Følg os

Erasmus +

Androulla Vassiliou tale: 'Uddannelse giver håb for et mere retfærdigt og åbent samfund'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Lærer-skrivning-on-blackboard564"Mine damer og herrer, jeg er meget glad for at være her sammen med jer for at lancere Erasmus +, Den Europæiske Unions nye program for uddannelse, træning, ungdom og sport. Jeg vil gerne takke de ungarske myndigheder for at være vært for denne begivenhed.

"" Dum spiro spero "-" Mens jeg trækker vejret, håber jeg ". Disse ord fra den græske digter, Theocritus, minder os om, at håb er en vital del af den menneskelige oplevelse. I kriseperioder har vores demokratiske institutioner pligt til tilbyde håb til vores borgere, regeringer til at tilbyde håb gennem deres politikker. Jeg tror, ​​at uddannelse kan genskabe håb i vores evne til at vælge og forme det samfund, vi ønsker at leve i. Uddannelse er helt sikkert et af de steder, hvor vi kan genopdage vores værdier og en følelse af identitet.

"Vi hører ofte, at vores skoler og universiteter skal tilpasse sig arbejdsgivernes behov. Og det er naturligvis sandt: vores læringsinstitutioner burde åbne deres døre for verden omkring dem og arbejde sammen med lokale partnere for at sikre, at deres undervisning holder trit. med social og økonomisk forandring. Men uddannelse skal være mere end det: det er et af vores mest kraftfulde værktøjer til at forme vores samfunds fremtid, herunder den måde, vi tænker på og organiserer arbejdslivet. Hvis vi ønsker et åbent samfund, retfærdigt, demokratisk og dynamisk, så helt sikkert begynder skabelsen af ​​dette samfund i klasseværelset.

reklame

"Jeg tror, ​​at uddannelse kan genoprette håbet i det retfærdige samfund - men kun hvis vi lærer af krisen. En af de mest presserende lektioner er, at mange af vores økonomier hverken var bæredygtige eller inkluderende: for få mennesker delte i fordelene ved en globaliserende økonomi. , mange så deres løn stagnere på lang sigt, og nogle blev afhængige af kredit som en måde at opretholde deres levestandard på. Uddannelse har noget at sige om alt dette. Kun ved at hæve folks færdigheder og forberede dem på det moderne kompleksitet liv kan vi skabe et mere retfærdigt og mere bæredygtigt samfund. I dag begynder vi et nyt kapitel i en stor historie. Erasmus har allerede åbnet sind og ændret liv for mere end tre millioner mennesker; det er kommet til at symbolisere nogle af EUs mest dyrebare værdier og ambitioner.

"Det nye program, som vi lancerer her i dag, Erasmus +, udvider denne mulighed til fire millioner flere mennesker, hvilket giver dem chancen for at studere, træne, arbejde og arbejde frivilligt i et nyt land i en ny kultur på et nyt sprog med nye venner. Med et nyt budget på næsten 15 milliarder euro - 40% højere end i dag - giver Erasmus + håb til unge mennesker i hele Europa og til de mennesker og institutioner, der forbereder dem til livet. Dette vil medføre en reel, øjeblikkelig og betydelig stigning i muligheder for ungarske studerende og unge og institutioner. I 2014 kan Ungarn forvente at modtage 31.3 mio. € fra Erasmus +, hvilket er 11% mere end det, det modtog i 2013 fra programmerne om livslang læring og ungdom i aktion.

"Alle ungarske sektorer vil drage fordel af i 2014: der vil være 13.1 mio. EUR til videregående uddannelse, 7.9 mio. EUR til erhvervsuddannelse, 3.5 mio. EUR til skoleuddannelse, 1 mio. EUR til voksenuddannelse og 4.2 mio. EUR til ungdomsaktiviteter. [1.5 mio. EUR er for administrationsgebyrer.] Vi vurderer, at Erasmus + i 2014-2020 vil hjælpe næsten 100,000 ungarske studerende, unge og uddannelse, uddannelse og ungdomsmedarbejdere med at få en mobilitetsoplevelse i udlandet (sammenlignet med omkring 64,000 under de tidligere programmer).

reklame

"I dag har du chancen for at diskutere det nye program og finde ud af, hvordan det fungerer. Mine tjenester såvel som de nationale agenturer for Erasmus + i Ungarn er her for at besvare dine spørgsmål, og vi vil være til din rådighed i de næste syv år Og jeg vil opfordre dig til at udforske det nye Erasmus + -websted, der viser vores engagement i klar kommunikation. Det, jeg vil gøre i morges, er at understrege, hvorfor Erasmus + er så vigtig, og hvorfor vi vil have dig til at være en del af det.

"I løbet af de sidste fire år har jeg arbejdet for at sætte uddannelse i centrum for Den Europæiske Unions planer for vækst og beskæftigelse. Det er vores menneskelige kapital - vores kunders viden, færdigheder og kreativitet - der vil levere det intelligente, bæredygtige og inklusiv vækst, som vi alle gerne vil se. Erasmus + forvandler denne vision til virkelighed. I dag er uddannelse i centrum for EU's politikudformning. Hvert år, når vi arbejder sammen med vores medlemsstater for at identificere prioriteterne for reformen, opfordrer Kommissionen til alle regeringer til at modernisere og investere i deres uddannelsessystemer. Vores budskab er klart: investering i uddannelse skal fortsætte, selv når vi konsoliderer vores offentlige finanser.

"Dette er grunden til, at Erasmus + understøtter alle uddannelsesniveauer, lige fra virtuelle platforme for skolelærere til de unikke behov hos voksne elever. Vi vil kun forene lighed og ekspertise ved at forstå rejsen fra en uddannelsesfase til den næste og ved at bygge broer mellem dem Dette betyder, at Erasmus + mere end nogensinde før vil støtte de langsigtede formede politiske mål, som vi er enige om på europæisk plan, og som er tydeligt fastlagt i vores strategier for uddannelse.

"Sammen med vores medlemslande er vi enige om, at skolefrafald er en presserende prioritet. Derfor vil Erasmus + dele de bedste løsninger fra hele Europa. Vi har identificeret dårlige læsefærdigheder som et alvorligt problem. Erasmus + vil finansiere nye grænseoverskridende projekter til tackling Vi ved, at vores fremmedsprogskundskaber falder bagefter; Erasmus + vil støtte initiativer til at styrke dem. Vi er nødt til at åbne uddannelse for nye teknologier; Erasmus + vil støtte bedre brug af IKT for elever og lærere. Vores erhvervsuddannelsessystemer er for ofte svigtende vores unge; Erasmus + hjælper med at modernisere dem. Studerende, der ønsker at studere deres kandidatgrad i udlandet, har svært ved at sikre lån; Erasmus + giver en ny lånegaranti. Vores universiteter arbejder ikke tæt nok sammen med virksomhederne; Erasmus + vil bringe dem sammen at skabe nye alliancer, der fremmer innovation.

"I alle disse udfordringer vil nationale ministerier og uddannelsesafdelinger fortsat spille den førende rolle sammen med læringsinstitutionerne og lærerne, der bringer visionen til liv. I Ungarn har du allerede introduceret flere vigtige forslag til uddannelsesretsakter. Og siden 2012, har du været involveret i en generel reform af videregående uddannelser, skoleundervisning, erhvervsuddannelse og livslang læring. Men Den Europæiske Union kan nu tilbyde mere støtte og flere ressourcer end nogensinde før, da uddannelsesverdenen selv er globaliseret og står over for et sæt af fælles udfordringer, der kræver samarbejde, grænseoverskridende overførsel af innovationer og deling af ideer. Derfor markerer Erasmus + et nyt partnerskab mellem alle aktører på alle niveauer, fra det lokale til det europæiske til det globale.

"For at dette partnerskab skal fungere, har vi brug for de bedste tilgængelige data. Derfor arbejder vi sammen med OECD for at understøtte undersøgelser som PISA og PIAAC. Men det er ikke bare et spørgsmål om ligatabeller; en vigtig historie ligger bag tallene. Resultaterne i vores bedst rangerede lande afslører, at deres systemer er klar til at udstyre unge med den blanding af kompetencer, der ikke kun er nødvendige for nutidens arbejdsliv, men også for at skabe nye arbejdspladser og morgendagens vækst. Omvendt med fokus på hvad der fungerer bedst giver os en klarere forståelse af den såkaldte '' skills mismatch '', som alle taler om.

"Hvis Erasmus + markerer et nyt partnerskab inden for uddannelse, skal hver partner påtage sig sit ansvar. At udstyre unge med de nødvendige færdigheder og kompetencer er det primære ansvar for medlemsstaternes formelle uddannelsessystemer. Vores rolle i Europa-Kommissionen er ikke kun at støtte disse politikker, men også at berige de unges læring ved at guide dem langs de uformelle uddannelsesveje og fremme borgerlig deltagelse. Sådan vil Erasmus + arbejde og opbygge multifunktionelle partnerskaber, der kan hjælpe vores borgere med at forbedre deres kompetencer og færdigheder på en måde, som formelle uddannelsessystemer ofte ikke klarer.

"Denne nye dimension var central for min vision om et program, der ville give mennesker i forskellige aldre muligheder og hjælpe dem med at udvide deres vifte af færdigheder og kompetencer. Læringsmobilitet er stadig kernen i det nye program - som det skal. Så lad os tager et par sekunder på at minde os selv om, hvorfor Erasmus er kommet til at symbolisere nogle af vores mest dyrebare værdier og ambitioner. Ved at studere, træne, arbejde og arbejde frivilligt i et andet land udvikler unge nogle af de færdigheder, der vil tjene dem resten af ​​landet deres liv. De lærer at stå på egne ben. De lærer at leve og arbejde med mennesker fra en anden kultur. De lærer et nyt sprog og en anden måde at tænke på. De ser verden gennem andres øjne. Kort sagt , de åbner deres sind. Erasmus + betyder et Europa, der er åbent for verden. For første gang er vores nye program åbent for tredjelande, så studerende fra hele verden kan bruge en del af deres studier i et EU-tal ry og omvendt. Men værdien af ​​mobilitet fører os til et af vor tids paradokser. Trods rekordhøj arbejdsløshed kan en ud af tre arbejdsgivere ikke finde folk med de rette kvalifikationer til at besætte ledige stillinger. I dag venter to millioner job i hele EU på den rigtige profil. Mobilitet alene kan ikke løse dette problem, men det er en vigtig del af vores svar.

"En anden del af svaret er, hvordan vi reformerer vores erhvervsuddannelsessystemer. Disse lande med stærke erhvervssystemer har ofte lavere niveauer af ungdomsarbejdsløshed. I den forbindelse noterer Kommissionen sig den nye ungarske lov om erhvervsuddannelse, der blev vedtaget sidst September og støtter især overgangen til en "dobbelt model" for gymnasial erhvervsuddannelse og reformen af ​​kvalifikationssystemet, der skal give unge mennesker mere arbejdsmarkedsrelevante færdigheder. For at styrke kvaliteten og relevansen af ​​erhvervsuddannelsen , Erasmus + vil finansiere nye alliancer mellem uddannelsesudbydere og virksomheder for at modernisere erhvervsuddannelse - og øge kvaliteten og kvantiteten af ​​lærlingeuddannelser i hele Europa. Erasmus + vil også omfatte en sektion dedikeret til sport - for første gang i EU-budgettet.

"Vores mål er todelt; på den ene side at tackle de tværnationale trusler, der plager sportens verden, som match-fixing, vold og doping gennem samarbejdsprojekter, der samler nøgleaktører fra hele kontinentet. Og på den på den anden side for at fremme sportens sociale værdi - hvor sport tjener som et redskab til forandring, for social inklusion, sundhed eller dobbeltkarriere. Vi vil fokusere på projekter på græsrodsniveau, der har en klar europæisk dimension, og som udnytter potentialet af sport for at forme en bedre fremtid for vores borgere.

"Ministre, mine damer og herrer,

"Vores prioritet skal være at handle på vores unges vegne. De har ikke brug for mere intelligens, energi eller gnisten af ​​kreativitet - disse kvaliteter har de allerede i overflod. Men vi har en pligt til at modernisere vores uddannelse og træning. systemer, både formelle og uformelle. De har brug for at tilbyde den rigtige blanding af færdigheder, som livet i et komplekst samfund kræver. Og vi har pligt til at hjælpe unge mennesker med at gå over fra en fase af uddannelsen til den næste og i sidste ende til arbejdsmarkedet. Dette er en mission, hvor vi ikke har råd til at mislykkes: vi skal give vores unge de værktøjer, der gør det muligt for dem at finde deres egen vej til lykke, opfyldelse og et sted i samfundet. Det er her, Europa kan skabe en Erasmus + reagerer på denne opfordring. Det giver et nyt partnerskab mellem alle aktører inden for uddannelse, uddannelse og ungdom. Det giver et nyt partnerskab mellem uddannelse og arbejdslivet. Og det giver fire millioner mennesker mulighed for at studere, træne, arbejde eller arbejde frivilligt er i et andet land. Lad os derfor stå op for et Europa, der er åbent blandt sine naboer og åbent for verden. Dette er mit håb for Europas unge. Dette er min vision for Erasmus +. "

Uddannelse

Fremtiden for Erasmus +: Flere muligheder

Udgivet

on

Fra et større budget til flere muligheder for dårligt stillede mennesker, oplev det nye Erasmus + -program.

Parlamentet vedtog Erasmus + program til 2021-2027 den 18. maj. Erasmus + er et flagskibs EU-program, der har vist sig at være succesfuldt at skabe muligheder for unge mennesker og øge deres chancer for at finde et job.

MEP'er forhandlede yderligere 1.7 mia. EUR til programmet og hjalp næsten med at fordoble budgettet fra perioden 2014-2020. Dette skulle gøre det muligt for ca. 10 millioner mennesker at deltage i aktiviteter i udlandet i løbet af de næste syv år, inklusive studerende, professorer, lærere og undervisere i alle sektorer.

reklame

centre for faglig ekspertise, som blev foreslået af MEP'er, er nu en del af det nye Erasmus +. Disse internationale centre tilbyder kvalitetsuddannelse, så folk kan udvikle nyttige færdigheder i nøglesektorer.

Parlamentets prioritet, er programmet nu mere tilgængeligt og mere inkluderende. Dette betyder, at flere mennesker, der er dårligt stillede, kan deltage og drage fordel af sprogundervisning, administrativ støtte, mobilitet eller muligheder for e-læring.

I tråd med EU-prioriteter vil Erasmus + fokusere på de digitale og grønne overgange og fremme en sund livsstil såvel som livslang læring for voksne.

reklame

Hvad er Erasmus +?

Erasmus + er et EU-program, der understøtter mulighederne for uddannelse, uddannelse, unge og sport i Europa. Det startede som et studenterudvekslingsprogram i 1987, men siden 2014 giver det også muligheder for lærere, praktikanter og frivillige i alle aldre.

Mere end ni millioner mennesker har deltaget i Erasmus + -programmet i løbet af det sidste 30 år og næsten 940,000 mennesker nydt godt af programmet i 2019 alene. Programmet dækker i øjeblikket 33 lande (alle 27 EU-lande samt Tyrkiet, Nordmakedonien, Serbien, Norge, Island og Liechtenstein) og er åbent for partnerlande over hele verden.

Ifølge Europa-Kommissionen, en tredjedel af Erasmus + -studerende tilbydes en stilling af det firma, de har uddannet sig i. Desuden er ledigheden for unge mennesker, der studerede eller uddannede i udlandet, 23% lavere end for deres ikke-mobile jævnaldrende fem år efter eksamen.

Hvordan søger

Erasmus + har muligheder for mennesker samt organisationer fra hele verden.

Ansøgningsproceduren og forberedelsen kan variere afhængigt af hvilken del af programmet du ansøger om. Oplev mere information om det her.

Erasmus + 2021-2027 

Erasmus 

Læs

Brexit

Den skotske regering kommenterer bestræbelserne på at blive i Erasmus

Udgivet

on

Minstere har glædet sig over støtten fra omkring 150 MEP'er, der har bedt Europa-Kommissionen om at undersøge, hvordan Skotland fortsat kan deltage i det populære Erasmus-udvekslingsprogram. Flytningen kommer en uge efter, at minister for videreuddannelse og videregående uddannelse Richard Lochhead holdt produktive samtaler med innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel for at udforske ideen. Indtil sidste år deltog over 2,000 skotske studerende, ansatte og elever årligt i ordningen, hvor Skotland tiltrak proportionalt flere Erasmus-deltagere fra hele Europa - og sendte flere i den anden retning - end noget andet land i Storbritannien.

Lochhead sagde: ”At miste Erasmus er et enormt slag for de tusinder af skotske studerende, samfundsgrupper og voksne elever - fra alle demografiske baggrunde - der ikke længere kan bo, studere eller arbejde i Europa.“ Det lukker også døren for folk at komme til Skotland om Erasmus for at opleve vores land og kultur, og det er opmuntrende at se det tab af muligheder anerkendt af de 145 MEP'er fra hele Europa, der ønsker, at Skotlands plads i Erasmus skal fortsætte. Jeg er taknemmelig over for Terry Reintke og andre MEP'er for deres indsats og takker dem for at have rettet hånden af ​​venskab og solidaritet til Skotlands unge mennesker. Jeg håber inderligt, at vi kan få succes.

”Jeg har allerede haft et virtuelt møde med kommissær Gabriel. Vi var enige om, at det er meget beklageligt at trække sig tilbage fra Erasmus, og vi vil fortsat undersøge sammen med EU, hvordan vi maksimerer Skotlands fortsatte engagement i programmet. Jeg har også talt med min modstykke fra den walisiske regering og accepteret at holde tæt kontakt. ”

Klik her for mere information.

Læs

Uddannelse

Kommissionen glæder sig over den politiske enighed om Erasmus +

Udgivet

on

Kommissionen har hilst den politiske enighed mellem Europa-Parlamentet og EU-landene om den nye velkommen Erasmus + Program (2021-2027). Trepartsforhandlingerne er nu afsluttet, indtil Europa-Parlamentet og Rådet endelig godkender de juridiske tekster. Fremme af vores europæiske livsstil Vicepræsident Margaritis Schinas sagde: ”Erasmus er Europas mest symbolske program, juvelen i vores krone. Erasmus-generationerne repræsenterer essensen af ​​vores europæiske livsstil. Enhed i mangfoldighed, solidaritet, mobilitet, støtte til Europa som et område med fred, frihed og muligheder. Med dagens aftale er vi klar til de næste og større Erasmus-generationer. ”

Kommissionær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: ”Jeg glæder mig over den politiske enighed om det nye Erasmus + -program. Erasmus + er et af vores flagskibsprogrammer. I løbet af de sidste tre årtier har deltagelse i Erasmus + styrket den personlige, sociale og faglige udvikling for over 10 millioner mennesker, næsten halvdelen af ​​dem mellem 2014 og 2020. Med næsten dobbelt så stort budget for den næste programmeringsperiode vil vi nu arbejde på at nå 10 millioner mere i løbet af de næste syv år. ”

Erasmus + er et af de hidtil mest succesrige initiativer i EU. Siden starten i 1987 er programmet udvidet til at omfatte alle uddannelses- og uddannelsessektorer, der spænder fra førskoleundervisning og -pleje og skoleuddannelse til erhvervsuddannelse, højere uddannelse og voksenuddannelse. Det har været til gavn for mere end 10 millioner mennesker. Med et dedikeret budget på 24.5 mia.EUR i løbende priser og en yderligere påfyldning på 1.7 mia.EUR i 2018-priser vil det nye program ikke kun være mere inkluderende og innovativt, men også mere digitalt og grønnere. Du kan finde pressemeddelelsen her.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending