Følg os

Blogspot

Udtalelse: 'Skotland står ved en korsvej'

DEL:

Udgivet

on

Ian-Hudghton1-474x234Foto: © Scottish National Party

Den 22. maj stemmer vælgerne ved valget til Europa-Parlamentet. Med mere end 50 % af den britiske lovgivning, der kommer fra EU, er disse valg meget vigtige for virksomheder og enkeltpersoner i Storbritannien. I ugerne op til disse vigtige valg udgiver vi en række eksklusive artikler fra lederne af de britiske grupper, der beskriver deres vision for EU's fremtid, og hvilke specifikke politikker de og deres kolleger kæmper for ved det europæiske valg. . Den fjerde artikel er fra Ian Hudghton MEP (billedet) Scottish National Party MEP og leder af Scottish National Party MEP Group i Europa-Parlamentet.

Skotland står ved en skillevej. I september vil vælgerne i Skotland stå over for et valg mellem to fremtider: enten fortsat styre fra en fjern regering i Westminster – eller troen på os selv til at forme vores egen fremtid som en normal, uafhængig nation.

Inden da har vi imidlertid valget til Europa-Parlamentet – og disse vil også være af enorm betydning for udformningen af ​​Skotlands fremtid. SNP har en fremadskuende vision om et uafhængigt Skotland, der spiller en fuld rolle i EU's udvikling. Dette står i skarp kontrast til den stadig mere indadrettede politiske diskurs, der finder sted andre steder i Storbritannien. Politikere fra alle London-baserede partier bliver drevet af en dagsorden sat af anti-immigrant euroskeptikere, der har til hensigt at trække Storbritannien ud af EU.

SNP's vision kunne ikke være mere anderledes: Vi ser Skotland blive et fuldgyldigt og ligeværdigt medlem af den europæiske familie af nationer.

De kommende år vil være vigtige for at forme retningen for EU, efterhånden som vores økonomier fortsætter med at komme sig efter finanskrisen. Europa-Parlamentets politiske sammensætning vil hjælpe med at bestemme, hvilken vej Europa går – og SNP er forpligtet til at kæmpe for et socialt retfærdigt EU.

Vi tror på, at et uafhængigt Skotland kan blive et fyrtårn for progressiv opinion. Tilsvarende mener vi, at en stærk SNP-stemme i Europa-Parlamentet vil bidrage til at sikre, at EU implementerer politikker, der vil muliggøre økonomisk genopretning – samtidig med at social retfærdighed og miljømæssig bæredygtighed sikres.

reklame

I regeringen i Skotland har vi sikret, at vitale offentlige tjenester som NHS er forblevet tro mod deres grundlæggende principper, der til det offentliges bedste - ikke for privat profit. Andre steder i Storbritannien ser det modsatte ud til at være tilfældet under Tory-Lib Dem-koalitionen - og disse skridt væk fra stærke offentlige tjenester ser ud til at blive støttet af et skotsk Labour-parti, der taler om offentlig velfærd som en "noget for ingenting"-kultur.

Lignende spørgsmål dukker stadig op i Europa-Parlamentet, hvor progressive partier regelmæssigt skal forsvare offentlige tjenester fra en privatiseringsdagsorden. SNP vil fortsætte med at tage en progressiv holdning mod angreb på Europas offentlige tjenester – ligesom vi har afvist privatiseringsdagsordenen for tories og Labours nedskæringskommission derhjemme.

SNP vil kæmpe stærkt for vores traditionelle industrier som landbrug og fiskeri.

Skotlands landbrugsindustri er væsentligt anderledes end andre steder i Storbritannien – og kun SNP's MEP'er er forpligtet til fuldt ud at kæmpe for den skotske sektor. Skotlands landmænd har tabt på betalinger til en værdi af millioner af pund, som de burde være berettiget til – og det er et tegn på, at de London-baserede partiers prioriteter ligger andre steder.

Med hensyn til fiskeri har SNP spillet en nøglerolle i både Parlamentet og Ministerrådet i udformningen af ​​reformen af ​​den fælles fiskeripolitik (FFP). Ikke desto mindre, mens den nye fælles fiskeripolitik danner grundlag for mere decentralisering af beslutningstagningen, skal den præcise magtbalance mellem Bruxelles og fiskerinationerne stadig udarbejdes. Disse beslutninger vil udgøre et vigtigt arbejde for parlamentet og medlemsstaterne i den nye valgperiode – og SNP vil argumentere kraftigt for, at de maksimale beføjelser skal returneres til Skotland.

SNP er imod Storbritanniens isolationisme i spørgsmål om samarbejde på områderne lov og orden. Værktøjer som den europæiske arrestordre har været enormt vigtige for at bringe kriminelle for retten i nogle af de mest alvorlige sager. Det Forenede Kongeriges beslutning om at trække hele skalaen tilbage fra europæiske retlige foranstaltninger er drevet af euroskeptisk ideologi. I modsætning hertil vil SNP MEP'er træffe beslutninger baseret på retfærdighedens interesser.

Og SNP mener grundlæggende, at de bredere interesser for Skotlands økonomi ligger i at være en integreret del af EU. Europa er fortsat Skotlands største oversøiske eksportmarked, og det er vigtigt, at disse vitale forbindelser bevares fuldt ud. Europa-Parlamentet træffer vigtige beslutninger vedrørende det indre marked – og derfor er det vigtigt, at der er SNP-stemmer der for at sikre, at Skotlands industrier er ordentligt repræsenteret.

SNP's vision om Skotland i Europa står derfor i skarp kontrast til de London-baserede partiers. SNP MEP'er vil formulere et progressivt budskab til borgerne i Skotland og faktisk det bredere EU. Alle London-partierne ser ud til at have til hensigt at angribe den sociale samhørighed – og alle bliver de styret af isolationistiske, anti-EU-kræfter.

Det er kun SNP, der er forpligtet til, at Skotland spiller en fuld rolle i EU, og kun SNP's MEP'er vil sikre, at Skotlands stemme bliver hørt.

Sådan følger du Ian Hudghton på Twitter: @hudghtonmepSNP

© Copyright Endeavour Public Affairs 2014

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending