Følg os

Handicap

EDF opfordrer til fuld gennemførelse af rettigheder for personer med handicap

DEL:

Udgivet

on

ui1YPtUVhvXBd1R74umMBUi5KrrQcCvfK0cxGOxdpPYPå 22 februar, European Disability Forum (EDF) Bestyrelsesmøde samlede repræsentanter fra EDF-medlemsorganisationer rundt om i Europa. Den første af de to dage af mødet åbnede med en europæisk konference med fokus på gennemførelsen af ​​rettigheder for personer med handicap og strukturfonde.

Ved åbningen af ​​konferencen henviste den græske viceminister for arbejde, social sikring og velfærd Vasileios Kegkeroglou til Grækenlands ratificering af FN's konvention om rettigheder for personer med handicap og de reelle udfordringer i dens gennemførelse. Kegkeroglou understregede, at borgere med handicap fuldt ud skal nyde deres rettigheder på lige fod med alle andre borgere på alle områder af livet: beskæftigelse, adgang til information osv.

På vegne af det græske nationale handicapforbund talte dets vicepræsident Thomas Kleisiotis om den græske handicapbevægelses kamp for at beskytte familier til personer med handicap mod krisen og spareforanstaltningerne.

formand for EDF Yannis Vardakastanis fremhævede betydningen af ​​2014 for Den Europæiske Union og dens medlemslande, da det kommende EU-valg vil reformere syntesen af ​​de europæiske institutioner. "Disse valg er ikke bare en typisk procedure, men en væsentlig procedure, og deres resultat vil have en vigtig indvirkning på hvert enkelt EU-medlemsland," sagde han og opfordrede EDFs medlemsorganisationer til at bruge EDF manifest at føre kampagne på nationalt plan for handicapbevægelsens nøgleprioriteter.

Enhedschefen, Inklusiv Vækst, By- og Territorial Udvikling i Europa-Kommissionen Wladyslaw Piskorzm fremhævede EDF's vigtige bidrag til Europa-Kommissionens arbejde. Han sikrede, at Europa-Kommissionen reviderer partnerskabsaftalerne fra landene og er opmærksom på, at de omfatter foranstaltninger for personer med handicap.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending