Følg os

katastrofer

Kommissionen fremmer modstandsdygtighed over for katastrofebene samfund globalt

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

billedeEuropa-Kommissionen er vært for den første nogensinde EU Resilience Forum i Bruxelles i dag (28. april). Repræsentanter fra den humanitære verden og udviklingsverdenen vil vurdere de fremskridt, der er opnået i deres arbejde med modstandsdygtighed, udveksle bedste praksis og kortlægge veje fremad for yderligere at støtte modstandsdygtighed i katastrofeudsatte lande.

Forummet vil samle repræsentanter fra medlemslande, andre donorer, tænketanke og kommissions partnerorganisationer, såsom FN, Røde Kors, NGO'er og Verdensbankgruppen.

Hvad er modstandsdygtighed?

reklame

Katastrofer - det være sig af den pludselig forekommende sort som tsunamier og jordskælv eller den krybende, tilbagevendende sort, såsom tørke, dræber millioner af mennesker hvert år og påfører mange flere ødelæggelse, fattigdom og elendighed. Komplekse katastrofer (hvor konflikt også er en del af ligningen) er også et voksende problem. De fattigste er de mest sårbare over for følgerne af katastrofer.

Dette problem bliver mere og mere alvorligt på grund af den stigende hyppighed og intensitet af naturlige og menneskeskabte kriser i de senere år. Derfor er opbygning af enkeltpersoner og samfunds modstandsdygtighed en prioritet for Europa-Kommissionen i sit humanitære arbejde og udviklingssamarbejdet.

Modstandsdygtighed er en persons, en husstands, et samfunds, et lands eller en regions evne til at modstå, tilpasse sig og hurtigt komme sig efter stress og chok uden at gå på kompromis med den langsigtede udvikling. Uden bestræbelser på at opbygge modstandsdygtighed vil katastrofer fortsat medføre unødig lidelse, humanitære behov og forpassede udviklingsmuligheder.

reklame

Modstandsdygtighed kan tage mange former. For eksempel kan programmer til kontantoverførsel til de fattigste husstande i tørkeudsatte områder give dem et sikkerhedsnet i den periode af året, hvor deres madreserver er på det laveste niveau. Forebyggelses- og beredskabsprojekter som tidlige varslingssystemer eller katastrofeforsikringer kan også skabe modstandsdygtighed, f.eks. Mod risikoen for tropiske storme og jordskælv. Støtte til 'statsopbygning' kan også være en modstandsdygtighed ved at forbedre leveringen af ​​retfærdige sundhedsydelser og den institutionelle udvikling af relevante ministerier og forbedre kvaliteten, omfanget og dækningen af ​​sociale sikkerhedsnet til de fattigste.

Hvad gør Europa-Kommissionen for at hjælpe med at opbygge modstandsdygtighed?

Modstandsdygtighed hjælper med at reducere skader forårsaget af katastrofer og dermed humanitære behov og risici for udvikling. Investering i katastrofeforebyggelse er en logisk prioritet for humanitære politikker og udviklingspolitikker. At handle nu for at reducere fremtidig lidelse og tab er både etisk og omkostningseffektivt: at investere en euro eller en dollar i beredskab kan spare op til syv som reaktionsindsats.

Derfor er det at støtte de mest sårbare mennesker og samfund til at opbygge deres modstandsdygtighed en del af Europa-Kommissionens kort-, mellem- og langsigtede politikker og forpligtelser inden for humanitær bistand, kriseberedskab og udviklingsbistand.

Kommissionen støtter mennesker i områder, der er udsat for risiko for at forberede sig på, modstå og komme sig efter katastrofechok. I 2013 blev mere end 20% af Europa-Kommissionens nødhjælpsfinansiering brugt til katastrofeforebyggelse (DRR), og to tredjedele af dens humanitære projekter omfattede DRR-aktiviteter og nåede ud til 18 millioner mennesker verden over.

Opbygning af modstandsdygtighed finder sted i krydset mellem humanitær og udviklingsindsats og kræver fælles forpligtelse fra både nødhjælps- og udviklingshjælpsudøvere.

Kommissionens meddelelse fra 2012 '' EU's tilgang til modstandsdygtighed - læring fra fødevaresikkerhedskriser '' lagde grundlaget for Den Europæiske Unions arbejde og understregede opbygning af modstandsdygtighed som et centralt mål for dens eksterne bistand.

'Handlingsplan for modstandsdygtighed i kriseramte lande 2013-2020' skitserede de skridt, der skal træffes for at opnå resultater ved at samle humanitær handling, langsigtet udviklingssamarbejde og politisk engagement.

EU-politikker vedrørende klimaændringer, katastroferisikoreduktion, landbrug, fødevare- og ernæringssikkerhed og social beskyttelse prioriterer allerede modstandsdygtighed. Der er gjort vigtige fremskridt for at integrere modstandsdygtighed på tværs af udviklings- og humanitære programmer i alle lande og regioner, ikke kun i Afrika.

Hvad er de vigtigste resultater hidtil?

Der er allerede gjort fremskridt med hensyn til forbedret bistandseffektivitet, risikoinformeret programmering, fleksibilitet og stærkere ansvarlighed.

Europa-Kommissionen arbejder på følgende initiativer, der har modstandsdygtighed i centrum:

AGIR (Global Alliance for Resilience for Sahel og Vestafrika): Det blev lanceret i 2012 sammen med andre humanitære partnere og udviklingspartnere og søger at mobilisere 1.5 mia.EUR til opbygning af modstandsdygtighed i regionen mellem 2014 og 2020 og sigter mod at nå målet "Zero Hunger" inden 2032. En ramme er nu veletableret til at koordinere regeringer og donorer for at forbedre fødevaresikkerheden og ernæringen i denne tørke og underernæringsudsatte del af verden.

DEL ('Støtte til Afrikas modstandskraft'): Lanceret i 2012 efter sultkrisen i 2011 har det mobiliseret omkring 350 millioner euro siden og vil blive fulgt op med projekter under den 11. Europæiske Udviklingsfond. Initiativet arbejder på at forbedre landressourceforvaltningen og generere indkomst for folk, der er afhængige af husdyr. Dette indebærer at finde varige midler til kronisk underernæring og holdbare løsninger for flygtninge og hjemstedsfordrevne befolkninger.

Global Climate Change Alliance (GCCA): Lanceret i 2007 af Europa-Kommissionen for at styrke dialogen og samarbejdet om klimaændringer mellem EU og udviklingslande, der er sårbare over for klimaændringer, er det en platform til udveksling af erfaringer om integration af klimaændringspraksis i politikker og budgetter.

Katastrofeberedskabsprogram (DIPECHO): I Kommissionens humanitære flagskibsprogram inden for katastrofeberedskab finansierer DIPECHO forberedende foranstaltninger, herunder uddannelse, kapacitetsopbygning, bevidstgørelses- og tidlige varslingssystemer for lokalsamfund.

Post-2015 Hyogo Framework for Action: Den nyligt vedtagne meddelelse fra Kommissionen 'Hyogo-rammen efter 2015: Handling af risici for at opnå modstandsdygtighed' er en hjørnesten i udformningen af ​​en fælles EU-holdning til reduktion af virkningen af ​​naturkatastrofer og menneskeskabte katastrofer. Den beskriver den europæiske holdning til de fornyede internationale FN-rammer for katastroferisikoreduktion - den såkaldte Hyogo Framework for Action (HFA) efter 2015, der tjener som grundlag for kommende drøftelser mellem medlemsstaterne, Europa-Parlamentet og andre interessenter.

Mere information

Europa-Kommissionens humanitære bistand og civilbeskyttelse
Kommissær Georgievas websted
Europa-Kommissionens udvikling og samarbejde
Kommissær Piebalgs 'websted
Faktaark om modstandsdygtighed

katastrofer

Brand på det nordmakedoniske COVID-19-hospital dræber mindst 14

Udgivet

on

By

Fjorten mennesker blev dræbt og 12 alvorligt såret, da en brand brød ud på et midlertidigt hospital for COVID-19-patienter i den nordmakedoniske by Tetovo sent onsdag (8. september), sagde Balkanlands sundhedsministerium i dag (9. september), skriver Fatos Bytyc, Reuters.

Anklagemyndigheden sagde, at DNA -analyser ville være nødvendige for at identificere nogle af ofrene, alle patienter i en alvorlig tilstand. Intet medicinsk personale var blandt ofrene.

De i alt 26 patienter blev indkvarteret på COVID-19-hospitalet på tidspunktet for branden, sagde sundhedsminister Venko Filipce.

reklame

"De resterende 12 patienter med livstruende skader bliver behandlet på Tetovo-hospitalet," sagde Filipce på Twitter.

Premierminister Zoran Zaev sagde, at branden var forårsaget af en eksplosion, og at undersøgelsen var undervejs. Lokale medier sagde, at en beholder med ilt eller gas kan have eksploderet.

Et hospital for patienter med coronavirus (COVID-19) ses efter en brand, der udbrød i Tetovo, Nordmakedonien, 9. september 2021. REUTERS/Ognen Teofilovski

Lokale medier viste billeder af en enorm flamme, der brød ud omkring kl. 9 (1900 GMT) på hospitalet i byens vest, da brandmænd løb til stedet. Branden blev slukket efter et par timer.

reklame

Ulykken skete den dag, hvor Nordmakedonien markerede 30 -året for dets uafhængighed fra det tidligere Jugoslavien. Alle officielle fester og begivenheder blev aflyst torsdag, sagde præsident Stevo Pendarovskis kontor.

Coronavirussager har været stigende i Nordmakedonien siden midten af ​​august, hvilket fik regeringen til at indføre strengere sociale foranstaltninger såsom sundhedskort til caféer og restauranter.

Landet med 2 millioner rapporterede 701 nye coronavirus -infektioner og 24 dødsfald i løbet af de sidste 24 timer.

Byen Tetovo, hovedsageligt beboet af etniske albanere, har et af landets højeste antal coronavirus -tilfælde.

Læs

katastrofer

I Idas kølvandet står Louisiana over for en måned uden strøm, da varmen stiger

Udgivet

on

By

South Louisiana stod klar i en måned uden elektricitet og pålidelige vandforsyninger i kølvandet på orkanen Ida, en af ​​de mest kraftfulde storme, der nogensinde har ramt den amerikanske golfkyst, da folk stod over for kvælende varme og fugtighed, skriver Devika Krishna Kumar, Nathan Layne, Devikda Krishna Kumar i New Orleans, Peter Szekely i New York, Nathan Layne i Wilton, Connecticut, Barbara Goldberg i Maplewood, New Jersey, Maria Caspani i New York og Kanishka Singh i Bengaluru, Maria Caspani og Daniel Trotta.

Stormen dræbte mindst fire mennesker, sagde embedsmænd, en vejafgift, der måske havde været meget større, hvis ikke et befæstet dæmningssystem blev bygget omkring New Orleans efter ødelæggelsen af ​​orkanen Katrina for 16 år siden.

(Grafik af orkanen Ida, der rammer Gulf Coast)

reklame

Tidligt tirsdag var omkring 1.3 millioner kunder uden strøm 48 timer efter, at stormen landede, de fleste i Louisiana, sagde Strømafbrydelse, som indsamler data fra amerikanske forsyningsselskaber.

Tjenestemænd var ikke i stand til at fuldføre en fuldstændig skadevurdering, fordi væltede træer tilstoppede veje, sagde Deanne Criswell, chef for det amerikanske føderale beredskabsstyrelse.

Forbindende lidelsen nåede varmeindekset i store dele af Louisiana og Mississippi 95 grader Fahrenheit (35 grader Celsius), sagde National Weather Service.

reklame

"Vi vil alle have aircondition ... Selvom du har en generator, mislykkes de efter så mange dage," sagde Louisiana-guvernør John Bel Edwards.

"Ingen er tilfredse" med skønnet om, at strømmen muligvis ikke ville blive genoprettet i 30 dage, tilføjede han og udtrykte håb om, at de 20,000 linjearbejdere i staten og tusinder flere på vej kunne afslutte før.

Præsident Joe Biden tilbød føderal hjælp til at genoprette magten under et opkald med energisekretær Jennifer Granholm og cheferne for to af Gulf Coasts største forsyningsselskaber, Entergy (ETR.N) og Southern Co (SØN), sagde Det Hvide Hus.

På Ochsner St. Anne Hospital sydvest for New Orleans pumpede 6,000 gallon tankbiler lastbil og vand ind i tanke for at holde klimaanlægget kørende. Lægecenteret lukkede for alle på nær et par akutte patienter.

New Orleans 'restauranter, mange lukker foran stormen, står også over for en usikker fremtid på grund af mangel på elektricitet og faciliteter, der genopliver minderne om de vanskeligheder, der plagede virksomheder i flere uger i kølvandet på Katrina.

"Det føles bestemt som Katrina," sagde Lisa Blount, en talsmand for byens ældste spisested, Antoine's, som er et vartegn i det franske kvarter. "At høre strømmen er potentielt slukket i to til tre uger, det er ødelæggende."

Selv elproducenterne var farlige. Ni mennesker i St. Tammany Sogn nordøst for New Orleans blev kørt til hospitalet for kulilteforgiftning fra en gasdrevet generator, sagde medier.

En mand går forbi en beskadiget elektrisk ledning på en gade, efter at orkanen Ida landede i Louisiana, i New Orleans, Louisiana, USA 30. august 2021. REUTERS/Marco Bello
En ødelagt bil ses under resterne af en bygning, efter at orkanen Ida landede i Louisiana, USA, 31. august 2021. REUTERS/Marco Bello

Cirka 440,000 mennesker i Jefferson Parish syd for New Orleans kan være uden strøm i en måned eller mere, efter at forsyningspoler væltede, sagde rådsmedlem Deano Bonano med henvisning til kommentarer fra magtembedsmænd.

"Skaden fra dette er langt værre end Katrina, set fra vind," sagde Bonano i et telefoninterview.

Blandt de fire døde var to dræbt i sammenbruddet af en sydøstlig Mississippi -motorvej, der kritisk sårede 10 mere. En mand døde under forsøget på at køre gennem højt vand i New Orleans og en anden, da et træ faldt på et Baton Rouge -hjem.

Sumpede områder syd for New Orleans tog stormen. Højt vand trak sig endelig tilbage fra motorvejen til Port Fourchon, Louisianas sydligste havn, og efterlod et spor af døde fisk. Måger sværmede ad motorvejen for at spise dem.

Port Fourchon led omfattende skader, med nogle veje stadig spærret. Embedsmænd slap kun nødberedskab til Grand Isle, en barriereø i Den Mexicanske Golf. Det kan tage uger for veje at blive ryddet, sagde de.

En række biler strakte sig mindst en kilometer fra en tankstation fyldt med brændstof i Mathews, et samfund i Lafourche sogn.

Mere end halvdelen af ​​beboerne i Jefferson Parish red stormen derhjemme, sagde Bonano, og mange stod tilbage med ingenting.

"Der er ingen dagligvarebutikker åbne, ingen tankstationer åbner. Så de har intet," sagde han.

De svækkede rester af stormen dumpede kraftig regn i nabolandet Mississippi, da den rejste mod Alabama og Tennessee. Kraftig nedbør og kraftige oversvømmelser var mulige onsdag (1. september) i det midtatlantiske område og det sydlige New England, siger prognosemænd.

Sheriffens stedfortrædere i St. Tammany Parish, Louisiana undersøgte forsvinden af ​​en 71-årig mand efter et tilsyneladende alligatorangreb i oversvømmelsesvandet.

Mandens kone fortalte myndighederne, at hun mandag så en stor alligator angribe sin mand i det lille samfund Avery Estates, cirka 35 kilometer nordøst for New Orleans. Hun stoppede angrebet og trak sin mand fra vandet.

Hans skader var alvorlige, så hun tog en lille båd for at få hjælp, kun for at finde sin mand væk, da hun vendte tilbage, sagde lensmandskontoret i en erklæring.

Læs

katastrofer

EU's humanitære luftbro leverer nødhjælp til Haiti efter jordskælv

Udgivet

on

En EU-humanitær luftbrooperation bestående af to flyvninger leverer mere end 125 tons livreddende materialer til humanitære organisationer, der er aktive i Haiti, som en del af EU's reaktion på jordskælvet, der ramte landet den 14. august. Det første fly ankom til Port-au-Prince fredag ​​(27. november), mens en anden flyvning forventes at nå landet i de kommende dage. Cargo omfatter medicinsk udstyr, medicin, vand, sanitet og hygiejneartikler og andet materiale leveret af humanitære partnere fra EU.

Kommissær for krisehåndtering Janez Lenarčič sagde: "På dette kritiske tidspunkt støtter EU fortsat mennesker i Haiti, der lider under konsekvenserne af den frygtelige katastrofe, der ramte landet. Medicinsk bistand, husly og adgang til vand er presserende behov, der ikke kan efterlades takket være EU og dets partnerskabs samarbejdsindsats sammen med de haitiske myndigheder bliver der leveret vital bistand for at hjælpe Haitis befolkning med at overleve denne udfordrende tid. ”

Siden begyndelsen af ​​2021 har EU mobiliseret mere end 14 millioner euro i humanitær bistand til Haiti med fokus på katastrofeberedskab, nødberedskab på fødevarekrisen samt imødekommelse af de behov, der er skabt af stigningen i banderelateret vold, tvangsfordrivelse og tvungen hjemsendelse. Efter ødelæggende jordskælv af 7.2 størrelsesorden, der ramte Haiti den 14. august, frigjorde EU 3 millioner euro i akut humanitær bistand for at imødekomme de mest presserende behov i de berørte samfund. Pressemeddelelsen er tilgængelig online.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending