Følg os

Forsvar

Europa-Kommissionen opfordrer til krævende standarder for at regulere civile droner

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

drones_and_other_remotely_piloted_aircraft_systems_52fb0eb04eEuropa-Kommissionen har i dag (8 April) foreslået at sætte nye skrappe standarder til at regulere driften af ​​civile droner (eller fjerntliggende-kontrollerede fly Systems - RPAS). De nye standarder vil dække sikkerhed, sikkerhed, privatlivets fred, databeskyttelse, forsikring og erstatningsansvar. Formålet er at gøre det muligt for den europæiske industri til at blive en global leder på markedet for denne nye teknologi, og på samme tid sikre, at alle de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger er på plads.

Borgerlige droner i stigende grad bruges i Europa, i lande som Sverige, Frankrig og Storbritannien, i forskellige sektorer, men under en opsplittet lovgivning. Grundlæggende nationale sikkerhedsforskrifter gælder, men reglerne varierer i hele EU og en række centrale garantier ikke behandles på en sammenhængende måde.

Vicepræsident Siim Kallas, kommissær for mobilitet og transport, sagde: "Civile droner kan kontrollere skader på vej- og jernbanebroer, overvåge naturkatastrofer såsom oversvømmelser og sprøjte afgrøder med nøjagtighed. De findes i alle former og størrelser. fremtiden kan de endda levere bøger fra din foretrukne onlineforhandler. Men mange mennesker, inklusive mig selv, er bekymrede over sikkerheds-, sikkerheds- og fortrolighedsproblemerne i forbindelse med disse enheder. "

reklame

Teknologien til civile droner modnes, og der er potentiale for betydelig vækst og jobskabelse. På nogle skøn i de næste 10 år kan det være værd 10% af luftfartsmarkedet - det er 15 mia. EUR om året. Næstformanden tilføjede: "Hvis der nogensinde var et rigtigt tidspunkt til at gøre dette og gøre dette på europæisk plan, er det nu. Fordi fjernstyrede fly næsten pr. Definition vil krydse grænser, og industrien er stadig i sin barndom. Vi har nu mulighed for at lave et enkelt sæt regler, som alle kan arbejde med, ligesom vi gør for større fly. "

De nye standarder dækker følgende områder:

Strenge dækkende regler EU om sikkerhedsgodkendelser. Sikkerhed er den første prioritet for EU's luftfartspolitik. EU-standarder vil være baseret på princippet om, at civile droner (fjernstyrede fly) skal give et tilsvarende sikkerhedsniveau som 'bemandede' luftfartsoperationer. EASA, Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur, vil begynde at udvikle specifikke EU-dækkende standarder for fjernstyrede fly.

reklame

Tough kontrol af privatlivets fred og databeskyttelse. Data indsamlet af fjernpiloterede fly skal overholde gældende databeskyttelsesregler, og databeskyttelsesmyndighederne skal overvåge den efterfølgende indsamling og behandling af personoplysninger. Kommissionen vil vurdere, hvordan man sikrer, at databeskyttelsesregler gælder fuldt ud for fjernstyrede fly og foreslår ændringer eller specifik vejledning, hvor det er nødvendigt.

Controls for at sikre sikkerheden. Borgerlige droner kan være genstand for potentielle ulovlige handlinger og sikkerhedstrusler, ligesom andre fly. EASA vil begynde at arbejde med at udvikle de nødvendige sikkerhedskrav, især for at beskytte oplysninger streams, og derefter foreslå specifikke retlige forpligtelser for alle berørte aktører (f.eks lufttrafikstyring, operatøren, de telecom udbydere), som skal håndhæves af de nationale myndigheder.

En klar ramme for ansvar og forsikring. Den nuværende ansvarsforsikring ordning er etableret for det meste i form af bemandede luftfartøjer, hvor massen (startende fra 500kg) bestemmer Minimumsforsikringsbeløbet. Kommissionen vil vurdere behovet for at ændre de nuværende regler for at tage hensyn til de særlige forhold fjernstyret fly.

Effektivisering af F&U og støtte til ny industri. Kommissionen vil strømline F & U - arbejdet, især de EU - F & U - midler, der forvaltes af EU SESAR at holde leveringstider for lovende teknologier til indsættelse af RPAS i det europæiske luftrum så kort som muligt. SMV'er og nystartede virksomheder i sektoren vil få industrielle støtte til at udvikle passende teknologier (under Horisont 2020 Cosme programmer).

Hvad sker der nu?

Kommissionen vil gennemføre i 2014 en konsekvensvurdering i dybden for at undersøge de spørgsmål og definere de bedste muligheder for at løse dem. Dette kan efterfølges af et lovforslag, som skal godkendes af medlemsstaterne og Europa-Parlamentet. Desuden kan EASA straks begynde at udvikle de nødvendige sikkerhedsstandarder. Andre foranstaltninger kan omfatte støtte aktioner under de eksisterende EU-programmer såsom SESAR, Horizon 2020 eller COSME. Alt dette arbejde har til formål at opfylde det erklærede mål for Det Europæiske Råd i december 2013 at sikre en gradvis integration af RPAS i luftrummet fra 2016.

Mere information

MEMO / 14 / 259
ERKLÆRING / 14 / 110
KOMMUNIKATION
Følg næstformand Siim Kallas på Twitter

Forsvar

'Europa kan - og bør klart - være i stand til og villig til at gøre mere på egen hånd', von der Leyen

Udgivet

on

Europa -Kommissionens formand Ursula von der Leyen reflekterede over den bratte ende på NATO -missionen i Afghanistan i sin tale om 'State of the EU' (SOTEU). Sommerens begivenheder har givet nye impulser til European Defense Union. 

Von der Leyen beskrev situationen som at rejse "dybt bekymrende spørgsmål" for NATOs allierede med dens konsekvenser for afghanere, servicemænd og -kvinder samt for diplomatiske og bistandsarbejdere. Von der Leyen meddelte, at hun forventede en fælles EU-NATO-erklæring, der ville blive fremlagt inden årets udgang, idet han sagde, at "vi" i øjeblikket arbejder på dette med NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg.

Europæiske Forsvarsagentur Union

reklame

Mange har været kritiske over for EU's undladelse af at bruge sine kampgrupper. Von der Leyen angreb emnet på hovedet: "Du kan have de mest avancerede kræfter i verden - men hvis du aldrig er parat til at bruge dem - til hvilken nytte er det?" Hun sagde, at problemet ikke var mangel på kapacitet, men mangel på politisk vilje. 

Von der Leyen sagde, at det kommende Strategic Compass -dokument, der skal afsluttes i november, er nøglen til denne diskussion: ”Vi skal beslutte, hvordan vi kan bruge alle de muligheder, der allerede er i traktaten. Derfor vil præsident Macron og jeg under det franske formandskab indkalde til et topmøde om europæisk forsvar. Det er på tide, at Europa går op på det næste niveau. ”

Von der Leyen opfordrede til større informationsdeling for bedre situationsfornemmelse, deling af intelligens og information samt at samle alle tjenester fra bistandsudbydere til dem, der kunne lede i politiuddannelse. For det andet opfordrede hun til forbedret interoperabilitet gennem fælles europæiske platforme om alt fra kampfly til droner. Hun kastede ideen om at afstå fra moms ved køb af forsvarsudstyr udviklet og produceret i EU med den argumentering, at dette ville hjælpe interoperabilitet og mindske afhængigheden. Endelig sagde hun om cyber, at EU havde brug for en europæisk cyberforsvarspolitik, herunder lovgivning om fælles standarder i henhold til en ny europæisk cyberresilienslov.

reklame

Hvad venter vi på?

Efter von der Leyens tale sagde formand for European Peoples Party Manfred Weber MEP: ”Jeg glæder mig fuldt ud over initiativerne fra forsvarsrådet i Ljubjana. Men hvad venter vi på? Lissabontraktaten giver os alle muligheder, så lad os gøre det, og lad os gøre det nu. ” Han sagde, at præsident Biden allerede havde gjort det klart, at USA ikke længere ønskede at være verdens politimand og tilføjede, at både Kina og Rusland ventede på at fylde tomrummet: “Vi ville vågne op i en verden, hvor vores børn ikke vil at leve."

Læs

9 / 11

20 år siden 9/11: Erklæring fra den højtstående repræsentant/næstformand Josep Borrell

Udgivet

on

Den 11. september 2001 dræbte næsten 3,000 mennesker og sårede mere end 6,000 det dødeligste angreb i amerikansk historie, da kaprede passagerfly flyver ned i World Trade Center, Pentagon og ind i et felt i Somerset County, Pennsylvania.

Vi ærer mindet om dem, der mistede livet på denne dag, for 20 år siden. Ofre for terror er ikke glemt. Jeg udtrykker min inderlige medfølelse med det amerikanske folk, især dem, der mistede deres kære i angrebene. Terrorangreb er angreb mod os alle.

9/11 markerede en vending i historien. Det ændrede grundlæggende den globale politiske dagsorden-for første gang nogensinde påberåbte NATO sig artikel 5, hvilket gjorde det muligt for sine medlemmer at reagere sammen i selvforsvar, og det startede krigen mod Afghanistan.

reklame

20 år senere forbliver terrorgrupper som Al Qaida og Da'esh aktive og virulente mange steder i verden, for eksempel i Sahel, Mellemøsten og Afghanistan. Deres angreb har forårsaget tusinder af ofre rundt om i verden, enorme smerter og lidelser. De forsøger at ødelægge liv, skade samfund og ændre vores livsstil. De forsøger at destabilisere lande som helhed og jager især på skrøbelige samfund, men også vores vestlige demokratier og de værdier, vi står for. De minder os om, at terrorisme er en trussel, vi lever med hver dag.

Nu som dengang er vi fast besluttet på at bekæmpe terrorisme i alle dens former, hvor som helst. Vi står i beundring, ydmyghed og taknemmelighed over for dem, der risikerer deres liv for at beskytte os mod denne trussel og over for dem, der reagerer i kølvandet på angreb.

Vores erfaring mod terrorisme har lært os, at der ikke er nogen lette svar eller hurtige løsninger. At reagere på terrorisme og voldelig ekstremisme med magt og militær magt alene vil ikke hjælpe med at vinde hjerter og sind. EU har derfor taget en integreret tilgang, der tager fat på de grundlæggende årsager til voldelig ekstremisme, afskærer terroristernes finansieringskilder og bremser terrorindhold online. Fem EU -sikkerheds- og forsvarsmissioner rundt om i verden har mandat til at bidrage til kampen mod terrorisme. I alle vores bestræbelser forpligter vi os til at beskytte uskyldige liv, vores borgere og vores værdier samt opretholde menneskerettigheder og folkeret.

reklame

De seneste begivenheder i Afghanistan forpligter os til at nytænke vores tilgang, i samarbejde med vores strategiske partnere, såsom USA og gennem multilateral indsats, herunder med FN, Global Coalition to Defash Da'esh og Global Counter Terrorism Forum (GCTF ).

På denne dag skal vi ikke glemme, at den eneste vej frem er at stå samlet og fast over for alle, der søger at skade og splitte vores samfund. EU vil fortsat arbejde sammen med USA og alle dets partnere for at gøre denne verden til et mere sikkert sted.

Læs

Uddannelse

Erklæring fra kommissær for krisestyring Janez Lenarčič om den internationale dag for at beskytte uddannelse mod angreb

Udgivet

on

I anledning af den internationale dag til beskyttelse af uddannelse mod angreb (9. september) bekræfter EU igen sit engagement i at fremme og beskytte ethvert barns ret til at vokse i et sikkert miljø, få adgang til kvalitetsundervisning og opbygge et bedre og mere fredelig fremtid, siger Janez Lenarčič (billedet).

Angreb på skoler, elever og lærere har en ødelæggende indvirkning på adgang til uddannelse, uddannelsessystemer og på samfundsudvikling. Desværre stiger deres forekomst i en alarmerende hastighed. Dette er alt for klart af den seneste udvikling i Afghanistan og kriserne i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahel -region, i Syrien, Yemen eller Myanmar, blandt mange andre. Den globale koalition til beskyttelse af uddannelse mod angreb har identificeret mere end 2,400 angreb på uddannelsesfaciliteter, studerende og pædagoger i 2020, en stigning på 33 procent siden 2019.

Angreb på uddannelse udgør også overtrædelser af international humanitær lov, regelsættet, der søger at begrænse virkningerne af væbnet konflikt. Sådanne overtrædelser formerer sig, mens deres gerningsmænd sjældent stilles til ansvar. I denne opfattelse sætter vi konsekvens af international humanitær lovgivning konsekvent i centrum for EU's eksterne indsats. Som en af ​​de største humanitære donorer vil EU derfor fortsat fremme og gå ind for global respekt for international humanitær lov, både af stater og ikke-statslige væbnede grupper under en væbnet konflikt.

reklame

Ud over ødelæggelse af faciliteter resulterer angreb på uddannelse i langvarig suspension af læring og undervisning, øger risikoen for skolefald, fører til tvangsarbejde og rekruttering af væbnede grupper og styrker. Skolelukninger forstærker eksponeringen for alle former for vold, herunder seksuel og kønsbaseret vold eller tidligt og tvangsægteskab, hvis niveauer er steget drastisk under COVID-19-pandemien.

COVID-19-pandemien afslørede og forværrede uddannelsens sårbarhed på verdensplan. Nu, mere end nogensinde, er vi nødt til at minimere afbrydelser til uddannelsesforstyrrelser og sikre, at børn kan lære i sikkerhed og beskyttelse.

Uddannelsessikkerhed, herunder yderligere engagement i Safe Schools -erklæringen, er en integreret del af vores bestræbelser på at beskytte og fremme retten til uddannelse for hver pige og dreng.

reklame

At reagere på og forhindre angreb på skoler, støtte beskyttende aspekter af uddannelse og beskytte elever og lærere kræver en koordineret og tværsektoriel tilgang.

Gennem EU-finansierede projekter inden for uddannelse i nødsituationer hjælper vi med at reducere og afbøde de risici, der er forbundet med væbnet konflikt.

EU er fortsat på forkant med at støtte uddannelse i nødsituationer og afsætter 10% af sit humanitære bistandsbudget til at støtte adgang, kvalitet og beskyttelse af uddannelse.

Mere information

Faktablad - Uddannelse i nødsituationer

Læs
reklame
reklame
reklame

trending