Følg os

Europa-Parlamentet

Ved udgangen af ​​syvende valgperiode: Præsidentens debat, valgnat, sammenslutning af grupper, forfatning af det nye parlament

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

7797c9563cd27d895e2d20039d1b80deAfslutningen på Europa-Parlamentets syvende periode efterfølges af en præsidentdebat, valgaften, dannelsen af ​​nye politiske grupper og konstitueringen af ​​det nye parlament.

Europa-Parlamentet har afsluttet den sidste samling af sin syvende valgperiode og har vedtaget 70 retsakter. I løbet af de seneste fem år har Parlamentet vedtaget 970 retsakter. Det nye, ottende, Folketinget konstitueres den 1. juli efter valg afholdt fra den 22. til den 25. maj. Inden da vil en række andre arrangementer finde sted.

Den 15. maj afholdes en fuld præsidentdebat med de fem ledende kandidater til formandskabet for Europa-Kommissionen i Parlamentets Bruxelles-sal, arrangeret af European Broadcasting Union (Eurovision). Debatten, der varer fra 21-22, vil medvirke Jean-Claude Juncker for Det Europæiske Folkeparti, Martin Schulz for De Europæiske Socialdemokraters Parti, Guy Verhofstadt for Alliancen af ​​Liberale og Demokrater for Europa, Ska Keller for De Grønne og Alexis Tsipras for Det Europæiske Venstreparti.
Den 25. maj afholder Parlamentet sin valgaften, hvor fremskrivninger og resultater på europæisk plan vil blive præsenteret for medierne. Parlamentets presserum vil være åbent hele weekenden. En pressebriefing om tilrettelæggelsen af ​​valgaftenen vil blive annonceret til sin tid.
Den 27. maj mødes den nuværende Formandskonference – Parlamentets formand og lederne af de politiske grupper – kl. 11 for at give en første vurdering af valgresultatet. Europa-Parlamentets formand Martin Schulz vil informere Det Europæiske Råds formand Herman Van Rompuy om Formandskonferencens resultater. Det Europæiske Råd – stats- og regeringschefer – mødes senere samme dag.
De nyvalgte MEP'er mødes i løbet af juni måned for at danne deres politiske grupper. Alle meddelelser om konstituerede grupper skal være afleveret til formanden for Folketinget senest den 24. juni.
Europa-Parlamentet afholdt 76 sessioner i de seneste fem år, der varede mere end 2,150 timer i alt. Det fremsatte 45,000 ændringsforslag og stemte om 970 lovgivningsmæssige retsakter og 754 ikke-lovgivningsmæssige retsakter på plenarmødet. Det afholdt 27 formelle møder, og der blev gennemført i alt 22,403 afstemninger ved navneopråb og elektroniske afstemninger i plenarforsamlingen (eksklusive de to aprilmøder i 2014).

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending