Følg os

Konkurrence

Joaquín Almunia: Holde den globale spilleregler niveau

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Joaquin-Almunia-vicepræsident-007Udskrift af talen holdt af kommissær Joaquín Almunia på ICN 13. årlige konference, Marrakesh, 23. april 2014

”Jeg er meget glad for at have fået privilegiet at åbne ICNs årlige konference igen, en af ​​de vigtigste globale begivenheder for konkurrencemyndigheden. Jeg vil gerne takke Conseil de la Concurrence for at være vært for denne konference og præsident Benamour for hans venlige invitation til at vende tilbage til Marokko og til Marrakesh - et land og en by, der ligger mig meget tæt på. Marokkos forbindelser med mit oprindelige Spanien og med resten af ​​Europa går meget lang tid tilbage. Begivenheder som dagens ICN-konference hjælper med at holde denne lange tradition levende i det 21. århundrede. Jeg ser frem til et vellykket møde og til at styrke samarbejdet mellem os.

"Vækstlande er i stigende grad aktive i den globale økonomi og derfor på konkurrencehåndhævelsesstadiet. Og det afrikanske kontinent bliver en betydelig økonomisk aktør i verdensøkonomien med vækstrater, der skaber tilstrækkelige betingelser for at forbedre millioner af menneskers levestandard Vi europæere søger at støtte denne udvikling og dele vores erfaringer med styring af sociale markedsøkonomier.

reklame

"Tilbage til vores ansvar som konkurrencemyndigheder er jeg imponeret over værtslandets gennemførelse af den nye konkurrencelov og reformen af ​​Conseil de la Concurrence. Stærkere beslutningstagning og efterforskningsbeføjelser og mere uafhængighed vil sætte Marokkos konkurrencemyndighed i en bedre position til at bekræfte værdien af ​​robuste og retfærdige konkurrenceregler, etablere en moderne kultur for overholdelse mere i tråd med internationale standarder og støtte landets økonomiske udvikling.

"Hovedtemaet valgt til dette års konference er statsejede virksomheder og konkurrence. Emnet er vigtigt og rettidigt, og jeg takker ICN for at lægge det på bordet. Lad mig sige et par ord om dette emne. Ud fra EU-perspektivet er måden at håndtere dette spørgsmål ganske klar på: alle markedsaktører skal modtage den samme behandling uden sondringer baseret på ejerskab eller geografisk placering. Forbrugere og lovlydige virksomheder lider den samme skade, hvis konkurrencebegrænsende praksis kommer fra indenlandske eller udenlandske virksomheder; fra private virksomheder eller statsejede virksomheder. Derfor er en konkurrencemyndigheds ansvar at holde markeder åbne, lige og konkurrerbare - uanset hvem der bryder reglerne.

"Princippet om konkurrencemæssig neutralitet ligger til grund for konkurrencepolitikken siden begyndelsen af ​​den europæiske integration. EU-traktaten siger selv, at ejendomssystemet er et nationalt anliggende. Konkurrencemæssig neutralitet er central for håndhævelsen af ​​konkurrencereglerne i Europa. Uden at indsende statsejet virksomheder til de samme antitrustregler, kunne det indre marked ikke fungere. Fordelene ved konkurrencemæssig neutralitet anerkendes faktisk af multilaterale organisationer, og offentlige tilskud skal også være under kontrol for at undgå konkurrenceforvridning.

reklame

"WTO og OECD anbefaler gennemsigtighed og tilstrækkelig kontrol for at undgå skader forårsaget af ubegrænsede subsidier og en gunstig behandling for statsejede virksomheder. Jeg vil faktisk se en WTO med stærkere beføjelser for at sikre sådanne lige vilkår. Konkurrencedygtige neutralitet bør også være på bordet for multilaterale samtaler og handelsaftaler. Faktisk begyndte EU at medtage gennemsigtighedsforanstaltninger og en vis grad af disciplin for subsidier i sin nye generation af frihandelsaftaler. International frihandel ville have stor gavn af hvis vi fandt en global fælles grund til disse spørgsmål.

"Da verdensmarkederne fortsat integreres, strækker behovet for at finde en global fælles grund til alle aspekter af konkurrencepolitikken. For konkurrencemyndighederne betyder det frem for alt at styrke bilateralt og multilateralt samarbejde. Kommissionen samarbejder med agenturer uden for EU i 30% af ensidige adfærdssager, ca. halvdelen af ​​dens større fusionsundersøgelser og 60% af kartellbeslutningerne. Lad mig give dig et par eksempler for at vise, hvad det betyder i praksis. I november 2013 godkendte vi Thermo Fishers erhvervelse af Life Technologies - to virksomheder inden for biovidenskab. De myndigheder, vi arbejdede med i denne komplekse sag med en global rækkevidde, inkluderer Federal Trade Commission i USA, Australiens ACCC, Ministeriet for Folkerepublikken Kina, Japans Fair Trade Commission, Canadas Competition Bureau, Commerce Commission af New Zealand og Fair Trade Commission i Sydkorea. Det samme gælder i vores kamp mod karteller, hvor vi ser et stigende antal internationale sager, der kræver samarbejde mellem flere konkurrenceagenturer.

"Vores nylige beslutninger i Libor- og Euribor-manipulationssagerne og i bildele er gode eksempler på et sådant samarbejde, hvilket i stigende grad bliver normen i dag. Vi er nødt til at sikre, at forskellige myndigheder træffer nøje afstemte beslutninger om sager med internationale implikationer. Men at koordinere vores indsats i individuelle sager er ikke nok. Med den hurtige vækst af konkurrenceregimer rundt om i verden er risikoen for modstridende resultater reel og skal løses i en multilateral sammenhæng. Jeg mener, at ICN er det perfekte sted til minimere denne risiko og fremme fælles standarder for vores procedurer, politikker og mål.

"Endelig forventes en moderne konkurrencemyndighed også at fremme en fælles konkurrencekultur. Vi skal forklare betydningen af ​​vores arbejde og de fordele, det medfører. Vi er nødt til at tale med alle niveauer i samfundet - formelt og uformelt. Vi er nødt til at engagere os lovgivere, virksomheder, domstole og offentligheden. Med andre ord er vi nødt til at intensivere vores fortalervirksomhed. ICN har også været en pioner på dette område og kan hjælpe sine medlemsbureauer med at finde en fælles stemme til at komme med vores sag. Lad mig her nævne den vejledning, der udvikles af Advocacy Working Group og rose det arbejde, det har udført de sidste to år. Jeg ser frem til at læse den rapport, der vil blive præsenteret på denne konference.

"Europa-Kommissionen vil fortsat stå fast bag ICN og det projekterer; især de projekter, der hjælper dets mindre etablerede medlemmer med at opbygge deres kapacitet og vinde den respekt, de fortjener. Jeg opfordrer regeringerne i alle de lande og jurisdiktioner, der er repræsenteret i ICN, til at oversætte deres løfter til støtte for effektive konkurrencepolitikker til faktiske fakta. Dette er en nødvendig betingelse for en smart og effektiv brug af offentlige midler. Dette er reel værdi for skatteydernes penge. Konkurrencestyrere skal operere i uafhængige institutioner og skal have de nødvendige midler og det personale, de har brug for til at udføre deres arbejde. Dette er min vision og mit ønske om fremtidens ICN. Et globalt forum, hvor uafhængige, velfinansierede og respekterede myndigheder mødes for at holde internationale markeder åbne, konkurrencedygtige og retfærdige. "

Konkurrence

Konkurrence: Kommissionen offentliggør resultaterne af evalueringen af ​​meddelelsen om markedsdefinition

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har offentliggjort en Arbejdsdokument der opsummerer resultaterne af evalueringen af ​​meddelelsen om markedsdefinition, der anvendes i EU's konkurrencelovgivning.

Formålet med evalueringen var at bidrage til Kommissionens vurdering af meddelelsen om markedsdefinition med henblik på at beslutte, om meddelelsen skulle ophæves, lade den være uændret eller revidere den.

Koncerndirektør Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken sagde: ”Vi er nødt til at analysere markedet og grænserne for det marked, hvor virksomheder konkurrerer. Meddelelsen om markedsdefinition er meget nyttig i den sammenhæng. Evalueringen har bekræftet, at den giver klarhed og gennemsigtighed til interessenter om, hvordan vi nærmer os markedsdefinition. De grundlæggende principper i meddelelsen om markedsdefinition, der er baseret på EU-domstolernes retspraksis, forbliver sunde i dag. Samtidig viser evalueringen, at meddelelsen ikke fuldt ud dækker de seneste udviklinger inden for markedsdefinition, herunder dem, der er relateret til digitaliseringen af ​​økonomien. Vi analyserer nu, om og hvordan meddelelsen skal revideres for at løse de problemer, vi har identificeret. ”

reklame

Kommissionen iværksatte evalueringen af ​​meddelelsen om markedsdefinition i marts 2020. Under evalueringen indsamlede Kommissionen beviser for at forstå, hvordan meddelelsen har fungeret siden vedtagelsen i 1997. Den indsamlede dokumentation inkluderer blandt andet bidrag fra interessenter samlet i en offentlig høring der fandt sted mellem kl juni og oktober 2020. Desuden Kommissionen hørt de nationale konkurrencemyndigheder i EU og proaktivt involveret med eksperter og repræsentanter fra interessentgrupper. Endelig anmodede Kommissionen om en ekstern evaluering supportundersøgelse, som gennemgik relevant praksis i andre jurisdiktioner såvel som juridisk og økonomisk litteratur i relation til fire specifikke aspekter af markedsdefinition: (i) digitalisering, (ii) innovation, (iii) geografisk markedsdefinition og (iv) kvantitative teknikker.

Resultaterne af evalueringen

Evalueringen har vist, at meddelelsen om markedsdefinition fortsat er meget relevant, da den giver klarhed og gennemsigtighed for virksomheder og andre interessenter om Kommissionens tilgang til markedsdefinition - et vigtigt første trin i Kommissionens vurdering i mange kartel- og fusionssager.

reklame

Resultaterne af evalueringen indikerer, at meddelelsen om markedsdefinition er effektiv til at give korrekt, omfattende og klar vejledning om centrale spørgsmål vedrørende markedsdefinition og om Kommissionens tilgang til den.

Samtidig antyder evalueringen også, at meddelelsen ikke fuldt ud afspejler udviklingen i bedste praksis inden for markedsdefinition, der har fundet sted siden 1997, herunder den seneste udvikling inden for EU-retspraksis. For eksempel har Kommissionen forbedret sin tilgang til markedsdefinition i overensstemmelse med de gældende markedsforhold, som i dag i stigende grad er digitale og indbyrdes forbundne, og sofistikeret af tilgængelige værktøjer, såsom forbedret behandling af et stort antal dokumenter eller raffinerede kvantitative teknikker. Siden da meddelelsen blev vedtaget, har Kommissionen desuden indsamlet mere erfaring med at analysere markeder, der potentielt er globale eller i det mindste bredere end Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.

 Ifølge evalueringen inkluderer områder, hvor meddelelsen om markedsdefinition muligvis ikke er fuldt opdateret: i) brugen og formålet med SSNIP-testen (lille, ikke-kortvarig prisstigning) til at definere relevante markeder; ii) digitale markeder, især med hensyn til produkter eller tjenester, der markedsføres til nul pengepris og til digitale 'økosystemer' (iii) vurdering af geografiske markeder under betingelser for globalisering og importkonkurrence (iv) kvantitative teknikker v) beregning af markedsandele og (vi) ikke-priskonkurrence (inklusive innovation).

Kommissionen vil overveje behovet for og hvordan man løser de spørgsmål, der blev identificeret i forbindelse med evalueringen.

Baggrund

Markedsdefinition er et værktøj til at identificere grænserne for konkurrence mellem virksomheder. Formålet med at definere det relevante produkt- og geografiske marked er at identificere de faktiske konkurrenter, der begrænser de pågældende virksomheds kommercielle beslutninger, såsom deres prisbeslutninger. Det er fra dette perspektiv, at markedsdefinitionen blandt andet gør det muligt at beregne markedsandele, der formidler meningsfuld information med henblik på at vurdere markedsstyrken i forbindelse med fusions- eller kartelprocedurer.

Markedsdefinitioner afspejler markedsrealiteter. Derfor adskiller de sig på tværs af sektorer og kan udvikle sig over tid. Definitioner af geografiske markeder kan f.eks. Variere fra nationale eller lokale markeder - såsom for detailsalg af forbrugsvarer - til globale markeder, såsom for salg af luftfartskomponenter. Efterhånden som markedsrealiteter udvikler sig over tid, udvikler Kommissionens markedsdefinitioner sig også over tid.

Meddelelse om markedsdefinition giver vejledning om principperne og bedste praksis for, hvordan Kommissionen anvender begrebet relevant produkt- og geografisk marked i sin håndhævelse af EU's konkurrencelovgivning.

Mere information

se dedikeret webside af GD Konkurrence, som indeholder alle bidrag fra interessenter indsendt i forbindelse med evalueringen, resuméer af de forskellige høringsaktiviteter og den endelige rapport fra evalueringsstøtteundersøgelsen.

Læs

Konkurrence

Bilselskaber bød 875 mio. EUR for samordning mod NOx-fjernelse af teknologier

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har konstateret, at Daimler, BMW og Volkswagen-koncernen (Volkswagen, Audi og Porsche) overtrådte EU's antitrustregler ved at samarbejde om teknisk udvikling inden for NOx-rengøring. 

Kommissionen har pålagt en bøde på 875 mio. EUR. Daimler blev ikke idømt en bøde, da det afslørede eksistensen af ​​kartellet til Kommissionen. Alle parter anerkendte deres engagement i kartellet og blev enige om at bilægge sagen.

Kommissionens administrerende vicepræsident Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken sagde: ”De fem bilproducenter Daimler, BMW, Volkswagen, Audi og Porsche havde teknologien til at reducere skadelige emissioner [men] de undgik at konkurrere om at udnytte dette teknologis fulde potentiale . Konkurrence og innovation om håndtering af bilforurening er afgørende for, at Europa kan opfylde vores ambitiøse Green Deal-mål. ” 

reklame

Bilproducenterne afholdt regelmæssige tekniske møder for at diskutere udviklingen af ​​den selektive katalytiske reduktion (SCR) -teknologi, der eliminerer skadelig kvælstofoxid (NOx) -emissioner fra dieselbiler gennem injektion af urinstof (også kaldet “AdBlue”) i udstødningen gasstrøm. I over fem år (2009 - 2014) samarbejdede bilproducenterne for at undgå konkurrence ved hjælp af denne nye teknologi.

Dette er den første beslutning om kartelforbud, der udelukkende er baseret på en begrænsning af den tekniske udvikling og ikke på prisfastsættelse, markedsdeling eller kundetildeling.

Whistleblower værktøj

reklame

Kommissionen har oprettet et værktøj, der gør det lettere for enkeltpersoner at advare det om konkurrencebegrænsende adfærd og samtidig bevare deres anonymitet. Værktøjet beskytter whistleblowers 'anonymitet gennem et specifikt designet krypteret messaging-system, der tillader tovejskommunikation. Værktøjet er tilgængeligt via dette link.

Læs

Konkurrence

Konkurrence: Europa-Kommissionen offentliggør 2020-rapporten om konkurrencepolitik

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har offentliggjort en rapport om konkurrencepolitikken for 2020, der præsenterer de vigtigste politiske og lovgivningsmæssige initiativer, der blev gennemført sidste år, samt et udvalg af vedtagne beslutninger. I 2020 bidrog EU's konkurrencepolitik væsentligt til Kommissionens bestræbelser på at reagere på koronavirusudbruddet, både hvad angår sundhedssituationen såvel som dens indvirkning på borgernes levebrød. Statsstøtten Midlertidig ramme, der blev vedtaget i begyndelsen af ​​krisen, har gjort det muligt for medlemslandene at bruge den fulde fleksibilitet, der er forudset i statsstøttereglerne, til at støtte økonomien i forbindelse med coronaviruspandemien. Inden for antitrustområdet offentliggjorde Kommissionen en Kommunikation vejledning til virksomheder, der samarbejder om projekter, der tager sigte på at afhjælpe mangel på forsyning med essentielle koronavirusrelevante produkter og tjenester såsom medicin og medicinsk udstyr.

Desuden på trods af de udfordringer, som de ændrede arbejdsvilkår fremsatte, tog Kommissionen i 2020 flere beslutninger på dette område, herunder tre kartelbeslutninger og 5 antitrustbeslutninger. Det har også lanceret en antitrustforespørgsel ind i sektoren Internet of Things (IoT) for forbrugerrelaterede produkter og tjenester i EU. Også inden for området fusionskontrol vedtog Kommissionen over 350 fusionsbeslutninger og intervenerede i 18 sager (herunder 13 fusioner godkendt med forbehold af tilsagn i første fase og 3 godkendt med retsmidler efter en anden fase). Kommissionen vedtog også et forslag til en Lov om digitale markeder at adressere de negative konsekvenser som følge af visse adfærd fra platforme, der fungerer som digitale 'gatekeepers' til det indre marked, og offentliggjorde en Hvidbog, at udvikle værktøjer og politikker til bedre at tackle de fordrejende virkninger af udenlandske subsidier i det indre marked. Rapportens fulde tekst (tilgængelig på EN, FR og DE og andre sprog) og det ledsagende arbejdsdokument (tilgængelig i EN) er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending