Følg os

Cyber-spionage

NCT Briefing: Cyberspionage: Mod international cyberkrigsførelse?

DEL:

Udgivet

on

NCTbriefingbanner41I samarbejde med IB Rådgivning, EU Reporter lancerede for nylig en række gratis ikke-konventionelle trusler (NCT) briefinger i Bruxelles kl. Aloft Brussels Schuman Hotel. NCT-briefingerne er sat til at være en unik mulighed for det Bruxelles-baserede sikkerheds- og forsvarssamfund til at samle og holde sig ajour med aktuelle og fremtidige sikkerhedstrusler, der betyder noget for EU.

Den første briefing, som fandt sted den 19. februar, gav en opdatering om verdensomspændende sikkerhedstrusler, der er vigtige for EU baseret på open source-efterretninger. Dette trusselsoverblik banede vejen for en kraftig udveksling af synspunkter mellem de to gæstetalere, der ikke gjorde det a priori deler et fælles grundlag om EU's sikkerheds- og forsvarsspørgsmål. Repræsentanter fra EU- og nationale institutioner, sikkerheds- og forsvarsindustrien samt en bred vifte af sikkerheds- og forsvarsaktivister deltog i en livlig debat, inden publikum fik mulighed for at debattere med de fremtrædende talere.

Thomas Goorden (repræsentant for Belgiske piratparti) og Albert J. Jongman (tidligere senior strategisk analytiker for terrorisme ved det hollandske forsvarsministerium) var gæsterne og rejste følgende spørgsmål: 'Cyberspionage: Mod international cyberkrigsførelse?'

Udgangspunktet for denne briefing var den nylige NSA- og GCHQ-spionageskandale mod Den Europæiske Union og dens medlemslande, og den gav derefter et overblik over store internationale cybersikkerhedstrusler sammen med erfaringerne fra skandalen og vejen frem, midlerne at adressere kritiske informationsnetværks sårbarheder, datasikkerhed og beskyttelse, defensive versus offensive cybersikkerheds-/forsvarsstrategier og cyberterrorisme.

EU Reporter vil give detaljer forud for den næste briefing i marts, efterfulgt af eksklusiv analyse.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending