Følg os

Erasmus +

Kommissær Vassiliou sat for britiske lancering af Horizon 2020

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

horisont2020-5Uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdomskommissær Androulla Vassiliou vil deltage i den britiske lancering af Horizon 2020, den nye € 80 mia.1 EU 's forsknings - og innovationsprogram på Royal Society i London den 31. januar. Kommissæren holder en tale (16 timer) med fokus på Marie Skłodowska-Curie-aktioner og Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi, som er den del af Horisont 2020, der er under hendes ansvar. Forskning, innovation og videnskab Kommissær Máire Geoghegan-Quinn og UK Universiteter og videnskab Minister David Willetts deltager også i arrangementet. Om aftenen vil kommissær Vassiliou tale til Det europæiske samfund på King's College London (18:30).

Det Forenede Kongerige er i øjeblikket den næststørste modtager af EU-forskningsfinansiering, efter at Tyskland modtog 6 mia. EUR (4.9 mia. £) i tilskud, 16% af det samlede beløb, under det tidligere 7. rammeprogram (FP7). Storbritannien var også den førende modtager af støtte fra Marie Curie-aktionerne og modtog mere end 965 millioner euro siden 2007 til uddannelse og karriereudvikling af forskere.

UK-organisationer er også meget aktive i European Institute of Innovation and Technology (EIT), et netværk af grænseoverskridende offentlig-private partnerskaber kendt som 'Viden- og innovationsfællesskaber' (VIF'er). Formålet med VIF'erne er at bygge bro over videregående uddannelse, forskning og erhvervsliv samt støtte iværksætterstartere og efteruddannelse. EIT har allerede oprettet tre VIF'er med fokus på klima, IKT og energi og vil lancere fem nye i de næste syv år (se nedenfor). Imperial College London er vært for Climate KIC og har netop etableret et nyt center for EIT ICT Labs med University College London, Intel og BT blandt partnerne.

reklame

Kommissær Vassiliou sagde: "Jeg ser frem til at lancere det nye program i London. Med Marie Skłodowska-Curie-aktionerne og EIT øger EU sin investering i vores mest talentfulde forskere og morgendagens iværksættere. Storbritannien er en af de største modtagere af EU-finansiering til forskning. Jeg opfordrer universiteter, forskningsinstitutter og virksomheder til at få mest muligt ud af de finansieringsmuligheder, der er tilgængelige under Horisont 2020. "

Baggrund

Horizon 2020 er det største EU-forskningsprogram endnu og et af de største offentligt finansierede over hele verden. Sammen med det nye EU-program for uddannelse, træning af ungdom og sport, Erasmus +, er det en af ​​kun en håndfuld EU-finansieringsprogrammer, der ser en betydelig stigning i finansieringen - et næsten 30% sprang i reelle forhold sammenlignet med det forrige syvende rammeprogram.

reklame

EU Marie Skłodowska-Curie-aktioner (MSCA)

Marie Skłodowska-Curie-aktionerne, opkaldt efter den dobbelte nobelprisvindende polsk-franske videnskabsmand, der er berømt for sit arbejde med radioaktivitet, støtter forskere i alle faser af deres karriere, uanset nationalitet. Forskere, der arbejder på tværs af alle discipliner, fra livreddende sundhedsydelser til 'blue-sky' videnskab, er berettigede til finansiering. MSCA vil også støtte industrielle doktorgrader ved at kombinere akademisk forskningsstudie med arbejde i virksomheder og anden innovativ træning, der forbedrer beskæftigelsesegnethed og karriereudvikling.

MSCA udgør 8% af Horizon 2020-budgettet med mere end 6 mia.EUR i finansiering i løbet af de næste syv år. Dette er omkring 30% mere end det tidligere støtteniveau. Budgettet vil støtte mere end 65 forskere, hvor ph.d.-kandidater tegner sig for næsten 000% af dem, der modtager finansiering. Der kan allerede indgives ansøgninger om tilskud til den første tranche af finansiering under MSCA, med € 40 mio. Til rådighed i 800.

MSCA vil også støtte udveksling af forsknings- og innovationsmedarbejdere i hele Europa inden for partnerskaber, der inkluderer den akademiske verden og andre organisationer, samt udvekslinger rundt om i verden for at styrke det internationale samarbejde om forskning og innovation. Gennem COFUND-ordningen supplerer MSCA også regionale, nationale og internationale programmer til forskningstræning. Denne ordning vil også blive udvidet til også at omfatte forskere på et tidligt stadium og styrke forbindelserne med EU's struktur- og investeringsfonde.

Under Marie Curie-aktionerne 2007-2013 blev Storbritannien tildelt mere end 965 millioner euro i tilskud, hvor næsten 950 britiske forskere modtog støtte. Ordningen finansierede også næsten 4,500 udenlandske forskere, der arbejder i Storbritannien. I alt 3,500 britiske universiteter, forskningsinstitutter og virksomheder, herunder SMV'er, deltog i 3 Marie Curie-projekter i 000-2007.

Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi

EIT's kernemission, der blev etableret i 2008, er at fremme medlemsstaternes konkurrenceevne ved at samle fremragende videregående uddannelsesinstitutioner, forskningscentre og virksomheder for at fokusere på store samfundsmæssige udfordringer. EIT har et administrativt hovedkvarter i Budapest, mens VIF'erne opererer fra 17 steder i hele Europa.

EIT modtager 2.7 mia. Euro for 2014-2020, 3.5% af det samlede EU-forsknings- og innovationsbudget. Dette repræsenterer en betydelig stigning fra det oprindelige EIT-opstartsbudget, som var omkring 300 mio. EUR for 2008-2013. Fondene styrker EU's forsknings- og innovationskapacitet og bidrager til job og vækst.

Ud over de tre eksisterende VIF'er om klima, IKT og energi vil EIT lancere fem nye VIF'er i 2014-2020 inden for sund levevis og aktiv aldring (2014), råvarer (2014), mad til fremtiden (2016 ), produktion af merværdi (2016) og mobilitet i byerne (2018).

Mere information

Europa-Kommissionen: Uddannelse og træning
Androulla Vassilious hjemmeside
Følg Androulla Vassiliou onTwitter VassiliouEU

Uddannelse

Fremtiden for Erasmus +: Flere muligheder

Udgivet

on

Fra et større budget til flere muligheder for dårligt stillede mennesker, oplev det nye Erasmus + -program.

Parlamentet vedtog Erasmus + program til 2021-2027 den 18. maj. Erasmus + er et flagskibs EU-program, der har vist sig at være succesfuldt at skabe muligheder for unge mennesker og øge deres chancer for at finde et job.

MEP'er forhandlede yderligere 1.7 mia. EUR til programmet og hjalp næsten med at fordoble budgettet fra perioden 2014-2020. Dette skulle gøre det muligt for ca. 10 millioner mennesker at deltage i aktiviteter i udlandet i løbet af de næste syv år, inklusive studerende, professorer, lærere og undervisere i alle sektorer.

reklame

centre for faglig ekspertise, som blev foreslået af MEP'er, er nu en del af det nye Erasmus +. Disse internationale centre tilbyder kvalitetsuddannelse, så folk kan udvikle nyttige færdigheder i nøglesektorer.

Parlamentets prioritet, er programmet nu mere tilgængeligt og mere inkluderende. Dette betyder, at flere mennesker, der er dårligt stillede, kan deltage og drage fordel af sprogundervisning, administrativ støtte, mobilitet eller muligheder for e-læring.

I tråd med EU-prioriteter vil Erasmus + fokusere på de digitale og grønne overgange og fremme en sund livsstil såvel som livslang læring for voksne.

reklame

Hvad er Erasmus +?

Erasmus + er et EU-program, der understøtter mulighederne for uddannelse, uddannelse, unge og sport i Europa. Det startede som et studenterudvekslingsprogram i 1987, men siden 2014 giver det også muligheder for lærere, praktikanter og frivillige i alle aldre.

Mere end ni millioner mennesker har deltaget i Erasmus + -programmet i løbet af det sidste 30 år og næsten 940,000 mennesker nydt godt af programmet i 2019 alene. Programmet dækker i øjeblikket 33 lande (alle 27 EU-lande samt Tyrkiet, Nordmakedonien, Serbien, Norge, Island og Liechtenstein) og er åbent for partnerlande over hele verden.

Ifølge Europa-Kommissionen, en tredjedel af Erasmus + -studerende tilbydes en stilling af det firma, de har uddannet sig i. Desuden er ledigheden for unge mennesker, der studerede eller uddannede i udlandet, 23% lavere end for deres ikke-mobile jævnaldrende fem år efter eksamen.

Hvordan søger

Erasmus + har muligheder for mennesker samt organisationer fra hele verden.

Ansøgningsproceduren og forberedelsen kan variere afhængigt af hvilken del af programmet du ansøger om. Oplev mere information om det her.

Erasmus + 2021-2027 

Erasmus 

Læs

Brexit

Den skotske regering kommenterer bestræbelserne på at blive i Erasmus

Udgivet

on

Minstere har glædet sig over støtten fra omkring 150 MEP'er, der har bedt Europa-Kommissionen om at undersøge, hvordan Skotland fortsat kan deltage i det populære Erasmus-udvekslingsprogram. Flytningen kommer en uge efter, at minister for videreuddannelse og videregående uddannelse Richard Lochhead holdt produktive samtaler med innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel for at udforske ideen. Indtil sidste år deltog over 2,000 skotske studerende, ansatte og elever årligt i ordningen, hvor Skotland tiltrak proportionalt flere Erasmus-deltagere fra hele Europa - og sendte flere i den anden retning - end noget andet land i Storbritannien.

Lochhead sagde: ”At miste Erasmus er et enormt slag for de tusinder af skotske studerende, samfundsgrupper og voksne elever - fra alle demografiske baggrunde - der ikke længere kan bo, studere eller arbejde i Europa.“ Det lukker også døren for folk at komme til Skotland om Erasmus for at opleve vores land og kultur, og det er opmuntrende at se det tab af muligheder anerkendt af de 145 MEP'er fra hele Europa, der ønsker, at Skotlands plads i Erasmus skal fortsætte. Jeg er taknemmelig over for Terry Reintke og andre MEP'er for deres indsats og takker dem for at have rettet hånden af ​​venskab og solidaritet til Skotlands unge mennesker. Jeg håber inderligt, at vi kan få succes.

”Jeg har allerede haft et virtuelt møde med kommissær Gabriel. Vi var enige om, at det er meget beklageligt at trække sig tilbage fra Erasmus, og vi vil fortsat undersøge sammen med EU, hvordan vi maksimerer Skotlands fortsatte engagement i programmet. Jeg har også talt med min modstykke fra den walisiske regering og accepteret at holde tæt kontakt. ”

Klik her for mere information.

Læs

Uddannelse

Kommissionen glæder sig over den politiske enighed om Erasmus +

Udgivet

on

Kommissionen har hilst den politiske enighed mellem Europa-Parlamentet og EU-landene om den nye velkommen Erasmus + Program (2021-2027). Trepartsforhandlingerne er nu afsluttet, indtil Europa-Parlamentet og Rådet endelig godkender de juridiske tekster. Fremme af vores europæiske livsstil Vicepræsident Margaritis Schinas sagde: ”Erasmus er Europas mest symbolske program, juvelen i vores krone. Erasmus-generationerne repræsenterer essensen af ​​vores europæiske livsstil. Enhed i mangfoldighed, solidaritet, mobilitet, støtte til Europa som et område med fred, frihed og muligheder. Med dagens aftale er vi klar til de næste og større Erasmus-generationer. ”

Kommissionær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: ”Jeg glæder mig over den politiske enighed om det nye Erasmus + -program. Erasmus + er et af vores flagskibsprogrammer. I løbet af de sidste tre årtier har deltagelse i Erasmus + styrket den personlige, sociale og faglige udvikling for over 10 millioner mennesker, næsten halvdelen af ​​dem mellem 2014 og 2020. Med næsten dobbelt så stort budget for den næste programmeringsperiode vil vi nu arbejde på at nå 10 millioner mere i løbet af de næste syv år. ”

Erasmus + er et af de hidtil mest succesrige initiativer i EU. Siden starten i 1987 er programmet udvidet til at omfatte alle uddannelses- og uddannelsessektorer, der spænder fra førskoleundervisning og -pleje og skoleuddannelse til erhvervsuddannelse, højere uddannelse og voksenuddannelse. Det har været til gavn for mere end 10 millioner mennesker. Med et dedikeret budget på 24.5 mia.EUR i løbende priser og en yderligere påfyldning på 1.7 mia.EUR i 2018-priser vil det nye program ikke kun være mere inkluderende og innovativt, men også mere digitalt og grønnere. Du kan finde pressemeddelelsen her.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending