Følg os

Blogspot

Kommentar: Putins høj risiko spil i Ukraine

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Lough, John 4_0By John Lough (afbilledet), Associate Fellow, Rusland og Eurasien program, Chatham House
Vladimir Putin er stadig et skridt foran Vesten i Ukraine, men han leger med ild.

KGB-instruktører fortalte en ung Vladimir Putin under sin træning, at han havde 'en nedsat følelse af fare'. De så det som et negativt, men i et interview, der blev offentliggjort i 2000, mindede han stolt deres vurdering.

At dømme efter hans nuværende opførsel, forbliver det samme instinkt en del af Putins karakter. Drevet af det, han ser som høje stakes i Ukraine, spiller han et højrisikospil, der let kan dreje ud af kontrol.

Den hurtige annektering af Krim har ikke tilsløret Putins vilje til, at Rusland skal dominere Ukraines omformning i tråd med russiske interesser. Moskva ønsker at se Ukraine som en ikke-tilknyttet, decentraliseret stat med betydelige magter overdraget til sine regioner, herunder evnen til at danne deres egne udenlandske forbindelser.

reklame

Hvis denne vision skulle blive til virkelighed, ville den fnise centralregeringen i Kiev og underminere den ukrainske stat. Det ville også holde Ukraines industrielle hjerte i sydøst fast integreret med den russiske økonomi og forhindre landets økonomiske integration med EU.

I løbet af de sidste tre uger har Moskva brugt flere løftestænger til at presse Ukraines midlertidige regering og dens vestlige partnere til at acceptere, at Rusland har nøglen til en løsning til stabilisering af landet.

Disse inkluderer massering af militære styrker langs grænsen, trusler om at afbryde Ukraines gasforsyning og næsten helt sikkert skjult handling fra russiske efterretningsorganer for at skabe forstyrrelser i det sydøstlige Ukraine.

reklame

Putins adfærd antyder, at han mener, at USA og EU hverken har et koncept for at stabilisere Ukraine eller lysten til at redde det økonomisk.

Han ser heller ikke ud til at tage truslen om stærke vestlige økonomiske sanktioner mod Rusland alvorligt.

Taktisk spiller han et selvsikkert spil. Han indser, at han ikke bare kan konfrontere vestlige lande over Ukraine. I stedet er han nødt til at kooptere dem, så de støtter Ruslands plan om at stabilisere Ukraine og blive en del af en 'fælles' løsning på problemet.

Det øgede pres på Ukraine sigter mod at blødgøre de vestlige regeringer forud for fireparts kriseforhandlinger planlagt til 17. april i Genève. Dette vil være første gang siden krisens start, at russiske, EU, amerikanske og ukrainske ledere mødes sammen.

At skabe problemer i den sydøstlige del af landet er sandsynligvis også en taktik til at underminere præsidentvalget, der skal finde sted den 25. maj. Et frit og retfærdigt valg afholdt over hele landet ville installere en legitimt valgt leder og give et fokus for at forene landet. Dette falder ikke godt sammen med Moskvas bestræbelser på at 'føderalisere' Ukraine.

Under forhandlingerne i Genève vil Rusland sandsynligvis presse på for en tidsplan for hurtig forfatningsreform og hævde, at der ikke er noget alternativ i betragtning af spøgelsen om kaos, der oversvømmer de østlige regioner og de stigende farer for vold.

Mens Putin har de vigtige kort, er risikoen for hans strategi alligevel betydelig.

For det første har han opbygget et billede i Rusland, med omhu kultiveret af statsmedier, af russisktalende i fare i det sydøstlige Ukraine. Hvis beslaglæggelser af regeringsbygninger af pro-russiske aktivister fører til vold, vil han være under pres for at gribe ind militært. Da Kiev nu lover militær handling mod pro-russiske bevæbnede mænd i øst, bliver det hidtil utænkelige muligt: ​​en krig mellem Rusland og Ukraine

For det andet accepterer regeringen i Kiev og de vestlige lande muligvis ikke Moskvas forslag om at spore forfatningsreformen i Ukraine. Som et resultat kan Putin muligvis have behov for at eskalere bestræbelserne på at underminere kontrollen med Kiev i vigtige industrielle centre og øge haster med at finde en løsning. Han kan muligvis også have brug for at gennemføre sin trussel om at afbryde russisk gasforsyning til Ukraine på grund af dets manglende evne til at betale for dem og risikere en gentagelse af krisen i 2009, da nogle af Gazproms europæiske kunder ikke modtog deres kontraktforsyninger.

For det tredje kan Ruslands voksende politiske, økonomiske og militære pres på Ukraine muligvis bringe den midlertidige regering ned og få landet til at splintre, inden enhver forfatningsmæssig reformproces kan begynde.

Kontrolleret kaos er en ting. Ukontrolleret kaos er et helt andet. Vestlige ledere skal forstå, at de har at gøre med en russisk leder, der er mere fokuseret på hans mål i Ukraine end de risici, der er forbundet med at nå dem.

Læs
reklame

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending