Følg os

Demografi

First EU joint indsats for at harmonisere de nationale forskningsprogrammer om demografiske ændringer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

demograph1Demografisk forandring er en af ​​de store samfundsmæssige udfordringer, som de europæiske stater i øjeblikket står over for. På grund af dette emnes store betydning har 14 europæiske stater og Canada tilsluttet sig det fælles programmeringsinitiativ 'Flere år, bedre liv - Potentialerne og udfordringerne ved demografisk forandring'.

Det overordnede mål med dette initiativ er en bedre koordinering af nationale programmer og EU-programmer inden for demografiske ændringer. Denne lancering af strategisk forskningsagenda (SRA) er en vigtig milepæl i at fremme forskning om demografiske ændringer i Europa. Desuden er det et første skridt i retning af gennemførelse af fælles aktiviteter og tilpasning af nationale forskningsprogrammer.

Der er ingen enkle 'europæiske' løsninger på udfordringerne ved demografiske ændringer, da medlemslandene og deres regioner varierer meget i historie, kultur, økonomiske forhold og velfærdsmodeller. Målet med vores strategi er at sikre, at politikere og praktikere på alle niveauer har de videnskabelige beviser, der er nødvendige for at udløse strategier, der sikrer alle Europas borgere et så tilfredsstillende og produktivt liv som muligt.

reklame

JPI's generalforsamling mener, at den foreslåede forskning i strategisk forskningsagenda vil hjælpe med at sikre, at demografiske ændringer bliver en mulighed i stedet for en byrde for Europa og dets borgere, og at de potentielle sociale og økonomiske risici minimeres.

Den strategiske forskningsagenda definerer prioriteter for forskning og beslutningstagning inden for fire områder med demografisk indvirkning på samfundet: Livskvalitet og sundhed, økonomisk og social produktion, regeringsførelse og institutioner og bæredygtighed i velfærd i EU. Repræsentanter på højt niveau fra styringsrådet (trojka), det videnskabelige rådgivende udvalg (SAB) og det samfundsmæssige rådgivende udvalg (SOAB) for JPI-MYBL er indstillet til at introducere de vigtigste forskningsprioriteter for SRA, som er blevet identificeret som hovedområder handling i fremtidig national og europæisk forskningspolitik (se vedlagte dagsorden for begivenheden).

Professor Paolo M. Rossini, internationalt kendt neurolog, direktør for neurologiinstituttet ved Cattolica del Sacro Cuore Universitet og formand for JPI sagde: ”For første gang sigter Europa mod at indsætte et vigtigt antal medlemmer i de nationale forskningsprogrammer. stater, en sammenhængende tilgang, der forhåbentlig producerer en harmoniseret og innovativ forskningsstrategi, der sigter mod at tackle udfordringerne i forbindelse med de demografiske ændringer.

reklame

"Vores plan er at udvikle og fremme en ny type tværfaglig videnskab, der tackler dette vigtige emne fra - forskellige videnskabelige vinkler, herunder sundhed, velfærd, urbanisering, mobilitet, samfundsvidenskab, arbejdskraft og produktion og livslang uddannelse."

Demografi

MEP'er opfordrer medlemsstaterne til at nå til enighed om at tackle # migrationskriser

Udgivet

on

Tiden er kommet for EU-ledere til at træffe en beslutning om det brændende problem med reformen af ​​EU's migrationspolitik, siger MEP'er.

I en debat om resultatet af det sidste EU-topmøde i marts understregede Europa-Parlamentets formand, Donald Tusk og Kommissionens præsident, Jean-Claude Juncker, behovet for at sætte EU's migrationspakke tilbage på dagsordenen for kommende topmøder i at EU-ledere skal nå et gennembrud og definere en fælles holdning.

Blandt andet opfordrede parlamentsmedlemmer til bedre beskyttelse af EU's ydre grænser, indførelse af nationale kvoter for at modtage migranter og gentog ideen om en EU-Marshall-plan for Afrika.

reklame

MEP'erne understregede også behovet for at fortsætte med reformen af ​​euroområdet, færdiggørelsen af ​​EU's bankforening, indarbejdelse af den europæiske stabilitetsmekanisme inden for rammerne af fællesskabet, arbejde for en skatteevne for euroområdet og indførelse af en mekanisme til overvågning af korruption og retsstatsprincippet i EU-lande. Nogle parlamentsmedlemmer ønsker, at situationen i Ungarn og Polen bliver sat på bordet på Det Europæiske Råd for en diskussion fra stats- eller regeringschefer.

Du kan se debatten i plenarforsamlingen her.

Klik på navne for at se videoer af individuelle udsagn

reklame

Donald Tusk, til Rådet

Jean-Claude Juncker, for Kommissionen

Manfred Weber (EPP, DE)

Maria João Rodrigues (S&D, PT)

Syed Kamall (ECR, UK)

Guy Verhofstadt (ADLE, BE)

Sven Giegold (Grønne / EFA, DE)

Dimitrios Papadimoulis (GUE / NGL, EL)

Nigel Farage (EFDD, UK)

Harald Vilimsky (ENF, AT)

Jean-Claude Juncker lukning

Donald Tusk lukning

Læs

Demografi

#Migration Og grænsesikkerhed: Hvordan Parlamentet er med til at holde Europa sikkert

Udgivet

on

20160708PHT36567_width_600Migrationskrisen viste, at du ikke kan have et Schengen-område med fri bevægelighed uden stærke ydre grænser. Ifølge den seneste Eurobarometer-undersøgelse ønsker 71% af europæerne, at EU skal gøre mere for at beskytte disse grænser. Parlamentet arbejder på en række initiativer for at øge kontrollen.

Hvad Parlamentet arbejder på

MEP'er godkendt på 6 juli planlægger at oprette en EU's grænsekontrolsystem, der bringer EU's grænsebureau Frontex og nationale grænsestyringsmyndigheder sammen. De nationale myndigheder vil stadig styre deres grænser på et dagligt grundlag, men hvis deres ydre grænser er under pres, vil de kunne få hjælp fra Det Europæiske Border- og Kystbemandsagentur til hurtigt at deployere grupperede grænsevagter til dem grænser. Når Rådet har godkendt forslaget, kan det træde i kraft i efteråret.

reklame

Lettisk PPE-medlem Artis Pabriks, der har ansvaret for at styre planerne gennem Parlamentet, sagde: "Den europæiske grænse- og kystvagtsforordning vil sikre, at EU's ydre grænser sikres og styres bedre. Dette er ikke en sølvkugle, der kan løse den migrationskrise, som EU står overfor i dag eller genopretter fuldt ud tilliden til Schengen-området, men det er meget nødvendigt første skridt. ”

Derudover forhandler Parlamentet med Rådet om at gøre en rejse til udlandet til terrorhandlinger en forbrydelse i alle EU-lande. Dette vil omfatte aktiviteter som uddannelse eller træning, incitament til terrorisme eller finansiering terroristaktiviteter.

Parlamentet forhandler også med Rådet a forslag at få oplysninger om alle EU-statsborgere kontrolleret mod databaser over tabte og stjålne dokumenter ved eksterne luft-, sø- og landegrænser.

reklame

Om undersøgelsen

Undersøgelsen blev udført blandt 27,969-personer fra alle EU-lande mellem 9 April og 18 April. Det blev oprettet for at være repræsentativt for befolkningen som helhed.

På EU-plan ønskede 71% af de adspurgte, at EU skulle gøre mere for at beskytte de ydre grænser sammenlignet med 67% i Irland og 67% i Storbritannien. Tjek her at finde ud af resultaterne for andre lande.

Mere information

Læs

Demografi

#Eurostat: Over 5.1 millioner babyer født i 2014 - Kvinder blev først mødre med næsten 29 i gennemsnit

Udgivet

on

Baby-bevis-1

I 2014 blev 5.132 millioner babyer født i Den Europæiske Union, sammenlignet med 5.063 millioner i 2001.

Blandt medlemslandene, Frankrig fortsatte med at registrere det højeste antal fødsler (819 300 i 2014), forud for Det Forenede Kongerige (775 900), Tyskland (714 900), Italien (502 600), Spanien (426 100) og Polen ( 375 200).

reklame

I gennemsnit i EU, blev kvinder, der fødte deres første barn i 2014 alderen næsten 29 (28.8 år). Tværs af medlemsstaterne, første gang mødre var den yngste i Bulgarien og den ældste i Italien.

Samlet set fertilitetsrate i EU steg fra 1.46 i 2001 til 1.58 i 2014. Det varierede mellem medlemslandene fra 1.23 i Portugal til 2.01 i Frankrig i 2014. En samlede fertilitet på omkring 2.1 levendefødte per kvinde anses for at være udskiftning niveauet i de udviklede lande med andre ord, det gennemsnitlige antal levendefødte per kvinde kræves for at holde befolkningen størrelse konstant i fravær af aktiv eller passiv migration.

Disse oplysninger stammer fra en artikel udstedt af Eurostat, statistiske kontor i Den Europæiske Union. De fertilitet indikatorer præsenteret i denne pressemeddelelse viser kun en lille del af den store mængde af data vedrørende demografi tilgængelig på Eurostat.

reklame

 

eurostat

Læs
reklame
reklame
reklame

trending