Følg os

Beskæftigelse

Ligelønsdag: Køn lønforskelle stagnerer på 16.4% i hele Europa

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

100000000000025B000002286E78C3EFKvinder i Europa arbejder stadig 59 dage 'gratis' - det viser de seneste tal, som Kommissionen har offentliggjort i dag. Lønforskellen mellem mænd og kvinder - den gennemsnitlige forskel mellem kvinder og mænds timeløn i hele økonomien - har næppe bevæget sig i de seneste år og ligger stadig på omkring 16% (den ligger på 16.4% som året før).
De seneste tal betyder, at den europæiske ligeløndag markeres den 28. februar for andet år i træk. Den EU-dækkende begivenhed markerer datoen i det nye kalenderår, hvorfra kvinder virkelig begynder at blive betalt for deres arbejde sammenlignet med mænd. I virkeligheden betyder det, at kvinder i dag arbejder 59 dage 'gratis', indtil de matcher det beløb, som mænd tjener. Det er fjerde gang, at ligeløndagen finder sted på europæisk plan: efter lanceringen af ​​Kommissionen den 5. marts 2011 (se IP / 11 / 255), den anden dag fandt sted den 2. marts 2012 (se IP / 12 / 211) og den tredje den 28. februar 2013 (IP / 13 / 165).

"Den Europæiske Ligelønningsdag minder os om de ulige lønvilkår, som kvinder stadig står over for på arbejdsmarkedet. Lønforskellen er kun indsnævret marginalt i de senere år. For at gøre tingene værre er den meget svage faldende tendens de seneste år stort set et resultat af den økonomiske krise, hvor mænds indtjening er faldet snarere end kvinders indtjening stiger, "sagde vicepræsident Viviane Reding, EU's justiskommissær. "Lige løn for lige arbejde er et grundlæggende princip i EU, men er desværre stadig ikke en realitet for kvinder i Europa. Efter mange års passivitet er det tid til en ændring. Europa-Kommissionen arbejder i øjeblikket på et initiativ til at udløse ændring, så vi i den nærmeste fremtid ikke længere har brug for en lige løndag. "

Lønforskellen mellem mænd og kvinder vises som en procentdel af mænds indtjening og repræsenterer forskellen mellem den gennemsnitlige bruttotimeløn for mandlige og kvindelige ansatte i hele EU-økonomien. De seneste tal viser et gennemsnitligt lønforskel mellem kønnene på 16.4% i 2012 i hele EU. De viser stagnation efter en svag nedadgående tendens i de senere år, med tallet omkring 17% eller højere i tidligere år. En kontinuerligt faldende tendens kan findes i Danmark, Tjekkiet, Østrig, Holland og Cypern, hvor andre lande (Polen, Litauen) har vendt deres faldende tendens i 2012. I nogle lande som Ungarn, Portugal, Estland, Bulgarien, Irland og Spanien er kønsbestemte lønforskelle steget i de senere år.

Den faldende tendens i lønforskellen kan forklares med flere faktorer, såsom en stigende andel af højtuddannede kvindelige arbejdstagere eller den større indvirkning af den økonomiske afmatning på nogle manddominerede sektorer, såsom byggeri eller teknik. Ændringen skyldes derfor ikke kun forbedringer i løn- og arbejdsvilkår for kvinder.

reklame

En rapport fra Europa-Kommissionen fra december 2013 om gennemførelsen af ​​EU-regler om ligebehandling af kvinder og mænd i beskæftigelse (Direktiv 2006 / 54 / EF) fandt, at lige løn hindres af en række faktorer. Disse inkluderer manglende gennemsigtighed i lønsystemer, manglende juridisk klarhed i definitionen af ​​arbejde af samme værdi og proceduremæssige hindringer. Sådanne hindringer er f.eks. Manglende information fra arbejdstagerne, der er nødvendige for at indgive et vellykket krav om lige løn eller inkludere oplysninger om lønniveauet for kategorier af ansatte (IP / 13 / 1227). Øget løngennemsigtighed kunne forbedre situationen for individuelle ofre for løndiskrimination, som lettere kunne sammenligne sig med arbejdstagere af det andet køn.

Kommissionen ser i øjeblikket på muligheder for handling på europæisk plan for at forbedre gennemsigtigheden i lønningerne og derved tackle kønsbestemte lønforskelle og bidrage til at fremme og lette en effektiv anvendelse af princippet om lige løn i praksis.

Baggrund

reklame

Ligestilling mellem kønnene er et af de grundlæggende principper for Den Europæiske Union. Princippet om lige løn er blevet nedfældet i traktaterne siden 1957 og er også indarbejdet i Direktiv 2006 / 54 / EF om ligebehandling af kvinder og mænd i beskæftigelse og erhverv.

Den 9. december 2013 vedtog Kommissionen en rapport, der vurderede anvendelsen af ​​bestemmelserne om lige løn i praksis i EU-lande (IP / 13 / 1227). Det konstaterede, at den største udfordring for alle medlemsstater i fremtiden vil være korrekt anvendelse og håndhævelse af de regler, der er fastlagt af Direktiv 2006 / 54 / EF.

Udover at overvåge den korrekte gennemførelse af EU-lovgivningen har Kommissionen fortsat taget skridt på alle fronter for at tackle lønforskellen, herunder Ligestilling lønner sig initiativet i løbet af 2012 og 2013, som støttede arbejdsgivere i at tackle kønsbestemte lønforskelle ved tilrettelæggelse af workshops og træning årligt Landespecifikke henstillinger udstedt inden for rammerne af det europæiske semester, der henleder medlemslandenes opmærksomhed på behovet for at tackle lønforskellen europæisk Lige lønningsdage; udveksling af bedste praksis; og finansiering af medlemsstaternes initiativer gennem strukturfondene og handling fra civilsamfundet.

Eksempler på god praksis, der fremmer lige løn på nationalt niveau, inkluderer:

  • Det belgiske parlament vedtog en lov i 2012, der forpligter virksomheder til at udføre en sammenlignende analyse af deres lønstruktur hvert andet år. Belgien var også det første EU-land, der organiserede en lige løndag (i 2005).
  • Den franske regering har styrket de eksisterende sanktioner mod virksomheder med 50 ansatte og derover respekterer ikke deres forpligtelser med hensyn til ligestilling mellem kønnene. For første gang, som et resultat af et dekret fra 2012, blev to virksomheder fundet i april 2013 ikke at have overholdt lovgivningen om lige løn.
  • Den østrigske ligebehandlingslov forpligter virksomheder til at udarbejde rapporter om lige løn. Reglerne, som gradvis blev indfaset, er nu obligatoriske for virksomheder med over 250, 500 og 1000 ansatte. Virksomheder med mere end 150 ansatte skal udarbejde en rapport fra 2014.
  • Den portugisiske beslutning af 8. marts 2013 indeholder foranstaltninger til at garantere og fremme lige muligheder og resultater mellem kvinder og mænd på arbejdsmarkedet, herunder eliminering af lønforskelle. Foranstaltningerne inkluderer rapportering om kønsforskelle i løn efter branche.

Mere information

Europa-Kommissionen: Kønsløn
Europa-Kommissionen: Ligestilling lønner sig
Hjemmeside for vicepræsident Viviane Reding
Følg næstformanden på Twitter: VivianeRedingEU
Følg EU-Domstolen på Twitter: EU_Justice

Økonomi

Reduktion af arbejdsløshed: EU-politikker forklares

Udgivet

on

Efter at implementeringen i EU støt var steget siden 2013, førte COVID-19-pandemien til en stigning i 2020. Find ud af, hvordan EU arbejder for at reducere arbejdsløshed og bekæmpe fattigdom.

Selvom EU's arbejdsmarkedsforhold og arbejdstagerrettigheder er forbedret betydeligt i de seneste år, er kampen mod arbejdsløshed og konsekvenserne af COVID-krise forblive udfordringer for EU, mens de arbejder hen imod kvalitetsjob og a socialt inkluderende Europa.

Læs mere om hvordan EU beskytter job og arbejdstagere, der er berørt af coronavirus -pandemien.

Der er gjort en indsats på en række områder, herunder at hjælpe unge mennesker på arbejdsmarkedet, bekæmpe langtidsledighed, opgradere færdigheder og lette arbejdstagernes mobilitet i EU.

EU-ledighed

I april 2021, den arbejdsløshed i euroområdet var 8%, ned fra 8.1% i marts 2021 og op fra 7.3% i april 2020.

reklame

EU vs medlemsstaternes kompetencer

EU-landene er fortsat primært ansvarlige for beskæftigelses- og socialpolitik. EU supplerer og koordinerer imidlertid medlemsstaternes aktioner og fremmer udveksling af bedste praksis.

Ifølge artikel ni i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde bør EU overveje målet om et højt beskæftigelsesniveau ved fastlæggelsen og gennemførelsen af ​​alle dets politikker og aktiviteter.

reklame

Europæisk beskæftigelsesstrategi 

I 1997 fastlagde EU -landene et sæt fælles mål og mål for beskæftigelsespolitikken for at bekæmpe arbejdsløshed og skabe flere og bedre job i EU. Denne politik er også kendt som Europæisk beskæftigelsesstrategi (EBS).

Europa-Kommissionen overvåger og gennemfører strategien gennem europæiske semesteren årlig koordinering af økonomiske og beskæftigelsespolitikker på EU-plan.

Social- og beskæftigelsessituationen i Europa vurderes i forbindelse med EU-semesteret og baseret på Beskæftigelsesretningslinjerfælles prioriteter og mål for nationale beskæftigelsespolitikker. For at hjælpe EU-landene fremad, udarbejder Kommissionen landespecifikke anbefalinger baseret på deres fremskridt hen imod hvert mål.

Hvordan det finansieres

Europæiske Socialfond (ESF) er Europas vigtigste instrument for at sikre mere retfærdige jobmuligheder for alle, der bor i EU: arbejdstagere, unge og alle, der søger job.

Europa -Parlamentet foreslog at øge finansieringen i EU's budget for 2021-2027. Den nye version af fonden, kendt som Den Europæiske Socialfond Plus (ESF+), med et budget på 88 mia. Euro, fokuserer på uddannelse, uddannelse og livslang læring samt lige adgang til kvalitetsbeskæftigelse, social inklusion og bekæmpelse af fattigdom.

Arbejds- og socialinnovationsprogrammet (EaSI) har til formål at bidrage til at modernisere beskæftigelses- og socialpolitikkerne, forbedre adgangen til finansiering for sociale virksomheder eller udsatte mennesker, der ønsker at oprette et mikrovirksomhed og fremme arbejdskraftens mobilitet via EURES-netværket. Det europæiske jobnetværk letter mobiliteten ved at give arbejdsgivere og jobansøgere information og indeholder også en database med ledige stillinger og ansøgninger i hele Europa.

Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen (EGF) støtter arbejdstagere, der mister deres job på grund af globaliseringen, da virksomhederne kan lukke eller flytte deres produktion til tredjelande eller den økonomiske og finansielle krise ved at finde nyt arbejde eller etablere deres egne virksomheder.

Fond for europæisk støtte til de dårligst stillede (FEAD) støtter medlemslandenes initiativer til at yde mad, grundlæggende materielhjælp og social integration til de dårligst stillede.

Den opdaterede version af Den Europæiske Socialfond Plus fusionerer en række eksisterende fonde og programmer (ESF, EaSI, FEAD, ungdomsbeskæftigelsesinitiativet), samler deres ressourcer og yder mere integreret og målrettet støtte til borgerne.

Bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed

Blandt de EU -foranstaltninger til combat ungdomsarbejdsløsheden er ungdomsgaranti, en forpligtelse fra medlemslandene til at sikre, at alle unge under 30-årene får et tilbud af god kvalitet på beskæftigelse, videreuddannelse, lærlingeuddannelse eller praktik inden for fire måneder efter at de er blevet arbejdsløse eller forlader den formelle uddannelse. Gennemførelsen af ​​ungdomsgarantien understøttes af EU-investeringer gennem Ungdomsaneringsinitiativet.

Europæisk solidaritetskorps giver unge mulighed for at frivillige og arbejde i solidaritetsrelaterede projekter i hele Europa. Det Din første EURES-jobplatform hjælper unge i alderen 18 til 35, og er interesseret i at erhverve erhvervserfaring i udlandet, finde en praktikplads, praktikophold eller lærlingeuddannelse.

Retfærdige færdigheder, rigtige job

Ved at fremme og forbedre kvalifikationer erhvervet, gøre kvalifikationer mere sammenlignelige og give oplysninger om kravene til kvalifikationer og job, støtter EU mennesker i at finde job af god kvalitet og træffe bedre karrieremuligheder.

Ny Skills Agenda for Europa, der blev lanceret i 2016, består af 10-foranstaltninger for at give den rette uddannelse og støtte til rådighed for mennesker og at revidere en række eksisterende værktøjer, som f.eks. Europas CV-format Europass).

Udfordring af langtidsledighed

Langtidsledighed, når folk er arbejdsløse i mere end 12 måneder, er en af ​​årsagerne til vedvarende fattigdom. Det forbliver meget høj i nogle EU-lande og står stadig for næsten 50% af den samlede ledighed.

For bedre at integrere de langtidsledige på arbejdsmarkedet vedtog EU-landene anbefalinger: de tilskynder til registrering af langtidsledige med en arbejdsformidling, individuel dybdegående vurdering for at identificere deres behov samt en skræddersyet plan for at bringe dem tilbage på arbejde (en arbejdsintegrationsaftale). Det ville være tilgængeligt for alle arbejdsløse i 18 måneder eller mere.

Langvarig fravær fra arbejde fører ofte til arbejdsløshed og til arbejdstagere, der forlader arbejdsmarkedet permanent. For at bevare og reintegrere arbejdstagere på arbejdspladsen, der lider af skader eller kroniske sundhedsproblemer, i 2018 formulerede Europa-Parlamentet et sæt af foranstaltninger for medlemslandene at arbejde på, f.eks. at gøre arbejdspladser mere tilpasningsberettigede gennem færdighedsudviklingsprogrammer, sikre fleksible arbejdsvilkår og yde støtte til arbejdstagere (herunder coaching, adgang til psykolog eller terapeut).

Fremme af arbejdstagernes mobilitet

At gøre det lettere for folk at arbejde i et andet land kan hjælpe med at tackle arbejdsløsheden. EU har et sæt fælles regler for at beskytte folks sociale rettigheder relateret til arbejdsløshed, sygdom, barsel, familieydelser osv. ved flytning i Europa. Regler om udstationering af arbejdstagere fastlægge princippet om samme løn for samme arbejde på samme arbejdsplads.

Læs mere om hvad EU gør ved globaliseringens indvirkning på beskæftigelsen.

Få mere at vide om EU's socialpolitik

Find ud af mere 

Læs

Økonomi

Arbejdsmangel i Ungarn får regeringen til at søge arbejdere i udlandet

Udgivet

on

Den normalt immigrant-tilbageholdende regering i Budapest leder efter udlændinge til at hjælpe med mangel på arbejdskraft, skriver Cristian Gherasim, korrespondent i Bukarest.

Ungarns udenrigsminister sagde, at virksomheder får lov til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft fra lande uden for EU. Udenrigsminister Peter Szijjarto bakkede op om dette og sagde, at dette vil hjælpe med Ungarns vækstmål på 5.5%, der er sat for i år.

For eksempel er en sektor, der er ramt af mangel på arbejdskraft, gæstfrihedsindustrien i Ungarn, der for nylig har udtrykt stærke bekymringer over manglen på kokke og rengøringspersonale. Tamás Flesch, leder af Hungarian Hotel and Restaurant Association sagde under et interview, at hotelejere i Budapest gør meget ud af at sikre den tiltrængte arbejdsstyrke og giver eksemplet på, at hotelchef selv skal rengøre værelser.

reklame

Mange andre lande i Central- og Østeuropa har kæmpet med mangel på arbejdskraft midt i et hurtigere end forventet økonomisk opsving efter de pandemiske restriktioner.

Regeringen i Budapest har hidtil været tilbageholdende med at åbne sine døre for udlændinge midt i premierminister Viktor Orbans anti-immigrantpolitik, der har udløst hyppige sammenstød med EU.

En anden sektor, hvor Ungarns mangel på arbejdskraft gør sig gældende, er landbrug. Ungarske landmænd kæmper for at finde arbejdere nok til at høste deres frugt og grøntsager, og varer for mere end 190 millioner euro blev ødelagt alene i det sidste år.

reklame

Eksperter mener, at den bedste måde at tiltrække folk til at arbejde på gårde er at øge lønnen. De mener, at industrien skal bruge mindst et årti for at komme sig efter tab af job og omlægge sig selv til en ny måde at drive forretning på.

Og sandsynligvis den mest overraskende sektor, der er påvirket af mangel på arbejdskraft i Ungarn, er online -detailhandel. Arbejdskrisen begrænser e-handel, idet mange onlinebutikker bliver tvunget til at standse onlineannoncering, fordi de ikke kan klare en større efterspørgsel. Kristof Gal, grundlægger af Klikkmarketing, et online marketingfirma med base i Budapest, vurderer, at mellem 30 og 40% af online butikker kan blive påvirket af dette problem.

Szijjarto sagde, at ny lovgivning, herunder om midlertidigt ansatte, havde til formål at "hjælpe den hurtige genstart af økonomien, være den hurtigste at genstarte i Europa".

Da Ungarns økonomi klarer sig bedre end forventet i første kvartal i år på trods af coronavirus-låseforanstaltninger, annoncerede regeringen i Budapest andre foranstaltninger, herunder lettelse af bureaukratiske byrder på små og mellemstore virksomheder samt billige lån til at hjælpe ungarske virksomheder med at ekspandere i udlandet eller investere i grønne projekter.

Regeringen i Budapest er gentagne gange blevet kritiseret af EU for sin holdning til migranter, angreb på pressefrihed og mod LGBT -samfund. Europa -Kommissionen og Europa -Parlamentet har tidligere iværksat en "retsstat" -aktion mod Ungarn vedrørende borgerlige friheder. MEP'er beder Europa-Kommissionen om at gå videre med retssager og endda nægte Ungarn adgang til € 750 mia. Covid-19 pandemisk genopretningsplan, hvis Orbans regering ikke vender kursen.

Læs

Beskæftigelse

Kun 5% af de samlede ansøgninger om langtidsuddannede arbejdsvisa indsendt i første kvartal kom fra EU-borgere, viser data

Udgivet

on

Tallene fra det britiske hjemmekontor giver en indikation af, hvordan Storbritanniens nye immigrationssystem efter Brexit vil påvirke antallet af EU-borgere, der kommer til Storbritannien for at arbejde. Mellem 1. januar og 31. marts i år indgav EU-borgere 1,075 ansøgninger om langtidsuddannede arbejdsvisum, herunder sundheds- og omsorgsvisum, som kun var 5% af de i alt 20,738 ansøgninger om disse visa.

Migrationsobservatoriet ved University of Oxford sagde: ”Det er stadig for tidligt at sige, hvilken indflydelse immigrationssystemet efter Brexit vil få på antallet og karakteristika for mennesker, der kommer til at bo eller arbejde i Storbritannien. Indtil videre har ansøgninger fra EU -borgere under det nye system været meget lave og repræsenterer kun få procent af den samlede efterspørgsel efter britiske visa. Det kan dog tage noget tid for potentielle ansøgere eller deres arbejdsgivere at blive fortrolige med det nye system og dets krav. ”

Dataene viser også, at antallet af vandrende sundhedsarbejdere, der kommer på arbejde i Storbritannien, er steget til rekordniveauer. 11,171 sponsorattester blev brugt til sundheds- og socialrådgivere i løbet af første kvartal i år. Hvert certifikat svarer til en vandrende arbejdstager. I starten af ​​2018 var der 3,370. Næsten 40 procent af alle kvalificerede arbejdsvisumansøgninger var til personer i sundheds- og socialsektoren. Der er nu flere migranter til sundhedsvisum til migranter end nogensinde siden registreringer begyndte i 2010. Selvom antallet af sponsorlicenser til sundhedsvisum faldt til 280 under den første lockdown sidste år, er det fortsat med at stige siden, et mønster som var upåvirket af den tredje lockdown i vinter.

reklame

Omvendt har IT-, uddannelses-, finans-, forsikrings-, faglige, videnskabelige og tekniske sektorer alle set et fald i antallet af migranter, der er ansat hidtil i år, på trods af stigninger i andet halvår af 2020. Antallet af vandrende it -arbejdere er stadig signifikant lavere end præ-Covid niveauer. I første kvartal af 2020 blev der udstedt 8,066 kvalificerede arbejdsvisum inden for it -sektoren, der er i øjeblikket 3,720. Antallet af vandrende fagfolk og videnskabelige og tekniske arbejdere er også faldet lidt under niveauet før covid.

Visaekspert Yash Dubal, direktør for AY & J Solicitors sagde: ”Dataene viser, at pandemien stadig påvirker bevægelsen for mennesker, der kommer til Storbritannien for at arbejde, men giver en indikation af, at efterspørgslen efter kvalificeret arbejdsvisum for arbejdstagere uden for EU vil fortsætte med at vokse, når rejsen er normaliseret. Der er særlig interesse for britiske it -job fra arbejdere i Indien nu, og vi forventer at se dette mønster fortsætte. ”

I mellemtiden har hjemmekontoret offentliggjort en forpligtelse til at muliggøre den legitime bevægelse af mennesker og varer til at understøtte økonomisk velstand, samtidig med at den bekæmper illegal migration. Som en del af sin resultatleveringsplan for i år forpligter afdelingen sig også til at 'gribe EU -exitmuligheder ved at skabe verdens mest effektive grænse for at øge britisk velstand og øge sikkerheden', samtidig med at den anerkender, at indkomsten, den opkræver fra visumgebyrer, kan falde pga. reduceret efterspørgsel.

reklame

Dokumentet gentager regeringens plan om at tiltrække de "klareste og bedste til Storbritannien".

Dubal sagde: "Selvom tallene vedrørende visa til it -arbejdere og dem i den videnskabelige og tekniske sektor ikke bærer denne forpligtelse, er det stadig tidlige dage for det nye immigrationssystem, og pandemien har haft en dybtgående effekt på internationale rejser. Fra vores erfaring med at hjælpe med at lette arbejdsvisum for migranter er der en opdigtet efterspørgsel, der vil blive realiseret i løbet af de kommende 18 måneder. ”

Læs
reklame
reklame
reklame

trending