Følg os

Kriminalitet

Russiske myndigheder trodser Europarådets Magnitsky-resolution ved at stadfæste posthum skyldig dom

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

220px-Sergei_MagnitskyI dag (31. januar) trodsede de russiske myndigheder resolutionen vedtaget for tre dage siden af ​​Europarådets Parlamentariske Forsamling (PACE) ved at stadfæste den posthume skyldige dom mod Sergei Magnitsky (billedet) der blev tortureret og dræbt i russisk varetægt for fire år siden.

Byretten i Moskva meddelte i morges, at den posthume dom mod Magnitsky "automatisk" trådte i kraft "fordi ingen anfægtede den".

For blot tre dage siden har delegerede fra 47 medlemslande af PACE med 81 % af stemmerne vedtaget resolutionen med titlen "Nægte straffrihed for Sergei Magnitskys mordere", der opfordrer de russiske myndigheder til at "lukke den posthume retssag mod hr. Magnitsky". I stedet gik de russiske embedsmænd videre med den posthume sag.

PACE-resolutionen opfordrer til "målrettede sanktioner mod enkeltpersoner (visumforbud og indefrysning af konti)" fra Europarådets medlemslande i tilfælde af, at Rusland undlader at imødekomme anbefalingerne i resolutionen.

"Det er klart ud fra dagens beslutning, at russiske myndigheder straks har trodset PACE-resolutionen og fortjener sanktioner. Desuden viser det, at retssystemet i Rusland er blevet bastardiseret for at støtte korruption på højt niveau, siger en repræsentant for Hermitage Capital.

Sidste år forfremmede præsident Putin dommeren ved Tverskoi District Court Igor Alisov, som afsagde Sergei Magnitsky en skyldig dom i den første posthume retssag i russisk retshistorie.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending