Følg os

Bank

Lautenschläger: Intet stærkt banktilsyn uden et enkelt bankafviklingssystem

DEL:

Udgivet

on

 2013-12-17T162235Z_1_APAE9BG19HP00_RTROPTP_3_OFRBS-ALLEMAGNE-BCE-LAUTENSCHLGER-20131217_originalThe new bank EU supervisory structure will do away with “biased national practices”, but the system for dealing with troubled banks must be ambitious, too. “Banking union needs two legs to be strong,” European Central Bank Executive Board member Sabine Lautenschläger (billedet) fortalte Økonomi- og Valutaudvalget den 3. februar, da hun præsenterede sine legitimationsoplysninger til at blive næstformand for den ECB-ledede banktilsynsførende i EU.
Efter høringen stemte udvalget for at anbefale Lautenschläger til posten. Denne anbefaling vil blive sat til afstemning i Parlamentet som helhed den 5. februar.

MEPs quizzed Lautenschläger extensively on the single bank resolution mechanism and its related fund, which are the last step to complete a banking union.  They also asked her views on the upcoming bank stress tests and “asset quality review”, and on the best ways to ensure that the bank supervisor is democratically accountable.

Afvikling af banker

Lautenschläger said she regretted the use of an intergovernmental method to set up the EU bank-financed fund for assisting troubled banks, although she was ready to “accept some compromise”.  However, disputing the claims of some EU countries that constitutional problems necessitated an intergovernmental approach, Lautenschläger said that she could see no legal reasons for this, but rather political ones.

Afgørende banktests

Stresstestene og vurderingen af ​​aktivernes kvalitet var afgørende for at afdække eventuelle potentielle problemer og kaste lys over, hvilke banker der skal rekapitaliseres, sagde Lautenschläger og tilføjede, at det kun var gennem sådanne test, at bankerne kunne blive troværdige igen og genoptage udlån til realøkonomien.

Ansvarlighed og uafhængighed

Lautenschläger said that the supervisor’s accountability and separation from the ECB’s monetary arm would be ensured, primarily thanks to Parliament’s additions to the rules.

reklame

Bredere tilsyn

Endelig forsikrede hun MEP'erne om, at tilsynsmyndigheden ville være i stand til at holde øje med banker, som ikke er under dens umiddelbare kontrol. En specifik generaldirektør ville få til opgave at føre tilsyn med de nationale tilsynsmyndigheder, og der var blevet fastsat regler for at bestemme, hvilke udkast til afgørelser, de nationale myndigheder automatisk skulle videregive til den ene tilsynsførende.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending