Følg os

Forsvar

Europa-Kommissionen opfordrer til krævende standarder for at regulere civile droner

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

droner_og_andre_fjernstyrede_flysystemer_52fb0eb04eEuropa-Kommissionen har i dag (8. april) foreslået at sætte skrappe nye standarder til at regulere driften af ​​civile droner (eller Remotely Piloted Aircraft Systems – RPAS). De nye standarder vil dække sikkerhed, sikkerhed, privatliv, databeskyttelse, forsikring og ansvar. Målet er at give europæisk industri mulighed for at blive en global leder på markedet for denne nye teknologi, samtidig med at det sikres, at alle de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger er på plads.

Civile droner bliver i stigende grad brugt i Europa, i lande som Sverige, Frankrig og Storbritannien, i forskellige sektorer, men under en fragmenteret lovgivningsramme. Grundlæggende nationale sikkerhedsregler gælder, men reglerne er forskellige på tværs af EU, og en række vigtige sikkerhedsforanstaltninger behandles ikke på en sammenhængende måde.

Næstformand Siim Kallas, kommissær for mobilitet og transport, sagde: "Civile droner kan kontrollere for skader på vej- og jernbanebroer, overvåge naturkatastrofer såsom oversvømmelser og sprøjteafgrøder med præcision. De findes i alle former og størrelser. I i fremtiden kan de endda levere bøger fra din foretrukne onlineforhandler. Men mange mennesker, inklusive mig selv, har bekymringer om sikkerhed, sikkerhed og privatlivsproblemer i forbindelse med disse enheder."

Teknologien til civile droner modnes, og der er potentiale for betydelig vækst og jobskabelse. Ifølge nogle skøn i de næste 10 år kan det være 10 % af luftfartsmarkedet værd - det er €15 milliarder om året. Næstformanden tilføjede: "Hvis der nogensinde har været et rigtigt tidspunkt til at gøre dette, og til at gøre dette på europæisk plan, er det nu. Fordi fjernstyrede fly, næsten per definition, vil krydse grænser, og industrien er stadig i sin vorden. Vi har nu mulighed for at lave et enkelt regelsæt, som alle kan arbejde med, ligesom vi gør for større fly."

De nye standarder vil dække følgende områder:

Strenge EU-dækkende regler om sikkerhedsgodkendelser. Sikkerhed er den første prioritet for EU's luftfartspolitik. EU-standarder vil være baseret på princippet om, at civile droner (fjernstyrede fly) skal give et sikkerhedsniveau svarende til "bemandede" luftfartsoperationer. EASA, Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur, vil begynde at udvikle specifikke EU-dækkende standarder for fjernstyrede fly.

Hård kontrol med privatliv og databeskyttelse. Data indsamlet af fjernstyrede fly skal overholde de gældende databeskyttelsesregler, og databeskyttelsesmyndighederne skal overvåge den efterfølgende indsamling og behandling af personoplysninger. Kommissionen vil vurdere, hvordan man sikrer, at databeskyttelsesreglerne gælder fuldt ud for fjernstyrede fly og foreslå ændringer eller specifik vejledning, hvor det er nødvendigt.

reklame

Kontrol for at sikre sikkerhed. Civile droner kan være genstand for potentielle ulovlige handlinger og sikkerhedstrusler, ligesom andre fly. EASA vil påbegynde arbejdet med at udvikle de nødvendige sikkerhedskrav, især for at beskytte informationsstrømme, og derefter foreslå specifikke juridiske forpligtelser for alle berørte aktører (f.eks. lufttrafikstyring, operatøren, teletjenesteudbyderne), som skal håndhæves af de nationale myndigheder.

Klare rammer for ansvar og forsikring. Den nuværende tredjepartsforsikringsordning er for det meste blevet etableret med hensyn til bemandede fly, hvor massen (startende fra 500 kg) bestemmer minimumsbeløbet for forsikringen. Kommissionen vil vurdere behovet for at ændre de nuværende regler for at tage hensyn til de særlige forhold ved fjernstyrede fly.

Strømlining af R&D og støtte til ny industri. Kommissionen vil strømline F&U-arbejdet, især EU's F&U-fonde, der forvaltes af SESAR at holde gennemløbstider for lovende teknologier til indsættelse af RPAS i det europæiske luftrum så korte som muligt. SMV'er og nystartede virksomheder i sektoren vil få industriel støtte til at udvikle passende teknologier (under Horisont 2020- og COSME-programmerne).

Hvad sker der nu?

Kommissionen vil i 2014 gennemføre en dybdegående konsekvensanalyse for at undersøge problemerne og definere de bedste muligheder for at løse dem. Dette kan efterfølges af et lovforslag, der skal godkendes af medlemsstaterne og Europa-Parlamentet. Derudover kan EASA straks begynde at udvikle de nødvendige sikkerhedsstandarder. Andre foranstaltninger kan omfatte støtteaktioner under eksisterende EU-programmer såsom SESAR, Horisont 2020 eller COSME. Alt dette arbejde sigter mod at opfylde det erklærede mål fra Det Europæiske Råd i december 2013 om at sikre en gradvis integration af RPAS i luftrummet fra 2016.

Mere information

MEMO / 14 / 259
ERKLÆRING / 14 / 110
KOMMUNIKATION
Følg vicepræsident Kallas videre Twitter

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending