Følg os

EU

NSA undersøgelse: Hvilke eksperter afsløret for MEP'er

DEL:

Udgivet

on

20140211PHT35692_originalKonklusionstid: Efter måneders undersøgelse af masseovervågning fra NSA's side i Europa, er EP-undersøgelsen færdig med at skrive sine resultater. Undersøgelsen blev iværksat sidste år i kølvandet på afsløringer fra NSA-whistlebloweren Edward Snowden og involverede mere end 15 høringer med repræsentanter for EU-institutioner, nationale parlamenter, den amerikanske kongres, it-firmaer, ngo'er og journalister. Borgerlige Frihedsrettigheder stemte om udkastet til betænkning den 12. februar. Læs videre for at finde ud af, hvad MEP'erne fandt ud af.

Ved den første høring i begyndelsen af ​​september understregede journalister behovet for demokratisk kontrol over sikkerhedstjenesternes arbejde. "[Masseovervågning] teknologier kan bruges til andre formål end at bekæmpe terrorisme," advarede Jacques Follorou fra det franske dagblad Le Monde. Journalister talte også om vigtigheden af ​​at beskytte whistleblowere og journalister, der offentliggør sådanne historier.

In a statement for the inquiry, NSA whistle-blower Edward Snowden said he disclosed secret NSA document with the aim of launching a public debate on the balance between security and human rights. “Public debate is not possible without public knowledge (…) the surveillance of whole populations, rather than individuals, threatens to be the greatest human rights challenge of our time,” he said . Glenn Greenwald, the journalist Snowden spoke to, later told MEPs that “most governments are beneficiaries of Snowden’s choice”.

Two former NSA employees and one former MI5 officer testified in the hearings, with ex-NSA senior executive and whistle-blower Thomas Drake saying he had never imagined “that the US would use the ‘Stasi guidebook’ for its secret mass surveillance programmes”.

US Congressman Jim Sensenbrenner, chairman of the subcommittee on crime, terrorism, homeland security, and investigations, told MEPs that abuses by the NSA had been carried out outside congressional authority. “I hope that we have learned our lesson and that oversight will be a lot more vigorous,” he said.

Questions were raised during the hearings whether the surveillance had violated various EU-US agreements, including one on the transfer of financial data for identification of terrorist activities (TFTP agreement), or another agreement on the data protection standards that US companies should meet when dealing with Europeans’ private data (Safe Harbour agreement).Microsoft, Google and Facebook managers invited to speak denied giving unfettered access to their servers. Experts suggested setting up a European “privacy cloud” – a secure data storage to protect internet users’ privacy.

Høringerne undersøgte også overvågningsaktiviteter i EU-lande, herunder Danmark, Belgien og Storbritannien. "Parlamentets undersøgelse undersøgte allerede ikke kun NSA-beskyldningerne, men også vores egen baghave. Vi vidste, at de nationale tilsynsordninger i mange medlemslande er utilstrækkelige for borgerne,” sagde Claude Moraes, et britisk medlem af S&D-gruppen i et interview i november.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending