Følg os

Bank

Udtalelse: Bankmænds bonusser og offentlig raseri - hvad anti-bankstemning betyder

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

OB-MO188_rage_E_20110215043054Der er få, der vil benægte, at bankerne havde en enorm rolle at spille i kreditkrisen, der førte til rædslerne for den nylige recession. Recessionen har haft jordskælvende konsekvenser for millioner af mennesker over hele verden, der er blevet hårdt ramt med faldende indkomster, tab af deres hjem og job og endda sult.

Det har efterladt en generation af unge drivende, rorfri, i en verden blottet for muligheden for at skabe karriere, tjene en levende løn og have egne hjem. Det har skuret Europa med trådbørsten af ​​nedskæringsinitiativer, som har set fordele blive skåret ned og infrastrukturer smuldre. Tusinder menneskers liv er kastet ned i elendig fattigdom - noget som bankerne helt sikkert bør gøres til regnskab for. Mange er enige - der er endda blevet opfordret til, at de kraftige grådige finansfolk, der er ansvarlige for det økonomiske rod, skal være retsforfulgt for deres rolle i recessionen. Alligevel virker bankerne fuldstændig ugredige.

Bonusser og grådighed

reklame

Bankmand bonusser er en særlig strid, som kæmper enormt med en vred offentlighed. At se bankfolk tildele sig selv bonusser spirende op i millioner for arbejde, der har bragt elendighed til milliarder, forårsager fuldstændig raseri - for ikke at nævne det faktum, at bankmandsløn trækkes fra offentligt bankede penge med forbehold for afpresningsafgifter, der driver virkningerne af recessionen dybere. Der er også meget reelle bekymringer, der er så enorme bonusser cementere en kultur med overdreven grådighed, som tilskynder hensynsløs risikotagning i forfølgelsen af ​​latterlige mængder personlig rigdom.

Sådanne risici ses ikke som 'risikable' af grådige bankledere på grund af 'Too Big To Fail'-reglen, som sikrer, at offentlige penge vil blive brugt til at redde banker, når deres risici går galt, da konsekvenserne af de nævnte bankers kollaps ville være katastrofale. Udbetaling af milliarder i offentlige penge har naturligvis alvorlige konsekvenser for Europas befolkning og infrastruktur som helhed, hvilket gør behovet for at gøre noget ved grådighed og risikokultur bydende nødvendigt. Bonusser ser ud til at være det overordnede spørgsmål, som denne kamp fokuserer omkring - og bankerne synes fuldstændig og forvirrende imod at begrænse deres overdrivelse. Europæiske myndigheder er ikke blinde for dybden af ​​den offentlige følelse af emnet. Kasketter på bankbonuser er blevet pålagt - alligevel er disse begrænsninger enormt høje, og nogle banker konstruerer ret gennemsigtige måder og midler at komme rundt om dem.

Penge og magt

reklame

Bankfolk synes åbenbart, at den offentlige mening er et forbigående fænomen, og tingene skal hurtigt gå tilbage til den måde, de var. De tror tydeligt, at de kan slippe væk med manglende forandring - og på mange måder har de ret. De har den enorme fordel at kontrollere pengene. Mere end det er dog de største bankfolk ofte hentet fra den samme pulje af mennesker, der driver de mest indflydelsesrige europæiske nationer. De har stor indflydelse, både politisk og personlig, over dem med lovgivende magt.

I Storbritannien er for eksempel Tory-minister George Osborne gået ud på en lem for at bekæmpe hætter på bankbonuser - hvilket forårsager udbredt offentlig og politisk vrede - alligevel bevarer han sin holdning til emnet. Dette kan meget vel skyldes, at ikke kun hans parti stiltiende finansieres af forskellige bank-bigwigs, men han tæller også mange bonuselskende bankfolk blandt hans ældste venner. Med sådan magt og indflydelse er det måske ikke underligt, at bankfolk, der er gennemsyret af en verden af ​​overskud, ser ud til at være fast besluttede på at sidde ude med stormen af ​​den offentlige modvilje uden at ændre deres politik.

Offentlig modreaktion 

Bankfolk begår muligvis en enorm fejl ved ikke at ændre deres måder. De udbredte protester mod bankadfærd er ikke gået ubemærket hen. Mens banker kan overveje noget selvtilfreds, at protest er begrænset til dem, der er velbevandrede inden for økonomi i politik, og forventer, at det hele blæser over kort tid, kan de finde til deres skade, at de alvorligt har vurderet situationen forkert.

Anti-bank stemning blev grundigt gjort opmærksom på alle under den brændende vrede mod stor finansiering, som blev demonstreret gennem handlinger fra verdensomspændende 'Occupy' bevægelser, protester osv. En faktor, som banker muligvis ikke er forberedt på, er den hurtige og gennemgribende indflydelse fra sociale medier. Mens flare-ups i tidligere år kan have været holdt for dem, der undersøgte oplysningerne i sagen og er gået hurtigt fra offentlighedens sind, betyder indflydelsen fra sociale medier i dag, at millioner på millioner af mennesker kan blive informeret om de relevante spørgsmål i løbet af øjeblikke.

Det tager mindre end et sekund at 'dele' et af de hundreder af tusinder af anti-bank slogans, memes, artikler, billeder og så videre - hvoraf alle kan blive 'virale' inden for få minutter og deles omkring af utallige antal mennesker over hele verden. Dette holder anti-bank vrede i live og sikrer, at branden af ​​vrede fortsætter med at ulme og flamme op længe efter, at tidligere generationer ville have formået at kvæle dem.

Et skiftende tankegang

Derudover er der et vist egalitært aspekt ved distribution af information via sociale medier. Den konstante 'smag' og 'deling' af anti-bankretorik gør det muligt for emnet at synke ned i den offentlige bevidsthed og trænge igennem i en sådan grad, at det bliver en del af den offentlige mentalitet. Hollywood har hurtigt indset salgskraften for denne vrede med film som The Wolf af Wall Street udnytte offentlig foragt for høje finansfolk og tjene til yderligere at integrere problemet i offentlighedens sind. Pladeselskaber frigiver anti-banksange, og bankers skurke dykker i stigende grad op i alt fra bøger til film til teaterforestillinger.

Dette er meget dårlige nyheder for bankerne. Bankerne synes måske ikke at være berørbare, men den gennemgribende og altomfattende karakter af anti-bankholdninger sikrer, at flere og flere mennesker ønsker at tage magten tilbage. Websteder som britisk finansiel rådgivning money.co.uk offentliggør meget læste artikler om 'At få din egen tilbage' i bankerne og lover at 'få dem til at arbejde for hver øre af deres store bonusser!'. Selv nogle politikere er klar over, at indtagelse af en antibankholdning kan være en betydelig vinder. Medlemmer af Angela Merkels generelt pro-forretningsparti i Tyskland har fortalt journalister, at de måske bliver nødt til at tage bankerne 'ved hånden ' hvis de ikke sætter skub i deres handling.

En chance for forandring?

Hvad betyder dette i reelle termer? Nå synes mange store finansfolk at tro, at dette er en storm i en tekop, der hurtigt vil sprede sig, men andre er uenige. Sir Mervyn King, guvernør for Bank of England, har talt meget strengt om bankers manglende overholdelse af offentlige bekymringer. Hans ord kommer som en forløber for hans øgede rolle i at føre tilsyn med og kontrollere de britiske bankers handlinger. Forordninger pålægges banker over hele verden for at forsøge at forhindre den samme slags grådige gorging på billig kredit, som producerede 'Credit Crunch'.

Bankerne klager allerede over, at disse regler vil kvæle og 'kramme' dem - klager, som for det meste af offentligheden kommer som en indikation af, at forordningerne er et skridt i den rigtige retning. På lang sigt er det rigtigt, at bankerne har meget monetær magt, hvilket giver dem igen mere politisk magt end de fleste politikere.

Da de har vist ringe personlig tilbøjelighed til at acceptere ansvar for deres handlinger og ændre deres måder, er det tvivlsomt, at enhver ændring vil komme, medmindre den tvinges af elementer uden for deres kontrol. Desværre er politikere ikke uden for deres kontrol. Men den offentlige mening er - og hvis offentligheden fortsætter med at vende sig væk fra bankerne, vil bankerne blive tvunget til at lytte - og forhåbentlig til at reformere.

Bank

Nedgang og næsten fald af Italiens Monte dei Paschi, verdens ældste bank

Udgivet

on

By

Visning af logoet på Monte dei Paschi di Siena (MPS), den ældste bank i verden, som står over for massive afskedigelser som led i en planlagt virksomhedsfusion, i Siena, Italien, 11. august 2021. Billedet taget 11. august 2021. REUTERS / Jennifer Lorenzini

Visning af logoet til Monte dei Paschi di Siena (MPS), den ældste bank i verden, som står over for massive afskedigelser som led i en planlagt virksomhedsfusion i Siena, Italien. REUTERS / Jennifer Lorenzini

Fire år efter at have brugt 5.4 mia. Euro på at redde det, er Rom i forhandlinger om at sælge Monte dei Paschi (BMPS.MI) til UniCredit (CRDI.MI) og reducerede sin andel på 64% i den toscanske bank, skriver Valentina Za, Reuters.

Her er en tidslinje over vigtige begivenheder i den seneste historie om Monte dei Paschi (MPS), som har gjort det indbegrebet af Italiens bankmareridt.

reklame

NOVEMBER 2007 - MPS køber Antonveneta fra Santander (SAN.MC) for 9 mia. euro i kontanter, få måneder efter at den spanske bank betalte 6.6 mia. euro for den italienske regionale långiver.

JANUAR 2008 - MPS annoncerer en emission på 5 mia. Euro, et konvertibelt finansielt instrument på 1 mia. Euro kaldet Fresh 2008, 2 mia. Euro i ansvarlige hybridkapitalobligationer og et lån på 1.95 mia. Euro til finansiering af Antonveneta -aftalen.

MARTS 2008 - Bank of Italy, ledet af Mario Draghi, godkender overtagelsen af ​​Antonveneta med forbehold af, at MPS genopbygger sin hovedstad.

reklame

MARS 2009 - MPS sælger 1.9 mia. Euro i særlige obligationer til Italiens statskasse for at øge sin økonomi.

JULI 2011 - MPS rejser 2.15 mia. Euro i et rettighedsemission forud for europæiske stresstestresultater.

SEPTEMBER 2011 - Bank of Italy yder 6 milliarder euro i nødlikviditet til MPS gennem repo -aftaler, efterhånden som euroområdets statsgældskrise eskalerer.

DECEMBER 2011 - Den Europæiske Banktilsynsmyndighed fastsætter MPS 'kapitalunderskud til 3.267 milliarder euro som en del af en generel anbefaling til 71 långivere om at øge deres kapitalreserver.

FEBRUAR 2012 - MPS reducerer sit kapitalbehov med € 1 mia. Ved at konvertere hybridkapitalinstrumenter til aktier.

MARS 2012 - MPS posterer et tab på € 4.7 mia. I 2011 efter milliarder af nedskrivninger af goodwill på aftaler, herunder Antonveneta.

MAJ 2012 - Italiensk politi ransager hovedkvarteret i MPS, da anklagere undersøger, om det har vildledt tilsynsmyndighederne i forbindelse med erhvervelsen af ​​Antonveneta.

JUNI 2012 - MPS siger, at det har brug for € 1.3 mia. I kapital for at overholde EBAs anbefaling.

JUNI 2012 - MPS beder Italiens finansministerium om at tegne op til yderligere 2 mia. Euro i særlige obligationer.

OKTOBER 2012 - Aktionærer godkender en aktieemission på € 1 mia. Rettet mod nye investorer.

FEBRUAR 2013 - MPS siger, at tab som følge af tre 2006-09 derivathandler beløber sig til € 730 mio.

MARS 2013 - MPS taber 3.17 mia. Euro i 2012, ramt af prisfald på sine store italienske statsobligationsbeholdninger.

MARS 2014 - MPS -posterne 2013 nettotab på 1.44 mia. €.

JUNI 2014 - MPS rejser 5 mia. Euro i et stærkt nedsat rettighedsemission og tilbagebetaler staten 3.1 mia.

OKTOBER 2014 - MPS fremstår som den dårligste performer i stresstest i hele Europa med et kapitalunderskud på € 2.1 mia.

OKTOBER 2014-Den tidligere MPS-formand, administrerende direktør og økonomichef bliver idømt tre og et halvt års fængsel efter at være fundet skyldig i vildledende tilsynsmyndigheder.

NOVEMBER 2014 - MPS planlægger at rejse op til € 2.5 mia. Efter stresstestresultater.

JUNI 2015 - MPS hæver 3 mia. Euro i kontanter efter at have øget størrelsen af ​​sit emission efter at have opført et nettotab på 5.3 mia. Euro for 2014 på rekordstore dårlige nedskrivninger på lån. Det tilbagebetaler den resterende 1.1 mia.EUR -statslige særlige obligation.

JULI 2016 - MPS annoncerer en ny rettighedsemission på € 5 mia. Og planlægger at aflaste € 28 mia. Euro i dårlige lån, da europæiske bankteststest viser, at den ville have negativ egenkapital i et fald.

DECEMBER 2016 - MPS henvender sig til staten for at få hjælp under en forebyggende rekapitaliseringsordning, efter at dens kontantopkald mislykkes. ECB fastsætter bankens kapitalbehov til 8.8 mia. Euro.

JULI 2017 - Efter at ECB erklærede MPS -opløsningsmiddel, afslutter EU -Kommissionen redningen til en pris på 5.4 mia. Euro for staten til gengæld for en 68% -andel. Private investorer bidrager med € 2.8 mia. For i alt € 8.2 mia.

FEBRUAR 2018 - MPS får overskud i 2018, men siger, at dets opdaterede fremskrivninger ligger under EU -aftalte omstruktureringsmål.

OKTOBER 2018 - MPS afslutter Europas største aftale om securitisering af dårlige lån og afsætter 24 milliarder euro i dårlig gæld.

FEBRUAR 2020 - MPS giver tab på 1 mia. € 2019.

MAJ 2020 - CEO Marco Morelli træder tilbage og opfordrer Rom til at sikre en partner til MPS hurtigst muligt. Han erstattes af 5-stjernede Guido Bastianini.

AUGUST 2020-Italien afsætter 1.5 mia. EUR til at hjælpe MPS, da det arbejder på at overholde en frist for privatisering i midten af ​​2022.

OKTOBER 2020 - MPS -aktionærer godkender en statsstøttet plan om at skære lån til 4.3% af det samlede udlån. Italiens andel falder til 64%, da et dekret baner vejen for dets salg.

OKTOBER 2020 - En domstol i Milano dømmer MPS 'tidligere administrerende direktør og formand for falsk regnskab i en overraskende afgørelse, der tvinger MPS til at øge lovbestemte risikobestemmelser.

DECEMBER 2020 - MPS siger, at det har brug for op til 2.5 mia. Euro i kapital.

DECEMBER 2020 - Italien godkender skatteincitamenter til fusioner med en fordel på 2.3 mia. € for en MPS -køber.

JANUAR 2021 - MPS siger at åbne sine bøger for potentielle partnere.

FEBRUAR 2021 - MPS giver et tab på 1.69 mia. € for 2020.

APRIL 2021 - Andrea Orcel tiltræder som UniCredit CEO.

JULI 2021 - UniCredit indleder eksklusive samtaler med Italiens finansministerium om at købe "udvalgte dele" af MPS, en dag før de europæiske bankstresstestresultater viser, at den mindre banks kapital ville blive udslettet i en krise.

($ 1 = € 0.8527)

Læs

Bank

Crypto valuta bull run handler ikke kun om Bitcoin

Udgivet

on

Det har været et vildt og uforudsigeligt år på så mange måder. Crypto-valutaer boomede med institutionelle investorer, der flød ind. Bitcoin ramte et nyt rekordhøjt niveau i december. Institutionel investering i bitcoin var overskriftsnyheden i 2020. Virksomheder, både store og små, flyttede store procentdele af deres likviditetsreserver til bitcoin, inklusive MicroStrategy, Mass Mutual og Square. Og hvis nylige meddelelser er noget at gå forbi, er de kun lige begyndt, skriver Colin Stevens.

Men så spændende som det har været at se dem strømme ind i rummet det sidste år, er tallene stadig relativt lave. I 2021 vil succesen eller ej af deres beslutninger blive tydelig. Dette kunne motivere en helt ny bølge af institutionelle investorer til at følge deres ledelse. MicroStrategys investering på $ 425 millioner i bitcoin er for eksempel allerede mere end fordoblet i værdi (pr. 18. december 2020). Dette er tal, der vil interessere enhver virksomhed eller investor.

Desuden gør kryptovaluta- og investeringsplatforme som Luno allerede det endnu nemmere for institutioner at blive involveret. Den seneste nyhed om, at S&P Dow Jones Indices - et joint venture mellem S&P Global, CME Group og News Corp - vil debutere kryptokurrencyindekser i for eksempel 2021, bør sætte krypto foran endnu flere investorer på daglig basis.

Den næste store nyhed for kryptovaluta vil være suveræne formuefonde og regeringer. Vil de være klar til at foretage en offentlig investering i krypto næste år?

Det er faktisk teknisk set allerede sket, omend ikke direkte. Den norske offentlige pensionsfond, også kendt som oliefonden, ejer nu næsten 600 Bitcoin (BTC) indirekte gennem sin 1.51% andel i MicroStrategy.

En åben og offentlig investering fra en sådan enhed ville være et udtryk for tillid, der kunne udløse en vanvid af regeringsaktiviteter. Hvis institutionel investering bragte almindelig respektabilitet til Bitcoin og andre kryptokurver, forestil dig hvad opbakningen fra en suveræn velstandsfond eller regering ville gøre?

Den nylige bull run har bestemt startet folk til at tale, men sammenlign medieopmærksomheden i 2017 med denne gang. Det har været mildt sagt begrænset

En af grundene er, at dette bull run primært er drevet af institutionelle investorer. Dette har ofte betydet, at kryptonyheder lander på de mindre plettede forretningssider. De almindelige mediers opmærksomhed har også, forståeligt nok, været andre steder - pandemier og omstridte præsidentvalg har en tendens til at dominere nyhedscyklussen.

Men der er tegn på, at dette ændrer sig. December's nye historiske heltidshøjde har medført en betydelig mængde positiv dækning på tværs af større publikationer, herunder The New York Times, The Daily Telegraph og The Independent.

Hvis bitcoin-prisen fortsætter med at stige - som mange har mistanke om, vil det muligvis føre til en ny bølge af overskrifter og igen cementere kryptokurrency fast på forsiden. Dette sætter kryptokurrency fast i offentlighedens bevidsthed og potentielt tænder en brand under forbrugernes efterspørgsel.

Der er en række grunde til, at dette kan være, men den største blandt dem er, at denne bull run er grundlæggende drevet af institutionel efterspørgsel snarere end detailhandel.

En stigning i medieopmærksomhed vil bestemt ændre dette, men måske endnu vigtigere er det, at det nu er lettere end nogensinde at købe kryptovaluta med succes fra Luno og Coinbase, der understøtter kunder over hele verden, men også lignende som PayPal og Square er ser stor succes i USA. De køber i øjeblikket det svarende til 100% af nypræget bitcoin bare for at dække den efterspørgsel, de får fra amerikanske kunder.

Der er et andet element. Denne seneste bull run for kryptoøkosystemet som helhed viser, at der er en appetit på tokens, der gør mere end bare at fungere som en butik af værdi (dvs. bitcoins), og nu bliver tokens med mere specifikke og sofistikerede brugssager mere populære .

Cryptocurrency-tokens er fungible digitale aktiver, der kan bruges som udvekslingsmedier (handles) inden for det udstedende blockchain-projekts økosystem. De beskrives bedst ved, hvordan de betjener slutbrugeren. Tænk på poletter som de fødevarer, der nærer blockchain-baserede økosystemer.

Crypto-tokens, som også kaldes crypto-aktiver, er specielle former for virtuelle valuta-tokens, der findes på deres egne blockchains og repræsenterer et aktiv eller hjælpeprogram. Oftest bruges de til fundraising til crowd salg, men de kan også bruges som erstatning for andre ting.

På kryptotoken, som har fået betydelig nyhedsdækning, er Silk Road -mønt. Et digitalt kryptotoken udstedt af LGR Global .

Silk Road Coin er et specielt token designet til anvendelse inden for den globale råvarehandelsindustri. Ifølge LGR Globals grundlægger og administrerende direktør, Ali Amirliravi, “er der mange smertepunkter inden for handel med råvarer, herunder forsinkelser i fondoverførsler og afviklinger. Transparensproblemer og valutasvingninger arbejder yderligere på at underminere effektiviteten og hastigheden af ​​handel med råvarer. Med udgangspunkt i vores enorme viden om branchen har vi skabt Silk Road Coin til at løse disse problemer og omfattende optimere råvarehandels- og handelsfinansieringsindustrien. ”

LGR Globals grundlægger og administrerende direktør, Ali Amirliravi

LGR Globals grundlægger og administrerende direktør, Ali Amirliravi

Til at begynde med er LGR Global fokuseret på at optimere grænseoverskridende pengebevægelser og vil derefter udvide til digitalisering af end-to-end handelsfinansiering ved hjælp af nye teknologier som Blockchain, Smart Contracts, AI og Big Data Analytics. “LGR-platformen blev lanceret i Silk Road Area (Europa-Centralasien-Kina)”, forklarer Amirliravi, “et område, der repræsenterer 60% af den globale befolkning, 33% af verdens BNP, og har utroligt høje og ensartede priser af økonomisk vækst (+ 6% pa). ”

LGR Global platform sigter mod at gennemføre pengeoverførsler sikkert og med succes så hurtigt som muligt. Det opnås ved at fjerne mellemmændene og overføre pengene direkte fra afsender til modtager. Silk Road Coin passer ind i LGR-økosystemet som den eksklusive mekanisme for gebyrbetalinger, som erhvervsdrivende og producenter bruger LGR-platformen til at gennemføre store og komplekse grænseoverskridende pengetransporttransaktioner og handelsfinansieringstransaktioner.

På spørgsmålet om, hvordan 2021 vil se ud for LGR Global og Silk Road Coin, sagde Amirliravi, ”vi er utroligt optimistiske for det nye år; feedback fra industrien og investorerne til SRC og den digitale handelsfinansieringsplatform har været overvældende positive. Vi ved, at vi kan gøre en stor forskel i råvarehandelsbranchen ved at digitalisere og optimere processer, og vi er glade for at fremvise vellykkede pilotprojekter, der begynder i 1. og 2. kvartal 2021. ”

Branchespecifikke tokens og blockchain-platforme har vundet betydelig interesse fra institutionelle investorer - det er klart, at der er en appetit på fremadrettede løsninger, der løser konkrete problemer.

Læs

Bank

McGuinness præsenterer strategi for håndtering af misligholdte lån

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i dag (16. december) fremlagt en strategi for at forhindre en fremtidig opbygning af misligholdte lån (NPL'er) i hele EU som et resultat af koronaviruskrisen. Strategien sigter mod at sikre, at EU-husstande og virksomheder fortsat har adgang til den finansiering, de har brug for under hele krisen. Banker har en afgørende rolle at spille for at afbøde virkningerne af koronaviruskrisen ved at opretholde finansieringen af ​​økonomien. Dette er nøglen til at støtte EU's økonomiske opsving. I betragtning af den indvirkning, som coronavirus har haft på EU's økonomi, forventes mængden af ​​NPL'er at stige i hele EU, selvom tidspunktet og størrelsen af ​​denne stigning stadig er usikker.

Afhængigt af hvor hurtigt EU's økonomi genopretter efter coronavirus-krisen, kan bankernes aktivkvalitet - og igen deres udlånskapacitet - blive forringet. En økonomi, der fungerer for mennesker Executive vicepræsident Valdis Dombrovskis sagde: ”Historien viser os, at det er bedst at tackle misligholdte lån tidligt og afgørende, især hvis vi ønsker, at banker fortsætter med at støtte virksomheder og husstande. Vi tager forebyggende og koordineret handling nu. Dagens strategi vil bidrage til Europas hurtige og bæredygtige genopretning ved at hjælpe bankerne med at aflade disse lån fra deres balance og holde kreditten flydende. ”

Mairead McGuinness, kommissær med ansvar for finansielle tjenester, finansiel stabilitet og kapitalmarkedsunionen, sagde: ”Mange virksomheder og husstande er kommet under et betydeligt økonomisk pres på grund af pandemien. Det er en topprioritet for Kommissionen at sikre, at europæiske borgere og virksomheder fortsat modtager støtte fra deres banker. I dag fremsatte vi et sæt foranstaltninger, der, samtidig med at vi sikrer låntagerbeskyttelse, kan hjælpe med at forhindre en stigning i NPL'er svarende til den efter den sidste finanskrise. ”

For at give medlemsstaterne og den finansielle sektor de nødvendige værktøjer til at tackle en stigning i NPL'er i EU's banksektor tidligt foreslår Kommissionen en række aktioner med fire hovedmål:

1. Yderligere udvikling af sekundære markeder for nødlidende aktiver: Dette vil give banker mulighed for at flytte misligholdte lån fra deres balance, samtidig med at der sikres en yderligere styrket beskyttelse af debitorer. Et centralt skridt i denne proces ville være vedtagelsen af ​​Kommissionens forslag om kreditudbydere og kreditoptagere, som i øjeblikket drøftes af Europa-Parlamentet og Rådet. Disse regler vil styrke debitorbeskyttelsen på sekundære markeder. Kommissionen ser fordelene ved oprettelsen af ​​et centralt elektronisk datahub på EU-niveau for at øge gennemsigtigheden på markedet. Et sådant knudepunkt vil fungere som et datalager, der understøtter NPL-markedet for at muliggøre en bedre udveksling af oplysninger mellem alle involverede aktører (kreditforhandlere, kreditkøbere, kreditforsikringsselskaber, AMC'er) og private NPL-platforme), så NPL'er håndteres på en effektiv måde. På grundlag af en offentlig høring vil Kommissionen undersøge flere alternativer til oprettelse af et datahub på europæisk plan og fastlægge den bedste vej fremad. En af mulighederne kan være at etablere datahubben ved at udvide beføjelsen til det eksisterende europæiske datavarehus (ED).

2. Reform af EU's lovgivning om virksomheders insolvens og gældsinddrivelse: Dette vil hjælpe med at samle de forskellige insolvensrammer i hele EU og samtidig opretholde høje standarder for forbrugerbeskyttelse. Mere konvergerende insolvensprocedurer ville øge retssikkerheden og fremskynde genindvindingen af ​​værdi til fordel for både kreditor og debitor. Kommissionen opfordrer indtrængende Parlamentet og Rådet til hurtigt at nå til enighed om lovgivningsforslaget om minimumsharmoniseringsregler om fremskyndet udenretslig håndhævelse af sikkerhedsstillelse, som Kommissionen foreslog i 2018.

3. Støtte oprettelsen og samarbejdet mellem nationale kapitalforvaltningsselskaber (AMC'er) på EU-niveau: Kapitaladministrationsselskaber er køretøjer, der giver lindring til banker, der kæmper ved at sætte dem i stand til at fjerne NPL'er fra deres balance. Dette hjælper banker med at fokusere på udlån til levedygtige virksomheder og husstande i stedet for at administrere NPL'er. Kommissionen er parat til at støtte medlemslandene med at oprette nationale AMC'er - hvis de ønsker det - og vil undersøge, hvordan samarbejde kan fremmes ved at oprette et EU-netværk af nationale AMC'er. Mens nationale AMC'er er værdifulde, fordi de drager fordel af indenlandsk ekspertise, kunne et EU-netværk af nationale AMC'er gøre det muligt for nationale enheder at udveksle bedste praksis, håndhæve standarder for data og gennemsigtighed og bedre koordinere handlinger. Netværket af AMC'er kunne desuden bruge datahubben til at koordinere og samarbejde med hinanden for at dele information om investorer, debitorer og servicevirksomheder. Adgang til information på NPL-markeder vil kræve, at alle relevante databeskyttelsesregler vedrørende debitorer overholdes.

4. Forholdsregler: Mens EU's banksektor generelt er i en meget sundere situation end efter finanskrisen, har medlemslandene fortsat forskellige økonomiske politiske reaktioner. I betragtning af de særlige omstændigheder under den nuværende sundhedskrise har myndighederne mulighed for at gennemføre forsigtige offentlige støtteforanstaltninger, hvor det er nødvendigt, for at sikre fortsat finansiering af realøkonomien i henhold til EU's direktiv om genopretning og afvikling af banker og statsstøtterammer Baggrund Kommissionens NPL-strategi foreslået i dag bygger på et sammenhængende sæt af tidligere gennemførte foranstaltninger.

I juli 2017 blev finansministrene i ECOFIN enige om en første handlingsplan for at tackle NPL'er. I tråd med ECOFIN-handlingsplanen annoncerede Kommissionen i sin meddelelse om færdiggørelse af bankunionen fra oktober 2017 en omfattende pakke af foranstaltninger til at reducere niveauet af misligholdte lån i EU. I marts 2018 forelagde Kommissionen sin pakke af foranstaltninger til at tackle høje NPL-forhold. De foreslåede foranstaltninger omfattede NPL-backstop, som krævede, at banker opførte minimumsdækningsniveauer for nyoprettede lån, et forslag til et direktiv om kreditudbydere, kreditkøbere og til inddrivelse af sikkerhedsstillelse og plan for oprettelse af nationalt aktiv administrationsselskaber.

For at afbøde virkningen af ​​koronavirus-krisen har Kommissionens bankpakke fra april 2020 implementeret målrettede "quick fix" -ændringer til EU's banktilsynsregler. Derudover foreslog kapitalmarkedsinddrivelsespakken, der blev vedtaget i juli 2020, målrettede ændringer af kapitalmarkedsreglerne for at tilskynde til større investeringer i økonomien, muliggøre hurtig genkapitalisering af virksomheder og øge bankernes kapacitet til at finansiere opsvinget. Recovery and Resilience Facility (RRF) vil også yde væsentlig støtte til reformer, der sigter mod at forbedre insolvens, retlige og administrative rammer og understøtte en effektiv NPL-opløsning.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending