Følg os

Beskæftigelse

Trojka: MEP'er opfordrer til en job og social genopretningsplan

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Parlamentets bygningStigende arbejdsløshed - især blandt de unge, hvilket fører til deres emigration – tabet af små virksomheder og stigende fattigdomsrater, selv blandt middelklassen, er de vigtigste virkninger af den økonomiske krise og tilpasningsforanstaltninger designet af ECB/EU-Kommissionen/IMF-trojkaen for Grækenland, Cypern, Portugal, Irland, siger beskæftigelsesudvalgets MEP'er i en beslutning, der blev stemt den 13. februar. Det opfordrer til en job- og social genopretningsplan for disse lande.

"Øjeblikket er kommet til at genoprette den beskæftigelsesmæssige og sociale situation, der blev ødelagt, og at reparere skaderne. Den europæiske sociale dimension blev fuldstændig glemt af dem, der opførte sig, som om Europa kun var en kreditorklub," sagde ordfører Alejandro Cercas (S&D, ES), hvis tekst blev vedtaget med 27 stemmer for, XNUMX imod og XNUMX hverken for eller imod.

Stigende arbejdsløshed og fattigdom, tab af små virksomheder

Den økonomiske og finansielle krise og tilpasningspolitikkerne i de fire lande har ført til stigende arbejdsløshed, især langtidsarbejdsløshed og ungdomsarbejdsløshed, som i 2012 nåede over 50 % i Grækenland, over 30 % i Portugal og Irland og 26.4 % i Cypern, fører til emigration. Tabet af små og mellemstore virksomheder (SMV'er) er en nøgleårsag til arbejdsløshed og den største trussel mod fremtidig opsving, siger MEP'er, der understreger, at tilpasningspolitikker anbefalet af trojkaen ikke skånede strategiske sektorer, som burde have været beskyttet for at opretholde vækst og social sammenhængskraft.

Jobusikkerheden er vokset sammen med forringelser af grundlæggende arbejdsstandarder såsom reduktioner i mindstelønninger, f.eks. med 22 % i Grækenland. Nye former for fattigdom, der rammer middel- og arbejderklassen, er opstået, da manglende evne til at betale boliglån og høje energipriser har ført til udelukkelse fra boliger og energifattigdom.

Korrekt konsekvensanalyse og mere fleksibilitet er nødvendig

De betingelser, der stilles til gengæld for den økonomiske bistand, har sat EU's sociale mål i fare, især fordi der ikke var tid til at implementere foranstaltningerne, og der ikke var nogen ordentlig vurdering af deres sandsynlige konsekvensvurdering på forskellige sociale grupper, hedder det i teksten.

MEP'er udtrykte bekymring over, at genopretningsprogrammerne anbefalede specifikke nedskæringer i reelle sociale udgifter på grundlæggende områder som pensioner og basale tjenester, snarere end at give nationale regeringer mere fleksibilitet til at beslutte, hvor der kunne spares.

reklame

De beklager også, at arbejdsgiver- og arbejdstagerrepræsentanter og Den Internationale Arbejdsorganisation ikke blev hørt om programmernes indledende udformning, hvilket i Portugals tilfælde fik forfatningsdomstolen til at tilsidesætte nogle lovgivningsmæssige foranstaltninger.

Genopretningsplan for job og social beskyttelse

Medlemsstaterne og EU bør indføre en jobgenopretningsplan, når den hårdeste del af finanskrisen er overstået, idet der især tages hensyn til behovet for at skabe gunstige vilkår for SMV'er, for eksempel ved at reparere kreditsystemet. Kommissionen, ECB og Eurogruppen (eurozonens finansministre) bør gennemgå og revidere de foranstaltninger, der er iværksat hurtigst muligt, og EU bør med tilstrækkelige finansielle ressourcer støtte genoprettelsen af ​​sociale beskyttelsesstandarder og bekæmpelse af fattigdom, MEP'er tilføje.

Næste skridt

Udvalgets anbefalinger vil blive sat til afstemning i parlamentet som helhed i marts.

Baggrund

Trojka-designede tilpasningsprogrammer blev implementeret i Grækenland (maj 2010 og marts 2012), Irland (december 2010), Portugal (maj 2011) og Cypern (juni 2013).

Fremgangsmåde: På eget initiativ
Som formand: Pervenche Berès (S&D, FR)

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending