ukendt. Det var Viktor Maystrenko, en russisk journalist, frivillig fra Open Dialog Foundation, der hjalp med at transportere Serhiy fra Slavyansk til Kiev. '' Der var tre hovedproblemer '', sagde Maystrenko, '' at befri Serhiy, finde et sikkert sted for ham at bo i Slavaynsk og finde en måde at transportere ham til Kiev. Vi gjorde adskillige mislykkede forsøg på at forlade Slavyansk, under en af ​​dem bevæbnede mennesker affyrede mod vores bil. ''

Viktor Maystrenko kunne ikke give alle detaljer om journalistenes løsladelse, men ifølge ham viste det russiske pas sig at være nyttigt: '' Kontrolpunkterne kontrolleres for det meste af berusede mennesker med kriminel baggrund, der har en meget positiv holdning til russerne. ' ''

Da en journalist spurgte, om de relevante ukrainske myndigheder hjalp med at frigøre Serhiy Lefter, sagde Andrey Valchyshyn, at den 17. april, så snart instituttet blev opmærksom på deres journalists forsvinden, henvendte de sig straks til agenturerne for interne anliggender, Ukraines sikkerhedstjeneste i særlig. Reaktionen var imidlertid meget langsom. Det var først den 21. april, at den regionale politiafdeling i Donetsk svarede, at der ikke var tilstrækkelig information om Serhiy Lefters kidnapning.

Som Andrey Valchyshyn bemærkede: '' I dag skal gidstagespørgsmålet være nummer et spørgsmål for de ukrainske retshåndhævende organer. Det er vigtigt at inddrage det europæiske samfund og give det objektive oplysninger om udviklingen i Ukraina. I dag køber Rusland, som har ubegrænsede ressourcer, politikere i Europa og planter ideen om separatisme i Ukraine. ''

Serhiy Lefter gav adskillige råd om, hvordan man opfører sig i fangenskab: man skal ikke vise modstand for ikke at give grunde til at blive straffet; man skal ikke lyve ved afhøringen - det er indlysende; man skal ikke tale ukrainsk eller have nogen ukrainske statssymboler; man skal rydde op i deres sociale netværksindlæg inden man går til det østlige Ukraine.

Viktor Maystrenko sagde til gengæld: '' Man skal ikke gå til urolige regioner bare for at se på det. Der er dårlige mennesker der, der holder andre mennesker i fangenskab med det formål at skabe et '' billede til tv'et '' eller bruge dem som menneskelige skjolde under angreb. Hverken advokater eller penge kan hjælpe der. ''

Til afslutning erklærede Andrey Valchyshyn: '' Jeg vil udtrykke min taknemmelighed over for ukrainske og internationale medier såvel som menneskerettighedsorganisationer for deres støtte og hjælp. Jeg vil også udtrykke særlig bekymring over skæbnen for de mennesker, der stadig holdes som gidsler af terrorister. Efter frigivelsen af ​​OSCE-missionen er de stemmer, der er rejst til støtte for disse mennesker, blevet meget svagere. Vi opfordrer de ukrainske retshåndhævende organer til at gøre deres bedste for at sikre ubetinget løsladelse af alle dem, der blev fanget på Ukraines område. ''

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending