Følg os

data

Claude Moraes on data protection: ‘Protecting citizens’ rights always comes first’

DEL:

Udgivet

on

20140219PHT36409_originalNSA-anklager om spionage, masseovervågning og databeskyttelse blev alle diskuteret, da parlamentets Facebook-fans deltog i en chat med Det britiske S&D-medlem Claude Moraes on Tuesday 18 February. Moraes has written a report based on the inquiry launched by the Parliament last year after NSA whistle-blower Edward Snowden revealed large-scale monitoring by US authorities. “Protecting citizens’ rights always comes first,” he said. “That is why we are here.”

Et af de emner, der blev rejst under chatten, var balancen mellem databeskyttelse og sikkerhed. "Det er efter min mening helt klart EU's sag at bruge sine tilgængelige beføjelser på vegne af borgerne til at skabe en balance mellem sikkerhed og privatliv på internettet," svarede Moraes.
Moraes said the different political groups differed on how they saw Snowden’s actions, but that in his view he was “essentially a whistleblower whose allegations are unprecedented and therefore, must be examined”.

Facebook-fans var også interesserede i den lovpakke om databeskyttelse, som Parlamentet arbejder på. "Det er virkelig vigtigt, at databeskyttelsespakken, som er den nye lov, der skal erstatte vores utilstrækkelige eksisterende love, der balancerer privatliv og sikkerhed, implementeres af medlemslandene," sagde Moraes.

Du kan læse den fulde tekst af chatten og finde ud af mere om, hvad parlamentet gør for at styrke databeskyttelsen ved at klikke her og her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending