Europa mangler stadig 42 milliarder € til at hjælpe nå globale fattigdom mål

downloadePå 8 april fejrede Oxfam nyheden om, at donorerne havde øget deres udgifter udviklingsbistand, men de fleste af Europas rigeste regeringer stadig undlader at opfylde løfter, der kan afbøde den globale fattigdom og skråstreg økonomisk ulighed.

Den verdensomspændende udviklingsorganisation reagerede på dagens frigivelse af 2013 oversøisk støttetallene fra OECD, der viser en lille samlet stigning i EU-19, trods det faktum, at centrale donorer som Frankrig (-9.8%), Nederlandene (-6.2% ), Belgien (-6.1%) og Portugal (-20.4%) har skåret støtte, og foragtede deres egen udvikling løfter. Vesteuropæiske lande har udført en anelse dårligere end den globale tendens.

EU-19 leveret 51.3 milliarder € eller 0.42% af deres nationalindkomst som oversøiske bistand i 2013, der afslører en € 42bn indlånsunderskud at opfylde deres 0.7% målet ved 2015. Dette mangeårige engagement ligger i hjertet af FN flagskibe Millennium Development Goals (MDG) indstillet, udløber næste år. "Selvom vi er glade for at se nogle lande som Storbritannien og Sverige øge deres bidrag, i denne tid med hidtil usete globale rigdom, det er skammeligt, at de fleste af Europas rigeste lande ikke opfylder aftalte minimumsstandarder for at afslutte fattigdom og reducere økonomisk ulighed, "sagde Natalia Alonso, leder af Oxfams EU Office. "Når lande som Frankrig, Portugal og Belgien ikke opfylder deres bistand løfter, deres handlinger har en reel menneskelige omkostninger, der blot betyder færre lærere og sygeplejersker i verdens fattigste lande. Europæiske bistand redder liv hvert år og er uerstattelige, "sagde Alonso.

For eksempel, Europa-Kommissionens bistand udgifter i 2012, som udgjorde € 13bn, repræsenterede en betydelig del af de offentlige indtægter i fattige lande: 23% i Sierra Leone, 22% i Comorerne, 19% i Burundi, 18% i Malawi, 13% i Madagaskar og 12% i Togo. "I modsætning til bistand, er andre kilder til udviklingsfinansiering som udenlandske direkte investeringer eller lån ikke designet til at få folk ud af fattigdom. Støtte, for eksempel, kan hjælpe de fattige lande hæve deres egne ressourcer til grundlæggende tjenester som sundhed og uddannelse ved at hjælpe styrke deres skattesystemer, "tilføjede Alonso.

På baggrund af brudte støtte løfter fra nogle af Europas rigeste lande, innovative måder at rejse penge til udvikling er helt afgørende. Oxfam kalder på 11 EU-lande, som indvilligede i at gennemføre en afgift på finansielle transaktioner (FT-afgift) i år at tilbringe en del af indtægterne til at bekæmpe fattigdom og klimaforandringer. Den internationale organisation er også opfordrer Europa til at slå hårdt ned på skat dodging der dræner milliarder ud af de fattige lande hvert år.

tags: , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen, Oxfam, Fattigdom, Forenede Nationer