Følg os

Afrika

Tale af formand Barroso: Emerging Afrika

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

FRANKRIG EU EUROPA-PARLAMENTETBarrosos tale den 31. marts forud for topmødet mellem EU og Afrika i denne uge.

Mine damer og herrer,

"Det er en stor fornøjelse for mig at byde jer alle velkomne til Bruxelles til det 5. EU-Afrika-forretningsforum. Dette forum er et uundværligt supplement til topmødet mellem EU og Afrika, der starter i overmorgen og viser, at både regeringer og den private sektor, både i Europa og i Afrika, arbejder hånd i hånd for at styrke vores specielle og lovende forhold. Der er en stor følelse af optimisme i og omkring Afrika i disse dage. Og med rette. Afrika er i løbet af det sidste årti blevet en af regioner i verden, der vokser hurtigst, med 8 ud af 10 hurtigst voksende økonomier som afrikanske i 2012 og en økonomi på 1.6 billioner euro vokser med omkring 6%.

reklame

"Alligevel er der også utvivlsomt store udfordringer, som kontinentet står over for, og nogle af dem står også over for Europa. Bæredygtig og inklusiv vækst er en vigtig bekymring for begge vores kontinenter, og vi sigter begge mod at skabe job, især for de yngre generationer, som angivet ud i Den Afrikanske Unions 'Agenda 2063' og vores egen Europa 2020-strategi. Jeg tror, ​​at ved at bringe offentlige og private aktører sammen om en fælles vision, kan vi klare disse udfordringer og få vores drømme og bestræbelser til at gå i opfyldelse, mens vi udforsker det store potentiale af vores partnerskab.

"Da McKinsey Global Institute i en undersøgelse kaldet Africa at Work opsummerede Afrikas imponerende økonomiske potentiale og udsigter, startede det med at bemærke, at kontinentet" er klar til at høste et demografisk udbytte ". Mere end halvdelen af ​​Afrikas befolkning er under 25 år, og i 2050 vil Afrikas befolkning fordoble og nå op på 2 milliarder mennesker. I dette årti vil Afrika tilføje yderligere 122 millioner mennesker til arbejdsstyrken. Disse unge mænd og kvinder, der i stigende grad er veluddannede med næsten halvdelen af ​​alle borgere, der nyder sekundær eller videregående uddannelse inden 2020, vil være for Afrika en styrke og en stor mulighed. De vil danne grundlaget for forbrugerstyret vækst, der mere end nogensinde er drevet af Afrikas interne dynamik.

"Dette er ikke kun abstrakte tal eller enkle demografiske tendenser, men også virkelige forretningsmuligheder: For at tage et eksempel er der nu mere end 1 milliard mobilabonnementer i hele regionen. Det forventes, at Afrikas stigning vil skabe yderligere 128 millioner forbrugerhusholdninger. inden 2020. Kort sagt: potentialet er enormt.

reklame

"Det er den private sektor, der bliver nødt til at høste det. Dens bidrag til inklusiv og bæredygtig vækst er afgørende. Det giver ca. 90 procent af arbejdspladserne i udviklingslandene. Det er en vigtig partner i kampen mod fattigdom, og det tager dette op rolle med glæde Virksomheder er ved at blive stadig mere aktive aktører inden for udviklingsområdet, både som en finansieringskilde og som partnere for regeringer, ngo'er og donorer. Og sammen er regeringer, samfund, internationale donorer og virksomheder allerede ved at skabe en ny udvikling partnerskab på jorden.

"Europa-Kommissionen er ivrig efter at støtte det nye partnerskab. En stærkere vægt på offentlig-private partnerskaber og et endnu stærkere fokus i vores egne udviklingsværktøjer på drivkræfterne for vækst er centrale principper i vores EU-udviklingsstrategi," Agenda for forandring " Med vores kommende initiativ om "Styrkelse af den private sektors rolle i opnåelse af inklusiv og bæredygtig vækst i udviklingslande" vil vi uddybe dette engagement. Vi tror på potentialet i dit unge og voksende kontinent med en levende og talentfuld privat som du gør. Spørgsmålet er så: hvordan man får mest muligt ud af disse talenter?

"En måde er at lede efter yderligere integration. Ligesom Europa har haft enormt godt af at integrere sit indre marked, går Afrika nu videre med regional og intra-kontinentale handel. Det er kritisk: i Den Europæiske Union er 72% af al handel er inden for Europa, i Afrika er det i øjeblikket kun omkring 12%. En anden måde er at se ud over grænserne. I de senere år har afrikanske lande aktivt styrket deres partnerskaber over hele kloden, og det er bestemt en god ting. Og vi ønsker, at vores partnerskab skal være en af ​​søjlerne i Afrikas forhold til resten af ​​verden. Vores handelsrelationer med Afrika er allerede meget stærke. Europa er åbent for forretning fra og med Afrika - i modsætning til hvad nogle kritikere synes at tænke. Omkring en tredjedel af Afrikas handel finder allerede sted med EU - hvilket gør EU til det største oversøiske marked for afrikanske varer - og handelsbalancen er i stigende grad i Afrikas favør. Strømme er steget med næsten 45% mellem 2007 og 2012 .

"Gennem de økonomiske partnerskabsaftaler kan vi stramme disse obligationer yderligere. ØPA'er er netop den slags partnerskab, der fremmer et forretningsvenligt miljø i Afrika. Ud over taksterne bidrager de til bredere reformer for at styrke retsstatsprincippet og sikre en stabilt, forudsigeligt og gennemsigtigt økonomisk klima, som hjælper afrikanske lande med at tiltrække tiltrængte investeringer. De for nylig afsluttede forhandlinger med Vestafrika er et vigtigt gennembrud, som jeg gerne vil byde velkommen. Denne ØPA vil skabe vækst og investering for alle lande i regionen. proces har været opmuntrende, der skabes forretningsmuligheder på begge sider, og det skubber fremad integrationsindsats inden for regioner.

"Vigtigheden går efter min mening ud over de rent økonomiske effekter. Gennem Den Afrikanske Union og regionale organisationer mødes afrikanske lande for at tackle fælles udfordringer og arbejde hen imod fælles mål. Disse er meget lovende udvikling, hvilket gør Afrika til et mere sammenhængende kontinent. , mere konkurrencedygtig og stærkere mod omverdenen. Den Europæiske Union er fuldt ud engageret i Afrikas integration i verdenshandelen. For at støtte dette meget håndgribeligt forbliver vi verdens største Aid for Trade-donor med en bred margin - hvoraf ca. 43% går til Afrika [i 2012].

"Men at se ud over grænserne er ikke nok til inklusiv og bæredygtig vækst. Handel alene gør ikke tricket. Det kræver også at skabe en stærk støtteramme for virksomheder, harmonisere reglerne for at opfylde de højeste standarder og hjælpe SMV'er - som genererer langt de fleste handel og job - ved at finde midler og styrke deres talenter, hjælpe virksomheder og borgere med at finde deres rolle i den skiftende globale kontekst. Afrika gør alt dette med undertiden bemærkelsesværdige resultater, og Doing Business Report fra 2014 konkluderer f.eks. nogle af de mest økonomiske reformindstillede regeringer findes faktisk i Afrika.

"Afrika kan stole på, at Den Europæiske Union støtter denne enorme transformationsproces. Afrika er fortsat langt den første modtager af europæisk offentlig udviklingsbistand, der udgør 40% af det samlede beløb. Ca. 20 mia. EUR om året blev leveret til Afrika af det europæiske Unionen og dens medlemsstater samlet i perioden 2007-2013. I løbet af de kommende syv år vil programmerne fokusere endnu mere på de lande, der er mest nødt til, og mere end 25 mia. € i EU-tilskud vil gå til Afrika. Europa-Kommissionen har presset svært at disse niveauer forbliver intakte indtil 2020, hvilket ikke var indlysende i krisetider. Men det lykkedes os - i sidste ende fordi dette er et spørgsmål om strategisk efterretning.

"Afrika i dag kan stole på styrker, der kan være endnu vigtigere end demografi og naturressourcer. På World Economic Forum-mødet tidligere på året sagde præsident John Mahama fra Ghana, som vil deltage i forummet i morgen: 'Vi nyder at Afrika et demokratiudbytte. ' Jeg tror, ​​at dette i stigende grad er tilfældet overalt i Afrika: et seriøst fokus på stabilitet og god regeringsførelse - selv i en undertiden vanskelig sammenhæng - hvilket fører til en fornyet og realistisk optimisme blandt investorer, store og små. Den private sektor har faktisk en stor rolle at spille og det er det, der binder dette forretningsforum med Den Europæiske Union - Afrika-topmødet senere på ugen. Jeg hilser på forhånd velkomne anbefalingerne fra dette forum, som vil blive forelagt det af Business Africa og Business Europe i overmorgen (2. april) .

"Europa tror på Afrika. Vi kender potentialet i Afrika og er ivrige efter at frigøre det.

"Europa tror på Afrikas private sektor. Vi ser, hvilke resultater det opnår i dag, og vi ved, hvad det kan opnå i fremtiden.

"Vi mener, at enhver udfordring med den rigtige tilgang kan overvindes. Og jeg ser frem til at arbejde sammen med dig om dette. Mange tak."

Libyen

Overvejelser om fiaskoerne i de libyske forhandlinger i Genève og videre

Udgivet

on

Libyere må selv arbejde på at genoprette den for længst tabte enhed i vores nation. Eksterne løsninger vil kun forværre vores lands allerede usikre tilstand. Det er på tide at afslutte rækken af ​​fiaskoer, der har plaget sammenbruddet af forhandlinger og bringe det libyske hjemland tilbage til en legitimitetstilstand, skriver Shukri Al-Sinki.

Kravet om at bringe Libyen tilbage til forfatningsmæssig legitimitet, som den sidst blev nydt i landet i 1969, er en ægte rettighed for nationen. Det er en vanskelig situation at genvinde et stjålet system med garanterede rettigheder og ikke en persons kamp om at genvinde sin trone. At vende tilbage til forfatningsmæssig legitimitet betyder at vende tilbage til den situation, som libyerne nød før 1969's statskup. Ideen i sig selv er ikke ny. Libyernes ønske om at vende tilbage til sin oprindelige forfatning og med det, genoprette monarkiet, blev først introduceret på en konference i 1992 i London, deltaget af repræsentanter for den internationale presse samt flere højt profilerede politiske personligheder.

I tråd med folkets ønske har prins Muhammad, kronprinsen bosat i London, ikke offentliggjort sig selv, og han vil heller ikke fremstå som aspirant på tronen, før de modstridende fraktioner i det libyske samfund er enige om et kompromis. Kun folket kan udråbe ham til en legitim hersker. Dette er arven fra familien Senussi, som prins Muhammad har lovet at ære. Kilden til familiens styrke er netop i, at den står i lige afstand fra alle parter i Libyen, i en neutral position. Det er den slags lederskab, som libyere kan søge tilflugt til, hvis konflikter intensiveres.

reklame

”Jeg ved, min søn, at vores Senussi -familie ikke tilhører en enkelt stamme, gruppe eller fest, men alle libyere. Vores familie var og bliver et stort telt, som alle mænd og kvinder i Libyen kan søge ly under. Hvis Gud og dit folk vælger dig, så vil jeg have, at du tjener som en konge for alle mennesker. Du bliver nødt til at styre med retfærdighed og retfærdighed og være til hjælp for alle. Du bliver også nødt til at være landets sværd, når du har brug for det, og forsvare vores hjemland og islams lande. Respekter alle lokale og internationale pagter. ”

Tiden er inde til, at Libyen kommer sig efter en længere periode med strabadser. Den virkelige løsning på alle vores eksisterende opdelinger, krige og konflikter ligger i et landsdækkende projekt, der har sin legitimitet ud fra den arv, som vores grundlæggere efterlod. Uafhængigt af eksternt pres og internt pålagte planer for de få, må vi arbejde sammen om at genoprette selve legitimiteten.

Vi er nødt til at affinde os med, at stridende parter ikke vil give efter for hinandens anmodninger af egen vilje og sandsynligvis vil fortsætte med at kæmpe. Dette truer hele vores hjemlands eksistens. Måske kunne en lettere acceptabel og ikke-partisk leder, der er fri for stammeformede og regionale tilhørsforhold, tilbyde midlet. En person med god status og moralske værdier, der stammer fra en familie valgt af Gud selv. En familie af både religiøs og reformistisk arv, hvis forfader, kong Idris, opnåede en af ​​de største bedrifter i Libyens historie: vort lands uafhængighed. Al-Senussi-arven er en af ​​nationalisme og kamp for folket.

reklame

Vi må overvinde dem, der blander sig med Libyens fremtid i håb om at lægge deres hænder på vores nationale ressourcer, udnytte personlig fordel eller håbe at favorisere udenlandske dagsordener og pålægge autoritære styreformer. Vi er nødt til at afvise den yderligere forlængelse af overgangsperioden, så vi ikke risikerer at invitere flere muligheder for tvister og bringe uberettiget fare tilbage til Libyen. Vi har fået nok af at spilde landets ressourcer såvel som folkets tid. Vi har fået nok af at påtage os yderligere risici. Vi har fået nok af at gå ned ad en ukendt sti. Vi har en forfatningsmæssig arv inden for vores rækkevidde, som vi kan tilkalde når som helst. Lad os opfordre det, lad os invitere vores legitime leder tilbage, og lad os love troskab til et forenet Libyen.

Shukri El-Sunki er en vidt udgivet forfatter og forsker i Libyen. Han er forfatter til fire bøger, hans seneste væsen Et hjemlands samvittighed (Maktaba al-Koun, 2021), som krøniker historierne om libyske helte, der stod over for og modstod Gadhaffi-regimets tyranni.

Læs

Afrika

Tilnærmelse mellem Israel og arabiske lande vil drive økonomisk vækst i MENA

Udgivet

on

I løbet af det sidste år har flere arabiske lande gjort det normaliseret forbindelser med Israel, hvilket markerer et betydeligt geopolitisk skift i Mellemøsten og Nordafrika (MENA) -regionen. Mens detaljerne i hver normaliseringsaftale varierer, omfatter nogle af dem handels- og skatteaftaler og samarbejde inden for nøglesektorer som sundhed og energi. Normaliseringsindsatsen vil bringe utallige fordele for MENA -regionen, der øger økonomisk vækst, skriver Anna Schneider. 

I august 2020 blev De Forenede Arabiske Emirater (UAE) den første golfarabiske nation til at normalisere forholdet til Israel og etablere formelle diplomatiske, kommercielle og sikkerhedsmæssige forbindelser med den jødiske stat. Kort tid efter fulgte kongeriget Bahrain, Sudan og Marokko trop. Nogle eksperter har foreslog at andre arabiske nationer, såsom Saudi -Arabien, også kan overveje at fremme forholdet til Israel. Strengen af ​​normaliseringsbestræbelser er historisk, da hidtil kun Egypten og Jordan havde etableret officielle bånd med Israel. Aftalerne er også en stor diplomatisk sejr for USA, som spillede en kritisk rolle i at fremme aftalerne. 

Historisk set har arabiske nationer og Israel opretholdt fjerne forbindelser, da mange var faste tilhængere af den palæstinensiske bevægelse. Men nu med den voksende trussel fra Iran begynder nogle GCC -nationer og andre arabiske lande at læne sig mod Israel. Iran investerer betydelige ressourcer i ekspanderende dets geopolitiske tilstedeværelse ved hjælp af sine fuldmagter, Hizbollah, Hamas, houthierne og andre. Flere GCC -lande erkender faktisk den fare, Iran udgør for regionens nationale sikkerhed, kritiske infrastruktur og stabilitet, hvilket får dem til at tage parti med Israel i et forsøg på at modvirke iransk aggression. Ved at normalisere forholdet til Israel kan GCC samle ressourcer og koordinere militært. 

reklame

Desuden tillader handelsaftalerne i normaliseringsaftalerne arabiske nationer at køb avanceret amerikansk militært udstyr, såsom de berømte F-16 og F-35 kampfly. Hidtil har Marokko købt 25 F-16 kampfly fra USA. USA har også aftalt at sælge 50 F-35 jetfly til UAE. Selvom der er nogle bekymringer for, at denne tilstrømning af våben til den allerede ustabile MENA-region kan antænde aktuelle konflikter. Nogle eksperter mener, at sådan avanceret militær teknologi også kan øge bestræbelserne på at bekæmpe Irans tilstedeværelse. 

Mohammad Fawaz, direktør for Gulf Policy Research Group, hedder det, at "avanceret militær teknologi er afgørende for at hindre iransk aggression. I dagens militære arena er luftoverlegenhed måske den mest kritiske fordel en hær kan besidde. Med Irans militære udstyr og våben stærkt dæmpet af årtiers lange sanktioner, vil et formidabelt luftvåben kun arbejde for yderligere at afskrække det iranske regime fra at eskalere provokationer. ” 

Normaliseringsaftalerne kan også styrke samarbejdet inden for sundheds- og energisektoren. For eksempel i de tidlige stadier af COVID-19-pandemien, UAE og Israel udviklet teknologi til overvågning og bekæmpelse af coronavirus. Det er de to nationer også udforske samarbejdsmuligheder inden for medicin og forskning. I juni, UAE og Israel også underskrevet en dobbeltbeskatningstraktat, borgere til at generere indkomst i begge nationer uden at betale dobbelt skat. Derudover har Bahrain, UAE, Israel og USA aftalt at samarbejde om energispørgsmål. Især har kvartetten til formål at forfølge fremskridt inden for benzin, naturgas, elektricitet, energieffektivitet, vedvarende energi og F&U. 

reklame

Disse bemærkelsesværdige aftaler kan bidrage til at øge økonomisk vækst og sociale fordele i regionen. MENA-nationer kæmper i øjeblikket med et nyt udbrud af COVID-19 takket være Delta-varianten, der har en alvorlig indvirkning på økonomier og sundhedsindustrier. For at forbedre regionens kritiske institutioner vil sådanne normaliseringsaftaler helt sikkert forbedre regionens afhængighed af olie. Faktisk har UAE arbejdet på at reducere sin egen afhængighed af olie, diversificere sin økonomi til at omfatte vedvarende energi og højteknologi, sådanne fremskridt vil helt sikkert smitte af på andre i regionen. 

Normaliseringen af ​​forholdet mellem en håndfuld arabiske nationer og Israel vil have store fordele for den geopolitiske og økonomiske struktur i Mellemøsten og Nordafrika. At lette samarbejdet i Mellemøsten vil ikke kun øge den økonomiske vækst, men det vil også fremme regional stabilitet. 

Læs

Afrika

Tunesien krise understreger risici for europæisk pres for demokratisering i det nordlige Afrika

Udgivet

on

Mens EU og FN kæmpe for at holde Libyens overgang til valg på rette spor har de dramatiske begivenheder, der udspiller sig ved siden af ​​i Tunesien, rejst anfaldet af omvæltning og ustabilitet hos endnu et nordafrikansk medlem af Europæisk kvarter. I en række træk, der efterlader det arabiske forårs eneste succeshistorie i fare af tilbagegang til autoritarisme, Tunesiens populistiske præsident Kais Saied (billedet) har opløst resten af ​​landets regering og givet sig selv nødmagter i henhold til landets forfatning fra 2014, skriver Louis Auge.

Ud over at opløse premierminister Hichem Mechichi og suspendere det meget fraktionale nationale parlament, inden for hvilket Rachid Ghannouchis islamistiske Ennahda-parti repræsenterede den største gruppe, har Saied også lukket kontorer for al-Jazeera og fjernet flere topembedsmænd, alle som tunesisk udenrigsminister Othman Jerandi søger at berolige EU svarer til, at hans lands demokratiske overgang stadig er på rette spor.

Løber tunesiske institutioner falder fladt om COVID og økonomien

reklame

Kais Saied's power grab har forståeligt nok fremkaldte forargelse blandt hans islamistiske politiske modstandere, men hans afskedigelse af premierminister Mechichi og hans opløsning af parlamentet var også centrale krav af landsdækkende protester i Tunesien i løbet af de sidste flere dage. Som Tunesien rykker igennem Afrikas den mest dødelige COVID -epidemi, et voksende tværsnit af det tunesiske samfund er mister troen i landets fastlåste politiske institutioners evne til at håndtere udbredt arbejdsløshed, korruption og endeløs økonomisk krise.

Mellem Tunesien og Libyen står EU ansigt til ansigt med både de bedste og værste tilfælde af det arabiske forår, der hver præsenterer sine egne udfordringer for den europæiske udenrigspolitik i Nordafrika og Sahel. På trods af den formodede succes med overgangen var antallet af tunesere, der krydsede Middelhavet for at nå de europæiske kyster øget femdoblet som deres folkevalgte slagsmål på gulvet i forsamlingen i Tunis sidste år.

Erfaringen har gjort de europæiske ledere forståeligt nok forsigtige med at skubbe andre lande i regionen mod alt for forhastede politiske overgange, som det fremgår af fransk og europæisk håndtering af situationen i Tchad siden slagmarkens død af præsident Idriss Déby for tre måneder siden. Når den svage stabilitet i flere lande kunne spille ind, har beslutningstagere i Bruxelles og de europæiske hovedstæder vist sig mere tålmodige med overgangsafrikanske modparter for sent.

reklame

Prioriter stabilitet i Tchad

Nyheden om præsident Débys død denne sidste april kastede straks, om kun kort, fremtiden for fransk og europæisk politik i Afrikas Sahel -region i tvivl. Under sin tidligere leder opstod Tchad som Frankrigs mest aktive og pålidelige allierede i en region, der er overrendt af jihadistiske grupper, der udnytter svag regeringsførelse i lande som Mali til at skære territorium ud for sig selv. Tchadiske tropper er blevet indsat sammen med franske styrker mod jihadister i Mali selv, og har båret hovedtyngden af ​​operationer imod Boko Haram i regionen omkring Tchad -søen.

Et sammenbrud i den offentlige myndighed i N'Djamena i retning af sammenbruddet set i Mali ville have været katastrofalt for europæisk udenrigspolitik og sikkerhedsprioriteter i Sahel -regionen. I stedet er landets umiddelbare stabilitet sikret af en fungerende regering headed af den afdøde præsidents søn Mahamat. Som et tegn på landets betydning for europæiske interesser, både den franske præsident Emmanuel Macron og EU's højtstående repræsentant Josep Borrell deltog den afdøde præsidents begravelse den 23. aprilrd.

Siden da har Macron hilste Mahamat til Paris i sin rolle som chef for Tchads overgangs-militærråd (TMC), både for at diskutere Tchads 18-måneders overgangsperiode til valg og for at definere parametrene for de to landes fælles kamp mod jihadisme i Sahel. Mens Frankrigs mangeårige Operation Barkhane er indstillet på at afvikle mellem nu og første del af næste år vil dens målsætninger flytte sig til skuldrene for den fransk-ledede Takuba-europæiske taskforce og til G5 Sahel - et regionalt sikkerhedspartnerskab, hvor Tchad har vist sig at være det mest effektive medlem.

Delikate balancegang

Selvom TMC har sikret den fortsatte stabilitet i Tchads centrale regering på kort sigt, hjælper regionale sikkerhedsudfordringer med at forklare, hvorfor hverken EU eller Den Afrikanske Union (AU) presser landets midlertidige myndigheder for hårdt på hurtige valg. Overgangen til civilstyre er allerede i gang, med premierminister Albert Pahimi Padacké, der dannede en ny regering i maj sidste år. Næste trin omfatter udnævnelsen af ​​et nationalt overgangsråd (NTC), a national dialog at bringe både oppositions- og regeringsstyrker sammen og en forfatningsmæssig folkeafstemning.

Når de navigerer i de næste faser af overgangen, kunne aktører både inden for og uden for Tchad kigge nabo til Sudan for at få lektioner om, hvordan de kan komme videre. På trods af det har mere end to år allerede bestået siden styrtet af mangeårige præsident og påstået krigsforbryder Omar al-Bashir, Sudan afholder først valg til erstatning for premierminister Abdallah Hamdoks overgangsregering i 2024.

Ved en større konference holdt i Paris og var vært for præsident Macron i maj sidste år, gjorde Sudans europæiske partnere og kreditorer det klart, at de forstod, at den lange tidshorisont var nødvendig for Hamdok og andre postrevolutionære ledere i Khartoum at fokusere på akutte problemer mod post-Bashir Sudan. Ved siden af ​​en økonomisk krise, der gør selv grundlæggende råvarer svær at få fat i, jonglerer Sudan også med titusindvis af milliarder dollars i ekstern gæld og en "dyb tilstand" af embedsmænd, der er loyale over for den afsatte præsident. Som en godkendelse af overgangens fremskridt hidtil kom Hamdok ud af konferencen med et løfte fra IMF -medlemmer til fjerne restancer Sudan ejer dem, mens Macron også insisterede på, at Frankrig også støttede clearing af de 5 milliarder dollars, Khartoum skylder Paris.

Hvis N'Djamena og Khartoum kan navigere i deres farefulde overgange til demokratisk regeringsførelse i lyset af "svimlende”Udfordringer kunne Tchad og Sudan i fællesskab genoplive håb om arabisk demokrati i både europæiske og mellemøstlige hovedstæder - selvom den sidste flamme i det oprindelige arabiske forår ser ud til at flimre ud i Tunesien.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending