Følg os

Forbrugere

Parlamentet ønsker at udvide 'pakke' beskyttelse af feriegæster

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20140310PHT38522_originalFeriegæster, der sammensætter deres egne "pakkerejser" fra rejsetjenester, der sælges på internettet eller andre steder, har brug for ekstra beskyttelse, da de sandsynligvis ikke får den samme "all-in" -dækning som dem, der køber fra traditionelle rejsebureauer, siger MEP'er.

Hvorfor opdateres reglerne? 

De nuværende EU-regler for pakkerejser dateres tilbage til 1990. Siden da har væksten i billige flyrejser og internetsalg betydeligt ændret den måde, som rejsende planlægger og køber ferie. Det opdaterede direktiv vil tydeliggøre reglerne for at tage hensyn til den nye købers adfærd og udvide definitionen af ​​pakkerejser til at omfatte de fleste typer rejsearrangementer, der består af forskellige elementer for at beskytte feriegæster i tilfælde af problemer. I 2011 tegnede online rejsesalg sig for omkring 35% af alle rejsebestillinger. Alene i marts 2013 besøgte næsten 183 millioner borgere et online rejsewebsted. Selvom 23% af rejsende i EU stadig køber deres pakkerejser på den traditionelle måde, foretager flere og flere mennesker deres egne feriearrangementer på Internettet gennem kommercielt forbundne forhandlere. Sådanne kombinerede rejsearrangementer tegner sig nu for 23% af feriemarkedet, dvs. 118 millioner ture om året.

reklame

Denne nye købsadfærd har imidlertid gjort det nuværende direktiv forældet, hvilket ofte efterlader forbrugerne i et lovligt gråt område, hvor det ikke længere er klart, om deres feriearrangementer udgør en 'pakke'. Også praksis, der adskiller sig fra medlemsstat til land, kan gøre det vanskeligt for rejsende at kende deres rettigheder. Som et resultat mener 67% af EU-borgere fejlagtigt, at de er beskyttet, når de køber disse "nye pakker", når de faktisk ikke er det. Samlet set mister EU-borgere 1 mia. EUR om året på grund af manglende feriebeskyttelse, og de gennemsnitlige omkostninger for rejsende er næsten 600 EUR sammenlignet med under 200 EUR for traditionelle pakker.

Direktivets anvendelsesområde  

De nye regler vil dække to typer af kontrakter: pakkeaftaler og sammenkædede rejsearrangementer (i øjeblikket kendt som assisterede rejsearrangementer. MEP'erne ønsker at ændre dette udtryk, da det allerede bruges med en anden betydning i nogle lande og derfor er uklart). Pakkerejser består af to eller flere elementer - såsom fly, indkvartering, biludlejning, guidede ture eller teaterbilletter - købt hos en enkelt erhvervsdrivende og betalt på samme tid inden for samme bookingproces eller tilbydes til en samlet pris. Yderligere tjenester købt fra separate forhandlere gennem sammenkædede online-bookingprocesser, hvor den rejsendes navn og andre personlige data (såsom kontaktoplysninger, kreditkortoplysninger eller pasoplysninger) overføres mellem forhandlere inden for 24 timer efter afslutningen af ​​det oprindelige salg, stadig skal være betragtes som en del af den samme pakke, siger MEP'erne.

reklame

Tilknyttede rejsearrangementer består af to eller flere elementer købt fra forskellige forhandlere og indgået gennem separate kontrakter, men hvor mindst den rejsendes navn eller kontaktoplysninger overføres til den anden forhandler inden for 24 timer efter reservationen af ​​den første service er inkluderet. MEP'er insisterer på, at den rejsende skal informeres tydeligt, inden han indgår kontrakten, hvis han køber en pakke eller et tilknyttet rejsearrangement, da disse arrangementer ikke tilbyder det samme beskyttelsesniveau i alle tilfælde som traditionelle pakkerejser.

Forskellen i beskyttelse er, at sammenkædede rejsearrangementer ikke kan overføres til en anden rejsende som en pakkerejse, og deres sælgere behøver ikke at give de samme oplysninger før aftalen. En person, der køber et "linket rejsearrangement", vil dog stadig være beskyttet, hvis en tjenesteudbyder går i stykker og også vil have den samme garanti for hjemtransport som en person på en pakkerejse i tilfælde af uforudsete omstændigheder. Hvis den erhvervsdrivende ikke underretter den rejsende om, at de rejsearrangementer, han har reserveret, ikke udgør en "pakke", har den rejsende de samme rettigheder som enhver, der booker en pakkerejse.

Hvis en erhvervsdrivende kun videregiver oplysninger om destination og rejsedatoer til en anden erhvervsdrivende, for eksempel ved brug af cookies på hjemmesiden, men ingen personlige data, eller hvis den rejsende føres til en anden webside ved blot at klikke på en tilføjelse, rejsearrangementet falder ikke inden for dette direktivs anvendelsesområde. Forretningsrejser arrangeret af en arrangør gennem en rammeaftale bør også udelukkes, siger MEP'er. Det samme gælder for pakker og sammenkædede rejsearrangementer, der er sammensat af nonprofitorganisationer såsom skoler, fodboldklubber eller velgørenhedsorganisationer, og disse organisationer bør ikke holdes ansvarlige for rejsen, tilføjer de.

Hvad sker der, hvis rejsearrangøren går i bustring? 

Rejsendes hjemtransport skal sikres, hvis deres rejsearrangør går i stykker, mens de er på ferie. Hvis det er muligt, skal de have mulighed for at fortsætte deres rejse uden ekstra omkostninger, inden de rejser hjem, insisterer MEP'erne. Medlemsstaterne bør sikre, at deres ordninger for insolvensbeskyttelse er effektive og i stand til at garantere hurtig hjemtransport og øjeblikkelig tilbagebetaling til de berørte rejsende.

Oplysningskrav 

Inden kontrakten indgås, skal den rejsende informeres om destinationen, afgangs- og returdato og -tider, antallet af inkluderede nætter, den officielle kategori af den reserverede indkvartering og den samlede pris for pakken. Efter anmodning bør den erhvervsdrivende give oplysninger om adgang for personer med nedsat mobilitet. Hvor det er relevant, skal den rejsende også informeres om det mindste antal personer, der kræves for at rejsen skal finde sted, og fristen for at aflyse rejsen, hvis dette nummer ikke nås.

Hvad sker der, hvis flytiderne eller prisen ændres? 

Arrangører bør ikke være i stand til at ændre flyvetider markant - dvs. med mere end tre timer - når salget er afsluttet. Hvis flytiderne ændres, bør den rejsende tilbydes en tilsvarende pakkerejse eller fuld refusion. Priserne kan kun hæves, efter at salgskontrakten er indgået, hvis brændstofpriser, skatter eller lufthavnsgebyrer stiger. Hvis prisen stiger med mere end 8% (Kommissionen foreslår 10%), bør rejsende kunne vælge at få pengene tilbage, inklusive betalinger for hjælpefunktioner såsom rejseforsikring eller aktiviteter på rejsen, eller blive tilbudt en tilsvarende pakke. Enhver prisnedsættelse på mere end 3% skal overføres til køberen.

Hvad hvis en rejsende har brug for hjælp, mens han er på ferie? 

Rejsende i vanskeligheder skal kunne få hjælp i løbet af deres ferie, selvom rejsearrangøren ikke er i fejl. Assistance skal omfatte information om sundhedsydelser, konsulær assistance eller arrangere alternative rejsearrangementer på rejsendes egen regning.

Hvad sker der i tilfælde af 'uforudsete' omstændigheder? 

Hvis uundgåelige og uforudsete omstændigheder, såsom naturkatastrofer eller et terrorangreb, gør det umuligt for den rejsende at vende hjem til tiden, skulle arrangøren arrangere indkvartering for ham eller hende på et lignende niveau som det oprindeligt reserverede ophold eller alternativt betale for et ophold på fem nætter, der koster op til € 125 per nat, hvis arrangøren ikke er i stand til eller er uvillig til at foretage en reservation (Kommissionens forslag siger tre nætter på højst € 100 pr. nat).

Hvad hvis den rejsende ikke kan gå eller ønsker at annullere? 

En rejsende skal under visse betingelser have ret til at overføre en pakke til en anden rejsende. Eventuelle udgifter i forbindelse med overførslen af ​​rejsen skal dog betales af den rejsende eller den person, der overtager ferien. Rejsende bør også være i stand til at annullere kontrakten når som helst inden pakkens start, forudsat at de betaler passende kompensation.

Hvem er ansvarlig i tilfælde af et problem? 

Arrangører af pakkerejser er ansvarlige for udførelsen af ​​de rejsetjenester, der er inkluderet i kontrakten, medmindre national lovgivning også udtrykkeligt bestemmer, at forhandleren også kan anses for ansvarlig. I tilfælde af et sammenkædet rejsearrangement er hver arrangør ansvarlig for sin egen del af kontrakten. Databeskyttelsesforanstaltninger Udkastet til regler for første gang regulerer de oplysninger om rejsende, der overføres mellem erhvervsdrivende, da mængden af ​​videregivet information definerer kontraktens type, beskyttelsesniveauet og ansvaret. Hvis en erhvervsdrivende videregiver oplysninger om en anden kunde end blot destinationen og rejsedatoer (dvs. navn, kontakt, kreditkort eller pasoplysninger), betragtes den erhvervsdrivende som ansvarlig for salg af en pakke eller et tilknyttet rejsearrangement.

Forbrugerbeskyttelse

Forbrugerbeskyttelse: Kommissionen indleder en offentlig høring om fjernsalg af finansielle tjenester til forbrugere

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har iværksat en offentlig høring om fjernsalg af finansielle tjenester, der tilbydes forbrugere. EU har regler på plads for at beskytte forbrugerne, når de underskriver en kontrakt med en detailudbyder af finansielle tjenester på afstand, for eksempel via telefon eller online. Enhver tjenesteydelse af bank, kredit, pant, forsikring, personlig pension, investering eller betaling falder inden for rammerne af Direktiv om fjernsalg af finansielle tjenesteydelser til forbrugere når den finansielle tjeneste købes på afstand.

Justiskommissær Didier Reynders sagde: ”Det er på tide at tilpasse vores EU-regler til den aktuelle tid. Forbrugere køber finansielle tjenester online mere og mere. Denne offentlige høring hjælper os med at identificere borgernes og virksomhedernes behov, så vi kan gøre direktivet fremtidssikret. ”

 Resultaterne af den offentlige høring vil indgå i Kommissionens overvejelser om en eventuel revision af direktivet, som forventes i 2022. Den offentlige høring vil samle erfaringer og meninger fra forbrugere, detailhandlere inden for finansielle tjenesteydelser, nationale myndigheder og andre interesserede interessenter om direktivet . Den offentlige høring er tilgængelig her og vil være åben indtil 28. september 2021.

reklame

Læs

Forbrugerbeskyttelse

Hvordan EU sigter mod at øge forbrugerbeskyttelsen

Udgivet

on

Find ud af, hvordan EU sigter mod at øge forbrugerbeskyttelsen og tilpasse den til nye udfordringer såsom den grønne overgang og den digitale transformation. Samfund 

Efterhånden som økonomien bliver mere global og digital, ser EU på nye måder at beskytte forbrugerne på. I løbet af maj plenarmødet vil MEP'er drøfte Europas digitale fremtid. Rapporten fokuserer på at fjerne hindringer for det digitale indre markeds funktion og forbedre brugen af ​​kunstig intelligens for forbrugerne.

Infografisk illustration om forbrugerbeskyttelse i Den Europæiske Union
Styrkelse af forbrugerbeskyttelsen  

Ny forbrugerdagsorden

Parlamentet arbejder også på ny dagsorden for forbrugerne strategi for 2020-2025 med fokus på fem områder: grøn overgang, digital transformation, effektiv håndhævelse af forbrugerrettigheder, specifikke behov hos visse forbrugergrupper og internationalt samarbejde.

reklame

Gør det lettere at forbruge bæredygtigt

2050 klimaneutralitetsmål er en prioritet for EU, og forbrugerspørgsmål har en rolle at spille - gennem bæredygtigt forbrug og cirkulær økonomi.

Infografisk illustration af europæere understøtter tackling af klimaforandringer
Bæredygtigt forbrug  

I november 2020 vedtog MEP'erne en rapport om en bæredygtig single marked, der opfordrer Europa-Kommissionen til at etablere en såkaldt ret til reparation at gøre reparationer systematiske, omkostningseffektive og attraktive. Medlemmerne opfordrede også til at mærke produkternes levetid samt foranstaltninger til fremme af en genbrugskultur, herunder garantier for brugte varer.

De ønsker også foranstaltninger mod målrettet at designe produkter på en måde, der gør dem forældede efter en vis tid og gentog krav om en fælles oplader.

reklame

Kommissionen arbejder på retten til at reparere regler for elektronik og lovgivning om produkters miljømæssige fodaftryk, så forbrugerne kan sammenligne.

Gennemgangen af Direktivet om salg af varer, planlagt til 2022, vil undersøge, om den nuværende to-årige juridiske garanti kunne udvides til nye og pre-ejede varer.

I september 2020 lancerede Kommissionen programmet initiativ til bæredygtige produkterunder det nye Circular Economy handlingsplan. Det sigter mod at gøre produkter egnet til en klimaneutral, ressourceeffektiv og cirkulær økonomi og samtidig reducere affald. Den vil også adressere tilstedeværelsen af ​​skadelige kemikalier i produkter såsom elektronik og IKT-udstyr, tekstiler og møbler.

Gør den digitale transformation sikker for forbrugerne

digital transformation ændrer vores liv dramatisk, herunder hvordan vi handler. For at hjælpe EU's forbrugerregler med at indhente, foreslog Kommissionen i december 2020 et nyt Lov om digital service, et sæt regler til forbedring af forbrugernes sikkerhed på tværs af online platforme i EU, herunder online markedspladser.

MEP'er ønsker, at forbrugerne skal være det lige så sikker, når du handler online eller offline og ønsker, at platforme som eBay og Amazon intensiverer bestræbelserne på at tackle forhandlere, der sælger falske eller usikre produkter og stoppe falske virksomheder, der bruger deres tjenester.

MEP'er foreslog også regler for at beskytte brugerne mod skadeligt og ulovligt indhold online samtidig med at man beskytter ytringsfriheden og opfordrede til nye regler om onlineannoncering, der giver brugerne mere kontrol.

I betragtning af virkningen af ​​kunstig intelligens forbereder EU regler til styring af dets muligheder og trusler. Parlamentet har nedsat et særligt udvalg og understreger behovet for menneskelig centreret lovgivning. Parlamentet har foreslået en civil ansvarsordning for kunstig intelligens, der fastslår, hvem der er ansvarlig, når AI-systemer forårsager skade eller skade.

Styrkelse af håndhævelsen af ​​forbrugerrettigheder

EU-lande er ansvarlige for håndhævelse af forbrugerrettigheder, men EU har en koordinerende og understøttende rolle. Blandt de regler, den har indført, er direktivet om en bedre håndhævelse og modernisering af forbrugerloven og regler om kollektiv klageadgang.

Løsning af specifikke forbrugerbehov

Sårbare forbrugere som børn, ældre eller mennesker, der lever med handicapsåvel som mennesker i økonomiske vanskeligheder eller forbrugere med begrænset adgang til internettet har brug for specifikke garantier. I den nye forbrugerdagsorden planlægger Kommissionen at fokusere på problemer med internetadgang, økonomisk sårbare forbrugere og produkter til børn.

Kommissionens planer inkluderer mere offline rådgivning til forbrugere uden internetadgang samt finansiering til forbedring af tilgængeligheden og kvaliteten af ​​gældsrådgivningstjenester for mennesker i økonomiske vanskeligheder.

Da børn er særligt sårbare over for skadelig reklame, har Parlamentet godkendt det strengere regler for audiovisuelle medietjenester til audiovisuelle medietjenester.

Garanti for sikkerheden for produkter, der sælges i EU

Forbrugere køber ofte varer fremstillet uden for EU. Ifølge Kommissionen er køb fra sælgere uden for EU steg fra 17% i 2014 til 27% i 2019 og den nye forbrugerdagsorden fremhæver behovet for internationalt samarbejde for at sikre forbrugerbeskyttelse. Kina var den største leverandør af varer til EU i 2020, så Kommissionen vil arbejde med en handlingsplan med dem i 2021 for at øge sikkerheden for produkter, der sælges online.

I november 2020 vedtog Parlamentet a resolution opfordrer til en større indsats for at sikre, at alle produkter, der sælges i EU, er sikre, hvad enten de fremstilles inden for eller uden for EU eller sælges online eller offline.

Næste skridt

Parlamentets udvalg for det indre marked og forbrugerbeskyttelse arbejder på Kommissionens forslag til den nye dagsorden for forbrugerne. MEP'er forventes at stemme om det i september.

Find ud af mere 

Læs

Erhverv Information

#GDPR-overholdelse: Manetu til redning?

Udgivet

on

Den 11. marts svenske regulatorer slog Google med en bøde på 7.6 millioner dollars for ikke at reagere tilstrækkeligt på kundernes anmodninger om at få fjernet deres personlige oplysninger fra søgemaskinens lister. Sanktionen var den niende højeste, siden EU's vandskel, den generelle databeskyttelsesforordning (GDPR) trådte i kraft i maj 2018 - alligevel blev den bleget i sammenligning med de franske databeskyttelsesmyndigheders bøde på 50 millioner euro, der blev ramt Google med i januar 2019.

For at gøre tingene værre, mindre end en uge efter den svenske beslutning, en af ​​Googles mindre rivaler indgivet en GDPR-klage med irske tilsynsmyndigheder. Det rivaliserende firma, open source-webbrowser Brave, hævder, at teknologigiganten ikke har indsamlet specifikt samtykke til at dele forbrugernes data på tværs af sine forskellige tjenester, og at dets privatlivspolitikker er “Håbløst vagt”. Den seneste klage betyder, at Googles praksis for dataindsamling i øjeblikket står over for tre åbne undersøgelser fra irske personlige myndigheder.

Google er heller ikke det eneste firma, der gør ansigt øget kontrol med styringen af ​​sine kunders data. Mens BNP indtil videre har udlignet ca. 114 mio. EUR i bøder, tilsynsmyndigheder i hele Den Europæiske Union er kløe for at håndhæve de fejrende privatlivsregler mere grundigt. Virksomheder på deres side er simpelthen ikke forberedt. Næsten to år efter, at GDPR trådte i kraft, nogle 30 % af europæiske virksomheder er stadig ude af spidsen med forordningen, mens undersøgelser af europæiske og nordamerikanske ledere har gjort det identificeret overvågning af privatlivets fred som et af de mest alvorlige problemer, der berører deres virksomheder.

reklame

Trods udgifter milliarder af euro på advokater og databeskyttelseskonsulenter, mange virksomheder, der behandler og opbevarer forbrugerdata - i praksis næsten alle virksomheder - har ikke haft udviklet en klar plan for at sikre, at de er fuldt ud i overensstemmelse med den nyeste fortrolighedslovgivning som GDPR. Selv flertallet af virksomheder, der er certificeret kompatible, er bekymrede over, at de ikke vil være i stand til at opretholde deres overholdelse på lang sigt.

Blandt de særligt tornede problemer, som firmaer kæmper med, er, hvordan man samler alle de data, de har på en given forbruger - og hvordan man ændrer eller fjerner disse data efter en kundeanmodning i henhold til GDPR eller lignende lovgivning, såsom Californiens forbrugerbeskyttelseslov ( CCPA).

En række nystartede virksomheder dukker imidlertid op for at tilbyde innovative løsninger, der gør det lettere at overholde reglerne om stadig mere privatlivets fred. Den seneste, Manetu, er indstillet til at rulle sit CPM-software til Consumer Privacy Management i april. Softwaren bruger maskinlæring og korrelationsalgoritmer for at samle alle personligt identificerbare oplysninger, som virksomhederne holder fast på - inklusive nogle data, som de måske ikke engang er opmærksomme på. Forbrugerne kan derefter få adgang til systemet til at administrere de tilladelser, de har givet til deres data, herunder på et meget granulært niveau.

reklame
Kernen i Manetus tilgang er forestillingen om, at det at give forbrugere større kontrol over deres data - en søjle med lovgivning som GDPR - er god både for kunder og for virksomheder. Som CEO Moiz Kohari forklarede: ”At sætte forbrugerne i kontrol er ikke bare det rigtige at gøre. I sidste ende er det god forretning. Behandle dine kunder godt er et gammelt mantra, og det er stadig en god en. Men i dagens verden er vi også nødt til at behandle deres data rigtigt. Gør det, så tjener du et tillidsobligation, der betaler udbytte i lang tid. ”

Ud over at tjene kundernes tillid kan en mere forbrugercentreret metode til styring af data hjælpe virksomheder med at optimere tid og ressourcer - både under behandling af data og når de beviser overholdelse af GDPR eller anden privatlivslovgivning. Automatisering af forbrugeranmodninger om adgang til, ændring eller sletning af deres data drastisk reducerer de omkostninger, virksomheder i øjeblikket pådrager sig ved manuelt at tackle disse anmodninger.

På lignende måde som blockchain-teknologien gør markeder mere gennemsigtige ved at registrere alle transaktioner i en permanent hovedbok, Manetus platform kombinerer automatisering med en uforanderlig log over nøjagtigt hvilke tilladelser forbrugere har givet, og hvornår og hvordan de har ændret disse tilladelser.

Denne dokumentation kan være uvurderlig for virksomheder, der har behov for at demonstrere overfor tilsynsmyndighederne, at de er i overensstemmelse med fortrolighedsregler som GDPR. EU-regler fastlægger blandt andet en "ret til at blive glemt." Manetus log gør det muligt for virksomheder at begge imødekomme anmodninger om "glem mig" og bevise, at de har gjort det - uden at beholde adgangen til oplysninger, som forbrugeren har bedt dem om at glemme. Virksomheder vil være i stand til at pege på et omfattende register over alle de tilladelser, brugere havde givet eller trukket tilbage.

De to slag mod Google - den bøde på BNP, der er pålagt af svenske myndigheder og den friske efterforskning fra irske personlige tilsynsmyndigheder - bekræfter, at databeskyttelse vil være en af ​​de største udfordringer, som virksomheder, der opererer i Europa i en overskuelig fremtid. Det vil i stigende grad blive nødvendigt for virksomheder at strømline deres datastyringsprocesser for at gøre det muligt for dem at have det tilsynsniveau, som både regulatorer og forbrugere nu forventer.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending