Følg os

Forbrugere

Europæiske forbrugerdag: Kommissionen starter oplysningskampagne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20131121PHT25935_originalMed husstandsbudgetter under pres er EU's forbrugerpolitik til stede for ikke kun at sikre, at forbrugerne behandles retfærdigt - men at de kan få den bedst mulige aftale. Den Europæiske Unions bestræbelser i løbet af det sidste år på at styrke forbrugernes rettigheder har en positiv indvirkning på forbrugernes tillid: et vigtigt element i Europas økonomiske opsving.

Den næste udfordring er at sikre, at forbrugerne er opmærksomme på deres rettigheder i henhold til EU-lovgivningen, så de kan bruge dem hver dag, når de handler online eller på hovedgaden. Derfor har Europa-Kommissionen i dag startet en forbrugerkampagne, der informerer borgerne om deres forbrugerrettigheder i henhold til EU-lovgivningen og peger dem på de rigtige steder, hvor de kan få rådgivning og hjælp i tilfælde af spørgsmål eller problemer.

I anledning af Europæiske forbrugerdag (14. marts) sagde justiskommissær Reding: ”Hvis virksomheder er motoren i den europæiske økonomi, er forbrugerne drivkraften. Hvis de føler sig trygge, bemyndigede og behandlet retfærdigt, kan de skifte EU's indre marked i højeste gear - hvilket er nøjagtigt, hvad den europæiske økonomi har brug for, når den kommer sig efter finanskrisen. De nye regler om forbrugerrettigheder, der er ved at blive en realitet i hele EU, er fremragende nyheder i denne henseende: ikke flere afkrydsningsfelter, når du køber en flybillet, og ikke flere rip-offs, når du betaler med dit kreditkort online. Bedre EU-regler for forbrugerbeskyttelse vil øge forbrugernes tillid. Mere forbrugertillid betyder flere forbrugsudgifter, en win-win-situation for Den Europæiske Union. "

reklame

Tale ved Europæiske forbrugerdagskonference i Thessaloniki sagde kommissær for forbrugerpolitik, Neven Mimica: ”Den europæiske forbrugerdag handler om at hjælpe forbrugerne med at realisere deres magt, gøre dem bedre opmærksomme på deres rettigheder og tilskynde dem til at udnytte dem fuldt ud i praksis. Dette er måden at sikre, at markederne fungerer for forbrugerne og ikke omvendt. I de kommende måneder vil jeg afholde en række "forbrugermissioner" i lande, hvor der er et klart potentiale for at fremme en stærkere forbrugerkultur. Dette er en indsats, der kræver engagement fra mange sider: regeringer, forbrugerorganisationer, virksomheder og medier har alle et ansvar for at sikre, at forbrugerrettigheder ikke kun eksisterer på papir. "

I løbet af det sidste år er der gjort betydelige fremskridt ikke blot med at styrke forbrugernes rettigheder på papir, men også at sikre, at disse rettigheder har en indflydelse i praksis:

Styrkede forbrugerrettigheder

reklame

Det nye forbrugerrettighedsdirektiv træder i kraft den 13 juni 2014:

Under nye EU-regler (den Direktivet om forbrugerbeskyttelse, MEMO / 13 / 1144), kan stole på:

  • Forbedret prisgennemsigtighed
  • ingen yderligere tillæg til brug af kreditkort og hotlines;
  • et forbud mod forkrydsede kasser på internettet, som for eksempel når du køber flybilletter;
  • en forlængelse af perioden for at ændre mening fra syv til 14 dage
  • bedre refusionsrettigheder inden for 14 dage efter forbrugerens tilbagetrækning fra en købekontrakt
  • regler forbyder onlinefælder, ligesom tilbud på internettet, der reklamerer for noget som gratis, når det i virkeligheden ikke er (for eksempel horoskoper eller opskrifter) og;
  • bedre beskyttelse i forhold til digitale produkter.

Pakke rejse: Stress-fri ferie til 120 millioner forbrugere

I juli 2013 foreslog Europa-Kommissionen en reform af EU-reglerne om pakkerejser helligdage (se IP / 13 / 663). Moderniseringen af ​​EU's pakkerejseregler betyder, at en yderligere 120 millioner forbrugere, der køber disse tilpassede rejsearrangementer, bliver beskyttet af pakkerejsedirektivet. Det understøtter desuden beskyttelse for forbrugerne ved at øge gennemsigtigheden, bedre afbestillingsrettigheder og styrke beskyttelsen i tilfælde af at noget går galt. Opdateringen afskaffer også forældede krav til genoptryk af brochurer, hvorved rejsearrangører og rejsebureauer sparer € 390 mio. Om året.

Effektiv tvistbilæggelse

Alternativ Tvistbilæggelse og Online Dispute Resolution

I maj 2013 vedtog EU nye lovgivning om alternativ tvistbilæggelse (ADR) og online tvistbilæggelse (ODR) for forbrugere og forhandlere at kunne løse deres tvister uden at gå til retten på en hurtig, billig og enkel måde. Medlemsstaterne skal i juli 2015 gennemføre de nye regler. I henhold til den nye lovgivning vil forbrugerne kunne henvende sig til kvalitetsalternativer for tvistbilæggelse til alle former for kontraktmæssige tvister, som de har med handlende: uanset hvad de købte, og om de købte dem online eller offline, inden for eller over grænserne. En EU-wide online platform vil blive oprettet for tvister, der opstår ved online-transaktioner. Platformen vil forbinde alle de nationale alternative tvistbilæggelsesenheder og vil fungere på alle officielle EU-sprog som fra 2016.

Kollektiv retfærdighed

I juni 2013 anbefalede Europa-Kommissionen medlemsstaterne at indføre kollektive retsmidler på nationalt plan for at sikre effektiv adgang til domstolene (IP / 13 / 524). Henstillingen om kollektiv klageadgang opstiller en række fælles principper for mekanismer for kollektiv klageadgang, så borgere og virksomheder effektivt kan håndhæve de rettigheder, der er tildelt dem i henhold til EU-lovgivningen, hvis disse er blevet krænket. Det sigter mod at sikre en sammenhængende horisontal tilgang til kollektive retsmidler i Den Europæiske Union uden at harmonisere medlemsstaternes systemer. Siden da har Kommissionen arbejdet tæt sammen med medlemslandene for at sikre, at alle EU-borgere i hele Europa har adgang til kollektive klagemekanismer. Denne indsats vil fortsætte i 2014.

Europæiske småkravsprocedure

Siden 2007 er der en europæisk procedure for at løse små borgerlige og kommercielle konflikter på en problemfri måde: Den europæiske småkravsprocedure. I november 2013 foreslog Europa-Kommissionen at forbedre det eksisterende system af små krav at åbne de potentielle fordele ved ordningen til endnu flere europæiske forbrugere (IP / 13 / 1095). Nøgleændringen foreslået af Kommissionen ville hæve loftet for indgivelse af et krav i henhold til proceduren til € 10 000, op fra € 2,000 i dag. Små virksomheder vil være de store vindere af denne ændring - da kun 20% af erhvervskrav er under 2 000-tærsklen. Andre forslag omfatter capping court fees ved 10% af kravet og skære papirarbejde og rejseomkostninger ved at starte proceduren online.

Styrkelse af håndhævelsen

I februar 2014 mødtes medlemmer af netværket for forbrugerbeskyttelsessamarbejde, der forbinder de nationale myndigheder i EU, der er ansvarlige for håndhævelse af forbrugerrettigheder, og Europa-Kommissionen med repræsentanter for store teknologivirksomheder for at imødegå bekymringerne fra forbrugerne i forhold til spil-apps rettet mod børn. (IP / 14 / 187). Børn er særligt sårbare, især når det kommer til markedsføring af 'gratis at downloade' spil, som ikke er gratis at spille. Branchen blev bedt om at forpligte sig til at levere løsninger inden for en klar tidsramme for at sikre korrekt forbrugerbeskyttelse for apps-kunder. Europa-Kommissionen vil gennemgå den nuværende aktion med medlemslandene om køb i apps. Gennemførelsen af ​​det digitale indre marked kan være til fordel for alle EU-borgere med € 400 om året. Men dette sker ikke, medmindre forbrugerne er sikre på, at markedet er sikkert. Appøkonomien er et væsentligt element i dette blomstrende digitale marked. At arbejde med branchen for at sikre, at forbrugernes rettigheder respekteres, vil beskytte forbrugerne og give et boost til sektoren.

Gør mere for at løse forbrugerklager

2013 så netværket af Europa-Kommissionen støttede europæiske forbrugercentre (ECC-Net) beskæftiger sig med flere klager og anmodninger om rådgivning end nogensinde før. I alt blev 2010 2013-klager, hvor der blev søgt råd fra ECC-Net, blevet løst til forbrugernes tilfredshed. Med det nye forbrugerprogram snart at træde i kraft, vil de europæiske forbrugercentre blive yderligere støttet.

Øge bevidstheden gennem en forbrugerrettighedskampagne

For at forbrugerrettighedslovgivningen kan give sine fulde fordele, skal forbrugerne vide, hvad deres rettigheder er og aktivt bruge dem i praksis. I foråret 2014 vil Europa-Kommissionen køre en informationskampagne, der dækker hele EU, for at tilskynde forbrugerne til at lære mere om deres rettigheder og udøve dem. Forbrugerbevidsthedskampagnen kører i de otte lande, hvor bevidstheden om forbrugerrettigheder er lav i henhold til den seneste resultattavle for forbrugere: Bulgarien, Cypern, Grækenland, Italien, Letland, Polen, Portugal og Spanien. Der vil desuden være en specifik kampagne for Den Europæiske Unions nyeste medlemsland, Kroatien. Kampagnen om bevidstgørelse sigter mod at informere borgerne om vigtige forbrugerrettigheder såsom retten til at returnere produkter inden for to uger; retten til at få repareret eller udskiftet defekte produkter retten til retfærdig og gennemsigtig information om de produkter, du køber, og den rigtige adresse at henvende dig til i tilfælde af forbrugerklager. Kommissær Mimica afholder en række 'forbrugermissioner' til nogle af disse medlemsstater med en række forbrugerbegivenheder arrangeret omkring hans besøg.

Mere information

Europa-Kommissionen - Forbrugerpolitik

Hjemmeside for vicepræsident Viviane Reding

Følg vicepræsident på Twitter: VivianeRedingEU

Følg EU-Domstolen på Twitter: EU_Justice

Hjemmeside for forbrugerkommissær Neven Mimica

Følg kommissær for forbrugerpolitik på Twitter: @Mimica_EU

Følg forbrugerpolitik på Twitter: @EU_Consumer

Forbrugerbeskyttelse

Forbrugerbeskyttelse: Kommissionen indleder en offentlig høring om fjernsalg af finansielle tjenester til forbrugere

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har iværksat en offentlig høring om fjernsalg af finansielle tjenester, der tilbydes forbrugere. EU har regler på plads for at beskytte forbrugerne, når de underskriver en kontrakt med en detailudbyder af finansielle tjenester på afstand, for eksempel via telefon eller online. Enhver tjenesteydelse af bank, kredit, pant, forsikring, personlig pension, investering eller betaling falder inden for rammerne af Direktiv om fjernsalg af finansielle tjenesteydelser til forbrugere når den finansielle tjeneste købes på afstand.

Justiskommissær Didier Reynders sagde: ”Det er på tide at tilpasse vores EU-regler til den aktuelle tid. Forbrugere køber finansielle tjenester online mere og mere. Denne offentlige høring hjælper os med at identificere borgernes og virksomhedernes behov, så vi kan gøre direktivet fremtidssikret. ”

 Resultaterne af den offentlige høring vil indgå i Kommissionens overvejelser om en eventuel revision af direktivet, som forventes i 2022. Den offentlige høring vil samle erfaringer og meninger fra forbrugere, detailhandlere inden for finansielle tjenesteydelser, nationale myndigheder og andre interesserede interessenter om direktivet . Den offentlige høring er tilgængelig her og vil være åben indtil 28. september 2021.

reklame

Læs

Forbrugerbeskyttelse

Hvordan EU sigter mod at øge forbrugerbeskyttelsen

Udgivet

on

Find ud af, hvordan EU sigter mod at øge forbrugerbeskyttelsen og tilpasse den til nye udfordringer såsom den grønne overgang og den digitale transformation. Samfund 

Efterhånden som økonomien bliver mere global og digital, ser EU på nye måder at beskytte forbrugerne på. I løbet af maj plenarmødet vil MEP'er drøfte Europas digitale fremtid. Rapporten fokuserer på at fjerne hindringer for det digitale indre markeds funktion og forbedre brugen af ​​kunstig intelligens for forbrugerne.

Infografisk illustration om forbrugerbeskyttelse i Den Europæiske Union
Styrkelse af forbrugerbeskyttelsen  

Ny forbrugerdagsorden

Parlamentet arbejder også på ny dagsorden for forbrugerne strategi for 2020-2025 med fokus på fem områder: grøn overgang, digital transformation, effektiv håndhævelse af forbrugerrettigheder, specifikke behov hos visse forbrugergrupper og internationalt samarbejde.

reklame

Gør det lettere at forbruge bæredygtigt

2050 klimaneutralitetsmål er en prioritet for EU, og forbrugerspørgsmål har en rolle at spille - gennem bæredygtigt forbrug og cirkulær økonomi.

Infografisk illustration af europæere understøtter tackling af klimaforandringer
Bæredygtigt forbrug  

I november 2020 vedtog MEP'erne en rapport om en bæredygtig single marked, der opfordrer Europa-Kommissionen til at etablere en såkaldt ret til reparation at gøre reparationer systematiske, omkostningseffektive og attraktive. Medlemmerne opfordrede også til at mærke produkternes levetid samt foranstaltninger til fremme af en genbrugskultur, herunder garantier for brugte varer.

De ønsker også foranstaltninger mod målrettet at designe produkter på en måde, der gør dem forældede efter en vis tid og gentog krav om en fælles oplader.

reklame

Kommissionen arbejder på retten til at reparere regler for elektronik og lovgivning om produkters miljømæssige fodaftryk, så forbrugerne kan sammenligne.

Gennemgangen af Direktivet om salg af varer, planlagt til 2022, vil undersøge, om den nuværende to-årige juridiske garanti kunne udvides til nye og pre-ejede varer.

I september 2020 lancerede Kommissionen programmet initiativ til bæredygtige produkterunder det nye Circular Economy handlingsplan. Det sigter mod at gøre produkter egnet til en klimaneutral, ressourceeffektiv og cirkulær økonomi og samtidig reducere affald. Den vil også adressere tilstedeværelsen af ​​skadelige kemikalier i produkter såsom elektronik og IKT-udstyr, tekstiler og møbler.

Gør den digitale transformation sikker for forbrugerne

digital transformation ændrer vores liv dramatisk, herunder hvordan vi handler. For at hjælpe EU's forbrugerregler med at indhente, foreslog Kommissionen i december 2020 et nyt Lov om digital service, et sæt regler til forbedring af forbrugernes sikkerhed på tværs af online platforme i EU, herunder online markedspladser.

MEP'er ønsker, at forbrugerne skal være det lige så sikker, når du handler online eller offline og ønsker, at platforme som eBay og Amazon intensiverer bestræbelserne på at tackle forhandlere, der sælger falske eller usikre produkter og stoppe falske virksomheder, der bruger deres tjenester.

MEP'er foreslog også regler for at beskytte brugerne mod skadeligt og ulovligt indhold online samtidig med at man beskytter ytringsfriheden og opfordrede til nye regler om onlineannoncering, der giver brugerne mere kontrol.

I betragtning af virkningen af ​​kunstig intelligens forbereder EU regler til styring af dets muligheder og trusler. Parlamentet har nedsat et særligt udvalg og understreger behovet for menneskelig centreret lovgivning. Parlamentet har foreslået en civil ansvarsordning for kunstig intelligens, der fastslår, hvem der er ansvarlig, når AI-systemer forårsager skade eller skade.

Styrkelse af håndhævelsen af ​​forbrugerrettigheder

EU-lande er ansvarlige for håndhævelse af forbrugerrettigheder, men EU har en koordinerende og understøttende rolle. Blandt de regler, den har indført, er direktivet om en bedre håndhævelse og modernisering af forbrugerloven og regler om kollektiv klageadgang.

Løsning af specifikke forbrugerbehov

Sårbare forbrugere som børn, ældre eller mennesker, der lever med handicapsåvel som mennesker i økonomiske vanskeligheder eller forbrugere med begrænset adgang til internettet har brug for specifikke garantier. I den nye forbrugerdagsorden planlægger Kommissionen at fokusere på problemer med internetadgang, økonomisk sårbare forbrugere og produkter til børn.

Kommissionens planer inkluderer mere offline rådgivning til forbrugere uden internetadgang samt finansiering til forbedring af tilgængeligheden og kvaliteten af ​​gældsrådgivningstjenester for mennesker i økonomiske vanskeligheder.

Da børn er særligt sårbare over for skadelig reklame, har Parlamentet godkendt det strengere regler for audiovisuelle medietjenester til audiovisuelle medietjenester.

Garanti for sikkerheden for produkter, der sælges i EU

Forbrugere køber ofte varer fremstillet uden for EU. Ifølge Kommissionen er køb fra sælgere uden for EU steg fra 17% i 2014 til 27% i 2019 og den nye forbrugerdagsorden fremhæver behovet for internationalt samarbejde for at sikre forbrugerbeskyttelse. Kina var den største leverandør af varer til EU i 2020, så Kommissionen vil arbejde med en handlingsplan med dem i 2021 for at øge sikkerheden for produkter, der sælges online.

I november 2020 vedtog Parlamentet a resolution opfordrer til en større indsats for at sikre, at alle produkter, der sælges i EU, er sikre, hvad enten de fremstilles inden for eller uden for EU eller sælges online eller offline.

Næste skridt

Parlamentets udvalg for det indre marked og forbrugerbeskyttelse arbejder på Kommissionens forslag til den nye dagsorden for forbrugerne. MEP'er forventes at stemme om det i september.

Find ud af mere 

Læs

Erhverv Information

#GDPR-overholdelse: Manetu til redning?

Udgivet

on

Den 11. marts svenske regulatorer slog Google med en bøde på 7.6 millioner dollars for ikke at reagere tilstrækkeligt på kundernes anmodninger om at få fjernet deres personlige oplysninger fra søgemaskinens lister. Sanktionen var den niende højeste, siden EU's vandskel, den generelle databeskyttelsesforordning (GDPR) trådte i kraft i maj 2018 - alligevel blev den bleget i sammenligning med de franske databeskyttelsesmyndigheders bøde på 50 millioner euro, der blev ramt Google med i januar 2019.

For at gøre tingene værre, mindre end en uge efter den svenske beslutning, en af ​​Googles mindre rivaler indgivet en GDPR-klage med irske tilsynsmyndigheder. Det rivaliserende firma, open source-webbrowser Brave, hævder, at teknologigiganten ikke har indsamlet specifikt samtykke til at dele forbrugernes data på tværs af sine forskellige tjenester, og at dets privatlivspolitikker er “Håbløst vagt”. Den seneste klage betyder, at Googles praksis for dataindsamling i øjeblikket står over for tre åbne undersøgelser fra irske personlige myndigheder.

Google er heller ikke det eneste firma, der gør ansigt øget kontrol med styringen af ​​sine kunders data. Mens BNP indtil videre har udlignet ca. 114 mio. EUR i bøder, tilsynsmyndigheder i hele Den Europæiske Union er kløe for at håndhæve de fejrende privatlivsregler mere grundigt. Virksomheder på deres side er simpelthen ikke forberedt. Næsten to år efter, at GDPR trådte i kraft, nogle 30 % af europæiske virksomheder er stadig ude af spidsen med forordningen, mens undersøgelser af europæiske og nordamerikanske ledere har gjort det identificeret overvågning af privatlivets fred som et af de mest alvorlige problemer, der berører deres virksomheder.

reklame

Trods udgifter milliarder af euro på advokater og databeskyttelseskonsulenter, mange virksomheder, der behandler og opbevarer forbrugerdata - i praksis næsten alle virksomheder - har ikke haft udviklet en klar plan for at sikre, at de er fuldt ud i overensstemmelse med den nyeste fortrolighedslovgivning som GDPR. Selv flertallet af virksomheder, der er certificeret kompatible, er bekymrede over, at de ikke vil være i stand til at opretholde deres overholdelse på lang sigt.

Blandt de særligt tornede problemer, som firmaer kæmper med, er, hvordan man samler alle de data, de har på en given forbruger - og hvordan man ændrer eller fjerner disse data efter en kundeanmodning i henhold til GDPR eller lignende lovgivning, såsom Californiens forbrugerbeskyttelseslov ( CCPA).

En række nystartede virksomheder dukker imidlertid op for at tilbyde innovative løsninger, der gør det lettere at overholde reglerne om stadig mere privatlivets fred. Den seneste, Manetu, er indstillet til at rulle sit CPM-software til Consumer Privacy Management i april. Softwaren bruger maskinlæring og korrelationsalgoritmer for at samle alle personligt identificerbare oplysninger, som virksomhederne holder fast på - inklusive nogle data, som de måske ikke engang er opmærksomme på. Forbrugerne kan derefter få adgang til systemet til at administrere de tilladelser, de har givet til deres data, herunder på et meget granulært niveau.

reklame
Kernen i Manetus tilgang er forestillingen om, at det at give forbrugere større kontrol over deres data - en søjle med lovgivning som GDPR - er god både for kunder og for virksomheder. Som CEO Moiz Kohari forklarede: ”At sætte forbrugerne i kontrol er ikke bare det rigtige at gøre. I sidste ende er det god forretning. Behandle dine kunder godt er et gammelt mantra, og det er stadig en god en. Men i dagens verden er vi også nødt til at behandle deres data rigtigt. Gør det, så tjener du et tillidsobligation, der betaler udbytte i lang tid. ”

Ud over at tjene kundernes tillid kan en mere forbrugercentreret metode til styring af data hjælpe virksomheder med at optimere tid og ressourcer - både under behandling af data og når de beviser overholdelse af GDPR eller anden privatlivslovgivning. Automatisering af forbrugeranmodninger om adgang til, ændring eller sletning af deres data drastisk reducerer de omkostninger, virksomheder i øjeblikket pådrager sig ved manuelt at tackle disse anmodninger.

På lignende måde som blockchain-teknologien gør markeder mere gennemsigtige ved at registrere alle transaktioner i en permanent hovedbok, Manetus platform kombinerer automatisering med en uforanderlig log over nøjagtigt hvilke tilladelser forbrugere har givet, og hvornår og hvordan de har ændret disse tilladelser.

Denne dokumentation kan være uvurderlig for virksomheder, der har behov for at demonstrere overfor tilsynsmyndighederne, at de er i overensstemmelse med fortrolighedsregler som GDPR. EU-regler fastlægger blandt andet en "ret til at blive glemt." Manetus log gør det muligt for virksomheder at begge imødekomme anmodninger om "glem mig" og bevise, at de har gjort det - uden at beholde adgangen til oplysninger, som forbrugeren har bedt dem om at glemme. Virksomheder vil være i stand til at pege på et omfattende register over alle de tilladelser, brugere havde givet eller trukket tilbage.

De to slag mod Google - den bøde på BNP, der er pålagt af svenske myndigheder og den friske efterforskning fra irske personlige tilsynsmyndigheder - bekræfter, at databeskyttelse vil være en af ​​de største udfordringer, som virksomheder, der opererer i Europa i en overskuelig fremtid. Det vil i stigende grad blive nødvendigt for virksomheder at strømline deres datastyringsprocesser for at gøre det muligt for dem at have det tilsynsniveau, som både regulatorer og forbrugere nu forventer.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending