Følg os

Bank

Lautenschläger: Intet stærkt banktilsyn uden et enkelt bankafviklingssystem

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 2013-12-17T162235Z_1_APAE9BG19HP00_RTROPTP_3_OFRBS-ALLEMAGNE-BCE-LAUTENSCHLGER-20131217_originalDen nye bank EU-tilsynsstruktur vil gøre op med "biased national praksis", men systemet til at håndtere nødlidende banker skal også være ambitiøst. "Bankunionen har brug for to ben for at være stærk," medlem af Den Europæiske Centralbanks direktion, Sabine Lautenschläger (billedet) fortalte Økonomi- og Valutaudvalget den 3. februar, da hun præsenterede sine legitimationsoplysninger til at blive næstformand for den ECB-ledede banktilsynsførende i EU.
Efter høringen stemte udvalget for at anbefale Lautenschläger til posten. Denne anbefaling vil blive sat til afstemning i Parlamentet som helhed den 5. februar.

MEP'er spurgte Lautenschläger indgående om den fælles bankafviklingsmekanisme og dens relaterede fond, som er det sidste skridt til at fuldføre en bankunion. De spurgte også hendes syn på de kommende bankstresstests og "asset quality review" og om de bedste måder at sikre, at banktilsynsmyndigheden er demokratisk ansvarlig.

Afvikling af banker

Lautenschläger sagde, at hun beklagede brugen af ​​en mellemstatslig metode til at oprette en EU-bankfinansieret fond til at hjælpe nødlidende banker, selvom hun var klar til at "acceptere et kompromis". Da Lautenschläger imidlertid bestridte nogle EU-landes påstande om, at forfatningsproblemer nødvendiggjorde en mellemstatslig tilgang, sagde Lautenschläger, at hun ikke kunne se nogen juridiske grunde til dette, men snarere politiske.

Afgørende banktests

Stresstestene og vurderingen af ​​aktivernes kvalitet var afgørende for at afdække eventuelle potentielle problemer og kaste lys over, hvilke banker der skal rekapitaliseres, sagde Lautenschläger og tilføjede, at det kun var gennem sådanne test, at bankerne kunne blive troværdige igen og genoptage udlån til realøkonomien.

Ansvarlighed og uafhængighed

Lautenschläger sagde, at tilsynsmyndighedens ansvarlighed og adskillelse fra ECB's monetære arm ville blive sikret, primært takket være Parlamentets tilføjelser til reglerne.

reklame

Bredere tilsyn

Endelig forsikrede hun MEP'erne om, at tilsynsmyndigheden ville være i stand til at holde øje med banker, som ikke er under dens umiddelbare kontrol. En specifik generaldirektør ville få til opgave at føre tilsyn med de nationale tilsynsmyndigheder, og der var blevet fastsat regler for at bestemme, hvilke udkast til afgørelser, de nationale myndigheder automatisk skulle videregive til den ene tilsynsførende.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending