Følg os

Biograf

MEDIA og Kreativt Europa i rampelyset på Berlinalen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

media_antenne_4cNæsten 30 film støttet af Den Europæiske Unions MEDIA-fond er udvalgt til det officielle program for Berlin International Film Festival (6.-16. Februar). Filmene, der inkluderer fire i hovedkonkurrencen (se den fulde liste nedenfor), har hidtil modtaget 2.2 mio. EUR i EU-finansiering. Hovedparten af ​​finansieringen fra MEDIA, der er en del af det nye Creative Europe-program, understøtter den internationale distribution af europæiske film uden for deres hjemland. I løbet af de næste syv år vil mere end 800 europæiske film modtage i alt 800 mio. € i udviklings- og distributionsstøtte fra MEDIA. Filmindustriens fagfolk inviteres til en Kreativ Europa-informationsdag den 10. februar.

Uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdomskommissær Androulla Vassiliou sagde: "Vi er beærede over, at festivalen har valgt så mange film, der støttes af MEDIA til dette års program. Berlinale er uden tvivl en af ​​de mest prestigefyldte filmfestivaler i verden og et fyrtårn for det bedste inden for europæisk filmfremstilling Kreativt Europa Programmet demonstrerer vores forpligtelse til at støtte kulturel og sproglig mangfoldighed i den europæiske filmindustri samt hjælpe det med at få mest muligt ud af de muligheder, som digitalisering og globalisering skaber. "

MEDIA-støttede film på festivalen repræsenterer en række europæiske lande, historier, genrer og kunstneriske tilgange. De fire, der konkurrerer om 'Golden Bear', festivalens øverste pris, er: Aimer, boire et chanter (Frankrig), Aloft (Spanien-Canada-Frankrig), Zwischen Welten (Tyskland) og Kraftidioten (Norge-Sverige-Danmark).

reklame

Udvalget 'Berlinale Special' indeholder et væld af top europæiske instruktører, herunder Volker Schlöndorff, Wim Wenders og Pernille Fischer Christensen. MEDIA-støttede film er også blevet valgt til kategorierne 'Panorama Fiction', 'Documentary', 'Forum', 'Generation 14plus', 'Generation Kplus' og 'Culinary Cinema'.

Stjerneskud

Berlinale vil også præsentere 2014 'Shooting Stars', et initiativ, der sigter mod at fremme nyt skuespiltalent. Ti aktører fra hele Europa vælges af et panel af eksperter fra kandidater, der er nomineret af medlemsorganisationerne i European Film Promotion (EFP) -organet. De 10 stjerner vil blive præsenteret for branchen, pressen og offentligheden på festivalen, og dette er ofte startpladen til en international karriere. Årets Shooting Stars er: Danica Curcic (Danmark), Maria Dragus (Tyskland), Miriam Karlkvist (Italien), Marwan Kenzari (Holland), Jakob Oftebro (Norge), Mateusz Kościukiewicz (Polen), Cosmina Stratan (Rumænien), Nikola Rakocevic (Serbien), Edda Magnason (Sverige) og George MacKay (Storbritannien). I 2014 modtager EFP 510 € i finansiering fra MEDIA til sine salgsfremmende aktiviteter, herunder Shooting Stars.

reklame

Info Day

Professionelle fra og uden for Europa er inviteret til infodage arrangeret af tyskere Creative Europe Desk og Europa-Kommissionen på 10 og 11 februar. Den første dag vil fokusere på finansieringsmuligheder fra MEDIA-underprogrammet, mens den anden vil koncentrere sig om rådgivning om tilskud fra Kultur-underprogrammet. Media-arrangementet vil indeholde en diskussion med politikeksperter og repræsentanter for nationale og regionale filmfonde om frigivelses-, markedsførings- og finansieringsstrategier.

Markedsplads

Europa-Kommissionen vil igen være vært for et MEDIA-stand på det europæiske filmmarked, der er åbent for mere end 130 europæiske produktions- og distributionsselskaber. Det europæiske filmmarked er festivalens forretningsafslutning og stedet for handel mellem virksomheder og agenter.

Baggrund

Kreativt Europa er den femte generation af EU-finansieringsprogrammer, der støtter de kulturelle og kreative sektorer. Den blev lanceret på 1 januar, med et budget på næsten € 1.5 milliarder for 2014-2020.

Programmet vil tildele mindst 56% af sit budget til dets MEDIA-underprogram og mindst 31% til underprogrammet Kultur. Maksimalt 13% af budgettet vil blive afsat til en tværsektoriel streng, som omfatter støtte til Creative Europe-kontorer i hvert land, der er ansvarlig for rådgivning til potentielle støttemodtagere.

Media vil støtte udviklingen, distributionen og forfremmelsen af ​​indhold produceret af EU's film- og audiovisuelle industrier. Et af hovedmålene er at hjælpe europæiske filmskabere med at nå markeder ud over de nationale og europæiske grænser. Det vil også finansiere uddannelsesordninger for professionelle og pleje muligheder skabt af nye teknologier. Ud over sin støtte til filmskapere vil Media-fondet støtte mere end 2 000 europæiske biografer, hvor mindst 50% af de film, de screener, er europæiske.

Tre nye initiativer vil blive lanceret i 2014 med støtte fra Media, der fokuserer på publikumsudvikling og filmkundskaber, internationale samproduktioner og videospil. Flere innovationer vil følge, herunder en ny lånegarantiordning for kulturelle og kreative sektorer, som vil blive lanceret i 2016.

Mere information

Europa-Kommissionen: MEDIA og Kreativt Europa

Filminfo klip på Creative Europe

Androulla Vassilious hjemmeside

Følg Androulla Vassiliou på Twitter VassiliouEU

Biograf

Oscars 2021: To EU-støttede film vandt de berømte priser

Udgivet

on

Vinderne af dette års udgave af Oscars blev annonceret den 25. april i løbet af 93. Oscar-uddelingsceremoni, med to film medfinansieret af EU, der vandt tre priser. Faderen af Florian Zeller tog prisen hjem for det bedste tilpassede manuskript af Florian Zeller og Christopher Hampton samt bedste skuespiller for Sir Anthony Hopkins rolle. Desuden, Druk - endnu en runde af Thomas Vinterberg, der modtog EU-støtte både for sin udvikling og distribution, vandt prisen for bedste internationale spillefilm.

Et Europa, der passer til den digitale tidsalder Executive Vice President Margrethe Vestager sagde: ”Tillykke! Fortjent og godt klaret af vores EU-støttede film i årets udgave af Oscars - en bemærkelsesværdig succes for europæiske produktioner som helhed. Det er en stor anerkendelse, og det understreger vigtigheden af ​​vores bestræbelser på at hjælpe sektoren med at komme sig og transformere i disse udfordrende tider. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, tilføjede: “De fremragende resultater, som vores EU-støttede film modtog i 2021 Academy Awards, er et glimrende eksempel på modstandsdygtigheden i den europæiske audiovisuelle industri og en afgørende rolle for Europas fortsatte støtte til sektoren. Vi er fast besluttet på at fremme og styrke denne støtte. ”

reklame

EU støttede udviklingen og den internationale distribution af de ovennævnte to film med en investering på over 1.4 mio. EUR tildelt gennem Creative Europe Media-programmet. Syv MEDIA-støttede film var nomineret til i alt 14 priser i årets udgave af Oscars, der konkurrerer i kategorier som bedste instruktør, bedste film, bedste skuespiller og bedste manuskript. Mere information om disse og andre produktioner vil blive gjort tilgængelige i det dedikerede kampagne i anledning af 30 års MEDIA, der fejrer EU's støtte til den audiovisuelle industri gennem årtierne.

reklame
Læs

Arts

Krigen i # Libya - en russisk film afslører, hvem der spreder død og terror

Udgivet

on

Tyrkiet kan igen skabe en hovedpine for Europa. Mens Ankara forfølger en afpresningstrategi i Vesten og truer med at lade indvandrere ind i Europa, forvandler det Libyen til en terroristbase ved at overføre militante fra Idlib og det nordlige Syrien til Tripoli.

Tyrkiets regelmæssige intervention i libysk politik rejser endnu en gang spørgsmålet om den neo-osmanistiske trussel, som ikke kun vil påvirke stabiliteten i den nordafrikanske region, men også den europæiske. I betragtning af at Recep Erdogan ved at prøve sultanens rolle tillader sig at afpresse europæere ved at skræmme tilstrømningen af ​​migranter. Denne destabilisering af det nordlige Afrika kan også føre til en ny bølge af migrationskrise.

Nøgleproblemet er imidlertid Tyrkiets anstrengte forhold til dets allierede. Situationen i regionen bestemmes i vid udstrækning af de anstrengte forbindelser mellem Tyrkiet og Rusland. I betragtning af de diametralt forskellige interesser i både Syrien og Libyen kan vi tale om en svækkelse af samarbejdet mellem staterne: Det ligner ikke så meget en stabil alliance, men snarere et komplekst spil med to langvarige frenemier med periodiske angreb og skandaler. mod hinanden.

Afkøling af forholdet er illustreret i anden del af den russiske film "Shugaley", der fremhæver Tyrkiets neo-osmanistiske ambitioner og dets kriminelle forbindelser med GNA. Filmens centrale karakterer er russiske sociologer, der blev kidnappet i Libyen, og som Rusland forsøger at bringe tilbage til deres hjemland. Vigtigheden af ​​sociologers tilbagevenden diskuteres på højeste niveau, især blev dette problem rejst af den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov i juni 2020 under et møde med en delegation fra den libyske GNA.

Den russiske side kritiserer allerede åbent Tyrkiets rolle i Libyen samt understreger levering af terrorister og våben til regionen. Forfatterne af filmen udtrykker håb om, at Shugaley selv stadig er i live på trods af konstant tortur og menneskerettighedskrænkelser.

Plottet med "Shugaley" dækker adskillige emner, der er smertefulde og ubelejlige for regeringen: tortur i Mitiga-fængslet, en alliance af terrorister med Fayez al-Sarraj's regering, tilladelse fra militære pro-regeringen, udnyttelse af libyernes ressourcer i interesser hos en smal cirkel af eliter.

Afhængigt af Ankaras ønsker forfølger GNA en tyrkisk politik, mens Recep Erdogans styrker i stigende grad integreres i regeringens magtstrukturer. Filmen taler gennemsigtigt om gensidigt fordelagtigt samarbejde - GNA modtager våben fra tyrkerne, og til gengæld realiserer Tyrkiet sine neo-osmanniske ambitioner i regionen, herunder de økonomiske fordele ved rige olieindskud.

"Du er fra Syrien, er du ikke? Så du er en lejesoldat. Du fjols, det var ikke Allah, der sendte dig her. Og de store fyre fra Tyrkiet, der virkelig vil have libysk olie. Men du vil ikke have at dø for det. Her sender de idioter som dig her, "siger Sugaleys hovedperson til en militant, der arbejder for GNA's kriminelle agenturer. Alt i alt illustrerer alt dette bare virkeligheden: I Libyen forsøger Tyrkiet at fremme kandidaturet til Khalid al-Sharif, en af ​​de farligste terrorister tæt på al-Qaida.

Dette er roden til problemet: Faktisk sælger al-Sarraj og hans følge - Khalid al-Mishri, Fathi Bashaga osv. - landets suverænitet, så Erdogan roligt kan fortsætte med at destabilisere regionen, styrke terroristceller og drage fordel af - samtidig med at sikkerheden i Europa bringes i fare. Bølgen af ​​terrorangreb i europæiske hovedstæder fra 2015 er noget, der kan ske igen, hvis det nordlige Afrika er fyldt med terrorister. I mellemtiden hævder Ankara, i strid med international lov, et sted i EU og modtager finansiering.

Samtidig griber Tyrkiet regelmæssigt ind i de europæiske landes anliggender og styrker sin lobby på stedet. For eksempel er et nylig eksempel Tyskland, hvor den militære kontraintelligenstjeneste (MAD) efterforsker fire mistænkte tilhængere af den tyrkiske højreorienterede ekstreme "Grå ulve" i landets væbnede styrker.

Den tyske regering har netop bekræftet som svar på en anmodning fra Die Linke-partiet om, at Ditib ("Tyrkisk-Islamisk Union fra Institut for Religion") samarbejder med ekstreme tyrkisk-orienterede "Grå Ulve" i Tyskland. Svaret fra den tyske forbundsregering henviste til samarbejde mellem tyrkiske ekstreme højre ekstremister og den islamiske paraplyorganisation, den tyrkisk-islamiske union fra Institut for Religion (Ditib), der opererer i Tyskland og kontrolleres af det tyrkiske statsorgan, kontoret af religiøse anliggender (DIYANET).

Ville det være en passende beslutning at tillade medlemskab af EU til Tyrkiet, der ved hjælp af afpresning, ulovlige militære forsyninger og integration i magtstrukturerne, hæren og efterretningen forsøger at styrke sin position både i det nordlige Afrika og i hjertet af Europa? Det land, der ikke engang er i stand til at samarbejde med sine allierede som Rusland?

Europa skal genoverveje sin holdning til Ankaras neo-Osmanistiske politik og forhindre fortsættelse af afpresning - ellers risikerer regionen at møde en ny terror-æra.

For mere information om "Sugaley 2" og for at se trailere af filmen, besøg http://shugalei2-film.com/en-us/

 

Læs

Biograf

#UNIC - Overlevelse af biografer på spil

Udgivet

on

International Union of Cinemas (UNIC), det organ, der repræsenterer filmhandelssammenslutninger og operatører på tværs af 38 europæiske territorier, har udsendt følgende erklæring:

"Da europæiske biografoperatører endelig kommer ud af en periode med forlænget lukning på grund af COVID-19-udbruddet og arbejder hårdt for at byde publikum tilbage, skal hele brancheens fokus være på at sikre, at opsving kan ske, og at publikum vender tilbage for at nyde det unikke oplevelse af at se film på storskærmen.

”Mens mange på distributionssiden har antydet, at 'vi alle er sammen om dette', gør nylige begivenheder det klarere end nogensinde, at denne stemning skal støttes af handlinger såvel som ord.

"Specifikt skal nyt indhold først frigives i biografer og iagttage et betydningsfuldt teatervindue, hvor begge elementer er afgørende for overlevelsen og sundheden for alle dele af den europæiske (og faktisk globale) biografindustri.

reklame

"En" biograf først "-strategi til filmudgivelser - ledsaget af en betydelig periode med teatral eksklusivitet - er en gennemprøvet forretningsmodel og afgørende for at sikre, at publikum kan nyde et bredt udvalg af film. Dette system var grundlaget for en rekordbrydende 2019 med 1.34 milliarder optagelser og 8.7 milliarder euro optjent i billetkontoret alene i Europa.

"Hele sektoren står over for hidtil usete udfordringer. Mere end nogensinde skal beslutninger på tværs af branchen træffes med et langsigtet perspektiv. Hvis vores studiepartnere forpligter biografer til at vente, indtil sektoren kommer ud af krisen i USA, inden de leverer nyt indhold, det vil vise sig for sent for mange europæiske biografer og deres dedikerede arbejdsstyrke.

"Alle, der er afhængige af filmindustriens succes, skal forpligte sig til at sikre fremtidens sundhed i hele sektoren. Ved at gøre det vil de sikre, at den bredere filmindustri og europæiske biografer - fra uafhængige på én skærm til kunsthuse og multiplekser - vil komme sig og vende tilbage fra denne krise stærkere og mere modstandsdygtig end nogensinde. "

reklame
Om UNIC

Union Internationale des Cinémas / International Union of Cinemas (UNIC) repræsenterer interesserne for filmhandelssammenslutninger og biografoperatører, der dækker 38 lande i Europa og nabolande.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending