Følg os

Blogspot

Kommentar: Ukraine krise: U-turn

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

ap_john_kerry_sergei_lavrov_ll_130809_16x9_992En pludselig U-drejning af den amerikanske udenrigsminister John Kerry til Paris, der beslutter at tage et søndagbesøg med sin russiske kollega Sergei Lavrov, antyder et gennembrud i den ukrainske dødvande. Efter sigende fremlagde den russiske minister to vigtige betingelser for en redningsplan - federalisering og bekræftet neutralitet i den ukrainske stat. Russlands status som officielt sprog er fortsat et prioriteret emne.

På trods af den manglende information i den officielle meddelelse om udenrigsanliggender og den diplomatiske hemmeligholdelse af forhandlingerne, er Kerrys tilbagevenden til forhandlinger veltalende i sig selv i modsætning til det barske sprog for udelukkelse, som Vesten har kommunikeret til Rusland for nylig, inklusive USA og EU's restriktive foranstaltninger og visumforbud.

Sidstnævnte viste sig at være det mest effektive udenrigspolitiske instrument - skønt de russiske sortlistepersonligheder, der mistede en mulighed for at rejse til Vesten, bestemt ikke er typen, der nyder at købe modemærker i vestlige indkøbscentre, pegede gesten tydeligt retning af yderligere handling, målrettet mod russisk middelklasse, såkaldte 'nye russere', der er knyttet til deres 'europæiske' livsstil.

reklame

Isolationsskyggen fra Vesten, med deres bedsteforældre og forældre, der har levet gennem 70 år af den sovjetiske regeringstid, gør dem virkelig forfærdede, da de er vant til at bevare deres rigdom, erhverve ejendomme og sende deres børn til at studere i Europa og til i mindre grad i USA. Allerede utilfredse med, at Putin forblev ved magten som premierminister, viste de åbent deres utilfredshed med hans tredje præsidentmandat. I dag er den rigeste og mest uddannede del af befolkningen ikke villig til at ofre sine interesser i navnet på solidaritet med andre russere i det østlige Ukraine - gode nyheder for dem, der frygter renæssancen af ​​det russiske imperium. Bekymringen ved dens genopbygning hjemsøgte mange efter Putins München-tale og beklagede Sovjetunionens sammenbrud.

Åndedrættet og på udkig efter et kompromis er Kreml magtløs til at fortsætte med at samle provinserne i det kejserlige Rusland taget af Lenin til oprettelsen af ​​den ukrainske stat i kølvandet på oktoberrevolutionen 1917. Den entusiasme, der blev vist af den russisk-talende befolkning i det østlige Ukraine for at følge krimens sti, ideen om at forlade Kreml lunken, foretrækker de 'nye russere' eller unge middelklasse, som ikke er villige til at ofre deres ferie i Cannes og Saint- Tropez for omkring ti millioner russere i Ukraine nostalgisk for deres kultur og sprog. Det er det stigende pres fra den pro-vestlige del af det russiske samfund, der reducerer Kreml-marginalerne for manouvre.

Sprogspørgsmålet i Ukraine er dog fortsat vigtigt for både øst og vest, da de baltiske staters politiske plan for marginalisering af russisk kultur ikke gav positive resultater, da den russiske befolkning i Ukraine er for mange til at blive ignoreret. Det sprog, der repræsenterede identiteten for dem, der opdagede sig selv som borgere i en fremmed stat natten over og blev frataget deres kultur i processen med at skabe ukrainsk identitet, viste sig at være en systemisk fejl, der førte til en kronisk politisk krise - en konstant hovedpine for Ukrainske ledere forsøger at forene interesser i forskellige regioner.

reklame

Spørgsmålet om føderalisering af Ukraine vil imidlertid medføre indvendinger fra EU, da det vil skabe et grundlag for den yderligere frigørelse af landet. Federalister er af nationalister blevet betragtet som den største fare for den ukrainske stats integritet. Ved siden af ​​denne frygt er der spørgsmålet om gælden på 30 mia. € - hvis Ukraine deler sig i to føderale stater, vil den rigeste, industrielle del af landet forblive hos russerne i det østlige Ukraine. I denne geopolitiske brydning risikerer EU at stå over for sit ansvar for den fattigere og stærkt forgældede pro-europæiske del af landet, hvilket øger byrden for EU-skatteydere.

Ikke desto mindre kan selv den fattigste del af Ukraine i tilfælde af 'skilsmisse' blive en interessant partner for Alliancen, da der er en høj koncentration af NATO-entusiaster. Skønt den mister den rigeste del af ukrainsk territorium, vinder Vesten muligvis ved at flytte sin militære infrastruktur tættere på russiske grænser, et skridt, der er særlig favoriseret af USA, men et umuligt projekt at realisere med de talrige russisktalende i det østlige af landet .

Men mens Vesten og Rusland kæmper og overvejer deres muligheder, går tiden forbi, og den ukrainske statsgæld vokser og trækker den skrøbelige økonomi mod et totalt sammenbrud. Situationen vil ikke have en ultimativ vinder - den, der vinder den konkursstat, står over for en Pyrrhic-sejr.

 

 

 

Anna van Densky

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending